Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 195 617
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Честити празници!

Обичайте и бъдете обичани!

И разбира се, наздраве!

# 451
Препращам ви един текст, кой то винаги ме разплаква и макар да не е подходящ за днешните празници не знам защо си мисля, че няма да е лошо да си прочетеме всички. И да си припомниме защо едно време е нямало толкова дискохернияци и децата са били "свободни хора" - тоест ние, хората от средната възраст. И да се замислиме как стигнахме до тук и как да предпазиме любимите си хора от съвременните болести. Моля, ако съм ви досадила, това не е било умишлено и не го четете

Посвещава се на децата на 60-те,70-те и 80-те години на 20 век
Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде
трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден.
Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни
възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с
голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства
нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а
шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от
улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори
не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали!
С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери,
намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по
нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим
спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се
прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там
където го имаше. И през цялото това време никой не можеше
да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте
ли си!
Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от
една и съща бутилка - и никой не умря. Нямахме компютри, 3D
игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия,
интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори
видео!
Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги
намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се
виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане!
Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме
оживели?
Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с
костилките – и на никой костилките не му прорастваха в
корема. През междучасията се пръскахме с вода от
многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки
си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията.
Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си
чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че
за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш
да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата
практически не съществуваше. Родителите от онези времена
винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го
представите:
Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:
01. Без да искаш въвеждаш пин кода си на микровълновата.
02. Не си играл на пасианс с истински карти от години.
03. Не можеш да си намериш колата на паркинга, освен ако не
я повикаш с алармата.
04. Баба ти говори повече за Есмералда и Рич, отколкото за
собствените си деца.
05. Знаеш повече за проблемите на Брад Пит, отколкото за тези
на собствения си брат.
06. Чуваш по новините, че 50 човека са били взривени и
сменяш канала, защото не е нищо ново.
07. Сваляш си обувките, преди да влезеш... в самолета.
08. Имаш списък с 15 телефонни номера, за да се обадиш на 3
членното си семейство.
10. Най-добрият приятел на човека вече не е кучето, а
мобилният телефон.
11. Звъниш си всяка сутрин... за да си намериш мобилния
телефон.
12. Тъпо ти е, че не можеш да звъннеш и на дистанционното на
телевизора, като изчезне.
13. Чудиш се на къде да насочиш мебелите си в стаите, където
14. Не знаеш ничий телефон наизуст, дори собственият си,
защото всички са ти в GSM-a.
15. Да си забравиш GSM-a в къщи е драма. Единственото по-
страшно е да го загубиш!
16. Децата ти играят футбол всеки ден... пред компютъра.
17. 10 годишния ти племенник не може да говори много, но
може да чати перфектно.
18. 10 годишния ти племенник пише по-бързо на клавиатурата,
отколкото говори.
19. Не си модерен, ако вече си на повече от 20 и още не си спал
с някой от твоя пол.
20. Ако си на тинейджърски купон, можеш да пикаеш
навсякъде, но не и в тоалетната. Тя е само за секс.
21. Повечето хора родени около 1990 вече са правили повече
секс от теб.
22. Ако слушаш песни, чиито текст има смисъл, значи или си
прекалено стар или прекалено гей.
23. Цената на квадратен метър в центъра на столицата ти е по-
ниска от цената на квадратен сантиметър в любимия ти
уебсайт.
24. Сложил си парола на файла с паролите си.
25. Пращаш е-мейли на колегата в съседния офис.
26. Като причина да не поддържаш връзка с роднини и
приятели изтъкваш, че нямат е-мейли.
27. Проверяваш си е-мейла по 5 пъти на ден, но нямаш време
да поговориш с майка си повече от веднъж седмично.
28. Ако не получаваш поща вкъщи повече от седмица, се
чувстваш пренебрегнат, макар да получаваш редовно само
глупави реклами. Ако обаче не получиш никакъв е-мейл за
повече от ден-два, даже спам-ът започва да ти липсва.
29. Мразиш да пишеш с химикал, защото няма спелинг чек
(проверка на правописа).
30. Използваш си телефона повече за писане, отколкото за
говорене.
31. Оплакваш се, че на GSM-ът ти нямаш "copy" - "paste".
32. Купил си си дигитална камера, за да правиш колкото си
искаш снимки и сега имаш толкова много, че нямаш време да
ги гледаш.
33. Спираш пред къщи с колата и използваш GSM-a, за да
провериш дали няма някой вкъщи, за да ти помогне с
покупките.
34. Ядосваш се на приятелите ти, че закъсняват с 5 минути и
още не са ти звъннали на GSM-a.
35. Децата ти не искат да ядат храна, която не е танцувала по
телевизията.
36. Ставаш сутрин и влизаш в Интернет, преди да влезеш в
кухнята да си направиш кафе.
37. Колкото повече си разпределяш времето, толкова по-малко
ти остава.
38. Слагаш наклонени усмивки, дори когато пишеш с химикал
39. Накланяш си главата на една страна, когато се усмихваш
40. Четеш това и клатиш глава, и се усмихваш.
41. Дори още по-лошо, знаеш на кого точно ще препратиш тази
статия.
42. Прекалено си зает, за да забележиш, че на този списък му
липсва номер 9.
43. Даже се връщаш назад, за да видиш, наистина ли няма
номер 9.
44. А сега се усмихваш. Хайде, препрати го на приятелите си,
знам че ти се иска!.

