Пушехте или пушите ли по врме на бременност?

• 72 739
  • 1 132
  •   1
Отговори
# 930
Напротив Джуличка, вече е доказано от учените

Майките, които пушат по време на бременността, е с четири до шест пъти по-вероятно да родят бебе, страдащо от астма, открили шведски учени, които представиха изследването си на европейски конгрес по белодробни заболявания във Виена, предаде АФП. А също респираторни заболявания и синдрома на внезапната детска смъртност при новородени.

Ето ти и линк
http://ecomedia.bg/be-eco/health-and-food/article/42

Мога да ти пускам още много линкове по този въпрос, но съм сигурна, че можеш и сама да се ориентираш.
Ако шашардисам поне няколко пушачки и ги накарам да откажат цигарите, заради децата си, ще съм щастлива! Peace

# 931
  • София
Не!

# 932
Напротив Джуличка, вече е доказано от учените

Майките, които пушат по време на бременността, е с четири до шест пъти по-вероятно да родят бебе...

Какво са доказали учените?  Tired
Че точно на нейното бебе ще се отрази?
А това, което си ми написала, е по- вероятно да роди такова бебе.
Както виждаме, тя е родила здраво бебе.
Т.е. учените не са доказали нищо за нейното бебе.
Тоест, това са свободни съчинения.

# 933
Т.е. търсиш си оправдания в момента май  Hug

# 934

Аз ли?  Joy
Да, много те моля да ме оправдаеш.
Малко ми остава да падна на колене и да те моля за прошка.
Боже, ама как изобщо ви минават подобни безумия през главите?

# 935

Аз ли?  Joy
Да, много те моля да ме оправдаеш.
Малко ми остава да падна на колене и да те моля за прошка.
Боже, ама как изобщо ви минават подобни безумия през главите?

Струва ми се, че останах неразбрана. Имах предвид, че пушачите винаги си намират оправдания, за да пушат, както и алкохолиците, за да пият.
Ще говоря за себе си, дори да има някакъв процент вероятност детето ми да е застрашено от астма или др.заболяване, веднага спирам цигарите! При теб не е ли така?

# 936
Ще говоря за себе си, дори да има някакъв процент вероятност детето ми да е застрашено от астма или др.заболяване, веднага спирам цигарите! При теб не е ли така?

О.К.
Поздравления за това, че си взела взела твоето решение, за твоите деца.   bouquet
Но каквото и да беше то, нямаше да е моя работа, щом ти си тази, която ще си гледа после децата.
Както и каквото и решение да съм взела за себе си, аз съм тази, която ще си гледа децата и ще си носи последиците (ако не дай си Боже има такива).
Конкретно на въпроса ти - не, не смятам, че децата развиват астма, заради това, че майка им е пушила.
И не, не съм спряла цигарите по време на бременността.
Не ме разбирайте погрешно - нека, ако могат, всички останли бременни да спрат да пушат.
Това е хубаво.
Но ако не са спряли, не смятам да ги изкарам на площада и да ги млатя с камъни.
Разбираш ли ме правилно?

# 937
Да, разбрах те правилно, само не разбрах защо се нервиш така?! Прави каквото искаш - това са твоите деца!

Мнението, обаче си е мое и имам право да си го изкажа!!!

А за млатенето с камъни, не смятам че съм оставила у някого такова впечатление, защо реакцията ти е толкова крайна, че чак леко налудничава нямам обяснение  Shocked

# 938
Да, разбрах те правилно, само не разбрах защо се нервиш така?! Прави каквото искаш - това са твоите деца!

А за млатенето с камъни, не смятам че съм оставила у някого такова впечатление, защо реакцията ти е толкова крайна, че чак леко налудничава нямам обяснение  Shocked

Защото май ти си първата с нормална реакция от "отсрещната страна".   bouquet
Досега всичко останало, което беше казано, беше на крачка от линча.
За това.

# 939

Защото май ти си първата с нормална реакция от "отсрещната страна".   bouquet
Досега всичко останало, което беше казано, беше на крачка от линча.
За това.

Окей, ясно,  мир!   bouquet

# 940
Когато разбрх, че съм бременна спрях цигарите.
Преди пушех по около кутия. Колкото и да ми се пушеше първите няколко седмици, сърце не ми даде да запаля цигара. Не ходех по заведения заради цигарения дим.
Не съдя никого, това си е личен избор на майката дали да пуши или не. Последствията са си за нея.

# 941
Колкото и да ме е срам, не можах да спра цигарите, но поне ги намалих Embarassed Embarassed Embarassed

# 942
Спрях ги - голям зор, но се справих. Особено като се има предвид, че пушех по две кутии на ден  Embarassed . Много ме беше страх да не стане нещо на бебока. След като приключихме с кърменето ги захванах отново /голяма глупост, но ми се пушеше /. Хубавото е, че в момента пуша под кутия на ден  Party

# 943
Не, но и преди не бях кой знае какъв пушач - по 1-2 цигари на месец

# 944
Когато разбрах, че съм бременна минах от синьо виктори на виктори ултра и ги намалих на около 10-ина цигари на ден. Родих силно и здраво девойче Simple Smile Въпрос на нагласа и личен избор е пушенето по време на бременност. Виж в момента, в който дойде кърмата не съм си и помислила да запаля:)

Общи условия

Активация на акаунт