епилатор Филипс или Браун? С дискове или с пинсети?

• 385 284
  • 1 410
  •   1
Отговори
# 1 395
  • София
Здравейте, имам епилатор Филипс от 2007, най-обикновения с две скорости. Ползвах го до преди 1-2 год., когато минах на бръснене, сега ми писна да се бръсна и рекох пак да го ползвам...
Ами, на третия ден вече трябваше отново да се минавам!
Колко често ви се налага на вас? Епилаторът си бачка, да, трябва по няколко пъти да мина на по-късите косъмчета, за да ги отрази, но не съм видяла да накъсва.
Питането ми е има ли смисъл да инвестирам в нов и нормално ли е толкова скоро пак да израстват (макар и не всички, но си трябваше пак да се мина)?

# 1 396
И при мен се случва същото, с каквито и епилатори да се минавам. Имам три у дома.

# 1 397
На мен ми се налага да минавам отново чак след две-три седмици. Последно преди морето се епилирах, върнахме се отдавна, оня ден пак минах чак с епилатора.
Зависи от гъстотата на косъмчетата мисля аз. Аз имам малко.

# 1 398
На мене ми отнемаше 1 час и дори повече да си епилирам целите крака. Помня, че всеки път болеше много, като че ли беше за първи път. Епилаторът е на Braun обикновеният. След една седмица и половина-две седмици ми израстваха космите и пак се епилирвах. Преустанових да се епилирам от 3-4 години поради наличие на разширени вени. Чела съм, че използването на епилатор при разширени вени е противопоказно. Вие използвате ли епилатор, ако имате разширени вени по краката?

# 1 399
  • София
И на мен едно 45 минаваха в краката до коленете. Болката винаги си е болка. Някой да каже за обезболяващите екстри - има ли смисъл.
Аз именно заради разширените вени спрях с епилатора, имам много спукани капиляри. После говорих с лекарката и тя каза, че не е проблем. Проблем е топлата кола заради нагряването.
Но аз лично не съм най-убедена, представям си, че това скубане влияе на най-подкожните капиляри и може да ги травмира.
И ако и с нов ще трябва да се минавам през два три дни, че и да ме боли, по-добре да си продължа с бръснача.

# 1 400
Здравейте, имам епилатор Филипс от 2007, най-обикновения с две скорости. Ползвах го до преди 1-2 год., когато минах на бръснене, сега ми писна да се бръсна и рекох пак да го ползвам...
Ами, на третия ден вече трябваше отново да се минавам!
Колко често ви се налага на вас? Епилаторът си бачка, да, трябва по няколко пъти да мина на по-късите косъмчета, за да ги отрази, но не съм видяла да накъсва.
Питането ми е има ли смисъл да инвестирам в нов и нормално ли е толкова скоро пак да израстват (макар и не всички, но си трябваше пак да се мина)?

Зависи от много неща, но особено след този бръснач в началото ще растат по-бързо.
Епилацията доста разрежда и прави косъмчетата по-хилави.
За мен идеалният вариант е кола маска.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 19:07 от Cafe

# 1 401
Въпрос за Braun Silk epil 9.
От 1г го използвам, доста рядко. Винаги го разреждам/зареждам напълно. Батерията ми държи около 25мин. Работи 15 мин, прегрява, спира сам..чакам да изстине и има още 10мин време за епилация.
Тъй като е в гаранция го дадох на сервиз. При тях си покривал теста от 50мин работа, но с почивки през 10мин. Обясниха че лятото било така и трябвало да се спира да изстива. Но и зимата не ми е работил 50минути, колкото е посочено в ръководството. Вярно е, че не го спирам мн мн да се охлажда, но до сега съм била с епилатор на кабел и съм си карала по 30мин без да спирам.
Тези които имате модела,
колко време ви държи батерията? Спирате ли да почива, случва ли се да ви прегрява и спира?
 Аз за 25мин успявам половин крака и едни мишници и при късмет бикини зоната. Като сложим и времето за почивка, за да изстива съвсем ми се проточва епилацията и да кажем да съм се оправила цялата, ама не.
Също го използвам само на ниската степен, на високата още по-бързо приключва всичко.
Още нещо - Забелязвам че зелената лампа на батерията, която светва в началото, на 5тата минута работа вече става жълта/оранжева, което в ръководството индикира още 15мин време за работа. Тоест ако е предвидено да работи 50мин би тр да свети зелено повече време? На този въпрос в сервиза казаха - тази индикация да не съм я гледала, било ориентировъчно и заряда на батерията на бил постоянен, ако спра и почине уреда след това можело да светне отново зелена светлина.