Последна редакция: сб, 14 фев 2009, 10:35 от OK

# 452
 Лили ,

МНого ценно е това , което си написала и много вярно . Радвам се ,че не отговарям на някои от точките - все още обичам да пиша с химикал , имам си и тефтер . Все още помня GSm и телефонни номера на близки за мен хора и т .н. Значи все още не съм "кауза пердута "  hahaha От нас зависи какви ще бъдем и дали ще се поддадем на модернизацията на живота ни .
Дано всеки от нас празнува истински католическия или християнския празник , а най -добре и двата .  ПОжелавам го на всички вас - моето второ семейство  newsm51  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51   Нека има много цветя и много вино днес !

П.С Гледайте филма "Zeitgeist " - в него има много истини , но нека да не е днес . Днес е ден за празник ! newsm68  newsm44  261uu newsm57

# 453
ЧЕСТИТИ ПРАЗНИЦИ и от мен.Нека всеки празнува които празник му допада,но да има празник.Обичайте си и даряваите обич на близките си.И нека всеки ден от тук на татък да е празничен по своему.Наздраве за Трифонофците и опианение за Валентинките.

# 454
      Знаете ли ако в другите теми някой напише нещо излишно, почват да му изнасят лекции за излишния спам.
      Ако продължавате по тоя начин, както в момента сте стигнали до четвърта тема в близко бъдеще могат да станат и 100 теми.
      А в стотната тема съвсем ще се изчисти съдържанието от писане за дискови хернии и гръбначни заболявания.
      Явно не напразно сте променили заглавието на темата, за да се застраховате от упреци.
      Жалко, явно някой трябва да направи нова истинска тема за дискова херния и гръбначни проблеми.
      Ако реши някой да чете всичко за да научи нещо за проблема си с дисковата херния/от други пациенти с опит с проблема/, ще научи повече за сърмички, наздравици и вина и какво ли още не. А хиперголямото празнословие от последната страница е върха.
      Ако на някой му се иска да си побъбри има във форум бг мама отдел "клюкарник".
      А това бъбрене наложило се в тази тема, което вече заема много голям процент от темата, изобщо не е за      раздел "здравословни проблеми, здравна каса, здравеопазване"
      Да разбира се, никой не е длъжен да се съобразява с това което съм написал. Просто си казвам мнението-каква беше темата и каква стана.

# 455
badabox, дали се обясняваш от името на модератора, или си един от нас? И има ли определени ограничения за писане във форумите за неща, които са различни от темата? До сега не съм срещала такива. А колкото до самата тема - никога не сме излизали от нея. И да искаме не можем защото всички ние сме орисани да си носиме кръста на дх.
Тъй като аз пуснах дългия пост (месля, че всички "колеги" разбират смисъла му, за разлика от теб, badabox) не разбирам на кого му пречи освен на теб!
Ако ти пречи настроението на нашата тема и се дразниш просто забрави да влизаш в нея. Отвори си нова тема за ДХ и си пиши каквото искаш!
Какво искаш да кажеш с това"Жалко, явно някой трябва да направи нова истинска тема за дискова херния и гръбначни проблеми.". Напротив, никак няма да е жалко. Пробвай, открий темата и се радвай на постове на хора, които ще посещават втоята тема!

# 456
  • София
      Знаете ли ако в другите теми някой напише нещо излишно, почват да му изнасят лекции за излишния спам.
      Ако продължавате по тоя начин, както в момента сте стигнали до четвърта тема в близко бъдеще могат да станат и 100 теми.
      А в стотната тема съвсем ще се изчисти съдържанието от писане за дискови хернии и гръбначни заболявания.
      Явно не напразно сте променили заглавието на темата, за да се застраховате от упреци.
      Жалко, явно някой трябва да направи нова истинска тема за дискова херния и гръбначни проблеми.

badabox, защо ли си мисля, че ти си един от нас, тоест регистриран, който сега се е маскирал като гост? Показваш голямо познаване на досегашните теми, поне като бройка. newsm12 а и с менюто от последните две си запознат, но май не обичаш сармички  Mr. Green

Относно доколко е "истинска" темата - тя няма претенции да бъде с медицинска насоченост, нито пък само и единствено място за писане на оплаквания. Заглавието беше сменено с една-единствена цел - внасяне на по-бодро настроение сред пишещите тук. Ако все още не си разбрал, именно настроението и бодрият дух ни държат и ни помагат да преодоляваме поредната криза, а не вечното мрънкане.
Хората с дискови хернии са преди всичко хора и тогава пациенти, така че не виждам нищо лошо, ако малко спам по форумските критерии ни помага да се чувстваме по-добре. Иначе, смятам, че всички видове лечения и хапчета вече сме ги обсъдили до втръсване. Какво точно информация очакваш да откриеш ти? Ако имаш въпрос, просто го задай!

