Рецепти за Actifry

• 334 323
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 225
  • далечно
4естита придобивка! за л<бителите на пържените картофи това наиситна Е уредът.

# 226
  • София
Ние пък изпробвахме машината за малки бутер банички. Купихме си едно бутер тесто, там нарязахме го (направихме ги като на форнетите дето ги продават - с такава големина) турихме им плънки (най различни). Махнахме бъркалката, загряхме машината празна за около 2 минути. Наредихме бутерките вътре и ги пекохме вътре без бъркалката. Станаха страхотни. Даже може да си ги гледаш как постепенно бухват. Време не мога да ви кажа защото отдавна не използвам часовника тъй като си наблюдавам продуктите.

# 227
  • София
Аз оня ден се замислих,дали не съществува опасност за "кръстатката",дали е устойчива на постоянно греене,щом бъркалката е махната. Някакви мнения по въпроса?

# 228
Аз оня ден се замислих,дали не съществува опасност за "кръстатката",дали е устойчива на постоянно греене,щом бъркалката е махната. Някакви мнения по въпроса?

misleto, според мен не е хубаво да се маха поради простата причина, че под тенджерата не е хубаво да попадат течности. Някой беше дал идеята вместо бъркалката да се постави термоустойчива чаша. Така е ОК според мен и все пак не бих рискувала Simple Smile

За всички любители на бланшираните картофки искам да споделя своя опит. Досега сме пробвали три вида картофи - много тънко нарязани пръчици (засега съм виждала тази дебелина само в Метро), пак тънки, но не чак толкова и т.нар селски картофи с кожичка.

По мое мнение (а и на приятеля ми) идеално стават най-вече тези най-тънките. Вторите наистина не ми харесаха, а уж бяха едни от най-скъпите. Те изобщо не станаха толкова хрупкави. Третите бяха ОК, но понеже са дебели резени, станаха по-скоро като печени.

Наистина не искам да правя реклами, даже няма да споменавам и марката, но с две ръце гласувам за най-тънките. Има ги само на един производител и 2,5 кг. са малко над 6лв. в Метро и най-скъпите измежду всичките останали. С тези картофи разликата от обикновените пържени изобщо не се усеща Simple Smile)

# 229
  • далечно
при нас се получи фал. На изваждане на бъркалката от миялната машина мъжът ми я изпусна и тя се....счупи  Shocked Мъжът ми е към 1.85 м, значи да я е паднала от височина около метър, без да е засилена и пр. Изумена съм за какъв материал може да става дума да се счупи просто така  Whistling Както и да е, сега ще си общуваме със сервиза на Тефал  Confused Иначе без бъркалка си правихме кюфтенца и така ще е докато организираме нова  Cry

# 230
Толкова ли крехка се явява тази бъркалка?! Сега пък трябва да и треперим... Сподели после подробностите по сдобиването с нова бъркалка!

# 231
Правих плънката за пълнени пиперки- сладка работа. Прибавяш си нещата едно по едно и той си ги бърка.

# 232
  • далечно
ами още не сме се сдобили - от магазина ни увериха, че при тях ще чакаме да изпратят уреда на сервиз поне месец (в което на базата на опита си не се и съмнявам) и ни препратиха към сервиза на Тефал. Обаче това се случи в петък, а в Италия да хванеш майстор/сервиз през уикенда, а и през август, е невъзможно. При всички случаи ще може да поръчаме нова, интересно на каква цена.

Междувременно ползваме старата счупена - всъщност на неч и се счупи 'опашката', т.е. сега е два пъти по-къса и по-неефективна, ама пак бърка  Rolling Eyes Кюфтета редовно мятам без нея.
но пък в близките седмици едва ли ще се занимаваме активно с тази работа, тъй като ни се струпаха доста неща, а после заминааме на почивка.

като се сдобием ще рапортувам за цената - тъй като се вижда, че е откършено и някак си според мен е ясно, че не се е счупила при работа, а от неправилна употреба, предполага, гаранцията едва ли ще важи. ще пробваме и с гаранцията, де. И смятам да напиша писмо на Тефал представяйки този абсурден случай (и да се откажа от тях, и без това съм фен на домакинсите неща на Филипс) - имала съм подобно вземане-даване с големи фирми и обикн. реагират адекватно.

Няколко познати, които ни гостуваха бяха приятно изненадани от машинката. Моят личен съвет към тях беше да се чака и други фирми (знайни и незнайни) да пуснат такива 'тигани' - едва ли е въпрос на повече от няколко месеца или година, все пак конкуренцията не спи. И тогава и цената ще падне.

Сори за офф-топика, но все пак е свързано с чудото Актифрай.

# 233
  • София
Здравейте,гледам,че отдавна никой не е споделял тук, а аз тепърва се сдобих с този уред и дори опитахме пържените картофи,които станаха перфектни /за моя вкус-хрупкави,с чудесна коричка и вътре мекички/,това,с подобренията от предишните страници-допълнително мазнина и малко вода. Въпросът ми е, все още ли никой не е успял да се пребори с пържените тиквички? Четох,че ги докарвате до меки варианти, а ние ги обичаме хрупкави  newsm78 Има ли начин да станат такива?

# 234
Според мен няма начин тиквичките да станат хрупкави, както когато се пържат по общопознатия начин. Все пак пробвай, може пък да намериш някакъв начин.
Иначе машинката е супер и върши страхотна работа за много други неща - да ти е честита!

# 235
  • София
Благодаря    bouquet,след всичко,което изчетох, а и след това,което снощи видях-2 "тигана" картофи,докато бутилката олио си беше пълна, а ние си гледахме телевизия,без да се налага  аз или мъжа ми да висим над тигана с дървената лъжица и да бъркаме до забрава,определено гласувам с дре ръце,че е СУПЕР   newsm44 Остава ми да подкарам експериментите с тиквичките тогава-поне съм длъжна да опитам  Simple Smile

# 236
  • в матрицата
И аз мисля, че няма начин да станат хрупкави тиквичките, но сега се сещам, че може би ако се бланшират...... нали картофките дето са замразени са бланширани и стават хрупкави в уреда..... пробвай, дано да станат, на мен лично не ми харесаха в actifry-я

# 237
  • София
да,всъщност за бланширането не бях помислила  newsm78-ще го оставя за събота или неделя-поне, ако не станат,да мога да направя и резервен вариант за хапване  Simple Smile

# 238
  • София
Тиквичките са с много воднисти. При пърженето в тиган сгорещеното олио изсушава точно тази вода, докато актифрая се съмнявам, че ще може да го направи. Освен да ги въртите повече време.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 12:23 от дядо хаджия

# 239
  • София
....или да се пробвам да ги отцеждам,както синия домат  newsm78 ще ги въртим...все трябва да има начин-картофите стават супер хрупкави,само трябва да се намери чалъма  Wink

Общи условия

Активация на акаунт