Майчинство за безработни

• 148 471
  • 768
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте!Моля помогнете ми със съвет какво да направя!Тези дни разбрах че съм бременна, бях на трудов договор до края на май т.г и сега съм регистрирана на борсата.Общия ми трудов стаж е около 10 год, като от предпоследната ми работа до последната имам 6 мес. без осигуряване.Та въпроса ми е какви помощи за раждане и майчинство бих могла да получа и към кой да се обърна.Сега чакам становище от НОИ, дали имам право на обещетение за безработица точно заради тези 6 мес без осигуровки.Моля помогнете ми Благодаря предварително!

# 436
  • Горна Оряховица
Здравейте Simple Smile
Така , аз съм безработна от ноември 2010 . В момента съм на Трудовата Борса . Миналият месец получих последното си обезщетение . Бременна съм в 4 месец и си задавам въпроса : А сега на къде ? Имам трудов стаж почти 5 години и сега не знам, ако започна да се осигурявам в някоя фирма дали ще мога за получавам нормално майчинство . Мисълта ми е ако се осигурявам на по голяма сума ,дали ще се отрази на това което ще получавам след това като майчинство ? До сега на борсата взимах по 400 лв ., незнам дали това има значение .Дано съм си задала въпроса на правилното място .
Благодаря предварително Simple Smile 

Здравей, ако те назначат във някоя фирма ще получаваш 2 год. майчинство - мен сега ме назначиха фиктивно така. За борсата доколкото знам ти я зачитат за  мин. заплата, защото аз вземах минимално обезщетение. Виж ето тук - има калкулатор за майчинството
 http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

# 437
  • Пловдив
Здравейте!Моля помогнете ми със съвет какво да направя!Тези дни разбрах че съм бременна, бях на трудов договор до края на май т.г и сега съм регистрирана на борсата.Общия ми трудов стаж е около 10 год, като от предпоследната ми работа до последната имам 6 мес. без осигуряване.Та въпроса ми е какви помощи за раждане и майчинство бих могла да получа и към кой да се обърна.Сега чакам становище от НОИ, дали имам право на обещетение за безработица точно заради тези 6 мес без осигуровки.Моля помогнете ми Благодаря предварително!

ако си останеш безработна и дохода на човек ви е равен или по-малък от 350 лв бруто,имаш право на социално майчинство 100 лв за една години,помощ за бременност,детски.за всички майки има помощ за раждане.за всички тези неща се подават документи в социалните-отиди на място и питай подробно
ако започнеш работа фиктивно малко преди 45 дневния ти болничен,ще имаш право на майинство 2 г по 240 лв

Здравейте Simple Smile
Така , аз съм безработна от ноември 2010 . В момента съм на Трудовата Борса . Миналият месец получих последното си обезщетение . Бременна съм в 4 месец и си задавам въпроса : А сега на къде ? Имам трудов стаж почти 5 години и сега не знам, ако започна да се осигурявам в някоя фирма дали ще мога за получавам нормално майчинство . Мисълта ми е ако се осигурявам на по голяма сума ,дали ще се отрази на това което ще получавам след това като майчинство ? До сега на борсата взимах по 400 лв ., незнам дали това има значение .Дано съм си задала въпроса на правилното място .
Благодаря предварително Simple Smile 

добре е да започнеш работа,за да не разчиташ на социала.но да наливаш изкуствено за осигуровки няма смисъл.да те назначат малко преди 45 дневния ти и имаш гарантирано 2 г по 240 лв.като първата година може и да е повече-зависи от осигуровките ти 18 м назад
борсата ще ти я смятат на 240 лв

# 438
Благодаря за отговора!А искам да попитам, ако аз си плащам здравните осигуровки, така че да бъда осигурена през бременноста и раждането, на каква сума възлиза за месец и де факто как да ги внеса? (предполагам банков път, но адрес и с/ка на НОИ  не знам:(!)

# 439
Много ви благодаря Simple Smile
Аз вече се осигурявам фиктивно .

# 440
Здравейте, имам един въпрос:
От  1,6 г. съм безработна,  но до ноември 2010 бях на борсата. Преди  15 дни осинових дете на 10м. Та въпроса ми е: Имам ли право на майчинство или някакво обещетение? Общо трудовия ми стаж е 6год.

