Отговори
# 90
Стрелче в здравния има много такива теми,както и тема "Кой родилен дом е за предпочитане",най-добре там да пуснеш темичка мила,а и също така в близнашкия,много е хубаво,че ще си имаш две ритащи същества. Heart Eyes Hug

# 91
Стрелче, това с най-добрите неонаталози в МД не е вярно, защото както писах по-горе те работят и в Токуда същите доктори, така че можеш и там да провериш, както ти е писала Дю.
А за близначетата четох, че е възможно еднояйчните да се държат за ръчичка, една майка на преглед го видяла и ми стана толкова мило.
Аз все съм си мислила, че с две ще е много по-тежко както бременността, така и раждането и гледането, но пък радостта е двойна. Ако някога ми се случи няма да ги върна. Hug

# 92
Нищо не откривам с търсачката, но и моят въпрос предполагам не е масов и твърде коментиран.
Биа`, прочетох въпросната тема, както и от край докрай черния и белия списъци. Аз принципно съм си избрала лекар, но той практикува в Тина Киркова, а не ми се иска да го сменям, без да съм убедена, че се налага или е  наистина желателно. С дъщеря ми не съм имала проблеми след (само по време на) раждането и престоя в болницата, но моя приятелка наскоро роди там и нейните впечатления са за недостатъчно професионално отношение на педиатрите в детско отделение, за неонатолозите също. Confused А всички знаем, че многоплодната бременност е съвсем непредсказуема и дори рискова.
Може пък да досадя на момичетата от Близнашкия. Blush

angel1 , прочетох и твоето мнение за Токуда - ще помисля над варианта, но определено не ми се иска тепърва да сминям болница, лекар, екип... Rolling Eyes

# 93
Здравейте, момичета!
Гадене нямам, но ще ми е приятно да си говоря с вас за августовски бебета Simple Smile
Та, присъединявам се към очакващите - трета бременност, термин 24 август.

Закъснели поздравления и най-искрени пожелания за празнувалите тия дни, честито на Катето и огромна прегръдка за Лилия Н. и трите й лентички.

Добре дошла официално и една голяма прегръдка за теб  Hug

Аз съм от Пловдив и по всяка вероятност ще раждам в Селена.

Dendy, ориентировъчно е 10 дни, но накрая всеки случай се разглежда индивидуално. Първият път беше точно 10 дена преди термин, но при втория избързахме. Плацентата беше достатъчно узряла, но накрая почти не усещах бебето, то просто е нямало къде да се движи, роди се 54 см един голям хубав шишко. И на мен ми беше доста притеснено, исках да излиза по-бързо.

Аз вече нямам избор дали да е секцио или нормално. Има доста голям риск от руптура на матката, защото е рязана два пъти и то за кратък период от време.

Стрелче, твоите близнаци еднояйчни ли са?

# 94
Нищо не откривам с търсачката, но и моят въпрос предполагам не е масов и твърде коментиран.
Биа`, прочетох въпросната тема, както и от край докрай черния и белия списъци. Аз принципно съм си избрала лекар, но той практикува в Тина Киркова, а не ми се иска да го сменям, без да съм убедена, че се налага или е  наистина желателно. С дъщеря ми не съм имала проблеми след (само по време на) раждането и престоя в болницата, но моя приятелка наскоро роди там и нейните впечатления са за недостатъчно професионално отношение на педиатрите в детско отделение, за неонатолозите също. Confused А всички знаем, че многоплодната бременност е съвсем непредсказуема и дори рискова.
Може пък да досадя на момичетата от Близнашкия. Blush
Мила няма на никой да досаждаш в близнашкия,защо така мислиш,та той е точно за това. Hug
Значи според мен щом си си избрала лекар В Тина Киркова,би могла на същото място да си следиш бременността,разбира се не е задължително де,но не можеш ли,ако не искаш да ходиш в ЖК да си ходиш на частно при твоят лекар?
Кое те спира да се следиш там?Само мнението на твоята приятелка ли?Знаеш,че винаги в която и да е болница има доволни и недоволни,дано вземеш най-правилното решение за себе си и бебенцата. Hug

# 95
Лилия. Н, все още и аз самата не знам. Скоро писах, че моя доктор е болен и изчаквам да се оправи за да отида на преглед - нямам търпение вече.

Биа`, и аз така мислех, но моя доктор не води ЖК. При него мога да ходя веднъж месечно или когато аз пожелая и при нужда. Ето защо трябва да избера друг специалист за проследяване. Притеснява ме факта, че с близнаци никога не е сигурно кога ще родя, как и в каква ситуация ще попадна. Да не се наложи прехвърляне в Майчин дом, а да няма време за контакт с лекар от там, и т.н.
Ако някоя от вас ще записва или е записала вече ЖК в Тина Киркова, нека сподели при кого.
Някой спомена за д-р Маленов, но не знам защо - предпочитам ЖК да ми я води жена, щом така и така моя лекар отпадна като вариант.

# 96
Стрелче това, че ще имаш близначета е прекрасно. аз винаги съм искала близнаци, но тази бременност крие и двойно повече рискове както за бебетата така и за майката. Затова съм съгласна най-добре да потърсиш или да пуснеш темичка в близнашкия форум за ЖК при близнаци. Предполагам, че не е едно и също протичането на бременност с близнаци и обикновена и затова е по-добре лекар с опит да те следи.

Колкото до раждането - нормално или със секцио - при някои жени въпросът не опира до избор. Някои жени са с по-тесен таз, или имат проблеми със зрението, херния и т.н.  Тогава за избор и дума не може да става. По принци съм за естественото раждане, но мисля, че с епидурална упойка бих си спестила много мъки.

# 97
Стрелче, мисля, че е много вълнуващо да имаш близнаци  Heart Eyes

А в самото начало не се ли видяха два плодни сака или два плода в един сак?  Извинявай, че те разпитвам така  Embarassed Според мен е много важно да си намериш добър специалист, защото знаеш, че се водиш рискова бременност. И наистина е задължително да има добри неонатолози /така ли се пише/, ако се наложи.

# 98
Стрелче, първо много се радвам, че чакаш цели две дечица, аз самата много исках, но не стана хехе.
Второ не само с близнаци човек не знае кога и как ще роди. Мисля, че несигурността с едно, две или три е една и съща - когато дойде Simple Smile Просто като наближи трябва да сме подготвени и да знаем при кой и къде ще раждаме!!

По повод на лекар: аз споменах Маленов в Тина Киркова и наистина горещо го препоръчвам, то вече стана мойто направо реклама. Трябва да ти кажа, че до преди 2 години не исках и да чуя за мъж гинеколог. Обаче искам да ти кажа, че от както една д-р Ковачева ме съсипа с една раничка която имах на шийката на матката, реших че ще се навия да ида при Маленов по препоръка на леля ми, която е мед. лице. ВЕДНАГА ми оправи раничката максимално бързо и безболезнено! От тогава ходя само при него, толкова е мил и внимателен, така те предразполага... Освен това съм чувала, че много жени от "българския елит" Simple Smile ходели при него. Сигурно щото е и хубавец Simple Smile

Ти мислиш ли да платиш за екип? Защото ако да - тогава няма от какво да се притесняваш, когато ти се случи (и съответно си в София) екипът е длъжен веднага да се сформира начело с лекаря ти, където и да е той, звъни му се и идва. Поне така би трябвало да бъде!!!

# 99
Лилия. Н, все още и аз самата не знам. Скоро писах, че моя доктор е болен и изчаквам да се оправи за да отида на преглед - нямам търпение вече.

Биа`, и аз така мислех, но моя доктор не води ЖК. При него мога да ходя веднъж месечно или когато аз пожелая и при нужда. Ето защо трябва да избера друг специалист за проследяване. Притеснява ме факта, че с близнаци никога не е сигурно кога ще родя, как и в каква ситуация ще попадна. Да не се наложи прехвърляне в Майчин дом, а да няма време за контакт с лекар от там, и т.н.
Ако някоя от вас ще записва или е записала вече ЖК в Тина Киркова, нека сподели при кого.
Някой спомена за д-р Маленов, но не знам защо - предпочитам ЖК да ми я води жена, щом така и така моя лекар отпадна като вариант.
Добре де това,че не води ЖК защо те спира,ще си ходиш при него когато имаш нужда или за твое успокоение,а изследвания ще си пускаш по ЗК.Мисля,че и това е вариант.
А за ЖК много добри отзиви съм чувала за Д-р Янкова напиши в гугъл да видиш,аз мисля при нея да се следя,а ще си раждам при моят лекар./i]

# 100
Здравейте и от мен в новата темичка.
Стрелче, честито за близначетата. Това е прекрасна новина.
Аз мисля да раждам по естествен начин, ако нещо не се обърка.
Вече имаме снимчица от ехографа, някой ще ми помогне ли да ми каже как да я кача в Снимка.бг в нашия албум. Иначе за коремче още нямам никакво, но ако някой има снимки - да качва  Party

# 101
  • София
Навсякъде ли регистрацията за ЖК става след 12 седмица и заплаща ли се такса във всички болници?

# 102
  • София
Навсякъде ли регистрацията за ЖК става след 12 седмица и заплаща ли се такса във всички болници?

# 103
За Янкова във форумите наистина има много хвалби. Тя е дъщеря на шефа на Св София/Тина Киркова и съответно там си изражда. Аз при нея ще правя ФМ в понеделник и ще ви пиша впечатления.

# 104
Здравейте и от мен Simple Smile
Verdat, добре дошла в нашите редици и успешна бременност newsm10
bilyanka, не знаех, че има проблем при нормално раждане ако си с диоптър, но ще разровя сега малко. Още не съм говорила с доктора за това, струва ми се прекалено далече.
Иначе, освен ако няма някакви причини за цезарово, смятам да съм с нормално раждане, някак си ми е по-естествено. Но всеки има право на мнение и разбирам мамите, които искат задължително цезарово.

Общи условия

Активация на акаунт