приучване към гърне

• 89 859
  • 1 645
  •   2
Отговори
# 660
  • Varna
И нашата не е лесна: сина ми е на 2,7 год., пиша в гърне, на разходки излизаме без памперс, само спи с него и така повече от 7-8 месеца. Стане ли дума за голямата работа се скатава, крие се, в последствие веднага си казва какво е направил, т.е.разбира. На гърне сяда, може и по половин час да стои, но резултат никакъв  Cry. На седалка също не иска да седне, двамата клечим, но ядец.
Тъй като режимът е общо взето един и същ, ако го сложа сутринта на гърне, където се надявам, че ще свърши нещо, гърнето е празно и много често цял ден се стиска или поне така излиза. Харесва му да прави тази работа прав ...  ooooh!

# 661
Цитат
Аз пък съм на точно обратното мнение - ползването на гърнето не е игра, а нужда, не мисля, че трябва да се правят панаири, за да махнеш памперса възможно най-рано, само за да се наредиш в графата - моето дете пък ...

За децата на тази възраст всичко е игра, родителя е този който показва е детето имитира.

viliko ти играеш ли си с твоето дете?

Панаири права и още как,даже вдигам цялата къща на крак Laughing. Най-хубавия начин да покажа на детето ми, че се е справило чудесно smile3501.

Графика не е важен, но искам да питам:
Дали на някой му е гот да ходи с мокри гащи 2-3часа? newsm78

# 662
Цитат
Аз пък съм на точно обратното мнение - ползването на гърнето не е игра, а нужда, не мисля, че трябва да се правят панаири, за да махнеш памперса възможно най-рано, само за да се наредиш в графата - моето дете пък ...

За децата на тази възраст всичко е игра, родителя е този който показва е детето имитира.

viliko ти играеш ли си с твоето дете?

Панаири права и още как,даже вдигам цялата къща на крак Laughing. Най-хубавия начин да покажа на детето ми, че се е справило чудесно smile3501.

Графика не е важен, но искам да питам:
Дали на някой му е гот да ходи с мокри гащи 2-3часа? newsm78

Ами моя синковец си стои напикан 2-3 часа и изобщо не му прави впечатление,не го дразни и си му е добре така мокричко ooooh!

# 663
dodo78 - играя си, ама не докато го пъна да се изака  ooooh!
Детето просто трябва да е готово и да осъзнава какво прави. Това не става на годинка. Тогава става просто автоматичен навик, с което не се помага особено, нито виждам смисъл, защото именно ранно слагащи на гърне - после се оплакват - ама той сега престана да го прави в гърнето...
Не съм ръкопляскала като се изходи, нито като се нахрани, нито като си измие зъбите. Това са елементарни навици. Не са нещо специално, бе хора.

# 664
То и махането на нощното хранене след първия месец не е голяма работа, ама сигурно сте чели темите - като глутница вълци са всички точно защото "не е нещо специално"

Моята приятелка махна памперса на детето си на 9месеца. А какво да кажем за хората, които не използват изобщо памперси, а от бебета ги научават да пишкат и акат в гърне. На мен и това ми се струва ненормално, обаче хората така са си решили. Също като една тема в здравния, където родителите предпочитат да  дават кълнове на детето и ябълка вместо да му мият зъбите. Това си е решение на родителя - кога, как и защо!
Аз процедирам така : когато не съм на мнението на групата майки, които пишат - не пиша, защото се започват нападки и обиди и за какво, да си трупаме точки и да пълниме форума с тъпотии. Жената питаше с какво може да се помогне, не е търсила проницателни мнения за психологията на детето и.

# 665
Аз процедирам така : когато не съм на мнението на групата майки, които пишат - не пиша, защото се започват нападки и обиди и за какво, да си трупаме точки и да пълниме форума с тъпотии. Жената питаше с какво може да се помогне, не е търсила проницателни мнения за психологията на детето и.

Не знам защо хората днес се боят от полемиката. Тя може да е напълно в добрия тон и полезна. Но просто хората не трябва да го приемат лично, като някой е на другото мнение, а да приемат доводите и ако имат други, да ги изложат.
Според мен толерантността не се проявява в избягването на споровете, а по време на споровете. А всяка тема печели от различните гледни точки.

# 666
Аз не разбрах, Dai4eto - това за мен ли се отнасяше, защото не виждам никаква логика  Thinking

# 667
Аз само казвам, че ми се е случвало многократно да ме нападат и знам за какво става въпрос. В този форум има изклюително груби жени, които се чудят с кой да се заядат за каквото хванат - било то запетайка, удивителна или действие към детето. И като започнат да ми обясняват как било в Англия, в Америка и пр. направооо Sick За мен форума трябва да процедира по следния начин - Въпрос- Отговор, а не Въпрос-Отговор - Алеле майко защо си отворих устата  Mr. Green

# 668
Е, направи си блог - сложи си твои правила, тук всеки си пише това, което иска  Mr. Green

# 669
2-3 часа мокър, то дори на това време ми се струва абсурдно много. Синът ми, ако е улисан в игра, изобщо няма да му направи впечатление и може да си стои, но да го държа така максимум 5-10 минути.
millasan,
... гърнето е празно и много често цял ден се стиска или поне така излиза. Харесва му да прави тази работа прав ...  ooooh!

дъщеря ми беше така, стискаше се по 6-7 часа, въпреки че я приканях към гърнето, там си стоеше празно. Докато не се изпусне след всичкото това стискане и започваше да плаче. Бъди търпелива и спокойна. Аз се стремях да не й показвам, че ми е толкоз важно да се изпика на гърне. В един момент бях щастлива да си пика, където свари, само и само да не се стиска. Точно в такъв момент потърсих темата за съвет, защото бях отчаяна. Не искаше да пика нито в гърнето, нито в памперса, беше объркана и плачеше като пика. Просто не знаеше какво се очаква от нея.
Ако на твоят младеж му харесва да пика прав - чудесно. Много добре се справят на тази възраст. Дори е повод за похвала, че е голям, а и са въодушевени от това, което се случва, докато чишкат.
Според мен е добре да игнорираш "фаловете" и да ги смяташ като част от ежедневието. Подканяй го през 30-40 минутки. Като открие какво може сам да прави, сам ще се ентусиазира.
Смятам, че скоро ще те изненада приятно с новите умения  Wink.

# 670
Вера - кога започнахте на гърнето? На колко години беше детенце, като е бил описания период на стискане?

# 671
Вера - кога започнахте на гърнето? На колко години беше детенце, като е бил описания период на стискане?
Периодът на стискане беше около 2 г., после тя беше болничка с разстройство и я върнах към памперса за две седмици. Сега знае кое къде се прави, но още не си казва предварително.

# 672
След няколко месеца - всичко ще е наред  Peace
Питах, за да потвърдя мнеието си, че деца под 2 , 2 год и половина са си малки за приучаване и често има обратен ефект!

# 673
За моето момиче съм сигурна, че го прави за да не изцапа гърнето. За сега преодоляхме до някъде тази бариера. Стремяла съм се да не показвам отвращение като й сменям пампите, но пък тя си е такава. Една точица пясък да има на ръката и е голяма драма, че е мръсна. За фризьор също не може да става дума, изпада в истерия, че я цапат като пада косичката Mr. Green
Дори сега като свърши нещо в гърнето, не иска да си отвори крачетата и да става. После ми казва "Иж, цапано".
А ти пазила ли си я като по-малка от изцапване? Казвала ли си й не пипай това и това, защото е мръсно и ще се изцапаш? Или ти да повтаряш често, че трябва да чистиш, защото е мръсно?

Моята като прохождаше и слагаше много неща в устата си или пипаше навсякъде. Тогава често й казвах не си лапай ръцете, защото са мръсни. Не пипай там и т.н. Бях малко истерясала на тема чистота така да се каже. В резултат детето много  внимаваше да не се изцапа, недоволстваше ако види някое боклуче на ръчичката си, не искаше да пипа разни мокри неща, примерно домат.
Въобще дори и да е имала непоносимост към изцапване, заложена в характера, аз съм я подсилила с моите коментари и страха ми от разболяване в резултат на мръсотията.

Слава Богу за изхождането бях прочела преди това и по всякакъв начин се стараех да покажа, че това е нещо нормално.
По никакъв начин не трябва да се внушава на детето, че акото му е нещо мръсно или че цапа.

# 674
Аз точно това съм обяснявала - колко е гадно да си мокър или наакан и големите не го правят - значи и той трябва да се научи.

Общи условия

Активация на акаунт