Отговори
# 150
Нито усетих бирата, нито шишето гръмна  Flutter ... Пекох на 250 градуса към 1 час и 30 мин.
Много вкусно стана пиленцето.   chef
Femme,   bouquet

# 151
  • София

Имам един въпрос - каква е разликата между тас кебап  и  винен кебап ? На мен ми се струва едно и също...
Моля за вашите мнения!

# 152
Скоро някой бе питал за гъбки, след участието на Камелия Тодорова по Нова...Това намерих днес, докато търсих друго - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg7252954#msg7252954

# 153
Привети,

Не влизам често в този форум и затова съм малко дезориентирана.
Заинатила съм се да направя меденки.
Моля за указания Hug

# 154
Привети,

Не влизам често в този форум и затова съм малко дезориентирана.
Заинатила съм се да направя меденки.
Моля за указания Hug

Прегледай списъка с рецепти, има няколко за меденки.

# 155
Момичета, тръгнах да правя пиле на бутилка.

Стана ми интересно..как се прави това пиле? Thinking

# 156
  • космополитно
За първи път правих КАНЕЛОННИ! Станаха вкусни, с добре запечена златиста повърхност и ...вече ги няма! Rolling Eyes

Добре, ама пълнените макаронени цилиндърчета се бяха... издишали -да ги нарека, т.е не бяха запазили цилиндричната си форма, а стените им бяха прилепнали една към друга, та приличаха на плоски ленти, вътре с плънка. Отделно почти не се разграничаваха докъде е единия канелон и къде почва другия. Thinking

Въпроса ми е- това ли е обичайния резултат или цилиндричната форма трябва  да се запази? И ако да- какви са триковете да се постигне това?

# 157
Моля за малко помощ.Хапват ми се пилешки хапки в корнфлейкс,но незнам как точно се прави.и колко време се пържат.ще бъда благодарна за малко инфо  bouquet

# 158
  • София
Моля за малко помощ.Хапват ми се пилешки хапки в корнфлейкс,но незнам как точно се прави.и колко време се пържат.ще бъда благодарна за малко инфо  bouquet

Ето една такава рецепта, вярно е, че е за фурна, но мисля, че ще стане добре и пържено. Рецептата е от Бон Апети.

Панирани пилешки гърди с корнфлейкс на фурна

Списък на необходимите продукти:

400-500 г пилешко филе
1 яйце
2 ч. ч. корнфлейкс
1/2 ч. ч. царевично брашно
7-8 стръка магданоз
2-3 с. л. олио
1/2 ч. л. сол
черен пипер и сол на вкус

1. Пилешките гърди се нарязват на ивици. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.      

2. Корнфлейксът и царевичното брашно се смилат заедно с 1/2 ч. л. сол.               

3. Яйцето се разбива в купа, добавя се наситненият магданоз и се разбърква. Ивиците месо се потапят в разбитото яйце, след това се панират в смляната смес и се подреждат в намазнена тава.                

4. Поставят се в предварително загрята на 220 градуса фурна и се пекат 25 минути, като в средата на печенето се обръщат.               

# 159
  • София
Venecias, ти вариш ли канелоните предварително? Няколко пъти съм го правила без да ги варя и са си запазвали формата. Но то зависи на коя фирма са  и от упътването на кутията.

Момичета, тръгнах да правя пиле на бутилка.

Стана ми интересно..как се прави това пиле? Thinking
Намазваш пилето със сол, червен пипер и масло и го набучваш (ужас, как звучи) върху една бутилка, пълна с бира. Слагаш го така, че гърлото на бутилката да влезе през долния отвор на пилето и да излезе през горния. Слагаш го така изправено във фурната и печеш. Хубаво става отдолу в тавичката да нарежеш картофи, те се овкусяват и става чудно. За да не изгори отгоре аз го пека на вентилатор. Ако бирата не кипи и не излиза, включвам и долното нагряване.

# 160
  • София
 Сега и аз да питам. Имам две малки кофички свежо сирене. Нямам идея какво да ги правя. Може би някакъв сладкиш от сорта на Тирамису? Или пък нещо соленичко? Помагайте, моля!

# 161
защо не чийзкейк?

# 162
Никога не варя предварително, нито корите за лазаня ,нито канелоните. Да ,формата им не се запазва. Ако много са сплескани ,да не бе да не си ги напълнила достатъчно. Но при всяко положение се сплескват при печенето,но това не трябва да те притеснява изобщо. Просто внимавай при сервиране да не ги разкъсваш.

# 163
може ли да се направи тесто за баклава без вода и без мляко само с яйца

# 164
може ли да се направи тесто за баклава без вода и без мляко само с яйца
Защо не ползваш направо готови кори?В тях няма яйца и мляко.

Общи условия

Активация на акаунт