Майчинство за безработни

• 148 325
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
♥Elfita♥, много ти благодаря за отговора!  Hug

# 646
Здравейте,и аз имам няколко въпроса!Назначена съм на срочен договор,който изтича на 04 юли,същевременно с това съм бременна и терминът ми е края на юли...Интересува ме дали могат да ме уволнят през този период или съм защитена по някой закон?А когато ми свърши договора вече трябва да съм влязла в 45те дни преди термин,това ще има ли изобщо някакво значение?Благодаря предварително!!!

# 647
може ли и да попитам още нещо, значи сега ще ме осигуряват на 1200, ще изляза веднага в болничен, явно ще получавам минимално обезщетение защото преди това 6 месеца съм била на минимума /3 без трудов стаж и 3 на минималната/. Въпроса ми е сега тези 5 месеца преди майчинството, които ще се водя на 1200, но ще получавам болинчен на минимална заплата за колко ще се сметнат? Въпроса е дали има смисъл да се водя сега на тези 1200 или да започна пак на минимума.

# 648
deteto mi e na1god.2mes. no firmata mi e pred falit ,kakvo sledva s polo4avaneto na mai4enski,4e polu4avam li pari za napred

# 649
здравейте!имам вапрос? бременна сам в 4 месец,но преди това ме сакратиха и сега сам на борсата,имам плаштани осигуровки 6 години напред (440лв) ,дали сега ште имама право на майчинство и колко ште е то?благодарй ви Simple Smile

# 650
  • София
Бих искала да се запиша в темата, и при мен има казус, подобен на 80% от случаите тук, но за момента си мисля да дам глътка въздух на Елфита и другите помагащи мами тук. Благодаря ви момичета  Hug Най-вече ми се иска да питам има ли някакви други промени сега в 2012 г, освен факта, че гледат доходите от 24 месеца назад за определяне на майчинството през първата една година, и 18 м.за болничен?

# 651
  • Пловдив
Здравейте,и аз имам няколко въпроса!Назначена съм на срочен договор,който изтича на 04 юли,същевременно с това съм бременна и терминът ми е края на юли...Интересува ме дали могат да ме уволнят през този период или съм защитена по някой закон?А когато ми свърши договора вече трябва да съм влязла в 45те дни преди термин,това ще има ли изобщо някакво значение?Благодаря предварително!!!

щом договора е срочен приключва с изтичането на срока.и тъй като ще ти е започнал 45 дневния ще получаваш обезщетение докрая на 410 те дни.после втората година,за да взимаш пари си намери фирма да те назначи

може ли и да попитам още нещо, значи сега ще ме осигуряват на 1200, ще изляза веднага в болничен, явно ще получавам минимално обезщетение защото преди това 6 месеца съм била на минимума /3 без трудов стаж и 3 на минималната/. Въпроса ми е сега тези 5 месеца преди майчинството, които ще се водя на 1200, но ще получавам болинчен на минимална заплата за колко ще се сметнат? Въпроса е дали има смисъл да се водя сега на тези 1200 или да започна пак на минимума.

докато си в болничен няма да те осигуряват на 1200 лв,а въз основа на осигуровките ти 18 м назад т.е на МРЗ за теб.Щом веднага ще излизаш в боничен няма значение на колко ще те назначат

deteto mi e na1god.2mes. no firmata mi e pred falit ,kakvo sledva s polo4avaneto na mai4enski,4e polu4avam li pari za napred

ако фирмата фалира,няма да получаваш майчинство

здравейте!имам вапрос? бременна сам в 4 месец,но преди това ме сакратиха и сега сам на борсата,имам плаштани осигуровки 6 години напред (440лв) ,дали сега ште имама право на майчинство и колко ште е то?благодарй ви Simple Smile

като безработан нямаш право на майчинство 2 г за работещите.намери фирма да те назначи,за да имаш право
иначе има социално майчинство за безработните.ще го взимаш,ако доходът на човек ви е под или равен на 350 лв бруто

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 17:33 от ♥Elfita♥

# 652
♥Elfita♥ благодаря ти за ясния отговор!

# 653
Простете ако задавам вече обсъждан въпрос, опитах да изчета всичко, но не ми стана ясно. Условие за получаване на обезщетение за майчинство е да имаш осигуровки определени дни преди раждането или да имаш тези осигуровки кога да е в миналото. Почти две години съм безработна - имам ли право или не? Благодаря предварително   bouquet

# 654
  • Пловдив
Простете ако задавам вече обсъждан въпрос, опитах да изчета всичко, но не ми стана ясно. Условие за получаване на обезщетение за майчинство е да имаш осигуровки определени дни преди раждането или да имаш тези осигуровки кога да е в миналото. Почти две години съм безработна - имам ли право или не? Благодаря предварително   bouquet

безработните с доход под 350 лв бруто на човек имат право на социално майчинство-100 лв на месец за една година
работещите с осиг стаж 12 м имат право на майчинство 2 години

може да започнеш работа фиктивно и ще получаваш мачйинствто-предполагам че имаш 12 м осиг стаж

# 655
Здравейте мами искам да попитам ако  имам 1 год. трудов стаж  като първите 2 месеца сам осигорявана на 420 а 10 месеца сам осигорявана на 480 каво майчинство ще получавам и как се изчислява...Другия ми въпро с е ако имам 12 месеца стаж 240 лв ли ще получавам

# 656
  • Пловдив
Здравейте мами искам да попитам ако  имам 1 год. трудов стаж  като първите 2 месеца сам осигорявана на 420 а 10 месеца сам осигорявана на 480 каво майчинство ще получавам и как се изчислява...Другия ми въпро с е ако имам 12 месеца стаж 240 лв ли ще получавам

базата за изчисление на обезщетението за бр и раждане е 24 м.месеците без работа ще ти ги смятат на МРЗ за съответния период .сметни си сама с калкулатора http://www.kik-info.com/calculators/payroll.php
трябва да имаш 12 м осиг стаж и да работиш в момента на издаване на 45 дневния ти,за да взимаш 2 г майчинство

# 657
  • Бургас
Извинявайте, ако въпроса ми е неуместен, но бих искала да попитам:
През периода, в който родител получава от социалните тези 100 лева, какво става с осигуровките му? Кой ги поема?

# 658
  • Лондон
На безработна бременна и предстои да излезе в майчинство от 01.06.2012.Колко време преди това трябва да е назначена на трудов договор за да получава 2 години обезщетение?

# 659
  • Пловдив
На безработна бременна и предстои да излезе в майчинство от 01.06.2012.Колко време преди това трябва да е назначена на трудов договор за да получава 2 години обезщетение?

1 ден,за да влезе договора в сила

или питаш колко стаж й е нужен?тя колко стаж има?

Общи условия

Активация на акаунт