Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рецепти за Actifry

  • 278 482
  • 1 208
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Мнения: 2 131
Как наряза морковите, SIlverdream?

# 1 201
  • WonderLand
  • Мнения: 3 307
Като картофките, същата големина и дължина Simple Smile

# 1 202
  • Добрич
  • Мнения: 4 509
Аз съм с Genius XL картофите от както си купих резачка за картофи от Лидл взеха да ми се получават. Обаче тиквички как ли не пробвах и не направо в коша.Сега чакам да пристигне кошница. Дали ще ми се получават в нея.

Кошницата е значително по-малка от купата и ще събира много малко количество. Тиквичките от снимката са правени на два пъти ( със същия уред съм).  На вкус не са, като пържените, по-жилави стоят, но на нас ни харесват.



Относно мазнините: студено пресованите растителни мазнини в повечето случаи не са подходящи за топлинна обработка при висока температура ( изключвам кокосовото), защото, като цяло имат по-ниска точка на горене.


Най-обща информация, на първо търсене.

# 1 203
  • София
  • Мнения: 7 936



Относно мазнините: студено пресованите растителни мазнини в повечето случаи не са подходящи за топлинна обработка при висока температура ( изключвам кокосовото), защото, като цяло имат по-ниска точка на горене.


Най-обща информация, на първо търсене.
Таз теория, на повечето в тази тема ни е ясна, за това и използвам оризово олио. Поисках снимка на рафиниран зехтин, който се предлага по супермаркетите в България, но никой не отговори, може пък да няма.

# 1 204
  • Добрич
  • Мнения: 4 509
Сигурна съм, че съм виждала зехтин, който не е студено пресован в реален магазин ( не онлайн), имам такъв спомен, но до там. Какъв и къде? Не беше скоро и не помня. Мисля обаче, че не беше в голяма верига супермаркети.

Все още има хора, които не отчитат разликата/вредата в мазнините, предназначени за салати и прилагането им в храна, обработена при висока температура. Имам не един познат, които щом чуят "зехтин", смятат, че  е по-здравословен от другите мазнини и не се интересуват от подробностите...

# 1 205
  • Мнения: 45
... Поисках снимка на рафиниран зехтин, който се предлага по супермаркетите в България, но никой не отговори, може пък да няма.
В супермаркетите в България се предлага основно рафиниран зехтин Simple Smile Снимки - колкото искаш. Ето един типичен:

На мен ми е чудно, че някой го препоръчва за готвене. Рафинираният (или горещо пресован) зехтин се получава от кюспето (смес от костилки и обелки) от маслините, от които вече е извлечен чрез студено пресоване екстра върджин зехтинът. При този процес кюспето се валцова при нагряване, след което се обработва с различни химикали за отстраняване на съставки, придаващи му лош вкус и намаляващи трайността му. Т.е. ако нагреете при готвенето екстра върджин зехтин, ще получите нещо, което в никакъв случай не е по-лошо от рафинирания. Единствената причина за използването на рафиниран зехтин за готвене може да бъде финансова.

# 1 206
  • WonderLand
  • Мнения: 3 307
В Лидл другата седмица ще има такъв зехтин.

# 1 207
  • София
  • Мнения: 7 936
В Лидл другата седмица ще има такъв зехтин.
Този специално го загледах, на опаковката пише, че е смес от рафиниран и студенопресован.

# 1 208
  • have faith and be patient ..
  • Мнения: 4 270


Още не ми е отворен и не съм го вкусила

Общи условия

Активация на акаунт