Рецепти за Actifry

• 334 327
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 240
да споделя и аз! няма никаква пречка да се готви без бъркалката. и това важи най -вече за храната която не трябва да се разбърква. така правя кюфтетата-нереждам ги и изваждям бъркалката и пека докато станат кафеникави. може да се наложи да се обйрнат, но пък стават много по-бързо от пържени картофи

# 241
  • София
да споделя и аз! няма никаква пречка да се готви без бъркалката. и това важи най -вече за храната която не трябва да се разбърква. така правя кюфтетата-нереждам ги и изваждям бъркалката и пека докато станат кафеникави. може да се наложи да се обйрнат, но пък стават много по-бързо от пържени картофи

Значи аз кюфтетата само първоначално ги пускам без бъркалка докато съвсем леко се запържват, после си слагам бъркалката и така те се изпържват равномерно и стават много хубави. Ако ми е по мека каймата ги задържам повече без бъркалка.

# 242
  • София
В тази връзка, тук имаше линк от испански сайт, в който на мястото на дупката седи част от бъркалката-без перките.Моята я гледах,обаче, не видях да може да се разглобява....аз ли не  виждам или просто не съм гледала като хората, а ме е страх да подходя по-твърдо към нея,че вече сте писали за счупени  newsm78

# 243
  • София
В тази връзка, тук имаше линк от испански сайт, в който на мястото на дупката седи част от бъркалката-без перките.Моята я гледах,обаче, не видях да може да се разглобява....аз ли не  виждам или просто не съм гледала като хората, а ме е страх да подходя по-твърдо към нея,че вече сте писали за счупени  newsm78

Я го пусни тоя линк насам да го видим.

# 244
# 245
просто си няма бъркалка въобще

# 246
  • София
просто си няма бъркалка въобще
Точно така. Турили са хората първо това дето го готвят временно без бъркалка и после са я добавяли. Те за това писах в един от по предните постове когато разправях за кюфтетата.

# 247
  • София
Да споделя с вас една идея.

Днес правих в машината зеленчуци с масло.

Първо обърнах за около 4-5 минути лука и нарязани на половинка скилидки чесън с няколко капки олио. После добавих зеленчуците (картофи, тиквички, чушки и гъби) поръсих ги със зеленчуковата подправка на Маги и отгоре нарязах замразено масло, добавих три супени лъжици вода и ги пуснах в машината. Време не мога да ви кажа, защото аз си ги наблюдавам. Накрая когато станаха готови поръсих пресен копър и ги извъртях още една две минути.

Пробвайте много хубави стават така.

Иначе преди това правих пилешко, ама за мен не остана та накрая извъртях и няколко пърчета телешки салам без да слагам никаква мазнина.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 10:10 от дядо хаджия

# 248
  • София
пък ние сме го ударили само на картофи  ooooh!-толкова картофи не сме яли за всичките години,откакто купуваме тоз зеленчук  #Crazy Иначе сосът за спагети стана перфектен и по скоро, кухнята ми остана перфектна-без пръски домати по всички  плочки и повърхности  newsm44

# 249
картофите стават най-хубави от замразените, но не от всеки вид. Например тези на белла са отвратителни, стават меки, мазни и на парчета. Иначе аз взимам едни в жълта опаковка от Пикадили и с много малко мазнина, може даже и без мазнина стават чудесни.
 Друго, което готвя в уреда е свински врат без кост, нарязан на парченца като бучки захар. Пуска се без никаква мазнина, слагат се подправки по желание и се готви докато покафенее. Стама много крехко и бързо.

# 250
Такааа...явно няма някой с повече опит.  Нищо, аз ще споделям опита си за тези , които се интересуват.
Правих крилца и пиле на хапки. Съвсем за кратко ги мариновах, че нямаше време и ги метнах в "нещото" без мазнина, след около 15-20 мин. бяха готови и крилцата бяха сочни отвътре и леко хрупкавки отвън, а хапките бяха ометени от децата за нула време и не можах да ги пробвам.
Правих и нещо като дробчета по селски. Зеленчуците бяха хрупкави - приблизително като в китайските ресторанти. Сложих първо лук и пуснах да се върти, като нарязах гъбите - ги метнах и тях, после чушки, след малко домати от консерва и след още малко и дробчетата. Оставих ги да се готвят още около 5-6 мин и сметнах, че са готови. Бях сложила две мерителни лъжици олио. Вкусно беше, най ми допаднаха зеленчуците, а дробчетата (аз кото цяло не съм им фенка)също ставаха. Домашните го одобриха.
И последен опит засега - десерт. Рецептата беше от книжката, която върви с тенджерата. Абълки със сушени кайсии и канела. В книжката беше уточнен сорта на ябълките, но моите не бяха такива и дали заради това или просто така си стават , незнам, но се размазаха на пюре. Та вида на десерта не беше особено привлекателен, но на вкус мнооого ми допадна. На другите не им хареса, защото не било достатъчно сладко.
Ако има интерес, ще споделям и следващите си опити.
kupih si tozi yred ama oste ne znam kakvo i kak da go gotvq.ako si probvala dr.nesta osven krilca molq napisi mi nqkoq recepta.

# 251
Здравейте! Имам уреда от около месец, нямам още много голям опит с него, но ястията, които приготвих ни харесаха. Останахме изключително доволни от картофки с 2 л. олио и 1 л. вода Peace, пилешки хапки с подправки Peace, свински пържолки със соев сос Peace, пилешки дробчета Peace Пробвах веднъж да изпържа патладжан, но нещо стана много сухичък и повече клонеше към печен. Засега май само това съм пробвала. Ще споделям рецептите си занапред Simple Smile
Тъй като почти всички споделиха, че тиквичките не се получават, се замислих дали има значение как точно са нарязани. Например, стандартната им форма е на колелца. Ако се нарежат като картофките- на пръчици, дали няма да стане по-различно newsm78 Не съм пробвала , а и сега не им е сезонът, но ако някой опита , нека сподели.
И да ви питам нещо друго- не се ли затормозявате при измиването на бъркалката.  Почиствате ли я с нещо по- специално?  Само при мен ли става трудно почистването и всеки път пада едно голямо търкане Crossing Arms

# 252
  • София
feya meya , аз си накисвах бъркалката,понеже се събира доста от препърженото и става кора и пада голяма мъка.Каквото не успеех да смъкна с гъбата /понеже нямам миялна машина/ махах с четката, която ми е за сокоизтисквачката. Напоследък я пръскам с Меглио-това,което е за мазни петна,разгражда всичко много бързо,омеква и пада.

# 253
Вие сте ужасни,как ме зарибихте Laughing.Мъжът ми няма ви хареса Mr. Green

# 254
Да споделя с вас, имам уреда от около 1 година и го използвам да правя по-често една манджа от колкото картофи:
- свински шол около 700 гр. нарязан на ситни кубчета (нагласям часовника на 25 мин.)
- нарязвам лук на едро и го слагам
- когато останат 10 мин. слагам 2-3 нарязани на едро домата (по-добре обелени) и 1/2 кутийка царевица и грах (смесено).
Става си като вид гювеч, много е вкусно, бързо и лесно. Няма цапане, бъркане...

Пържените картофи ги правя - като им слагам малко червен пипер и брашно предварително, хубаво ги омесвам, стават по-хрупкави (някой път слагам и чубрица предварително)

feya meya - бъркалката не я мия всеки път, но като реша, я накисвам и после с тел я търкам, голям зор, след това се чудя защо ли  я търкам толкова, като пак ще се изцапа ...

Общи условия

Активация на акаунт