# 1 402
Нямам подобни проблеми аз. Ползвам модела вече 3 години. Никога не е прегрявал, успявам да оправя целите крака и остава още малко батерия.

# 1 403
Моят епилатор полу издаде багажа и сега съм в търсене и чудене какъв да взема или да купя резервна глава на моя, тъй като тя не се върти, иначе работи.
Моят е на Браун силк епил 5, с 40пинсети, с кабел, лампичка и с тример в комплекта, купен преди 10години. Общо взето отговаря на всичко, което искам и за това се чудя дали да взема нов или да пробвам да съживявам този.
При новите доколкото погледнах, бюджет до 200лв(повече не ми се дават) масово са под 40пинсети иии това което най не ми харесва, на батерия. Не харесвам такива уреди, да трябва аз да се съобразявам с тях. Забравила съм да заредя - не можеш да се епилираш, започвам ама свърши тока - чакаш. Та случайно има ли такъв уред, който може да работи и на батерия и на ток? Важна ми е и лампичката, ама като гледам те май вече всички имат.

# 1 404
На батерия е голямо удобство- не се съобразявате с контакти и кабели, нито с помещението. Може и под душа. 200лв е добър бюджет и може да се вземе нещо повече от прилично. Относно зареждането - то е до навик като да си зареждаш телефона, а батериите не падат толкова бързо.

# 1 405
Здравей, има епилатори на Браун от пред последното поколение, които са на кабел. Сигурна съм, защото аз самата търсех такъв. При мен лично никоя батерия не можеше да ми насмогне и много се бях ядосала. Направих проучване и ми излезна модел от може би седма серия, който беше и хубав и с много пинсети и на кабел. Обаче, новите пинсети на Браун за мен не струват. Много са тънки и не захваната добре и само късат косъмчетата. Купих си последният им модел за 400 лева и съжалявам. Захвърлих го и си взех Филипс с дискове за 120 лева и ми е идеален. Страшно съм доволна, батерия, как скубе всичко. Така че с този добър бюджет имате избор, само трябва да разгледате сайтовете, да прочетете малко ревюта и мнения и да си изберете. Успех

# 1 406
Кой е моделът на Филипс?

# 1 407
Това е моят от който съм доволна. Но цената вече не е същата. Купих го април месец тази година и беше на промоция. Сега виждам че е още по скъп, явно инфлацията и там е повлияла. Ако не ви трябват екстра приставки, то всички са еднакви. И евтините Филипс и скъпите. Говоря за тези с дисковете и конкретния модел. Единствената разлика по между им е само комплекта приставки които имат.
https://www.technopolis.bg/bg/Epilatori/Epilator-PHILIPS-SERIES- … RE715-00/p/835483

# 1 408
Това е моят от който съм доволна. Но цената вече не е същата. Купих го април месец тази година и беше на промоция. Сега виждам че е още по скъп, явно инфлацията и там е повлияла. Ако не ви трябват екстра приставки, то всички са еднакви. И евтините Филипс и скъпите. Говоря за тези с дисковете и конкретния модел. Единствената разлика по между им е само комплекта приставки които имат.
https://www.technopolis.bg/bg/Epilatori/Epilator-PHILIPS-SERIES- … RE715-00/p/835483

Аз пък точно такъв имам и изобщо не ми допада как скубе космите, накъсва ги и главата ми е тясна. Иначе батерията държи доста и е супер удобно навсякъде да се епилираш. За представките, няма какво да кажа, ползвам само теимерната.Даже мъжа ми казва, че с толкова мерак съм го взела и пак си ползвам филипса от преди 20 години. Но той е с една огромна буца зарядно, и кабела е "подобряван" няколко пъти. Иначе си работи безпроблемно.

# 1 409
Да, напълно е възможно да сме доволни от различни неща. Аз например имам зони и с дебели и много тънки косми. Този ми върши идеална работа. А Брауна от който не съм доволна или не ги хваща, защото са дебели, или къса тънките. Вече е трудно да си намериш твоят епилатор, проба грешка, която понякога струва много пари за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт