Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 197 680
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 1 065
Днес бях на ЕМГ при проф. Ишпекова в ИСУЛ.
Направи изследването и на двата крака. Накратко казано пареза вече няма, но има данни за преднокоренчева увреда за L5,S1 и по-силно изразена заднокоренчева за S1,S2 двустранно, повече в дясно, както и намалени и липсващи рефлекси.
За десния крак си знаех, за левия подозирах, че и той е засегнат.

Текс, понеже се интересуваше, ако искаш подробното описание, ще ти го пратя на лични.  Hug

Софи, щом ти трябва ЕМГ за Кюстендил, значи ли това, че ще ходиш по клинична пътека? Защото по НОИ не е необходимо.
    Ако не те затруднява, прати резултатите- просто искам да сравня с някой, за да видя горе- долу на какво дередже съм, за пръв път правя такова изследване и не ми е много ясно.Ишпекова ли ти каза, че парезата е отшумяла, след като сравни предишните резултати?А щом като меродавността на ЕМГ-то е само 4 месеца, предполагам, че състоянието на нерва търпи промяна както към подобрение, така и обратното и то за сравнително кратко време.

# 1 066
  • Димитровград
Немога да разбера какви са тия кризи от болки продължаващи месеци наред или както при мен вече 3 години,то това не е криза ами направо постоянно кризисно положение.Наистина има хора който ги хващат някакви по-силни болки дето именно се водят кризи,но след време ги отпусне,а при някой отпускане няма,по-силно по-слабо ама болката си я има,дали е от психологическата нагласа ли,  незнам вече какво да си мисля.Само въпроси,въпроси,а отговор няма! ooooh!

# 1 067
Цитат на: Текс link=topic=363785.msg10634618#msg10634618 date=1237827177

Здравейте, радвам се, че всички сте по- добре.И Софи, щом вече няма пареза, и Лили, щом само се ослушва за болка и се тревожи за най- безобидната такава ( спомням си как беше преди операцията ), и Марина Димова, и Аха.

Текс, нормално е да се ослушвам след всичко, което преживях. Това беше най-големия кошмар в живота ми. Наистина не мога все още да си представя, че няма да ме боли някаква част от краката! Щом един месец след операцията ми и ти се сещаш как съм се чувствала преди операцията значи много съм я направила - "добре" съм се представила преди да вляза в болницата! Това не ме прави горда от себе си!   Blush
Но пък сега се чувствам по различен начин, въпреки, че и мен ме побутва тук и там! Правя всеки ден по два-три километра разходки независимо от времето, карам вече колата (успях да намразя всички котета и кучета, да ме прощава Надето! ) и шофирането ме връща към нормалния начин на живот! И само се моля да си намеря нормална работа, че да ида наесен на санаториум и да изкарам зимата. От всички нас Софи е най-разумна! С операция или не нямаме изход ако не се потдържаме със санаториуми веднъж годишно. Даже и оперираните - трябва да ходиме и го съзнавам напълно. Ще направя всичко възможно да спазвам правилата!

---
    <( . . )>
       ( Y )
     (,,)..(,,)

Немирна, това слонче ли е или меченце? Покрай тази наша болест какво ли не преживях-стихчета прописах, като децата с рисунки се занимавам...

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 19:23 от OK

# 1 068

Буболина, то и мен си ме наболява почти постоянно,но признавам- съвсем слабо.По време на криза съм направо инвалид. Само лежа, ходене, седене, каране на колата са живо мъчение, понякога- мисия невъзможна.За щастие, острите състояния минаваха бързо. Досега.

ОК, в никакъв случай недей да се срамуваш от себе си, напротив- трябва да си горда, че си изтърпяла това.

# 1 069
Здравейте, момичета!
Днес бях на лекар след едноседмични болки в кръста и ми казаха, че най-вероятно става въпрос за дискова херния - тепърва ще ми правят по сериозни изследвания. Изписаха ми инжекции Мовалис, но като им прочетох листовката видях, че не бива да се слагат при кръвотечения, а аз съм в цикъл сега. Някой знае ли дали пречи или не? Инжекциите ще ми ги слага приятелка и чак в петък съм на лекар, затова питам вас.

# 1 070
Текс,да не те плаша ,но и при мен така беше.От силната в кръста ,след 2,3 месеца слезна в крака и слабост в кръста продължила да не казвам колко....6м пак криза и тн до операцията .С преднокоренчева с задно коренчева не знам каква увреда.Накрая ми писна...Всичко това ми пречеше ужасно.Дано да съм постъпила правилно като се оперирах.Досега никой не ми е предложил да си направя емг.Дори не знам кой ще ме прати,като личния хич го няма.
Освен в отделението на болницата ,другаде не знам да се прави емг,дори и да го платя.
Счупих се от гимнастика.Не знам това дали помага,но съм постоянно с мускулна треска.
Ок,какви са тези километри дето въртиш.То и аз сигурно ги правя,ама около мивката и печката-главно.
Елпида,къде си?Изгладената лордоза коригира ли се с гимнастика?Много ме мъчи умората в кръста-направо ми е слабо място.

# 1 071
Ок,какви са тези километри дето въртиш.То и аз сигурно ги правя,ама около мивката и печката-главно.
Елпида,къде си?Изгладената лордоза коригира ли се с гимнастика?Много ме мъчи умората в кръста-направо ми е слабо място.

Мила, може би правя и повече километри. Като тръгна и не спирам. Имам два-три маршрута и се чудя вече къде да ходя за разнообразие. Веднъж ходих до морската градина с приятелката ми с бебето, но ми дойде много. Скоро и това ще повторя. Като се изморя и чувствам леки болки в кръста. Пък и мускулна треска имах. Вече обаче съм "тренирана"  и чакам хубавото време за там. Но пък мога да ходя сама с колата (вече си я прибрахме от поправката) и докато мога щe вървя. Страхотно е да се разхождаш около морето. Това си е чисто богатство и страхотно зареждащо!

Наистина къде са Надето и Дзупо?

# 1 072
snowmoon , може и да не слезе болката надолу по краката! Дано! Не е задължително  херниите да притискат нервите . Дано минеш между капките! А колкото до цикъла-те всички лекарства са с такива показания. Не се протеснявай и се наблюдавай. Ако има проблем спри инжекциите за ден-два.

# 1 073
aha изгладената лордоза се коригира само с гимнастика, а и по този начин се предотвратява неправилното напрежение в прешлените дискове, което води до по малка компресия на коренчето и по малка вероятност за болка

# 1 074
  • София
   Софи, припознах се в описанието ти за метъра Laughingчудесно сравнение   smile3501  - може ли да го използвам?

Немирна, заповядай, подарявам ти го!  Hug
Въпреки, че искрено бих желала да не ти се налага да се разгъваш като шивашки метър!  Mr. Green

Софи,изследването по здравна каса ли беше?Аз така и не стигнах до емг.Това с увредените коренчета,как ще се лекува?А това ,че няма рефлекс не е ли пак пареза?Не съм на ясно ,за това питам.

Aha, реших да отида на платен прием, струваше 50лв.
Иначе направление за ЕМГ дава неврологът.
Явно парезата и липсата на рефлекси са различни неща, защото аз бях учудена, когато ми каза, че пареза няма вече. В смисъл, че аз чувствам, че кракът ми не е на 100% възстановен. Но, явно липсата на рефлекси също си казва думата.
А иначе как ще се лекуват предно и заднокоренчевите увреди - похвали ме, че добре си провеждам лечението и каза да продължавам така.  Mr. Green

Цитат
Софи, щом ти трябва ЕМГ за Кюстендил, значи ли това, че ще ходиш по клинична пътека? Защото по НОИ не е необходимо.

Текс, да по клинична пътека заминавам от 01.04.

Желая на всички слънчев и безболков ден!  Hug

# 1 075
А пиеш  ли някакви лекарства?Противовъспалителни,витамини?И колко време ги приемаш без прекъсване?
Питам,защото моят лепен,нерв,много бавно се възтановява.

# 1 076
  • София
Aha, в момента нищо не пия.
Вземам противовъзплително само при нужда, тоест ако усетя някакъв дискомфорт с кръста или крака.
Миналата година просто се натрових след 35 дни нивалин на инжекции.  Sick
Знам, че е хубаво да се направи дълъг курс с Милгаmа N.

# 1 077
Здравейте и от мен  Hug МИналата седмица бях на Велинград с мъжа ми и затова се загубих . Това ,което установих за себе си е ,че плуването ми се отразява  наистина много добре . БЯх изненадана като минах около триста метра с плуване , разбира се , с почивки . Плувам нормално , но във вода се чувствам много добре . Първо плувах в големия басейн с температура 29 градуса , после се топвах в малкия с температура на водата 39 градуса , а като се оставех и на джакузито ми беше супер добре . НИкаква реакция нямах от експериментите си с вода Simple Smile До Велинград  пътувах с колана , който физиотерапевтката ми препоръча и нямам никакви оплаквания от дългото пътуване . МИсля да започна да посещавам басейна в града , хем за здраве , хем за сваляне на килограми Simple Smile
И съм доволна ,че с мъжа ми нямахме проблеми и с любовните упражнения Simple Smile
Лили , лордозата едва ли ще се " изправи " с упражнения . Причината за нея е дисковата херния . Аз също усещам , че заради тая лордоза нямак си се изпъчвам напред като ходя . Според мен ( не съм специалист ) , но си трябва укрепване на мускулатурата , а това става с много упражнения и плуване .

Лек ден на всички  Hug

# 1 078
И аз вече 2 дни си правя по-дълги разходки,но положението си е същото.Мен ме боли постоянно. Елпида,как плува по гръб или по корем?Доста ме е страх в тези обществени басейни,а нямам собствен Simple Smile Cry,да не пипна нещо.

# 1 079
  • Димитровград
И аз едва се завърнах от дългата разходка,която включваше плащане на сметки и пазаруване,болката е кошмарна като се има предвид че съм на лекарства направо не ми се мисли ако пък не бях изобщо,вече лудвам... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт