Майчинство за безработни

• 148 313
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
  • Лондон
На безработна бременна и предстои да излезе в майчинство от 01.06.2012.Колко време преди това трябва да е назначена на трудов договор за да получава 2 години обезщетение?

1 ден,за да влезе договора в сила

или питаш колко стаж й е нужен?тя колко стаж има?

Има около 4 години трудов стаж.До м.април ще взема обезщетение от БТ.

# 661
  • Пловдив

Има около 4 години трудов стаж.До м.април ще взема обезщетение от БТ.

значи да я назначат да отработи 1 ден преди 45 дневния й и ще взима майчинство 2 години

# 662
zdraveite.molq vi za pomo6t.nqman trudov staj,poneje bqh student.ne sam jenena.i o4akvam bebe v kraq na mart.a ne mi e qsno kakvi dokomenti trqbva da podam v socialni.molq vi da mi obesnite.

отиваш в социалните и питаш за
 помощ за бременност 150 лв
помощ за раждане 250 лв
социалон майчинство
детски

само помощта за раждане е без изискване на доход.социалните ще ти обясвят и дадат бланките,които се попълват
Благодаря  bouquet

# 663
MaryAnne,липсата на 12 м осигурителен стаж не може да извиниш.
имаш два варианта

-да взимаш социално майчинство-ако отговаряте на условието за доход-под 350 лв бруто на човек
-да започнеш работа-като натрупаш стажа ще започнат да ти превеждат минималното обезщетение до 2 г на детето.докато го натрупаш пак може да взимаш социал

Здравей отново ♥Elfita♥, беше отговорила на един мой пост, за което благодаря, но ми се иска да те попитам и нещо допълнително по въпроса. Правилно ли разбирам, от това, което ми каза, че ако започна работа преди 45-те дни, после родя, и се върна на работа (скоро след раждането) за да натрупам бързо 12 м стаж, е възможно да взимам социално майчинство докато работя и трупам този стаж(в рамките на 2 години)?  Истината е, че аз няма да работя в действителност, а ще е фиктивно, като се самоосигурявам съответно. Искам да изчисля дали ще е изгодно за нас да си плащам осигурновките за 12 м на определена заплата, докато натрупам стажа и последа изчисля  какви пари ще взимам  от майчинство след като натрупам стажа. Стана малко объркано , но предвид обсоятелствата не мога да питам официален рабтник, затова се обръщам към форума и по-слециално към теб. Simple Smile

# 664
  • Пловдив
Здравей отново ♥Elfita♥, беше отговорила на един мой пост, за което благодаря, но ми се иска да те попитам и нещо допълнително по въпроса. Правилно ли разбирам, от това, което ми каза, че ако започна работа преди 45-те дни, после родя, и се върна на работа (скоро след раждането) за да натрупам бързо 12 м стаж, е възможно да взимам социално майчинство докато работя и трупам този стаж(в рамките на 2 години)?  Истината е, че аз няма да работя в действителност, а ще е фиктивно, като се самоосигурявам съответно. Искам да изчисля дали ще е изгодно за нас да си плащам осигурновките за 12 м на определена заплата, докато натрупам стажа и последа изчисля  какви пари ще взимам  от майчинство след като натрупам стажа. Стана малко объркано , но предвид обсоятелствата не мога да питам официален рабтник, затова се обръщам към форума и по-слециално към теб. Simple Smile

Стаж трупаш и докато си в болничен.Не е нужно да си прекъсваш майчинството и да се връщаш на работа,за да трупаш стаж.Значи излизаш в 45 дневен болничен.Поради липсата на стаж няма да ти изплащат веднага обезщетение от НОИ.За да получаваш през това време пари, може да опиташ за соц майчинство,ако имаш право.Взимаш го и си в обезщетение за бр и раждане,а не на работа.Като натрупаш стажа ще започнат да ти превеждат обезщетение от НОИ

