Навън е студ и скреж, започна ФЕВРУАРСКИЯ бебевалеж :)

• 20 530
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Ламтурниче малкия яде в 12 и после спи цял следобед.

Боровинче иди да те видят в кой да е кабинет дежурен както са ти казали момичетата.

# 181
dor77,добре дошла сред нас  
blueberrygirl е вече офлайн.Дано е отишла на лекар.
Аз май огладнях,така че отивам да

# 182
  • София,Младост 3
Боровинке и аз те съветвам д а отиваш в болницата. Един преглед и едно мнение повече няма да ти навредят. По - добре под лекарско наблюдение.
Успех!

# 183
  • София,Младост 3
Благодаря че ми отговорихте! дано е отишла!
А аз отивам да си взема детенцето от училище!
Ако не успея пак да се включа спокойна нощ на всички. Че аз нито мога да спя нито да се храня!

# 184
Здравейте от мен! Честито на всички станали мами! Да са им живи и здрави бебоците, много послушни и щастливи! Hug
Аз имам една питанка: колко често и мерят ли ви тоновете на бебетата? При бременността ми с Йоан го правеха от 32-та седмица /ходех в Майчин дом/. Сега обаче никой от лекарите не си прави устата за такова нещо...До скоро на жк дума не обелваха да ме препратят към такъв кабинет /вярно, че бяха празници, ама..../. Сега само ме гледат на ехограф за няколко минути всяка седмица.... newsm78. Сигурна съм, че е важно, защото така се вижда дали няма страдание на плода. Разбира се, при следващото ми ходене ще настоявам, но ми е интересно каква е тая мода?!?

# 185
Дор77, добре дошла!
Дано боровинка да е отишла на лекар, както сте я посъветвали, пък ще чакаме новини от нея.
И аз се разстроих за януарското бебе, нямам думи ... много мъка ...
Пожелавам на всички ни тук да сме живи и здрави и да си имаме живи и здрави бебчета, това е най-важното.
  Аз днес помързелувах, мислех да пусна пералня с бебешки работи, но ... мързела надделя, само сготвих нещо дребно. Още си ми се спи, но дано и тази вечер да спя по-дълго като миналата. През деня не ме спохожда сън, както и през някои нощи като по-предната, която беше 3-часова и имам още да наваксам. Болките в кръста и тежестта на корема са доста, трябва да си почивам почти през 10-минутно ходене или правене на нещо. То си е обяснимо де - нали бебо много тежи, а и продължава да расте, доста е активен - непрекъснато се мести, рита или хълца - все приятни работи  Laughing  И аз като Теди нямам търпение вече да го гушкам, но дано пък да почака до датата за секцио.
Дъфи, на мен и сега си ми мерят тоновете всяка седмица в МД, където ми се води ЖК, естествено си го плащам всеки път. Нямам представа защо някои лекари го пропускат, но и аз мисля, че е важно да се прави.
Ми това е, надявам се все пак някой и днес да се отчете с новородено  Laughing - още има време ...

# 186
  • София
Деси06, ти ли писа да не четем Януарската тема днес, ама пусто женско любопитство, знаех, че е нещо лошо и пак си викам, да взема да прочета какво се случва на хората, сега...де да можех да се разплача, ама не мога, стана ми едно такова тъжно, безсмислено...горката майка, наистина не е подозирала абсолютно нищо, никакви оплаквания, никакви проблеми, отишла е за едно предварително планирано секцио...дано има сили скоро пак да пожелаят да имат детенце и този път всичко да е наред, моля се за нея и за всички нас, дано родим живи и здрави бебчовци, а и ние да се възстановим бързо!!!

За Боровинка, дано е отишла вече в болница на преглед, но...моята приятелка и колежка, която роди на 03.01 каза, че тя затова е тръгнала за болницата на 03 сутринта, имала малко кръв по бельото и решила да провери дали няма някакъв проблем, мисля, че се е оказала тапата (и 5 см разкритие), а на училището за родители в ТК казаха, че опасно състояние, което е задължително спешно и изисква незабавно да отидем в болницата е когато тече ясна кръв като при менструация и то обилно, това да го имате предвид. Та, Галче, сигурна съм, че няма страшно, но все пак е безотговорно никой да не те погледне, затова за твоето спокойствие наистина е хубаво да отидеш другаде, а ще видиш, че всичко ще е О.К.

Добре дошла на dor77, пожелавам леко и безпроблемно раждане и здраво и щастливо бебче на финала!

Толо и аз си мисля, че случаят е същият, а също си мисля, че въпреки всичко това не оправдава меко казано неадекватното поведение на лекарката на Галчето, всъщност тя я е излъгала, че не е на работа, че си тръгва, после се е оказала там, дори се е появила пред нея, но не е пожелала да говорят и изобщо не е искала да я види, поне да я успокои, ами ако отиде друга мама по спешност и не й обърнат внимание, а трябва, какво ще стане...уфф, не знам, лекарите не минават ли през специални психологически курсове за това как да понасят такива ситуации и как да се справят с тях, ако не, явно е нужно, все пак и вие сте хора и е ясно, че няма как да останете равнодушни Sad

Дъфи, аз ходя в ТК където ще раждам да мерят тоновете на бебчо 2 пъти седмично, аз не съм си водила ЖК-то там, а пък на вратата на кабинета пише, че меренето на тонове е безплатно и не е задължително да раждате после точно в ТК или да си избирате лекар, за да си мерите тоновете там, така че ако решиш няма проблем да си запазиш час поне веднъж в седмицата и да си си спокойна, отиваш с талончето с часа и готово, нито плащаш, нито си длъжна после да раждаш там.

# 187
Здравейте и от мен!
Офф много неприятно се е случило с януарската мама...и аз като iva_angel от любопитство да прочета и на мен ми се скапа настроението! Дано тази жена бързо да се възстанови и преживее кошмара.
Дано оттук нататък да не се случват такива работи и всички бебоци които очакваме с нетърпение да са ни живи и здрави (това зависи най-вече от лекарите).
Така че при най-малко съмнение беж на доктор:running05:
dor77 добре дошла с пожелание за леко раждане и здраво бебче!
Днес ходих в ТК на тест за алергии.., добре че имах час и доки дойде иначе по случай празника всички регистратури бяха затворени, врати заключени, няма сестри, доктори, абе страшна работа. Питам охраната има ли някой и той ми вика "имаше ама си тръгнаха, нали днес имат празник" - да уточня часа, някъде към 13,30. Мислено пожелах късмет на мамите, които раждат днес, дано да им обърнат достатъчно внимание Praynig
Е оплаках се и аз...

# 188
  • София,Младост 3
момичета мен ме гледат на видеозон на всяка консултация и доктора слуша и измерва тоновете на бебето. А с предишната бременност нито веднъж не ми ги бяха мерили. Добре че всичко с детенцето ми беше наред и сега много ни радва. Чакаме с нетърпение новото попълнение на семейството. Нямам търпение да го видя. Дано не закъснее,че каката се роди една седмица след термина и бях подивяла.Но пък родих много бързо отидох естествено в последния момент. бях със 7,5 см. разкритие докторката само ме попита ти защо не си роди във вас и да дойдеш само да го покажеш. На третия час от постъпването ми в родилното дъщеря ми се беше родила. Пожелавам на всички такова раждане!

що за хора са тези доктори като имат празник какво да правят родилките

# 189
  • София,Младост 3
малка бухтичке аз също живея в младост само че 3,

# 190
И моята лекарка ми каза същото, че гледа и мери тоновете на видеозона и няма смисъл да ходя до ТК за това(май ще го пропусна утрешния си час за 11). Бебето си расте, към 3200 е, явно иска да понатрупа още малко сланинка , но това чакане ме #Crazy Лекарката каза,че имало още време, плацентата не била узряла. Видях тази палава ръчичка, която така я протяга, че ме гъделичка в лявата страна. Няма да се виждам вече с доки, освен ако не пренося( но не ми се вярва).
Blueberrygirl- иди в някой от спешните кабинети на коя да е болница. Моята лекарка ми е казвала ако видя кръв- веднага на преглед.

# 191
dor77, Добре дошла при нас!

Боровинке, силно се надявам, че щом си извън линия си отишла на преглед!? А, за тези лекари  #2gunfire
Направо се чудя дали те все пак са хора или не принадлежат към този род? Извинявам се на тези, които се чустват по - различни, защото аз още си вярвам, че са останали и малко такива! И Слава Богу, попадам на такива добри души, но не мога да не призная, че съм имала и доста срещи със  Money

# 192
  • София,Младост 3
qnush кога ти е термина
vasi  k и на мен ми се иска да вярвам че все още има истински лекари,които спазват хипократовата клетва ,а не само ламтят з мапари

# 193
4 февруари ми е термина
Има много добри и кадърни лекари. Срещнах ги,когато раждах дъщеря си. Много внимателни, всичко преживяваха с мен, все още има големи Човеци.

# 194
dor77 добре дошла!
И аз ще раждам в Шейново без уговорка. Тук повечето мами са за Тина Киркова май newsm78
Ние още сме 2в1 не ни мислете, но и аз имам болки ниско долу не болезнени.

Общи условия

Активация на акаунт