Помощ в избора на гърне

• 1 084
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте мами , извинявам се ако темата не е на правилното място .
Имам нужда от помощ в избора на гърне за моето бебе . Какво е особеното ли ? Ами моя малък човек е вече на 10 месеца , напълно здрав,  но  тежи 6.600  и не мога да намеря подходящо гърне за него , всичко му е голямо и хлътва вътре . Има ли решение на този проблем или някой модел с по-малък отвор , аз не намирам такъв . Благодаря ви предварително

# 1
Здравейте мами , извинявам се ако темата не е на правилното място .
Имам нужда от помощ в избора на гърне за моето бебе . Какво е особеното ли ? Ами моя малък човек е вече на 10 месеца , напълно здрав,  но  тежи 6.600  и не мога да намеря подходящо гърне за него , всичко му е голямо и хлътва вътре . Има ли решение на този проблемили някой модел с по-малък отвор , аз не намирам такъв . Благодаря ви предварително

Има.
Единственото и най-добро решение е да изчакаш до 18 месечна възраст на бебето. Преди това няма смисъл.

# 2
Напротив - има, нека свиква рано. Вижте в Икея, едни зелени, те са мънички. Ако се проявява желание и не става от гърнето, щом го поставите, използвайте момента и не се отказвайте.

# 3
И моята е дребна. Взех от кварталния детски магазин гърненце с по-малък отвор. Обиколете няколко магазина и ще намерите.

# 4
Аз също не виждам смисъл на 10 месеца да се слага на гърне. На тази възраст все още не разбират. Ние сме ма 1 г. 1м. Сега започнахме да сядаме на гърнето. Според мен все още е рано.

# 5
Защо да няма смисъл, моето е на 7 месеца и вече го слагаме на гърне. На икея мънинкото е супер

# 6
Защо да няма смисъл, моето е на 7 месеца и вече го слагаме на гърне. На икея мънинкото е супер

Според педиатрите е добре да се започне м/у 18 и 24 месеца, когато детето е готово физически и ментално за това. В този период (18-24, а според някои 18-36 месеца), се доразвиват и усъвършенстват мускулите на сфинктер, пикочен мехур.. И разбира се за всяко дете е индивидуално.
Защо да го мъчим тогава за нещо, преди да е готово? Но всеки както прецени..

# 7
  • над кукувичето гнездо
Ма как да няма смисъл?!?! На моите още от 4ри месечна възраст започнах да им създавам условен рефлекс - издържах ги над мивката с пусната вода и им казвах пишшшшш. Като започнаха да седят стабилно - същото, но на гърне. Бързо се приучиха и двамата. Малката като проходи и го избягваше, но знаеше за какво е и като ѝ мина тая идея, си го ползваше. Зорлем да ги държим с пелени до детската градина, защото не разбирали. И после до 40 да си ги дундуркаме вкъщи, че все още не разбират...

Гърнета с малки отвори има по принцип. Ако не намирате в магазинчетата, потърсете из олх. И винаги го дръжте на разположение, дори да не се ползва, да е в полезрението, пък може да напомняте за какво е понякога.

# 8
Аз от педиатър знам че 9-10 месец е добре да се започне да се слага поне по няколко пъти. То е ясно че няма да свалите памперса, но навикът се създава с времето. Моят опит е че до годинка и двете ми деца акаха само на гърне. За мен беше важно това, да не се омазват целите, с извинение.

# 9

Според педиатрите е добре да се започне м/у 18 и 24 месеца, когато детето е готово физически и ментално за това. В този период (18-24, а според някои 18-36 месеца), се доразвиват и усъвършенстват мускулите на сфинктер, пикочен мехур.. И разбира се за всяко дете е индивидуално.
Защо да го мъчим тогава за нещо, преди да е готово? Но всеки както прецени..

Да бе, а преди как доста по-рано са се учили? Това са глупости, измислени от производителите на памперси

# 10
  • София
Ох, ясно е, че има някакви вундеркини ама все пак ако сама виждате, че детето още не е за гърне защо не изчакате? Не е голям зор ако точно на 10 месеца не започне да се слага на такова

# 11
Не е нужно детето да е някакъв вундеркинд, за да се сложи на гърне. Просто го взимаш и го слагаш. И едно време всички са били научени доста рано на гърне, не защото са били вундеркинди, а защото никой не иска по цял ден да пере пелени и отрано се е почвало

# 12
  • София
Не е и нужно от 4 месеца това да става, нали така? Това, че едно дете е сложено по-рано на гърне не означава, че магически ще махне памперса ако това възнамерява да прави.
Едно време си е за едно време. Живеем в ера дето има памперси все пак.

# 13
Е, няма да го махне на 4 месеца, но е хубаво да свиква с гърнето.

И като живеем в ера с памперси, бебетата изведнъж са се променили и преди 2 години не са готови за гърне? Да бе. Да не говорим как памперсите не се разграждат и се натрупват по сметищата за стотици години напред

# 14
  • София
Ами върнете се на пелени и го повивайте като едно време щом искате да сте екологична Grinning Не мога да дам друг съвет.
Хора всякакви... Някой махат памперси на 4 месеца някой на 2г. и 4 месеца други до 6г. не ги свалят.  Въпрос на гледан точка.
Иначе на въпроса Ви, да променили са се.

Общи условия

Активация на акаунт