# 441
  • Пловдив
Здравейте, имам един въпрос:
От  1,6 г. съм безработна,  но до ноември 2010 бях на борсата. Преди  15 дни осинових дете на 10м. Та въпроса ми е: Имам ли право на майчинство или някакво обещетение? Общо трудовия ми стаж е 6год.

ще имаш право,ако започнеш работа-майчинство до 2 г на детето

сега ако доходът на човек ви е равен или под 350 лв бруто-100 лв на месец до 1 г на детето

имаш право също на еднократна помощ за раждане

# 442
Здравейте, моля за линк на бланка Удостоверение от осигурителя, че бременната жена няма право на обезщетение за бременност и раждане по реда на чл.48а от КСО.
Една колежка трябва да подаде такова, обаче главната ни счетка иска да и донесе бланка, която да попълни, защото до сега не била попълвала.Колежката е от ромски произход и няма да се справи.
Предварително Ви Благодаря  bouquet

# 443
Това е бланката. По принцип от соц. подпомагане могат да я предоставят на лицето. Дано да съм помогнала.

(наименование на осигурителя - Териториално поделение на
Националния осигурителен институт (ТП на НОИ)

У Д О С Т О В Е Р Е Н И Е

№............./................

Настоящото удостоверение се издава
на ......
ЕГН .....
живееща в гр. (с.) ......
област .......
ул./ж.к. № ................................, бл. ......., вх. ......., ет. ......., ап. .......
в уверение на това, че е осигурена за: .............

(осигурени социални рискове)
и няма право на обезщетение по чл. 48а и 52а от Кодекса за социално осигуряване (КСО).

Придобит осигурителен стаж: .......
(месеци/дни)
към дата .......
като осигурена за общо заболяване и майчинство съгласно представените от лицето документи.

Дата на придобиване право на обезщетение по:
- чл. 48а КСО:.........
- чл. 52а КСО:.........

Настоящото удостоверение се издава, за да послужи пред дирекция "Социално подпомагане" -
...................
                                                       Изготвил:   Осигурител/ТП на НОИ:
                                                                                                            (подпис)   (подпис, печат)

# 444
Благодаря  bouquet

# 445
Здравейте имам един вапрос и ще съм много благодарна ако можетеда ми помогнете.Бременна съм в 5м.,нямам никакъв трудов стаж от този месец се водя на работа.Съответно няма да мога да направя 12м трудов стаж до раждането.Въпросът ми е докато дойде време да направя необходимия стаж мога ли да взимам социалната помощ от 100лв.

# 446
  • Пловдив
Здравейте имам един вапрос и ще съм много благодарна ако можетеда ми помогнете.Бременна съм в 5м.,нямам никакъв трудов стаж от този месец се водя на работа.Съответно няма да мога да направя 12м трудов стаж до раждането.Въпросът ми е докато дойде време да направя необходимия стаж мога ли да взимам социалната помощ от 100лв.

да,ще взимаш ако доходът на човек ви е под или равен на 350 лв бруто
при същите условия има и помощ за  бременност 150 лв
питай в социалните за подробности

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 19:06 от Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥

# 447
Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ Страшно съм ти благодарна за бързия и точен одговор Hug

# 448
Здравейте, Искам да попитам имам трудов договор(срочен) от края на месец май т.г, 640 лв. бруто. Бременна съм. По-всяка вероятност ще ме освободят от работа. Мисля вариант да започна работа фиктивно и да се осигурявам на 1000 лв. Какво майчинство ще получавам. Студентка съм-магистратура(задочно) и имам над 5 год осигурителен стаж?Термина ми е началото на м.март-живот и здраве. Благодаря Ви!

# 449
  • Пловдив
Здравейте, Искам да попитам имам трудов договор(срочен) от края на месец май т.г, 640 лв. бруто. Бременна съм. По-всяка вероятност ще ме освободят от работа. Мисля вариант да започна работа фиктивно и да се осигурявам на 1000 лв. Какво майчинство ще получавам. Студентка съм-магистратура(задочно) и имам над 5 год осигурителен стаж?Термина ми е началото на м.март-живот и здраве. Благодаря Ви!

какъв ти е осигурителния доход за периода февруари 2012 г-септември2010 г
просто така не може да се каже колко ще ти е обезщетението

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 20:52 от Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥

Общи условия

Активация на акаунт