приучване към гърне

• 89 812
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 750
Е, големи кавги, голямо нещо... Темата е за споделяне кой, кога и какво е научил, а също и за лични схващания по въпроса - защо се приема като индивидуална конфронтация, аз не знам. Моите впечатления са такива, каквито ги изложих по-назад, и засега нямам никакъв повод да ги подлагам на съмнение. Не съм дотолкова слабоумна, че да градя възгледите си само и единствено възоснова две деца, една къща или един мъж - щом съм си позволила лукса да обобщавам сравнително категорично, значи съм имала възможността да видя предостатъчно количествени и преобладаващо качествени примери за това, за което говоря. Много ясно, че все някога едно дете ще остане без памперса си, ако бъде оставено на самотек. Но то все някога ще се научи и да чете, и да яде, и колело да кара, макар и без да бъде нарочно учено и стимулирано. Цялата разлика иде оттам, че на едни родители им е все тая кога ще е това "все някога", докато други имат ясни очаквания. И тези очаквания не се материализират чрез внезапни и насилствени действия от сорта на "кибичене", "сваляне на гащи през 15 минути" и т.н. драматургия, а се вплитат деликатно в цялостното отглеждане и възпитание на детето. Сигурно има и други случаи, естествено, само че аз за тях не мога да се изказвам. Нито пък мога да задължа някого да се вслушва и съобразява с мнението ми.

# 751
Viliko - 6 МЕСЕЧНО СЕ ИЗДЪРЖА, А НЕ СЕ СЛАГА В ГЪРНЕ.
И?

crazy chick - именно, работила съм с деца и затова знам  Peace

# 752
crazy chick - именно, работила съм с деца и затова знам

Какво знаеш? Че деца на година и три месеца не разбират, не говорят и не контролират физиологията си? Не ми стана ясно, затова питам.

# 753
  • Once there was a Hushpuppy...
Viliko - И ииииии - има разлика.

# 754
viliko,а твоят колко е голям?И още ли е с памперс?
Като ти гледа реакциите,ще си помисли човек,че памперсите са съществували от пещерната епоха още, и без тях съществуването ни е невъзможно.Представи си мен са ме гледали без памперс ooooh! Shocked.Как ли съм оживяла и на всичкото отгоре съм напълно добре психически.Защото нали ранното сваляне на памперса се отразявало на психиката на детето.
Аз съм преценила,че ще го сваля рано памперса-така съм направила.Който иска може и до 5г да си води децата с памперси-не ме засяга.

# 755
Ето тук е описано идеално, който иска да прави каквото иска, иначе : http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=303
Между 18ти и 24ти месец са готови физиологично, а иначе, ако има и психологични фактори - към 3тата годинка. Толкова от мен.

# 756
  • Once there was a Hushpuppy...
Най-после! Ще прочетем и други съвети поне за приучаване на гърне.

# 757
  • София
Добре, не е задължително да е гърне, наистина...

И crazy chick е много права, че детето няма как да знае какво е "ПИШКАЙ, ДЕ, ПИШКАЙ" при положение, че не му е повтаряно много пъти, за да направи връзката.

Аз я направих тази грешка, и осъзнавах, че я правя...мислех си, че детето нищо не разбира и няма смисъл да му обяснявам, но НЕ Е ТАКА. Сега го виждам, децата разбират много повече, отколкото си мислим.

# 758
ТОЧНО ТОЛКОВА СМЕШНО, КОЛКОТО И 6 МЕСЕЧНО БЕБЕ ДА СЕ УЧИ ДА ПИШКА В ГЪРНЕ  Naughty

Да го разкажа по подробно на 6м. свалям памперса оставям го да рита по голо дупе 5-10мин. и преди да сложа новия памперс го издържам над гърнето с думите "пиш пиш". И така на 1 годинка вече осъзнаваше какво е "пиш пиш"
Както и когато му кажа "ам ам" знае, че трябва да яде.

# 759
  • София
Да, това е супер подход, съжалявам, че някой не ми го е казал по-рано. Ама никога не е късно всъщност. Mr. Green

# 760
Ето тук е описано идеално, който иска да прави каквото иска, иначе : http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=303
Между 18ти и 24ти месец са готови физиологично, а иначе, ако има и психологични фактори - към 3тата годинка. Толкова от мен.
И? Процедирала съм абсолютно същият начин,описан в статията,само с разликата,че започнах по-рано от 18-я месец. Wink

# 761
viliko, този твой линк води към писанията на редова потребителка във форума, част от които съдържат абсурдни твърдения, по мое скромно мнение. Като например да се върне памперса обратно, ако детето поиска. Щом има родители, които държат да подценяват децата си и да отричат способността им на самоконтрол преди 3-годишна възраст, добре, но защо се опитват да представят това като научен факт? Аз съвсем ненаучно смятам, че децата на 3 са психологически готови за много повече и по-сериозни неща, отколкото невероятното осъзнаване, че им се пикае.

# 762
Между 18 и 24ти месец се говори за готовност- не го пише само в бг-мама, като не вярваш на тая статия - а и всички останали - айде поразтърсете се, имате гледам нет - има достатъчно инфо в гуглето  Crazy
Никой не ти казва да чакаш дотогава, то дететопоказва дали е готово или не. Но да се твърди, че от 6 месеца било нормално да се започнат опитите или от годинка - е нелепо. Иначе всеки си прави каквото иска - вече го разбрах. Както и разбрах как на всяка страница изниква мама с проблем от това ранно натискане.

# 763
Е нали не си представяте, че има майка, която да не обяснява какво е пишкане  Laughing , тоалетна и пр. ?

# 764
  • София
Viliko, извинявай, не ми се търси, ама кажи ти как процедира?

Общи условия

Активация на акаунт