# 665
  • Лондон
Благодаря ти ♥Elfita♥ !

# 666
Mnogo ti blagodarq ♥Elfita♥ !

# 667
Здравейте мами ! Simple Smile Имам  въпрос относно майчинството за безработни... преди година когато родих и отидох в социалните за да си подам документите за детски и майчинство, господинът който ги приемаше ме увери че не мога да получавам майчинство след като съм неосигурена.... Но вчера когато отидох за да подновя молбата си за детските, женицата която беше на гишето ми каза че съм имала право в рамките на една година да получавам майчинство 100лв на месец.
Въпросът ми е дали ако пусна молба или дори някаква жалба ще ми изплатят майчинството със задна дата. Моля ви ако някой знае нещо по въпроса да пише.  Praynig

# 668
  • Пловдив
Здравейте мами ! Simple Smile Имам  въпрос относно майчинството за безработни... преди година когато родих и отидох в социалните за да си подам документите за детски и майчинство, господинът който ги приемаше ме увери че не мога да получавам майчинство след като съм неосигурена.... Но вчера когато отидох за да подновя молбата си за детските, женицата която беше на гишето ми каза че съм имала право в рамките на една година да получавам майчинство 100лв на месец.
Въпросът ми е дали ако пусна молба или дори някаква жалба ще ми изплатят майчинството със задна дата. Моля ви ако някой знае нещо по въпроса да пише.  Praynig

Да,имала си право на социално майчинство.Има изискване за доход.Но щом вимаш детски,влизаш в прага
За съжаление със задна дата нищо не може да се направи.Кофти,че така са те прекарали.То затова човек трябва да събира инфо от няколко източника

# 669
Не знам как е на други места, но в тези социални където ходя аз са толкова пестеливи от към информация. Имам чувството че получават бонуси ако успеят да прецакат някой и да не му дадат полагащото му се Simple Smile))

# 670
  • Пловдив
За щастие не навсякъде е така.Нашите без да ги питам ми предложиха да подам документи за детски и т.н.Ние нямаме право и те много ме ожалиха

# 671
Искам да попитам има ли може ли да се водя на работа фиктивно във  частна фирма но в друг град?
Имам стаж ,но сега не работя, от сега ли е необходимо да се водя на работа или няма смисъл?
Плащам ли някакви социални осигуровки или само здравни през това време?
И колко време трябва да се водя на работа в тази фирма - през целия срок на майчинството ли?
Благодаря предварително

# 672
Здравейте,

прочетох темата, но поради малко по-объркания ми казус не успях да си отговоря на някои от въпросите....та ще се радвам ако ми помогнете.

Случаят е следният: през 2008 родих първото си дете, като си получавах майчинство нормално. Когато беше на година и половина се върнах за 5 мес. на работа, но после ме съкратиха и бях 4 мес. на борсата. От края на борсата не се осигурявам...тоест имам прекъсване от 2-3 месеца. След тези 3 месеца ме назначиха фиктивно за 7 месеца в една фирма на половин работен ден и от септември миналата година до сега съм си безработна, не съм записана в бюро по труда и си внасям само здравни осигуровки. Та въпросът ми е следният- ако евентуално сега забременея, ще имам ли право на обезщетение за бременност и майчинство?

Малко объркано го написах, надявам се да ме резберете  bouquet

# 673
Извинете ако повторя на някой случаят и въпросът.
През месец март ми свърши майчинството от две години.После се записах на борсата и трябваше да вземам помощи до септември,но май месец се подписах за последно.Не съм си внасяла до сега за нито един месец здр.осигуровки.Сега съм бремена с термин април м.Въпросите са ми,за да вземам две години майчинство
1. Трябвали да си плащам някакви осигуровки и какви.
Предварително благодаря,и още веднъж се извинявам ако се повтарям

# 674
Здравейте!Аз съм безработна от един месец и съм бременна във 4 седмица.Имам трудов стаж около 3 години,като последните 12 месеца не съм си прекъсвала и осигуровките.Въпросът ми е:ще трябва ли да се водя някъде фиктивно на работа и да си плащам здравните или ще мога и така да си взема майчинството?Искам да знам какво е необходимо горе-долу за да взимам 240 лева??? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт