Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 197 622
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 135
Браво, ОК, Hug Hug Hug!Това е разковничето!Няма мъжки,женски или тинейджърски работи !Всеки може да помогне достатъчно.....ако иска!
Отново линка за К.Ниши: http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=158

# 136
  • София
Прахосмукачаката е станала любима на мъжа ми.  newsm79  Laughing
Иначе и у нас няма мъжки и женски труд, който каквото може го прави.  Peace

# 137
  • Бургас
И аз у нас съм ги подредила така че да не чакат аз да им домакинствам и да им готвя. Всички се включват в чистенето и готвенето а аз от няколко месеца (от както се тръшнах) основно гледам въпреки че съм много по добре от преди. Преди по се правиха на луди като им поставях задачки, ама като се тръшнах за 3 месеца в кревата се научиха да се оправят и сами. (това е единствения плюс на тъпата ДХ).

# 138
Привет и от мен.
Хей Дзупо думата русалки защо е в кавички а, А, А?

Аз също искам да започна да правя някакви упражнения, които да ми укрепят гръбначния стълб, но не знам какви. Очаквам предложения.

При нас най - накрая се размрази и днес съм повървяла доста пеша. Доволна съм от това и защото не съм се отпуснала много.

Моето състояние беше подобно на Марина, но аз нямах изпускания, но въобще не можех да си стоя на краката. Достигнах до него само 10 дни след "сецването". Един месец се надявах лекарствата да ми помогнат, но да проходя не успях. Невролога ми каза да не отлагам повече операцията, защото положението може да стане и необратимо. При мен болките в кръста бяха само като лежа по гръб, острия период беше преминал и нерва губеше чувствителност.

Голямо значение за състоянието на нерва има местоположението и размера на дисковата херния. Моята беше по средата и много голяма. Беше на ниво л4-л5, а засягаше корените на л5-с1. На скенера се виждаше като малка, но ЯМР я показа в цялата й прелест.

За това казвам, че нервите се възстановяват най - бавно, защото вече минаха 11 месеца от операцията, но дясното ми стъпало "виси", но вчера установих, че мога да го повдигам странично. Това ми помага да не губя надежда, че ще се оправи почти напълно.

С течение на времето и краката си ги чувствам стабилни и почти като по старому. Аз се старая да пия по - малко лекарства и съм вземала нивалин и милгамма до сега, но в по - малки количества от Марина.

Истината е в движението и в главата. т.е. мислите и стреса.

In vino veritas.
Истината е във виното, ако трябва да бъда в тон с темата ни.

НАЗДРАВЕ
Аз за сега съм на водичка, била много полезна за организма, не я забравяйте. Не пропагандирам трезвеност  Wink Просто трябва да отслабна, а е много трудно.
Приемам идеи.

# 139
# 140
  • Бургас
Голямо значение за състоянието на нерва има местоположението и размера на дисковата херния. Моята беше по средата и много голяма. Беше на ниво л4-л5, а засягаше корените на л5-с1. На скенера се виждаше като малка, но ЯМР я показа в цялата й прелест.

Miracle, моята диагноза беше абсолютно същата само че аз на третата седмица след изтръпването на краката отзад вече бях на операция и се разминах с по-малко парези (не можех да стъпвам на пръсти). Сега почти 5 месеца sled операцията вече нямям парези, стъпвам на пръсти и на пети без проблем. Още има лека нечуствителност на петичките, но вече мога да клякам до долу и да се изправям без да се подпирам някъде, а преди операцията изобщо не можех да клякам.
Аз правя тези упражнения още от втория месец след операцията и определено има разлика. Е нямам плочки на корема, но се усеща стягането на корсета. Докторицата дето ми ги даде каза, че трябва да ги правя от тук нататък цял живот.
Ето още веднъж линка за тези които искат.
http://www.compass-bg.net/gimnastika/

# 141
  • Бургас
А за отслабването и аз приемам идеи (ако може да не са с гладуване не мога да издържам)  Sad
Качила съм още 5 кила след операцията с което излишните ми килограми стават 20.  Sad
А ако знаете как ми се хапва, не мога да ви опиша.  Sad
И ми се пийва не чак толкова много ама едно винце например......

