Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 195 608
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 465
ОК,и от мен късмет и хубави новини.Дано всичко мине добре и има начин да се излекуваш.Наистина много време си вече така не се издържа.И пиши какво са ти казали.Иаз мисля,че ще се справиш.Ние сме с теб и стискаме палци.

# 466
ОК,аз съм един от ветераните с дълготрайни болки.Преди години съм имала месеци в които за сядане не съм си и пмисляла.Другото-,ходене и стоене- кошмар.Единствения вариант беше да лежа и да не шавам.Спомням си едно тържество на сина ми в детската градина на което трябваше да отида.Или родителските срещи на които родителите обикновенно сядат на чиновете,а аз стоя подпряна на стената ,ако въобще стигна до класната стая.Синът ми беше в първи клас,а аз учех и пишех  с него легнала. Малкиат ми син на 4г ми обуваше чорапите ,а пък аз плача.Тогава се закрепих-временно.Болките ми продължиха около 6м.Проблемите до днес.Дано никога това не се повтаря.

# 467
Споко,Лили знаеш,че и аз бях почти като теб от януари до август.Нито можех да седя повече от половин час ,нито ми се лягаше - болеше ме цялото тяло от залежаване.Нямах грам мускулче по корема и гърба , а десният ми крак беше с 3см. по слаб.С Ниши и инат съм долу-горе, не ме устройва ,но и половинчата операция не мога да приема ,като решение......Тези дни ми казаха за нов метод на операция на ДХ/по специално на Л4-Л5-С1/ правена в Бавария и показана по телевизията.Чакам подробности ,но това което са показали-47г. жена закарана почти на ръце до клиниката,операция с много малък разрез-2-3см,изписване на следващия ден и на края на седмицата при рехабилитационни процедури са я дали как докосва с длани пода при изпънати колена. Знам и аз си мисля ,че една манипулация си е съвсем възможна, но ако там се разкрие скандалът ще грандиозен и на тази телевизия ще и се стъжни,та.....чакам още инфо!
Г-н/Г-жа багабокс /малка буквичка за ника ви е достатъчна/,аз бях един от хората, който изрази известни резерви относно новото име на темата,именно поради част от причините, дето изнасяте. Прав/а сте, че напоследък разводняваме сериозната тема с наздравици,сърмички и прочие ,но крушката си има опашка и Елпи ви е казала всичко точно и ясно  Hug!ДХ,както вероятно знаете- е неврологично заболяване ,което се влияе и от състоянието на духа ни- за съжаление!Е , това е нашето малко "досадно" лекарство да повдигнем духа на всички ни!Ако не ви харесва,сори!В мрежата има достатъчно форуми където можете да си четете на воля ,без да ви тормозят с разни наздравици и прочие.Но моля ви,не ни учете къде да пишем и как да се чувствуваме добре! Пък, както ви писа ОК направете си "автентична" тема и не се занимавайте повече с нас!!!Желая ви успех!

# 468
Дзупо,като получиш подробности се надявам да ги споделиш.И напук на всичко наздраве,наздраве Party Peace

# 469
Дзупо,то навсякъде го пише този разрез 2,3см,ама аз от опит знам,че е повечко.Аз писах за опериран след мен който слезе пеша по стълбите от реанимация,докато аз страдах 3дни на гръб.Неговият проблем беше от 20тина дни преди операцията и човека си ходеше и клякаше и ставаше веднага след това.Единственото движение през тези три дни беше да си сгъвам бавно краката в коленете и да си отварям очите.Каквато и рехабилитация да ми бяха предложили беше невъзможно да я приложа.На някой болките им изчезват веднага след операция.На мен ми казаха,че ще страдам поне година.Много е индивидуално всеки организъм реагира различно на болка и на такава манипулация.

# 470
Благодаря на всички, знам, че съм в мислите ви и искрено се надявам да постигна голям успех и да ви зарадвам с още една надежда!
Утре ще ми уредят среща с хирурга, който ме оперира. Ако си спомняте моето мнение за първата операция (ва л5-ес1) е безупречна до момента, в който аз прекалих с движението на краката . За второто ниво докторът ми беше предложил в болнична обстановка под наркоза да ми вкара озон и така да я прибере. Аз не се съгласих и сега явно дойде времето, в което ще се прецени дали да го направя или направо да се простя с гадната дх, протрузия или там каквото гадно животно е! Знаете, че аз нямах време да мисля много за операция. Сега обаче три месеца в леглото имах достатъчно време да се държа  като зряла жена на ...много години и прецених, че ми стигат три месеца загубен живот и още много време стряскане сутрин дали ще си стъпя на краката. Ако ми предложат отново същата операция - ендоскопска, за три дни в гадната иначе болница сигурно ще се съглася. Но този път няма да слушам младото шаманче да си спя по цял ден и да не правя никакави чупки в кръста-напротив, по всички правила на рехабилитацията! В дългосрочен план ще се организирам да стигна и до фитнеса. Това е, ще ви държа в течение.
Дзупо, ще се радвам да научиш новината! Аз лично не смятам да чакам, не мога да лишавам тялото си от спокойствие и семейството си от майка и съпруга в добро здраве. Дано господ е с мен и ще пиша!
На пук на всички badabox-и и всички мъртви подобни душици - пийте по едно и заради мен тази вечер. Аз отново съм на гадните хапчета и съм далеко от антидепресантите.

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 22:34 от OK

# 471
OK, стискам палци всичко да е наред!

Вчера пак ходих на плуване, и за разлика от предните два пъти, вече не ме боли докато съм във водата. Явно движението ми се отразява добре. Не знам дали е толкова индивидуално, и дали при всички е добре да се движат, но бих ви посъветвал да пробвате и това. Видях още един чевек с неопрен, но не съм го питал дали е от нас, и той като мен плуваше само колкото да се задържи върху водата  Grinning

Поздрави на всички, 14-ти мина, идва 8-ми март  bouquet

# 472
http://orthopedics.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?zi=1/XJ& … treatment_med.htm

това е линк с много добро изображение за операция ендоскопска

# 473
 ЛИли , доста добро линкче  newsm10

Ванилия съвсем се изгуби , а ние толкова искаме да знаем дали мъжът й е добре . Това ще повлияе и на нас , Ванилия , особено ако новините са добри .

# 474
Аха,не става дума за стандартната лазерна ендоскопия,която се практикува в почти всяка клиника в Германия , а за нов метод! Иначе си  права ,че ако си "пресен" и с дх на едно ниво и на тукашните ендоскопски - разрезът може да е малък. 
Това е стандартният сега:
 http://www.hoogland-spine.com/index.php?id=23&L=0

# 475
Лили,нали твоята е ендоскопска?На една страна ли си лежала?Аз съм била по корем.Как мина срещата с доктора?
 Този човек за който писах,неговата операция не беше ендоскопска.Всички там ги оперират по един и същи начин с разрез.От всичко видяно по интернет смятам линка на Марчони за най-достоверен.Поне това си мисля,че се е случило с мен.Разрез ,след това със скобите разтварят и влизат тогава с ендоскопа.Мисля,че ендоскопа се използва за влизането в канала.За това много болят мускулите на гърба след това,от разтягането с тези скоби. newsm78

# 476
Моята е ендоскопска, води се на двата диска, имам разрез около 3-4 см. Била съм на една страна и съм висяла на някакви каиши, след като излязох от упойка си личаха следите от каишите. При мен нямаше никаква болка, нито на разрезът, нито на краката. Просто след операцията беше коренно различна ситуацията, само дето имах силна пареза под коляното. Сега ще видиме-за сега нямам силна преза и другото би следвало да е същото само че на едно ниво. Значи и по-малък разрез. А раната беше като порязано - много повърхностна и като че ли мускулите не бяха засегнати.
Утре в 8 сутринта имам среща с хирурга и ако се върна в къщи ще пиша. Ако не се включа в ефир значи са ме порнали....

# 477
Отдавна не съм се включвала в темите. Виждам, че много забавно заглавие сте сложили Grinning
Къде ще ме посъветвате да си направя ЯМР на частно? В Русе някой правил ли е или да се вдигаме до София? Нямам много време, трябва да стане другата седмица. Не знам записват ли толкова краткосрочно.

Другото, което искам да питам е може ли да карам велоергометър? Мен от няколко години все ме боли нещо по гърба, но напоследък в областта на кръста и около ставите на краката е непоносимо. Дали съм предизвикала нещо от колелото и коремните преси?

# 478
ВИВИ,можеш да караш велоергометър даже е препоръчително.А коремните преси зависи как ги правиш-може от тях да е болката.Пиши как ги правиш с горната част на тялото,легнала и повдигаш само главата и леко гърба или повдигаш целия гръб от кръста?

# 479

Къде ще ме посъветвате да си направя ЯМР на частно? В Русе някой правил ли е или да се вдигаме до София? Нямам много време, трябва да стане другата седмица. Не знам записват ли толкова краткосрочно.

052 616566-това е телефона във Варна Окръжна болница - Център по образна диагностика - там си правих ЯМР декември и за лумбален отдел ми взеха 200  лв. Днес се записах за утре и имаше свободни часове. Мисля, че Варна е по-близо до Русе от София Laughing

Мили мои, все още съм жива! Нещо ме хваща шубето, но и едва излязох от банята. Боли! Нещо се обърнаха нещата при мен от три дни и то не на добре.

Общи условия

Активация на акаунт