Отговори
# 75
Да де, ама понеже никога не съм правила се чудя вода да слагам ли? Колко? Или без вода?  newsm78

# 76
Момичета, дайте бързи идеи за печени картофи на фурна.
По принцип винаги ги пека в микровълнова, но в момента не разполагам с такава.
Немерих много разновидности, но рецепта за обикновени, нарязани на две картофи на фурна, не открих.

Първи вариант:
Измиваш добре,разрязваш на половини и завиваш във намазнено с масло фолио.Завиваш,слагаш в тавата  и печеш.

Втори вариант:
Обелваш картофите,нарязваш на шайби,слагаш в намазнена тавичка,посоляваш наливаш водичка,колкото да ги покрие(може да се сложи и натрошено сирене или копър,щипка -две черен пипер) и печеш.Накрая по желание може да се залее с 1 яйце и кисело мляко,а може и така натюр да си ги оставиш...

# 77
TheNMaster
днес ти ме спасяваш по всички теми  Hug

# 78
  • France
Никой ли не е чувал за риба джон дори?
Помагайте, че след час трябва да вечеряме.

# 79
TheNMaster
днес ти ме спасяваш по всички теми  Hug
Blush Blush Blush Blush Blush Blush
Днес аз,утре ти...Така сме тук  Hug Hug Hug Hug

Ох,така съжалявам,че никой не отговори..... Confused
Не можеш ли да импровизираш? Какво я правиш маслената риба по принцип?
Виж и тук..
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=9173

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 18:30 от TheNMaster

# 80

Ох,така съжалявам,че никой не отговори..... Confused
Не можеш ли да импровизираш? Какво я правиш маслената риба по принцип?
Виж и тук..
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=9173

Да не би да има друго название тая риба, чак пък никой да не я е чувал...........просто не ми се вярва.

# 81
Абе и аз така си мисля...
Не може да е толкова мистична и непозната тая риба

# 82
Ето една рецепта, ( на бълг.ез. е). Порових из руските форуми и открих, че се нарича още риба монах.

И още малко - във Великобритания рибата я нарекли джон на името на актьора Джон Кин, живял през  XVII в. и ценител на тази риба. Пак според руски източник рибата се нарича още риба-монах. Може да се пече на скара и след това да се полива с разни чеснови сосове.

Цитат

РИБА МОНАХ

Рибата-монах навлезе на кулинарната сцена на Северна Америка през последното десетилетие. Наложи се заради невероятния си вкус, а за предпочитане е задушена с чили или джинджифил и полята с чаша мерло. Рибата-монах често бива сравнявана с омар, заради вкуса и консистенцията на месото и, но тези твърдения са по-скоро плод на дилетанство, отколкото на факти.

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 20:46 от labrex

# 83
Момичета, не съм кулинар ама днес умрях като видях в сутрешния блок на Нова тв, Камелия Тодорова подари на Милен сладки "гъбки" бяха в кошница..изглеждаха като истински. МИлен каза че са с вкус на "Целувки" Rolling Eyes Не са маслените "Гъби", които познавам. Имате ли идея за рецепта и начин да приготвяне, за да изглеждат настина така вълшебно живи. Thinking

# 84
  • Разград
Момичета, не съм кулинар ама днес умрях като видях в сутрешния блок на Нова тв, Камелия Тодорова подари на Милен сладки "гъбки" бяха в кошница..изглеждаха като истински. МИлен каза че са с вкус на "Целувки" Rolling Eyes Не са маслените "Гъби", които познавам. Имате ли идея за рецепта и начин да приготвяне, за да изглеждат настина така вълшебно живи. Thinking

Не съм гледала предаването,но вчера видях в едно заведение такива гъбки и на етикета пишеше *Целувки*.Значи се правят като целувките и използват различни накрайници за оформянето.

# 85
  • France
Момичета, какво щях да правя без вас..... Laughing
  bouquet

# 86
  • France
И така, за докладвам за резултата: рибата я направих за 6-7 мин. Запържих я в малко зехтин, по 3-4 мин от всяка страна, добавих лимонов сок. Вкусът наподобява на раци. Елегантна и крехка риба. Със сос би вървяла чудесно. Ние я пробвахме само с лимон.
Заслужава си.
Още веднъж благодаря!

# 87
А откъде я купи тази риба?
Много ми се дояде риба тези дни. Искам нещо ново.

# 88
  • France
А откъде я купи тази риба?
Много ми се дояде риба тези дни. Искам нещо ново.

Купих я в Кауфланд, струва 17лв/кг, ама беше намалена на 7, защото й изтичаше срока. Замразена.

# 89
  • Вече на село

Ти ме върна в детството - майка ми правеше такива гъбки, само че от маслено тесто. Ако много ти се иска да ги направиш, без значение вкуса, предлагам ти идеята: правиш топче от маслено тесто. Малко шишенце /за да е гърлото му с по-малък диаметър от топчето/ топваш в какао и след това леко притискаш шишенцето към топчето, докато се оформи пънчето.
Това е  Hug

Общи условия

Активация на акаунт