# 142
Роси , отслабването е лесно , само трябва първо да се настроиш психически  , както стана при мен миналата година . Мъжът  ми беше забелязал ,че колкото сипвам на него , толкова и на себе си . ЗАсрамих се и първо намалих порциите . После започнах да хапвам плодове и зеленчуци и сега вървя на  мунус 7 кила  в сравнение с миналта година . Е , качих по празниците , но успях вече да сваля 2 кг  , а като постигна това и организмът сам започва да се освобождава от килограмите . Ям портокал за закуска ( или ябълка ) , хляб почти никакъв или ако ям , си го пека сама . Всеки ден съм на нещо сурово - плодове , салатки ( домати със зеле , домат с марулка , домат с краставица , поляти със зехтин и малко оцет ) . Препоръчвам "Флаксойл " , който съдържа полиненаситени мастни киселини , чесновото масло - мои приятелки се хвалят . ХЕм с тия последните ще си регулираш и липидния профил . Друго много важно е да не смесваш различни храни , храни се колкото може по -еднообразно . Не случайно има диета само с пържоли ( протеинова диета ) , макар че аз вкарвам и зеленчуци . Не се смесват въглехидрати и протеини , например пържола с ганитура картофи . Сладко не ям , защото не обичам , но когато ми се прияде , един шоколад си го делим с моя мъж . ТОва е ,което мога да кажа , за моята диета . Макар че това вече ми е начин на живот , не толкова диета . Не гладувам ! Пия и много вода - поне литър на ден . И бира пия,  и вино и пак свалям .

Сега пращам един линк на всички - много ми хареса посланието :

http://www.presiyan.com/smile/

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 09:06 от elpidaelpida

# 143
Иаз като АХА не разбрах златната рибка.Може ли да разесните как точно се прави.И по колко време правите упражненията.Моят комплекс е околк 20 мин.Дъли е достатъчно.Четох ,четох пробвах златна рибка но не става.

# 144
Благодаря момичета за идеите.
Непременно ще изпробвам упражненията, бях ги видяла и преди ама тогава не ги опитах и след това забравих за тях  Embarassed Запазвам си правото ако имам въпроси във връзка с изпълнението им да те питам. Роси   bouquet

Относно отслабването, това за мен е голям проблем. От години чета раздела за диети във форума, но само с четене не става  Simple Smile
Сега спазвам режима ВМ-НВД. Не съм се теглила, че резултат идва много бавно. Това е режим, а не диета и е за по - дълъг период от време и се сваля бавно, което е добре за организма и за задържане на резултата, но пък много бавно отколкото на мен ми се иска, но трябва търпение няма как. Дано да успея.
Алкохола за сега не ми липсва, все пак може и без него, а на мен само ми отваря апетита  Mr. Green Така, че за сега по - далече от него.
Ако искате вижте темата в първия пост има резюме на режима.

Елпи, благодаря за сайта.

# 145
Та като сте отворили темата за килцата да се включа и аз. Изпаднала съм в едно триумение:
1. отслабнах 10 кила за два месеца. До тук добре като view, но за мускулатурата не е добре.
2. ако надебелея ще тежа на нерва
3. ако спра да ям лекарствата убиват стомаха.

е, къде е златната среда?   newsm78  или на принципа "вместо да ходя гладна и дебела ще ходя само дебела"

# 146
 ВМ-НВД режима е супрер  Peace
бях малко на Дюкан и след това на този и свалих 19 кг за 7 месеца е и спортувах но и само с режима се отслабва
един въпрос  newsm78 Задушавате ли се?
защото аз се задушавам  Rolling Eyes

# 147
Нямам големи проблеми с килограмите ,ще ми се 2кг да сваля но от д...Но обикновенно отслабвам в лице и на други места където не ми се иска.Сега със сина ми се опитваме да отслабнем.Той е по анбициран и спазва повече диетата от мене.|поне докато е в къщи|Вчера гледах клипчетата на гимнастиката която Марчони пусна.Моите упр. са долу-горе същите,но без усукващите .Това са ми упр.още от преди операцията.

# 148
Не знам какво имаш в предвид от задушаване.На мен ми се е случвало ако сваля 4, 5 кг  започвам да се изморявам и нямам сила.Но от както съм родила -13г съм почти на едни кг.Отслабвам когато съм под стрес и болна .После пак си ставам като преди.Приела съм,че това е теглото ми 58-60кг на 170.

# 149
Когато се изправя /аз ходя леко прегърбена/ и се задушавам.

Общи условия

Активация на акаунт