Любители на кучета - 5

• 24 646
  • 408
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Petmil, не ми се откъсват, но би ли споделила какви мръвки купуваш и за колко голямо куче/порода/?

# 271
  • София
Купувам кутии с храна, варя ориз и зеленчуци, дробя хляб и слагам концентрирани добавки. Това е храната вечер на 70 килограмов дог. Използвам по една кутия на ден. Купила съм и гранулирана храна, но я използвам за закуска, като дозата не превишава малка шепа. Това е по-скоро за залъгване, жал ми е да оставя "детенцето" без закусчица  Mr. Green

# 272
  • София
Какви кутии с храна купуваш? Какви гранули ползваш? Питам от любопитство, да не си помисли някой нещо  Laughing

# 273
  • София
Няма да напиша имената на храната, за да не правя излишна реклама. Кутиите са пълни с кълцано месо /телешко, пилешко и свинско/, купувам ги от борса за храни за животни и ми излизат доста на сметка. Пазарувам веднъж на два месеца и така си улеснявам живота. Гранулираната храна е в порядъка на 35 лв за 18 кг, тя  стига за много дълго време. Купувам и кокали на килограм и ги варя.

# 274
petmil, би ли написала къде е тази борса и всякакви храни ли има там? Не мисля, че ще е реклама, може да е полезно за много хора тук.

# 275
  • София
Борсата е в кв. Хаджи Димитър. Не ми се отваря bgmaps, за да проверя точния адрес, но по-късно ще го направя със сигурност.  Peace

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 18:53 от petmil

# 276
  • София
Не знам, но консервите с мляно/кълцано месо са ми доста съмнителни. Самата консистенция не прилича на месо, а по-скоро на кости и хрущяли. По тази причина предпочитам консервине на хапки, не че и тях не могат да ги догодят, но поне миришат по-приятно. Thinking

# 277
  • София
Съгласна съм за хапките - аз това имах предвид под кълцано месо.

# 278
  • София
Имам въпрос: чистите ли ушите на кучетата си и с какво? Виждам, че отвътре меката част на ухото е зацапана и се чудя с какво да я почистя - водичка или...

# 279
  • София
Ако не е навътре, опитай с тампонче памук и водичка, може дестилирана.
А гранули по 35 лв. за 18 кг.... Ами това си е чисто и просто царевица, оцветена, овкусена, омирисена... Не съдържа нищо полезно, тя е просто баласт. Има информация в интернет, независими проучвания, къде какво се съдържа, по-късно, ако намеря сайта, ще го пусна :]

# 280
  • София
Мислиш ли че 100 лв за 15 килограма осигуряват нещо повече на кучето ти? Според мен плащаш името, и храниш животното с марков "баласт". Има много проучвания как и човешките храни са полезни, какво съдържат, но всички знаем как нещата са ясни само на хартия. Да не говорим, че за парите дадени за марков зрънчо, можеш да купиш 15 килограма истинско месо /свинско например/, което сготвено и овкусено е пъти по-полезно. Толкова за полезната гранулирана храна.

Чистя ушите на моите песове с памук и розова вода.

# 281
Леле, тука какво бойно поле е настанало!
Смятам, че всеки има достатъчно акъл в главата сам да решава. То е като с гледането на дете - всеки си има мнение и смята, че е прав.
Няма еднозначен отговор на проблема, има огромни количества информация из нета, всеки чете, преценява плюсове и минуси и взема решение.
Но при всички положения е добре да се запази интелигентният и спокоен тон на общуване, който винаги ме е радвал в тези теми. Момичета smile3525
Преди време една ветеринарка изказа категорично негативно мнение за гранулите, но никой не тръгна да се кара с нея, защото жената го направи по напълно адекватен и спокоен начин.

petmil , много може да се каже и за полезността на "истинското месо", като се има предвид с какво се тъпчат животните, но изобщо не възнамерявам да го правя. Всеки има глава на раменете си.

# 282
  • София
Здравейте, относно гранулите, НЕДАВЕЙТЕ САМО ГРАНУЛИ един приятел имаше куче и му даваше само гранули и то умря Cry Най-много  3пъти наден гранули и то не по-много!!! Wink
Аз предпочитам хапките  Peace

# 283
petmil, в тази борса има ли чували на Роял Канин ? Сега ходих до магазина и дадох 17 лв. за кило и половина. Преди купувах с чували, но сега спряха да зареждат и си търся някаква борса или място от където да купувам на едро.
Аз месо готвя само пилешко, че нашата има проблеми с някакви ензими и другите не й понасят. Най-добре й понася пиле с ориз и Роял Канин гранулите, като давам чат-пат и от медицинската им храна. За мен консервите са пълни боклуци. Давахме преди, но след това започнаха проблемите и повръщането всеки ден. Това са смляни кокали и хрущяли и още кой знае какво Sick
Ушите не ги чистя на вътре, каквото има отгоре, като ги мия го почиствам, понякога и с памук и вода.

# 284
  • София
ането, има  Peace

И да, с кучетата е като с децата - всеки избира своя начин за отглеждане. Но е нелепо да сравниш човешка храна, с кучешка такава.

Ето и адресът на борсата: ул."Кочо Честименски" 2-3
http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=17a8bdc51c9f52316f8806749b5ff … &initsearch=1

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 17:12 от petmil

Общи условия

Активация на акаунт