Отговори
# 120
Здравейте! имам един въпрос - четох в една книга, че не е хубаво бременната да спи по гръб. притискали се кръвоносни съдове и се намалявал потока на кръв към бебето! Чували ли сте нещо такова??? аз съм в 15 г.с. и се опитвам да не спя по гръб, но често се събуждам обърната по гръб и се притеснявам това да не създаде проблеми на бебчо!!!!
Това и аз го четох в една книга и също като теб бях много притеснена за бебето. Събуждах се нощем и то все по гръб. Даже на съпруга бях прочела отказ и той /горкият Cry/ ме будеше нощем като ме види по гръб. С течение на бременността, обаче, нещата си се стиковаха сами. Спането по гръб ми беше супер неудобно - не можех да дишам, така че ....
Лека бременност!  bouquet
Аз също мисля, че не е полезно спането по гръб, поне така четох. Добре е да се редуват лява и дясна страна, а дори четох че е добре да се набляга на лявата. Лично аз не съм спала по гръб, поради същите съображения, а и честно казано не ми беше комфортно.
 Лека бременност и от мен  preggo Peace

Извинявам се за дългия цитат.

Не може да твърдите, че не е полезно. Зависи как е разположено бебето. Ако усещате дискомфорт, значи наистина не е добре да спите така. Но както писах по-горе, аз спах почти до последно само по гръб - бебето беше по-дребно и не ми тежеше отгоре, както имам спомени от каката. Даже като ходех на ЖК и лекарката ми казваше да се извъртам леко настрани ако не ми е удобно по гръб и се учудваше, че така ми е добре и че не ми става зле. На някои наистина им прилошава, но вие ще го разберете ако е така. Ако ви е удобно - спете, няма проблем.

# 121
Здравейте дали има някоя мама която да е ходила през бременността си при д-р Мазнейкова,но да не е родила там а да са издали направление за раждане.Аз ходя при нея от първия месец като не съм се записала на ЖК-незнам какво означава да се запишеш на ЖК- тя ми каза всеки месец по веднъж..и аз всеки месец по един път съм ходила при нея,тя ми прави БХС,ФМ имам и кръв и урина от там..но незнам дали ми се води картон при нея или така наречената обменна карта със всички изследвания...  newsm78 Последния път като ходих я питах за болничния 45 дни и тя каза че от там ще ми го издадат,но тъй като бях много бясна че ме гледа точно 2 мин. на видеозона и нищо не ми каза,направо изключих да я питам дали ще ми даде направление за раждане и дали ми се води там картон.А сега като се сетя,че ако не ми даде направление...какво ще правя незнам..  ooooh!

# 122
Здравейте!

Не знам дали тук е мястото,но дано някои да може да помогне!Интересува ме като съм по майчинство дали мога изтегле кредит от някаде и от каде,почти навсякаде отказват,защото майчинството не се приемало за доход!За това ако някоя мама от вас знае нещо по вапроса ще съм много благодарна да сподели!

# 123
  • Пловдив
Здравейте!

Не знам дали тук е мястото,но дано някои да може да помогне!Интересува ме като съм по майчинство дали мога изтегле кредит от някаде и от каде,почти навсякаде отказват,защото майчинството не се приемало за доход!За това ако някоя мама от вас знае нещо по вапроса ще съм много благодарна да сподели!

Няма банка,която да ти даде кредит,докато си по майчинство.

Пробвай да вземеш от небанкови институции-TBI CREDIT и JET CREDIT.Лихвите са по-високи,но ти ще си решиш.

# 124
...
Аз имам един въпрос:
На Теди на голямото пръсче на крачето и се впива в месцето ноката и бере и я боли какво да парвя  Rolling Eyes Cry
 Горкото детенце! От опит знам, че това е много болезнено- обувайте го с по- свободни чорапи и обувки  за да не се тормози излишно. Това, което съм чувала и прилагала върху себе си е да се реже нокътя равен- без да се закръгля по пръста. Идеята е да започне  да расте нагоре, а не настрани. Не действа мигновено, но има траен ефект в случаите, когато проблема не е много тежък.

