епилатор Филипс или Браун? С дискове или с пинсети?

• 384 652
  • 1 410
  •   2
Отговори
# 1 305
От мен глас за втория. Имам модела  с всички приставки и ги използвам до една в различните зони. След регистрация в сайта на Philips получих още една година допълнителна гаранция. Оказа се също, че в момента са имали кампания в която съм участвала като съм го регистрирала и получих подарък масажиращата приставка. Чудесна работа ми върши!
Можете да съобразите приставките според предпочитанията и бюджета си.

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 19:15 от mimoza7710

# 1 306
Имах на Braun от по-евтините с 40 пинсети и не бях доволна. Не ги скубе, къса ги. На 3-4 дни се епилирах и то по час. На Braun хубави са най-скъпите епилатори с по 80 пинсети. На добра цена и качество е на Philips wet & dry с керамична глава. То е около 120лв и като ефект е като скъпите на Braun. Аз си го взех и с бръснеща глава, ако мъжа ми реши да я ползва.

Много леко маха космите и не боли така. Аз си махам с него на крака, ръце, подмишници, интимната зона, корема. Почти не боли. Само първия път боли, например на интимната зона, особено ако преди това е бръснато. Родих се. Супер бързо и лесно. И трайно. Не обичам да запазвам часове по салони и да завися от някой и затова разчитам на епилатора. Няма кабел. Зареждам и ползвам така. След всяко ползване го зареждам. Не бива да се оставя незареден.

Преди да го купя четох форума и също видях, че повечето харесват Филипс. Така ме посъветва и консултантката в магазина.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 12:58 от Анонимен

# 1 307
Няма Браун с 80 пинсети. Има с 20, 28 и с 40.

# 1 308
Какво ми каза тогава тази жена... Сега ще постна снимка на епилатора, който тя препоръча на Браун, но беше от рода на 300лв и заради цената бяха качени най-горе и се отказах, но като цяло бях отишла за филипс.

Едит: значи braun silk epil 9 посочи от добрите и още два до него стояха скъпи с такава подобна лъскава визия. Каза за да става бързо и добре трябват 80 пинсети.. моя стария от който не бях доволна е Braun silk epil 5 пише 40 пинсети.. Много недоволна от него!  Много и като го измих от космите спря да работи. Но го ползвах около 8 години. Доста болеше с него и бавно стават нещата. Имах доста врастнали косми и накъсани, както казах.

Видях че тук и други дами като са го почистили е спрял да скубе.

Просто се върти и подминава косъма.

Моят Philips е модел Bre710/00. Керамични дискове се води. Единствен минус е само че има извивка и на плоски места трудно се стига до косъма. Но нали женското тяло има извивки, кой е мислил че ще си махам космите на корема и кръста с него 😅😅😅

По думите на консултантката в магазин Зора добри са Philips BRE710/00 и Braun Se 9890,  Braun SES 9/700, Braun Se9-720 като керамика е за предпочитане.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 13:38 от Анонимен

# 1 309
Ами излъгала те е, с 40 пинсети е девятката.

# 1 310
Мисля че аз съм разбрала грешно по-скоро. Защо да лъже жената. Стават грешки на езика или недоразбрал клиент, който не разбира. Но си знаеше работата добре и много добре ми обясни разликите.

# 1 311
Какво ми каза тогава тази жена... Сега ще постна снимка на епилатора, който тя препоръча на Браун, но беше от рода на 300лв и заради цената бяха качени най-горе и се отказах, но като цяло бях отишла за филипс.

Едит: значи braun silk epil 9 посочи от добрите и още два до него стояха скъпи с такава подобна лъскава визия. Каза за да става бързо и добре трябват 80 пинсети.. моя стария от който не бях доволна е Braun silk epil 5 пише 40 пинсети.. Много недоволна от него!  Много и като го измих от космите спря да работи. Но го ползвах около 8 години. Доста болеше с него и бавно стават нещата. Имах доста врастнали косми и накъсани, както казах.

Видях че тук и други дами като са го почистили е спрял да скубе.

Просто се върти и подминава косъма.

Моят Philips е модел Bre710/00. Керамични дискове се води. Единствен минус е само че има извивка и на плоски места трудно се стига до косъма. Но нали женското тяло има извивки, кой е мислил че ще си махам космите на корема и кръста с него 😅😅😅

По думите на консултантката в магазин Зора добри са Philips BRE710/00 и Braun Se 9890,  Braun SES 9/700, Braun Se9-720 като керамика е за предпочитане.

Извинявам се за глупавия въпрос, но как се справя със скубането на окосмяването под мишниците и особено на "бикини зоната"? Има ли модел без бръснеща глава?

# 1 312
Много добре. Стария Браун силк епил 5 скубеше зверски и имах кръв и тръпки ме побиваха, но Филипс минава леко и безболезнено. Отскубва и после дълго време няма нито едно косъмче.

За интимната зона съм пробвала с Браун, но не издържах на болката. С Филипс успях. Болеше доста, защото беше първи път и космите отдолу бяха черни и дебели... Имам гъсто окосмение, тъмно и можете да си представите. Имаше две малки капки кръв, напръсках си цикатридина и 2 дни ми беше като все едно някой ме е бил... не откъм синина, а отекло някак чувствах заради скубането.

