приучване към гърне

• 89 864
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 645
Уф, добре че ме светна, бях се заблудила че така ще си останем...  Whistling
Питах за свежи идеи, не ми трябват умните ти писаници......айде сектир от мнения дет се пишат само за да се върти брояча на мненията.  ooooh!

Благодаря Тиквен цвят, за съвета......има и добри хора.  Hug  

# 646
И аз съм на мнение да чакаш. Пак може да обясняваш, може и личен пример да даваш, но без да пресираш детето. Ако стане, стане, ако не продължаваш да чакаш. Не е толкова голямо детето, че  да изпадаш в паника.
Ние също казвахме чао на акото, като беше по-малка и го пускахме да ходи в морето.

И малко да се посмеете. Моята дъщеря все още върши работата на гърне, а не в тоалетната. Като се изходи по голяма, винаги оприличава творението на нещо: ОО, но това е ако-мишка или слънце и т.н. Joy

# 647
Питах за свежи идеи, не ми трябват умните ти писаници......айде сектир от мнения дет се пишат само за да се върти брояча на мненията.  ooooh!

Тия на леля ти, не на мен, молА  Crazy

# 648

Тия на леля ти, не на мен, молА  Crazy

Ох, пиши по-ясно, моля, не те разбрах.   Crazy

Водя се от заглавието на темата, тука е място да се споделя личен опит, не е нужно да се дразниш излишно..  Wink Ако човек няма какво да каже по-добре да си замълчи, не да се излага.  ooooh!

# 649
Достатъчно ясно се изразих. Да се изчака е моето мнение, никакво напъване, никакво тормозене, никакво на всяка цена. Надявам се повечето хора ще ме разберат. Дано и ти.
П.П. Никак не се дразня, напротив - смешно ми е, винаги са ми били комични подобни напъни във всяко отношение. Детето само показва кога за какво е готово и е хубаво да се отчитат тия моменти, а не да се налага родителска амбиция е динствено.

# 650
Права си, аз съм съгласна с теб.......никъде в поста ми /прочети го пак внимателно/ не идва да кажа, че искам да пришпорвам нещата. Искам да събера просто нови идеи, че от баткото е минало доста време, не съм съвсем без опит.  Wink
Но коментари като твоя не ти правят чест........като не ти се е отговаряло, просто го подмени, заяждането е излишно.  Peace

# 651
Ами, виж сега, следващия път си спести думичките от сорта на тази със "С" и се опитай да разбереш какво има впредвид автора на поста, ни най-малко не съм се заяждала. Но така и така информирах модератор, нека затрие излишното по темата той  Stop

# 652
Ми кво да правиш - чакай, в даден момент ще започне да си го прави в гърнето - няма възрастен - акащ в гащите  ooooh!

Явно аз не разбирам добре щом за теб това е твоят съвет към моя случай. Аз го разбирам като ирония.  Thinking
Но наистина- да не спорим, нека се включи модератор.

# 653
Шушони, при нас както по-горе съм писала, ритуалът с изпращането имаше триумфален успех.  Laughing
Свекърва ми като дойде на гости беше така  Shocked. Вика, че всички комшии били разбрали. Казах й, че не ме интересува, щом децата се забавляват и си вършат работите.
Дъщеря ми е от "стисливите", дето си пазят съкровищата. Съвсем случайно я издебнах преди две седмици да се напъва да ака и то беше в момент, дето няма връщане назад. Без суетня и драма, я съблякох и й обясних, че като е на гърнето може да види "барабонката" и да я изпратим. После като се случеше да се наака, небрежно съжалявах, че сме изпуснали момента и сега не сме могли да видим колко са съкровищата. Импровизираш.
Soleil* , много артистична твоята мацка Grinning, с развито въображение.

Днес не мога да се стърпя да не се похваля Embarassed. Имахме първа суха разходка. Бях нарамила по два комплекта дрехи на дете+всички останали джунджурии за разходката, но не ми потрябваха. Говорих им, че са големи и че големите деца не чишкат в гащичките, ако им се чиша да ми кажат. Заиграха се на площадката, по някое време усетих, че е минал около час от последното чишане и привиках младежа. Заинтригувах го, че може да цели една капачка, докато чиша и беше във възторг. И двамата бяха много доволни, че са сухи. А девойката така се клечи и танцува, че е без памперс на разходката.
Пу, пу... викат старите хора Grinning

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 15:12 от *vera

# 654
  • София
Ох, моето дете си слага гърнето на главата, играе си с него, но не иска да седне дори и с дрехи. Мисля да го сложа на тоал. чиния с детска приставка. Дано там да се почувства доволен, че ще е като големите...

# 655
Аз май съм казвала, ама ние гърне не сме ползвали, направо в тоалетната.

# 656
Момичета, кажете какво да правя - дъщеря ми си сяда на гърне и си пишка, но за голямата нужда е голям проблем. Страх ли е, отвращение ли е, сяда на гърне пишка и след 5 минути е направила голямата работа в гащите...говоря , обеснявам нищо... Помогнете със свежи идеи.   Praynig

Моят син си мрази акото, мирише му и му е гадно. Затова купихме тоалетна седалка и степ столче. Не че е започнал да ходи там, но поне сяда и като му обясня, че там с водата всичко се изчиства, приема нещата спокойно. В гърнето като кажа, че ще има ако и откача. Може и твоята да е чистофайница.  Simple Smile

Kia , детето ти е доста малко, поне според тукашните разбирания, и може да не е готово. На тази възраст синът ми пищеше само като видеше гърнето и трябваше да го скрия за известно време.  Peace

# 657
Шушони не се ядосвай, тук има майки, които гледат децата си в чужбина все пак, там ги гледат по други системи, не като тъпото Бг. Там са малко по-светнати майките  Mr. Green

А за акото да ти кажа - аз го слагах и му казвах да напъва и после като свършеше работата казвах "иууу" докато не започна и той. И му обяснявах, че в памперса е много мръсно така да прави и мирише и се маже. След време той сам усети, че е по -готино да пада далече акото  Sunglasses Също да кажа, че започна да ака около месец два след като се научи да пишка в гърнето.

# 658
Благодаря ви ,момичета.  Hug
Сега съм започнала ритуала с "изпращането"  Laughing да видя дали ще имам успех.
Притесних се, защото когато приучвах баткото към гърне, той не се е гнусял/страхувал да се изака там. Дори напротив по-често се изпускаше по малка нужда, отколкото по-голяма. А момата явно е друг сорт, и ще мине известно време докато схване нещата.  Wink 

# 659
За моето момиче съм сигурна, че го прави за да не изцапа гърнето. За сега преодоляхме до някъде тази бариера. Стремяла съм се да не показвам отвращение като й сменям пампите, но пък тя си е такава. Една точица пясък да има на ръката и е голяма драма, че е мръсна. За фризьор също не може да става дума, изпада в истерия, че я цапат като пада косичката Mr. Green
Дори сега като свърши нещо в гърнето, не иска да си отвори крачетата и да става. После ми казва "Иж, цапано".

Общи условия

Активация на акаунт