# 125
  • Пловдив
Здравейте дали има някоя мама която да е ходила през бременността си при д-р Мазнейкова,но да не е родила там а да са издали направление за раждане.Аз ходя при нея от първия месец като не съм се записала на ЖК-незнам какво означава да се запишеш на ЖК- тя ми каза всеки месец по веднъж..и аз всеки месец по един път съм ходила при нея,тя ми прави БХС,ФМ имам и кръв и урина от там..но незнам дали ми се води картон при нея или така наречената обменна карта със всички изследвания...  newsm78 Последния път като ходих я питах за болничния 45 дни и тя каза че от там ще ми го издадат,но тъй като бях много бясна че ме гледа точно 2 мин. на видеозона и нищо не ми каза,направо изключих да я питам дали ще ми даде направление за раждане и дали ми се води там картон.А сега като се сетя,че ако не ми даде направление...какво ще правя незнам..  ooooh!

Дълбоко ме съмнява Мазнейкова да ти издаде обеменна карта и направление за хоспитализация.Дори да ти води някакъв картон.Тези две неща ги издават от ЖКто.

Запиши се на ЖК сега и ще ти ги издадат.Отиваш при личния лекар и искаш  направление по програмата майчино здраве.С това направление отиваш при някой лекар,който води ЖК.

Незнам защо не си се записала на ЖК.Има безплатни изследвания,правят ехограф.Добре е още един лекар да те следи и си е безплатно.

# 126
Nqkoi izpolzval li e dobavki na Lifepac Junior?kakvi sa vi vpechatleniqta.Dnes idvaha v qslata da ni zaribqvat s tqh?razlichni li sa ot ostanalite dobavki?
Vie kakvi profilaktichni sredstva za grip i nastinki polzvate.Stava vypros za
dete na 2.5 godini

Цитат
Някои използвал ли е добавки на Лифепац Junior?какви са ви впечатленията.Днес идваха в яслата да ни зарибяват с тях?различни ли са от останалите добавки?
Вие какви профилактични средства за грип и настинки ползвате.Става въпрос за
дете на 2.5 години

Ед. AnMary. Пишете на кирилица.

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 19:39 от AnMary

# 127
ПОМАГАЙТЕ! Не знам как и къде се омотах   #Crazy ,но нещо не ми излизат изчисленията.По линийката във форума(за това и я махнах) съм в 17г.с.,а според моите изчисления съм във 18г.с.Подяволите както и да ги броя.
Първи ден на последната мен.ми беше 29,09,2008г

# 128
ПОМАГАЙТЕ! Не знам как и къде се омотах   #Crazy ,но нещо не ми излизат изчисленията.По линийката във форума(за това и я махнах) съм в 17г.с.,а според моите изчисления съм във 18г.с.Подяволите както и да ги броя.
Първи ден на последната мен.ми беше 29,09,2008г

Направих ти една примерна линийка http://www.mamaibebe.com/ticker_code.php?type=pregnancy&file=88741.gif и наистина излиза, че си в 17 седмица. Спомням си, че и при мен беше така, но пък оставащите дни си отговаряха. Не е толкова важно. Лека бременност и чакаме новата линийка Peace.

# 129
...
Аз имам един въпрос:
На Теди на голямото пръсче на крачето и се впива в месцето ноката и бере и я боли какво да парвя  Rolling Eyes Cry
 Горкото детенце! От опит знам, че това е много болезнено- обувайте го с по- свободни чорапи и обувки  за да не се тормози излишно. Това, което съм чувала и прилагала върху себе си е да се реже нокътя равен- без да се закръгля по пръста. Идеята е да започне  да расте нагоре, а не настрани. Не действа мигновено, но има траен ефект в случаите, когато проблема не е много тежък.
Гадно то при нас е че и самото и нокътче расте на криво и нагоре-не цвам защо така,а никой в сем. не е така.Дано и се оправят,за ряцането незнам как ще става защото с триста зора и реже ноктите на краката-не дава,дърпа се,извива се абе........ ooooh! голям зор Sad

