В ДГ да сме здрави и бели да правим - 19 част

• 10 369
  • 308
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Има и Тайлол Хот сироп - с вкус на ягодка - като Панадола, може да се дава на 3г. - само трябва да уточните в аптеката че е за 3г.дете.

Да, и аз съм писала за това преди 2-3 поста.  Peace

# 151
Има и Тайлол Хот сироп - с вкус на ягодка - като Панадола, може да се дава на 3г. - само трябва да уточните в аптеката че е за 3г.дете.

Да, и аз съм писала за това преди 2-3 поста.  Peace

Да, аз взех сиропа, когато ми казаха, че прахчетата са за деца над 6г.

# 152
  • София
Ето ги всичките:

Tylol Hot/ Тайлол Хот

Tylol Hot D/ Тайлол Хот Д

Tylol Plus / Тайлол Плюс

Tylol Hot Pediatric/ Тайлол Хот за деца - прахчетата за деца, без лекарско предписание над 6-години

Tylol/ Тайлол - това е сиропът като Панадола и не е "хот", т. е. горещ.  Wink

Tylol 6+/ Тайлол 6+ - "панадолът" за над 6-годишни, също не е "хот".  Peace

# 153

И на мен ми направи впечетление новия заплес,познат ми се видя,но чак сега загрях ,че е Денчо... Hug

Не че и ти не си си "побългарила" ника, де  Laughing, но поне се познаваааааш

А,същият си е,само че на български,че нещо латиницата ме дразнеше

dona_korleone от една страна си права да се ядосваш,но по принцип детето може да се разболее по всяко време и при всякакви обстоятелства.Радвай се,че имаш помощници , които имат желание да помогат...При нас ,ни баби,ни дядовци,ни лели....За да излезем примерно някъде вечер с мъжа ми плащаме на гледачка....Затова много си я харесвам детската градина,голяма помощ ми е..

# 154

И на мен ми направи впечетление новия заплес,познат ми се видя,но чак сега загрях ,че е Денчо... Hug

Не че и ти не си си "побългарила" ника, де  Laughing, но поне се познаваааааш

А,същият си е,само че на български,че нещо латиницата ме дразнеше

dona_korleone от една страна си права да се ядосваш,но по принцип детето може да се разболее по всяко време и при всякакви обстоятелства.Радвай се,че имаш помощници , които имат желание да помогат...При нас ,ни баби,ни дядовци,ни лели....За да излезем примерно някъде вечер с мъжа ми плащаме на гледачка....Затова много си я харесвам детската градина,голяма помощ ми е..
Нямам големи радости, Наталия- то помощниците са ми откакто малката навърши 4, т.е. отпреди месец. Преди това никой не искаше да я гледа - малка била, болнава била, нямали време, работели. Може би и затова се нервирам - свикнала съм да разчитам на себе си и мъжа ми във връзка с  отглеждането на детето. Смятам, че е редно да се спазват изискванията на родителите в това отношение. Явно и занапред ще си се грижим само ние двамата за нея - щом като нещата не се получават.

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 16:25 от dona_korleone

# 155
Здравейте!Много пишете не мога да ви насмогна  Laughing

Моята госпожица е при майка ми, като и се обадя не иска да говори с мен "имала работа" така вика на баба си. Ще я разлигавят там нейните приятелки(на майка ми) всеки ден се прибира минимум с една нова играчка подарък. Каза на майка ми да спрат, ама тя вика нищо не мога да направя много им била сладка малката и за това и купували играчки  ooooh!

Този сироп на Тайлол по добър ли е от този на Панадол и Нурофен?

# 156
  • София
Ilistavreva, според мене тайлолът сироп, панадолът и калполът са си еднакви (може и да има малка разлика във вкуса, цвета, миризмата или гъстотата, но между панадолът и калполът аз такава например не намирам), другото е маркетинг, а не фармация.  Peace Виж нурофенът е друго нещо - това не е парацетамол, а ибопруфен (нестероидно противовъзпалително средство, прилича да речем на аспирина). По принцип парацетамолът е по-безобиден. Аз лично съм прибягвала до нурофен, когато температурата на Ади не спада от панадол.

# 157
  • София
Сега трябва да се включи някоя защитничка на нурофена и да обясни колко пагубно и вредно за организма е даването на парацетамол и колко чудно и безвредно на ибупрофен Simple Smile))
Аз си давам калпол и свещички  еферелган като се наложи...за радост  до сега са вършели работа Wink

# 158
Спящата красавица мерси за изчерпателния отговор.  bouquet   Аз нурофен давах на малката когато ми вдигна 41 градуса температура  bouquet

Angel_Dust как успяваш да сложиш свещичките  newsm78 моята така се стиска,че дори и двамата с баща й като я хванахме (уж за да е по лесно) не успях да я пъхна и милиметър тая свещичка - голямо стискане направи.

# 159
  • София
Ами не знам...не е имало проблем до сега....

# 160
Отивам тази сутрин до детската градина и какво да видя и нашите катерушки събрани и ограден половината двор за да се достроява градината. Явно разширенията са повсеместни.

Радвам се, че вече нямаме проблеми с оставянето в градината пу-пу.

А толкова ме е яд - взели сме някакави дефектни памперси дето трета нощ подред се късат и аз сменям чаршафите на спалнята ужас  ooooh!

# 161
  • София
Сега трябва да се включи някоя защитничка на нурофена и да обясни колко пагубно и вредно за организма е даването на парацетамол и колко чудно и безвредно на ибупрофен Simple Smile))
Аз си давам калпол и свещички  еферелган като се наложи...за радост  до сега са вършели работа Wink

Angel_Dust, за подобни спорове хич не ги обичам, просто написах защо по мое мнение няма "най-добро" от тайлола, калпола или панадола, а нурофенът изобщо не го поставям в "класацията", защото не е на базата на парацетамола.  Peace Ефералганът също е працетамол под друго лекарствено име, а в случа със свещичките става дума и за друга лекарствена форма. Това означава, че при едновременна употреба на калпол и свещички ефералган трябва внимателно да се изчислява дневната (по-точно денонощната доза). Това не го казвам на теб, а по принцип.  Hug

# 162
  • София
Да и аз хич не ги обичам тези спорове Simple Smile))
А иначе знам, че все е парацетамол. Просто свещички слагам при по-високи Т, а сироп при по-ниски. Защото свещичката сваля по-бързо. Иначе - да - парацетамолът си е парацетамол, каквото и име да му лепнат отгоре.
Просто се сетих, как скоро в някаква тема се опитваха да ме обедят колко е ужасно това нещо парацетамола и колко безвреден и прекрасен нурофена Simple Smile))) за това се сетих.

# 163
Здравейте, може би е обсъждано, но как се справяте ако вечер детенце се оплаква, че друго в градината я бие и не само нея. Това биещото се го наказват ако се оплаче някой и като му изтече наказанието пак се бие.

# 164
Здравейте, може би е обсъждано, но как се справяте ако вечер детенце се оплаква, че друго в градината я бие и не само нея. Това биещото се го наказват ако се оплаче някой и като му изтече наказанието пак се бие.

Не ми се е случвало, но бих говорила с учителките. Ако няма ефект, ще говоря и с родителя на детето.

Общи условия

Активация на акаунт