А всъщност защо не опиташ да дойдеш при нас, да кажеш и ти едно наздраве, пък да видим дали няма да се почувстваш по-добре?  Wine Glass

# 457
badabox, Ако ти пречи настроението на нашата тема и се дразниш просто забрави да влизаш в нея.  Пробвай, открий темата и се радвай на постове на хора, които ще посещават втоята тема!

Е да логично е след като нещо не ми харесва, да не се занимавам с него. Няма да се занимавам!
   Но ако някой ви пита нещо занапред, не го пращайте за зелен хавер, да чете кулинарни, алкохолни и всякакви писания. Ще кажете че не е се е случвало, ама се е случвало.
   По добре ще бъде ако му дадете някакъв отговор, въпреки че вече е говорено  за това.

А мнението ми за темата "каква беше, каква стана"  е по повод на това че съм писал само в първата тема.

# 458
  • Бургас
Ех, че си сърдит badabox, напиши си въпроса и ще ти отговорим, какво си се затръшкал толкова.  newsm12. Ами на нас ни омръзна само за болежки да говориме. Напоследък ако спомена на някой за моите патила и след половин час се усещам че говориме само за болести и болежки. Наздраве по този повод.  newsm24
Лили много е готин поста аз май за съжаление припокривам почти всички точки включително се върнах да видя дали няма номер 9 наистина.
Вярно е, че бяхме по-щастливи като деца от днешните деца. Самия факт, че 5 годишния ми син играе стратегии на компютъра (е не се справя особено добре с противниците), ама като се има предвид на колко годинни е.
Бях толкова щура и дива като дете, а сега съм се превърнала в разглезено градско чедо. Без лаптопа, интернет и телефон имам чувството че някой ми е завързал ръцете и устата.  newsm78
Miracle, не съм объркала денонощието  Embarassed реших за започна с поздравите от рааано сутринта  Laughing

# 459
badabox ,

КОйто е влязъл и е попитал нещо за дисковата херния , почти винаги е получавал отговор . Това ,че  имаме наш си начин да се справяме с проблема , си е наша работа ! Освен това аз попитах модераторите дали не можем да си създадем канал , в който да си говорим , но явно това не е във възможностите на страницата . Някой има болки и се оплаква ?    Ние го окуражаваме ! Споделяме резулатите от лечения и процедури .
"Каква беше , каква стана " ? Стана такава , че се отърсиххе от първоначалния шок , който ни причини диагнозата " дискова херния " и решихме да се борим с повече смях и веселба , която включва и сърмички , и ракийка  , и вино , и все такива приятни неща   newsm68  А заглавието на темата е променена ,защото се промени нашата визия за заболяването ни , ние израстнахме , променихме се в положителен аспект .

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 13:08 от *elpida*

# 460
И аз мисля,че на всеки зададен въпрос е имало и отговор.Особенно на някой новодошъл.Ние не сме и доктори за да отговаряме.
Я сега се похвалете със снощното празнуване.С какво ви зарадваха половинките? luvbed

# 461
НИе бяхме на гости , а подаръка си получих преди седмица - масажьор на " Casada " с четири приставки . Практичен е .

# 462
Я сега се похвалете със снощното празнуване.С какво ви зарадваха половинките? luvbed

Аз за празнуване не мога да говоря защото снощи бях меко казано бясна на badabox колкото и да е странно, че се впечатлявам от такива безлични душици. Тъй като пуснах поста и се разбуни това словоизлеяние ми стана кофти и не празнувах както трябва. Пък и не съм за празнуване.
Утре смятам да посещавам моят хирург и да взема драстични мерки относно състоянието си, независимо от начина на лечение- Решила съм да приема даже вариант втора операция ако се потвърди досегашната диагноза. При спирането на лекарствата се връща болката и то силна, при което считам, че периода на изчакване да спре болката свършва и е време за нещо друго. Така че не ми е до празнуване. Не мисля, че някой от вас е преживял болки четири месеца , но силни като моите - да не се движа и да не мога да седна на дупето си. Пък и мускулите вече залиняват и ме притесняват. Не искам да съм половин човек и ще видиме утре какво следва. Може пък и да ми предложат озонотерапията като вариант. Пожелайте ми успех! А ако се оперирам сега ще има месец до Поморие и там ще бъда пълноценна без кривене! И това си ми е цел, която не мога да постигна при това си състояние.

# 463
Ние пък бяхме на ресторант .Майка имаше рожден ден.Получих чудесна орхидея-исках я отдавна,дано се справя с отглеждането,че било много капризно цвете,и забодена валентинка.А виното го пиинахме навън.Момичета и момчета тези от вас който смятат да ходят на Поморие по НОИ ли ще сте или по клинична пътека?Аз като бях на Карловските бани тези по нои бяха в един санаториум,апо клинична пътека в друг.Роси проучи и този въпрос ако ти е възможно -дъли ще сме в 1 санаториум ако сме по нои и кл. пътека или ще сме разделени.

# 464
ОК, желая ти късмет и да получиш най - точното лечение. Стискам ти палци. Ще се пребориш.

Общи условия

Активация на акаунт