Отговори
# 435

ДесиХ2 радвам се,че всичко е наред с бебока.Почивай си и се пази.

Желая на всички ви здраве и добри резултати  Praynig  Hug
Иве,благодаря,пази се и ти. Hug

# 436
Здравейте, момичета.
След любезната покана на ДесиХ2 отправям тук моя въпрос.
Родих преди два месеца и сега ходих на профилактичен преглед. Доки каза, че имам раничка на шийката на матката, което било съвсем нормално след раждане. След това повтори три пъти, че всичко ми е ОК, възстановила съм се чудесно и т.н. Да отида другата седмица само да ми изгори раничката и да ми направи цито. Когато си тръгвах обаче ми даде и една рецепта за някакви вагинални свещички. Явно съм неграмотна, защото не съм ги чувала.  Mr. Green  Оказа се, че е антибиотик, на който изрично пише, че не се препоръчва за бременни и кърмачки (а аз съм от вторите) и сега се чудя как да постъпя...
Сега като прегледах темата набързо, виждам, че горенето с лазер е подходящо за раждали жени, а за самата не искам да взимам АБ, когато има алтернатива.
Споделете опит, моля!
  bouquet

# 437
Иве. радвам се, че се оправяш. Не разбрах обаче защо ще правиш лъчетерапия, нали нямаш разсейки? Извинявай, просто не ги разбирам много тия неща.

Не са ми вземали биопсия, ще го направят по време на конизацията.

На мен също не ми взеха биопсия преди конизацията. Доктора каза, че на колпоскопа не се вижда нищо, а цитото беше 3б-4 гр. и тъй като проблемът е явно по-навътре, решихме да бъде направо конизация.

# 438

На мен също не ми взеха биопсия преди конизацията. Доктора каза, че на колпоскопа не се вижда нищо, а цитото беше 3б-4 гр. и тъй като проблемът е явно по-навътре, решихме да бъде направо конизация.
Ами аз се зачудих на това,че щяли да вземат биопсия по време на конизацията,което е безмислено.

# 439
Jana просто не се е изразила правилно. Тогава вече няма смисъл от биопсия. Чака се направо хистологията.

# 440
Здравей Jana dobreva, аз зная къде се намира Попово, приятелят ми е от там Simple Smile.
Желая ти успех и когато преминат емоциите ако искаш може някой ден да се видим в Попово Wink.
Здравей olive19, предложението ти много ме зарадва. Естествено, че искам да се видим. Имама чувството, че тук всички сме си близки. Аз планирам другата седмица към края да съм изписана и след една седмица почивка вкъщи да се разхождам и да правя каквото си искам. Не знам дали е реалистично, но аз така съм планирала и вярвам, че позитивните мисли помагат.
 Hug

# 441

[/quote]

При мен се виждаше и на колпоскопията, но докторката каза, че не вижда докъде продължава проблема. Явно има и навътре.
Dimana27, извинявай, но не си спомням... При теб наистина ли се оказа навътре проблема и после всичко наред ли беше с хистологията?
И ако някой знае, моля кажете ми може ли от конуса от конизацията да се изследва и наличние на ЧПВ.   Confused

# 442
Здравей Jana dobreva, аз зная къде се намира Попово, приятелят ми е от там Simple Smile.
Желая ти успех и когато преминат емоциите ако искаш може някой ден да се видим в Попово Wink.
Здравей olive19, предложението ти много ме зарадва. Естествено, че искам да се видим. Имама чувството, че тук всички сме си близки. Аз планирам другата седмица към края да съм изписана и след една седмица почивка вкъщи да се разхождам и да правя каквото си искам. Не знам дали е реалистично, но аз така съм планирала и вярвам, че позитивните мисли помагат.
 Hug
Напълно е реалистично това, което си планирала. Самата конизация въобще не е тежка като операция. Повече тежи притеснението след нея, докато чакаш резултатите за хистологията. За това, дали на конуса се прави изследване за ХПВ, най-добре да попиташ лекарите. След като ти направят конизацията-даже и да си имала вируса, той би трябвало да остане в изрязаната част. Може би ще бъде по-добре да се изследваш за вируса около година след конизацията-така препоръчват на конизирани жени по принцип. Попитай и за това лекарите. Желая ти спокойствие и успешна и лека операция! Praynig