После вече нямах болка почти никаква. Скубя и вече не се ужасявам че ще боли.
Сега от време на време скубя само като се появи нещо и никога няма на куп толкова косми като първия път.

Болката първия път ми беше кошмарна на венериния хълм и отдолу по лабиите, но на почивки ги махнах.

Общо взето ако изтърпиш първия път е песен после.
Ако сте ходила на кола маска ще ви е лесно.

На мишниците изобщо не ме боля. Съвсем дискретно като на краката, но там имам тренинг, със стария епилатор преди година ги бях скубяла редовно. После минах на бръснене и сега с новия епилатор отново скубя.

# 1 313
Много добре. Стария Браун силк епил 5 скубеше зверски и имах кръв и тръпки ме побиваха, но Филипс минава леко и безболезнено. Отскубва и после дълго време няма нито едно косъмче.

За интимната зона съм пробвала с Браун, но не издържах на болката. С Филипс успях. Болеше доста, защото беше първи път и космите отдолу бяха черни и дебели... Имам гъсто окосмение, тъмно и можете да си представите. Имаше две малки капки кръв, напръсках си цикатридина и 2 дни ми беше като все едно някой ме е бил... не откъм синина, а отекло някак чувствах заради скубането.

После вече нямах болка почти никаква. Скубя и вече не се ужасявам че ще боли.
Сега от време на време скубя само като се появи нещо и никога няма на куп толкова косми като първия път.

Болката първия път ми беше кошмарна на венериния хълм и отдолу по лабиите, но на почивки ги махнах.

Общо взето ако изтърпиш първия път е песен после.
Ако сте ходила на кола маска ще ви е лесно.

Благодаря за бързия отговор!
Питам защото досега си работя с обикновения филипс с металните дискове.
Просто исках да разбера дали с керамичните е по-добре, защото както писахте извивката е по-голяма и се питах дали дисковете в тези зони ще хващат добре. Нямам притеснение за болката.

# 1 314
Не мога да сравня, защото не съм имала Филипс с метални пинсети. Боли си ако минавате от бръснене на епилация само първия път. Иска се мъжкарство малко да призная... после е леко вече. И на някои по-равни места по трудно хваща косъма, точно защото е извит и правя разни пинизи за да станат нещата.

# 1 315
Ами предназначен е за крака, за това. На мен ми трябва главно за интим и с тази извита глава надали ще ми свърши работа. Иначе го гледам от миналата година. Все още си се скубя със стар филипс силк епил не знам си кой номер, с някакви цветя по него. Но искам нещо с повече точки на захвящане и лампичка разбира се.

# 1 316
Изобщо не се замислих за какво е предназначен, когато го взех. Но не мисля, че е болка за умиране. Единствено около бикини зоната горе където е по-равно и няма извивка лико го накланям назад и така хваща космите. Но пък на Браун са плоски ако не се лъжа. Само прочетете и те да не дават дефект като се измият. Би трябвало да са по добри като са скъпи.

# 1 317
Няма логика да правят дефект, та нали се водят за сухо и мокро епилиране. Въпреки че не знам кой скубе мокри косми. И въобще успешно ли е това начинание. Браун не желая  да взимам. Не харесвах Филипс преди да си купя Браун, сега си заобичах Филипса пак . Ще си взимам видяло се е , дано да се справя с интима прилично и бързо. Не ми се ходи космата 3 седмици, докато пораснат достатъчно за кола маска и после ефекта трае почти както при епилатора...

# 1 318
Не мога да си обясня как спират да работят като се измият. В упътването си пише ясно да се свали главата/приставката, да се измие, подсуши/изсъхне и тогава чак да се ползва.
Не искам да си мисля че IQ-то на нацията ни, особено на женската част е паднало толкова че да мият целия епилатор и после да го включват в контакта и да очакват че ще работи при положение че е мокър. Дори и да е мокра епилация, тока не върви с водата, ясно е написано. Отделно си има четчица и аз я ползвам при епилация, като останат по епилатора косъмчета. Мия когато приключа епилацията за деня, оставям главата да съхне и си го сглобявам и прибирам на следващия ден. Имам 3 различни епилатира. Филипс с метални дискове и два Браун Wet & Dry. Като втория е Flex, но предпочитам с фиксирана глава, защото съм свикнала да натискам и съжалявам че дадох 300 лева за него.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 21:26 от Lale_Lili

# 1 319
Ами предназначен е за крака, за това. На мен ми трябва главно за интим и с тази извита глава надали ще ми свърши работа. Иначе го гледам от миналата година. Все още си се скубя със стар филипс силк епил не знам си кой номер, с някакви цветя по него. Но искам нещо с повече точки на захвящане и лампичка разбира се.

Ами и аз съм с такъв епилатор на филипс с цветенца, съвсем обикновен, без разни приставки и екстри, и се справя прилично. Обаче е старичък и ми се иска да си взема нещо ново, както казвате - с повече точки на захващане и лампичка, за да виждам по-добре какво правя.
Имам и друг проблем - много се изпотявам и колкото да подсушавам зоните за почистване, особено на подмишниците, като ги обработвам епилатора започва да "ръмжи" и "подскача".
Мислех си дали моделите със сухо и мокро епилиране се справят с това неудобство?
Иначе и на мен ми е странно как бих могла да обработвам мокри косми?

Общи условия

Активация на акаунт