# 130
Момичета, малката до сега е на петкратно хранене, защото не наддава добре, сутрин в 6ч. давам мляко, после в 10ч. попара или друга закуска, в 14ч.-обяд, готвено, в 18ч.-каша, кремче някакво или друго, и преди сън си пие млякото. Но напоследък не мога да я накарам да яде по пет пъти, все нещо отпада, или яде по-малки количесва /по принцип гледам да яде на хранене около 200гр./. Та  въпроса ми е какво да правя? Да махна млякото сутринта и да почвам направо със закуска или да оставя млякото и да давам в 18ч. супа или друго готвено? Направо вече не знам... Моля ви, помагайте!  bouquet

# 131
  • София
Ами храния колкото и когато иска...нали знаеш, че децата не наддават еднакво и кантарът не е особено добър водач и със сигурност не определя здравето на детето.
защото ако я насилваш, най-много да я отвратиш....
има си деца които са си финни и не ядат много, има такива, които се хранят нормално и пак не наддават много...
Реално във вашия режим ми идва късничко обяда... и за това губиш следобента закуска или вечерята....
ИзоБщо възръстта си е нормална за 5 пъти да яде. За мен би било рано за 4 кратно ядене така или иначе, но ако детето не иска - не можеш да го насилиш....
Бих опитала една по-ранна закуска, обяд към 12-13, следобена към 4-5 и вечеря 7-8, и мляко преди сън....дори това да значи сутрешното да отпадне....

# 132

Дълбоко ме съмнява Мазнейкова да ти издаде обеменна карта и направление за хоспитализация.Дори да ти води някакъв картон.Тези две неща ги издават от ЖКто.

Запиши се на ЖК сега и ще ти ги издадат.Отиваш при личния лекар и искаш  направление по програмата майчино здраве.С това направление отиваш при някой лекар,който води ЖК.

Незнам защо не си се записала на ЖК.Има безплатни изследвания,правят ехограф.Добре е още един лекар да те следи и си е безплатно.
[/size]
А пък мен хич не ме съмнява нищо. Болницата на Мазнейкови си е редовна болница като всяка друга. Към нея има ДКЦ, където има ЖК, както във всяко друго ДКЦ. То тази ЖК е измислено понятие по принцип. Например моята гинеколожка има изцяло частна практика и не работи със ЗК, но има право да издава болнични и да издава документите, необходими за раждане. Абсолютно нормално е Мазнейкова да ти даде всички необходими документи, щом там са ти следили бременността. Клиничната пътека е еднаква за всички болници. Ами ако раждаш там в нейната болница - нали пак трябва да са ти оформени документите за да може болницата да си вземе полагаемото от ЗК...Щом ти е казала, че ще ти издаде болничния, значи нямаш проблем. Отиди там и си поискай всички документи.  Peace

# 133
Цитат
Здравейте дали има някоя мама която да е ходила през бременността си при д-р Мазнейкова,но да не е родила там а да са издали направление за раждане......................
Цитат
Направление може да ти издаде и личният лекар. На мен ми го издаде точно той, при това без да ми направи никакъв проблем. Гинеколожката, която следеше бременността ми, прекъсна междувременно работата си със здравната каса и точно тя ми каза, че личния лекар също имат право да издават такива направления. Естествено носих си резултатите от всички направени ми изследвания.

# 134
Цитат:
Здравейте дали има някоя мама която да е ходила през бременността си при д-р Мазнейкова,но да не е родила там а да са издали направление за раждане......................
Направление може да ти издаде и личният лекар. На мен ми го издаде точно той, при това без да ми направи никакъв проблем. Гинеколожката, която следеше бременността ми, прекъсна междувременно работата си със здравната каса и точно тя ми каза, че личния лекар също имат право да издават такива направления. Естествено носих си резултатите от всички направени ми изследвания.

И на мен ми го издаде направлението личната лекарка. Гинеколога ми беше в отпуска.

Общи условия

Активация на акаунт