Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 195 605
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 495
Аз обичам да спя по гръб,особенно след операцията,нямам голям избор.Така за мен е най-добре,а и доктора каза да спя на гръб.Иначе спях винаги осукана в кръста,за това сега не смея да легна на една страна,че по някое време да се врътна без да се усетя.Снощи обърнаха матрака ,ама аз си бях избрала да спя на леглото на малкия.Мъжът ми се оплакваше на сутринта,че го боли където и мен.Мен ме боли над лумбалните прешлени,под ребрата.По корем направо откачам. ooooh!
Дано при Лили всичко да е на ред!   Sad

# 496
StopЗдравеите момичета,преди няколко дни се регестрирах и искам да споделя със вас,прочетох вашите оплаквания от тази много лоша болест,споделям болешкитеви и ас като вас страдам вече четери години от дискова херния,незнам какво да правя болките  са нетарпими вечер не спя, денем немога нито седнала ни да измина 300, 400метра и краи скованост,болки,преди около 5,6месеца ми правиха скенер и точна диагноза парамедиана дх.-дясноL-5-S-1 и латерална дх.L-4L-5 ляво.Та запитването ми е знаели някои що е това:латрална и парамедианна:: рових се из нета но неможах да намеря или несъм тъсила достатачно.За сега чао..пишете.. bye bye

# 497
Здравей,Меги!По страшна е парамедиалната защото е насочена на вътре към гръбначния мозък.Ако болките са ти толкова силни и от дълго време ,защо не се оперираш?Пиши по подробно с какво се лекуваш?Имаш ли болки в краката?

# 498
  • София
Здравейте!  Hug

Как сте днес? Тук какъв сняг вали...Дано не станат пак поледици!

Притеснявам се за Лили! Какво ли става, да не би да са я оставили наистина в болница? Някой има ли неин телефон?

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 09:33 от sophsan

# 499
Най-вероятно е в болница.Иначе все щеше да пише.

# 500
Здравейте,тук вали проливен дъжд.А Лили и аз мисля,че е в болница.2 дни не е писала или е много зле в къщи.Дано не е второто.И мен все да ме наболява кръста дъли от промяната на времето?

# 501
Момичета , най -вероятно Лили е в болница - или ще я оперират , или малко ще я полекуват . Ако и имахме телефона можехме да й пратим някой sms .

Тук вали страхотен сняг . Преди малко изчистих колата , но май пак ще я затрупа  newsm62  Много е красиво , но ако станат поледици - ужас . ПАк ще  си обувам снегоходките , когато излизам  Joy

Студеното време влияе на дисковата херния и затова може да се появят различни по сила болки . Вчера и мен малко ме приболяваше крачето , обаче не много и не толкова ,че да пия хапчета . Всъщност от доста време не съм пила .

Аз се подготвям за Задушница - вече варя житото , а утре ще направя и едно кексче . Вие отчитате ли се на такива събития ? Аз не вярвам много в тия неща , а и без това  споменаваме любимите ни хора в мислите си или си говорим за тях в къщи  . Това е по -важно . Но пък не ми коства нищо да приготвя това - онова . Предпочитам да раздам  за помен на хората , отколкото да остявям на гробовете храната и циганките с торбите да минат и да я приберат . Това ми е много ,   ама много неприятно . Направо побеснявам !

Меги , страшно не страшно и аз съм с парамедианна дискова херния , но не мога да се оплача . ПИеш ли  няккави хапове ?

# 502
Елпида,кога е задушница? И моята херния е парамедиална и защо е по-страшна?

# 503
Здравейте,

реших да проверя как сте, че отдавна не съм влизала  Embarassed и ще ми е трудно да прочета всички постове до сега.

При мен нещата що годе се закрепиха. Дисковата си напомня за себе си, че я има с леко придърпване, но си е направо търпимо ..... Ама хайде да не приказвам много, че не се знае кога пак ще ме "изненада".
Пазя се доста. Обличам се добре. Винаги съм с боди под останалите дрехи, че да и пази топло. Ако нещо не се промени драстично ще направя една профилактична физиотерапия на пролет ... пък да видим.

Дано при вас нещата да са добре.

Поздрави и целувки на всички.

# 504
Задушница е в събота , но аз се приготвям от сега . Житото ми вече е готово и остава да прибавя останалите неща - бисквити , канела и т.н

А парамедиалните хернии са опасни , защото има опасност да се притисне гръбначния мозък , дори да настъпи парализа , но това се случва само при много тежки случаи .

Здравей , pisanche77 , радвам се ,че си по -добре . Когато се стопли времето , и ти , и всички ние ще бъдем по -добре . Имаш право на три курса физиотерапия за година , така че сега , ако имаш време , можеш спокойно да я направиш .
И аз уж се пазя , ама одеве така напазарувах , че доста ми тежеше . Когато усетя придърпване или болка , веднага си качвам крака на масата ( ако нямам възможност да легна ) , за да е под ъгъл около 90 градуса . Облекчава .

Още не са пуснали програмата за санаториално лечение  smile3512

# 505
Лекувахсе със инжекции,витамини  Thinkingно не помня названието ,рецептата я изгубих пък и небило хубаво инжекциите заштото омеквали костите така разбрах,,,незная момичета какво да пия или инжектирам всичко е временно.Болките във кракъ са почти постоянни,трябва ништо да не правя зада не ме боли,иначе пия при много нетарпими болки аолин-2,3 прахчета, половинката сега е безработен и ми помага за което много съм му благодарна.....Мои сасед се оперира във Воено медицинска академия-гр.София и е много доволен сложили са му силиконов диск  операцията струва 2400лв.,наи добрите специалисти биле там така казва.Немога да се оперирам нямам тези средства.,транспорта,операция,престои..

# 506
Меги6464,не искам да те плаша,но ако положението ти се влошава трябва да помислиш за операция или поне се консултирай с добър неврохирург.Смятам,че парите не са толкоз много-могат да се съберат от роднини,приятели,въпреки ,че в тези времена е трудно.Но ако стигнеш до парализа или нещо краино какво ще правиш?Затова деистваи още от сега .От колко време си така? Икакво смяташ да правиш-докога с тези болки и с невъзможност да правиш нещо.

# 507
  • Бургас
Здравейте, имам вести от Лили. Обадих и се по телефона в болница е вчера са я оперирали, сега е добре утре щели да я вдигнат да става и до 2-3 дена да я изпишат. Каза че има доста неща за разказване, поразпитала доста и като се върне в къщи ще пише подробности.
Останалото ще оставя на нея да пише.

Меги, можеш да се оперираш и без да плащаш просто няма да можеш да си избереш доктора който да те оперира, добре е да отидеш на една консултация с неврохирург.

# 508
  • Бургас
А, забравих най-важното, стройте се, пребройте се до края на другата седмица е добре да знам бройката за санаториума и мнение за началото на април или средата на април е по добре като време.
Аз мисля, че средата на април е по-добре като време.  newsm53

# 509
  • София
Роси, благодарим ти, че сподели с нас, за да знаем какво става с Лили!  Hug
Желая й бързо възстановяване! Чакам я с нетърпение да се похвали, че е добре!

Моето идване в Поморие се налага да остане за края на август.  Sad
От 01.04. имам резервация за Кюстендил по клинична пътека.

Общи условия

Активация на акаунт