# 443
Olive, Благодаря ти за съветите и куража Simple Smile

# 444
  • София
Jana_dobreva , и аз съм на твоята възраст, мисля че правилно действаш,
подложи се на конизация и дано ръбовете на конуса са чисти, ако е така -
шанса да си излекувана 100% е голям.
Не мисли за тестове за ЧПВ, това са безсмислени разходи,
няма никакво значение имаш или нямаш ЧПВ, най вероятно имаш, след като
70% от хората го имат. И аз смятам че го имам, след като съм стигнала до тук и няма да си правя тестове.
Правилно не са те мъчили с предварителна биопсия, т.к. самата конизация се води
точно диагностично терапевтична хирургическа интервенция, материала за хистологията ще бъде
изрязания конус.
Стискам палци всичко да е наред, пиши ни пак!

Ива Николова, а защо се налага лъче терапия? Разсейки ли са открили? А химио ще правиш ли?

# 445

Dimana27, извинявай, но не си спомням... При теб наистина ли се оказа навътре проблема и после всичко наред ли беше с хистологията?
И ако някой знае, моля кажете ми може ли от конуса от конизацията да се изследва и наличние на ЧПВ.   Confused
След операцията доктора дойде и каза, че навътре в канала е имало проблем. Явно затова цитото го отчиташе, а колпоскопът -  не. Хистологията беше добра. Всевъзможни изменения, но без наличие на ракови клетки. Честно казано, това не ми помага да чакам по-лесно резултатите от всяко следващо изследване...
 Заравям си главата като щраус в пясъка и не искам да се изследвам за ноикакъв вирус.Какво ще ми помогне, ако знам, че го имам? Или пък ще си живея спокойно като съм минала през конизацията? За мен няма смисъл.

# 446
Jana и аз мисля като алфа бета и димана, важно е краищата на конуса да са чисти, след това ще ходиш на преглед редовно и ти пожелавам някой ден да забравиш даже за това че някога ти е правена конизация / но да не забрявя естествено за редовните прегледи-те са задължителни! / Hug

# 447
Много ви благодаря момичета  Hug. Сега си приготвям багажа за болницата, боядисвам си косата,  за да съм красива за конизацията  Laughing, едновременно чистя, пера и гледам да оставя всичко вкъщи в ред. Довечера ще имам визита от мама и татко. Утре постъпвам в болница и да си призная май повече ми е неприятно заради подготовката утре /че манипулациите са доста гаднички/, отколкото за самата операция. До утре около обяд ще се обаждам, може би и после като ме изпишат ще разказвам как е минало всичко.  Hug

# 448
  Благодаря на всички за съчувствието за варицелата, не е болка за умиране вече съм по-добре, макар че първите дни бях убедена, че съм попаднала в ада  Laughing Това, което най ме тревожи е срива на имунната система, която всички знаем е основния ни коз с/у ЧПВ. Запасила съм се с безброй имуностимуланти дано се закрепя.

Иве много неприятно с тази лъчетерапия сега. Стискам палци да минава бързо и зло да те забрави  Hug
    Предполагам, че са я назначили превантивно, имам други познати с успешни операции без разсейки, но на всички я назначават явно е практика  Peace /това са само мои предположения/ на теб какво ти казаха лекарите?

Jana_dobreva  стискам палци и ти желая спокойствие, ще мине  Grinning

# 449
Jana, успех мила! И непременно ще разказваш!
Ивето, а ти носиш ли все още вируса? Мисля, че не е задължително при друго заболяване да направиш срив на имунната система! Успокой се, мисли позитивно, почивай си повече / ако е възможно / и ако се тревожиш, си направи по-скорошно изследване.
Иве Николова, желая ти скоро да забравиш за неприятностите! Hug

Общи условия

Активация на акаунт