Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 24-та тема

  • 48 779
  • 372
  •   1
Отговори
# 90
  • София-Младост
  • Мнения: 24 060
От снощи едно подобие на салата Цезар...много вкусна стана, тази вечер пак.  Simple Smile
А преди малко се изпече сладкиша с ананас, кокос и бана...още е топъл и не съм го пробвала, но се надявам да е вкусен.
Ето и парченце от него

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 15:58 от Ала-Бала

# 91
  • Мнения: 22 867

Ала-Бала , може ли рецептата на сладкиша с ананас, банан и кокос, много моля.  bouquet

От мен една бърза типова питка, другото тепърва ще го мисля.


# 92
  • София-Младост
  • Мнения: 24 060
Ето я рецептата, преписах я  от съботния в-к Сега:
Сладкиш с ананас, кокос и банан
Продукти:
2с.л. масло
100г кафява захар
1 консерва ананас на шайби
1ч.ч. кокосови стърготини
1ч.ч. брашно
половин ч.ч. захар
1бакпулвер
половин ч.л. сода
канела, щипка сол
1банан
2ч.л. олио
1яйце
Маслото се разтапя в тавичка за печене и се наръсва с кафява захар, така че да покрие цялото дъно.Шайбите ананас се отцеждат и се нарязват на половинки, като се оставя една цяла и се поставя в средата на тавата, а около нея се подреждат половинките. Поръсват се с кокосовите стърготини. Брашното се смесва със захарта, бакпулвера, содата, канелата и солта. В отделен съд се смесват половин чаша сок от ананас, смачкания на пюре банан, яйцето и олиото и се бърка до хомогенна смес, която се изсипва върху ананаса. Пече се около 30мин. в предварително загрята на 190 градуса фурна. След печенето се обръща в чиния.

# 93
  • София
  • Мнения: 3 784
Може ли рецептата за тортата!
 HugБлагодаря предварително!

Може, може! Hug
Това е разновидност на тортата с рула на Лео, малко префасонирана.
Около 600 мл готварска сметана (течна) разбих с 200 г захар и ок. 200 мл прясно мляко, докато стане плътна и пухкава смес. В подходяща форма (аз използвах една кръгла купа за салата) отвътре се слага домакинско фолио (от прозрачното- найлоново), така че да прилепне хубаво по стените и малко да излезе по ръба отвън. Отвътре нареждам итал. бишкоти, които предварително топвам в прясно малко и обикалям цялата купа с бишкоти. На дъното сложих нарязано киви и сушени кайсии (нарязани на кубчета). В така получената купичка наливам от сметаната, към която предварително съм добавила добре разтворен желатин (за да стегне после и да се получи желаната форма). До половината сложих от бялата сметана, към останалата половина добавих какао и така стана двуцветен крема. Най-отгоре, като покривче сложих 4-5 бисквити Закуска-какао, пак топнати в пр. мляко. Сложих в хладилника за няколко часа, докато стегне добре желатина.
След това слагам отгоре една по-голяма като диаметър кръгла чиния и обръщам. Благодарение на фолиото се отлепва много добре и се запазва куполовидната форма.

Тортата е много лека и вкусна. Flutter

Радвам се, че ви допада! Добър апетит!  chef bowuu

Мишленце, тортата ми прилича на сладоледена, но не е, така ли?
Не е сладоледена, това е разбита готварска сметана Peace

# 94
  • Мнения: 22 867
Ето я рецептата, преписах я  от съботния в-к Сега:

Много вкусно звучи рецептичката, надявам се и сладкишът да е такъв. Парченцето на снимката е много изкусително!  Heart Eyes  Копвам си я! Благодаря!  bouquet

# 95
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
enamorada, по коя рецепта прави рулото? И хареса ли ви?

# 96
  • Мнения: 1 818
Много сте се трудили пак ! Нямате умора !   bouquet

У дома днес... за някои Снежна топка по дюкански и Салатка с карфиол ,за други дето много са слушали - Пилешко сачЕ ,по рецептата на Пеп-4о.И тук да кажа - Пепи,супер е !  Hug  bouquet






# 97
  • София
  • Мнения: 614
Цецето, моля за рецептата на овесените сладки   bouquet

Заповядай - Овесен сладкиш с ябълки и канела

# 98
  • Мнения: 3 989
Asyalein, сподели рецептата, по която прави кантучините, може и на лични. Аз събрах вече доста, та от научен интерес дето се вика, да сравня.  Joy

Не, не може на лична.  Wink Аз обожавам кантучини и искам да направя. Лоис, правих твоите (първите), но бадемите ми бяха малко.
Сега се точа на асените.  Grinning

# 99
  • София
  • Мнения: 1 762
Благодаря, Цецето   bouquet Разгледах и другите ти рецепти  Peace Тази вечер освен слядкиша, ще направя и картофите по Лионски   chef

# 100
  • Мнения: 2 747
Цецето,аз пак да помоля за рецептата на Бразилската шоколадова тортичка Blush  bouquet,ако искаш тук,ако искаш на лични Simple Smile

# 101
# 102
  • Мнения: 1 505
enamorada, по коя рецепта прави рулото? И хареса ли ви?
Мила,благодаря ти много за помо6тта над това руло,за първи път правя пандишпаново руло и по4етох доста рецепти,на пове4ето от тях се използва на 1 яйце по 1с.л. захар и толкова брашно,и аз така направих,добавих ванилия и малко смлени бадеми,както и мъни4ко какао,4е ми се видя много бяла сместта.Лесно ми се отлепи,за6тото си намазах хартията със масло.От вътре намазах с малиново сладко,а отгоре разтопих 4ерен шоколад със малини и малко мле4ен(4е 4ерния не достигна) със сметана,оставих да се стегне в хладилника и след това нанесох отгоре на рулото.Вкусно се полу4и,даже доста,като за първи път,а си мислех 4е е по трудно.

# 103
  • Мнения: 774
Цецето,аз пак да помоля за рецептата на Бразилската шоколадова тортичка Blush  bouquet,ако искаш тук,ако искаш на лични Simple Smile

Ама какви са тия лични? Давайте рецептите тук! Нали затова сме се събрали! Готвим заедно и споделяме рецепти... Grinning
Милен@, благодаря ти за рецептата и за комплимента! Hug

# 104
  • Мнения: 223
за закуска, понички; малко е гадничка снимката, приличат на кюфтета ooooh!
дояждаме супата от вчера, така че не съм готвила;
за вечеря спретнах салатка от зеленчуци с печено пилешко филе;
и една тортичка с шоколадови рула, по рецепта на Leo;   страхотна рецепта - леснa вкусна  bouquet







Doro, заповядай рецептата за сладкиша с тиква от вчера  bouquet

3 яйца
2/3 ч. ч. захар / аз сложих кафява /
1 ч. ч.масло
1/2 ч. ч. пр. мляко
1 ч. ч. настъргана тиква / аз слагам по 2 /
1 пакет пудинг на др. Йоткер
1 ч. ч. брашно
1 бакпулвер

смесваме първите 4 продукта; смесваме отделно сухите съставки; добавяме ги към разбърканите яйца, пр. мляко, захар и масло; накрая слагаме и тиквата; разбъркваме добре; печем в умерена фурна /180 С / около час; готовия сладкиш поливаме с глазура по желание; / аз го залях с шоколадова глазура /

Общи условия

Активация на акаунт