МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 44 166
  • 359
  •   1
Отговори
# 210
кабо алма сега след като и ти спомена за кама сутра, мисля че вече няма да има нито един невярващ на думите ми  Joy

# 211
Благодаря ви момичета за добрите пожелания за празника на моето детенце  Hug

Митко преди да заспи вечерта ми заяви: " Това ми беше най-якия седми рожден ден!"  Laughing
Оказа се, че приятелчетата момченца на Митко са болни и не можаха да споделят празника му. Само едно от тях дойде, но пък момиченцата бяха на лице всички.  Simple Smile  И както се досещате рожденика беше като петел в кокоши двор  Laughing   Всички много се забавляваха, от което пък аз съм ужасно щастлива  Simple Smile
Ако ви се гледат снимки : http://picasaweb.google.bg/dpaskova0/RdMitko?authkey=5k48IWlNOSU … p;feat=directlink
Тъщичке,  Hug  Heart Eyes

За почивките с деца: Нашият татко работи на смени, а и със строителството на къщата не ни беше възможно да почиваме семейно, а децата "трябва да сменят климата"... И така аз с децата заминавам, а той се присъединява 1 ден преди да се приберем.  Това лято пропуснахме почивката с децата ( нали играят на воля в двора... на селски въздух  Wink) и изпратихме татко сам на почивка с лечебна цел ( проблеми с кръста ) Ние се забавлявахме страхотно, а той се върна като нов  Simple Smile Тази година са ми обещали, че аз ще почивам сама  Sunglasses Моля, подсказвайте къде лекуват психясали  Mr. Green   
Феичке, не се черви! Радвай се!  Hug
 Hug

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 15:12 от dil

# 212
  • под жаркото слънце
Здравейте  Hug
Само ви чета и докато ви изчета и тръгна да пиша, увлечена от разказите ви забравям какво съм искала да кажа  Embarassed
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АНДИ И МИТКО - МНОГО ЗДРАВЕ, щАСТИЕ И КРАСОТА В ЖИВОТА ВИ   :bouquet:
Много интересни теми сте засегнали, но една беба ме вика с ръчичка  Heart Eyes и "еля, ля" (ела, ела)  Laughing
После ще пиша, обещавам!
Пролетна фея  Hug за теб и прекрасните ти деца!

# 213
. съжалявам но не мисля че трябва да имам 5 деца и да работя като продавачка цял живот само и само за да им метна една торба ядене на масата.

Това... болшинството в темата ли визираш? Вярно тука никой не се е реализирал, всички сме от прости - по прости продавачки и семкарки, които работят само за торба ядене. Анаис, ти май не разбираш как и защо настройваш хората против себе си? Ще се опитам с няколко думи да ти обясня, пък ако искаш -чуй Държиш се надменно, обиждаш, като дори не си даваш сметка за това (да не говорим за извинение), парадираш с възможности и то пред семейства, където често парите не достигат, непрекъснато изтъкваш себе си, образование/я - та си (сигурна съм, че нито едно от тях не е свързано с български език и граматика). Оплакваш се и се вайкаш с нужда и без, всъщност не си спомням нито един твой пост с позитивна насоченост. Въпреки претенциите за медицинско образование, ни засипваш с питания и въпроси на тази тема, като подробно и систематично изреждаш симптомите, което със сигурност е безкрайно интересно за вашия педиатър, личен лекар или платен такъв, но повярвай не и за нас! Оплакваш се от децата си непрекъснато, смяташ, че роднините ти са задължени да ги отглеждат, при положение че си благоволила да ги дариш с "планирани и желани" наследници  - както стана ясно, повечето мами тук сами отглеждат децата си, но никой не смята, че някой е задължен или отговорен за тях (освен самите родители, разбира се). Примери по цял свят - дал Бог, но ако не ти харесва и не смяташ да живееш тук - просто замини! Как живели жените в Англия, Зимбабве и Маракаибо е въпрос, който слабо ни вълнува - повярвай! Всъщнст мога подробно да ти разкажа за Етиопия, може пък да преоцениш стойностните неща... Май не станаха две думи, а много повече, но мисля, че това е накратко. Ако нещо съм пропуснала - сигурна съм, че останалите ще допълнят. Също смятам темата за затворена Peace

# 214
Досега и ние не сме ходили никъде без тати-просто не ни е хубаво без него.Виж без децата ни се случи за първи път миналата година за 2 дена.Много е освежаващо и се оказа-продуктивно-там се е появило бебето  Blush  Точно след морето,на което си водехме и баба и дядо (може да сте видели снимките) и си се води почти за самостоятелно,че те през цялото време бяха с децата),решихме,че е време да си обърнем малко внимание,без да се налага постоянно да се озъртаме,да се караме,да спазваме часове за хранене,за лягане и т.н. познати ви дейности  ooooh!.

Някой ме попита по-нагоре (съжалявам,че не запомних ника  Embarassed ) как се оправям с децата.Те са ми много добрички-каката е вече почти на 6 и още от бебе беше много любвеобвилно и кротко дете-направо мечта-тя никога не е счупила или бутнала нещо нарочно.И сега си е почти същата,като изключим моментите на съперничество с малката (породени незнам от какво  Sick ) Виж малката-тя е като фурия-гледа те с онзи изпитващ поглед,докато прави точно това,което си и казал,че е забранено и в момента на достигане на резултата ти пуска такава поразителна и съблазняваща усмивка,че сърце не ти дава да изпълниш заканите... (което отчитам като несериозно отношение от моя страна-нали трябва да им покажем,че ние дирижираме ситуацията...) Някак си в второто дете съм по-спокойна и не чак толкова решена да се налагам (а с първото бях,но не се наложи).Тогава живеехме самостоятелно с мъжа ми в къща с голяма тераса и градина с трева-беше идилия.Миналата година се преместихме в новата къща,която има още по-голяма тераса и двор с трева,но и със свекърва  Whistling Не ми е лоша свеки-само дето е луда на тема китки и домашни домати...Едва се преборихме да затревим половината градина,но все пак успяхме!!!Е,сега децата като играят с топка,все има по някоя жертва в съседната леха,но така е с деца Peace Сега е на дневен ред останалата незатревена площ-стискайте палци  Peace Бабата ми помага,когато трябва да ходя някъде без деца или когато скъпия ме води някъде вечер (което е много рядко-той е домашар).Добре ми е явно тук-свикнах някой да готви от време на време,да ми остава по малко време за мене си,даже имаме 3 аквариума,куче и отделна стая за играчките на децата...А като си помисля,че бях категорична,че не искам и няма да се местя ...newsm78.

Ще видим като се появи и третата госпожица-вярвам,че и тя ще е спокойна и добричка като другите две  Praynig зная,че спокойна майка = спокойни деца. Те ме зареждат и немога да си представя живота без някоя от тях.Много пъти съм казвала на хора,които искат да правят кариера,да си подредят жовота преди да се появят деца и т.н.,че това може и никога да не стане и че аз,ако можех да върна лентата назад нищо не бих променила-и трудните моменти,в които сме оставали без стотинка (слава Богу,че винаги ни е извеждал от тях),и изпитанията,и прекрасните мигове-за нищо не си ги давам Heart Eyes Живота не е чак толкова лош,а като си го повтаряш по-често наистина се убеждаваш в това!  bouquet

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 16:03 от reni_mats

# 215
Анаис, сериозно говоря.......Защо освен темата не затвориш, не затвориш и въобще вратата на темата Многодетни мами за в бъдеще...Просто не пиши при нас...Наслаждавай се на това, което имаш, бъди с тези, които са на твоето ниво. Тук просто всички сме необразовани, прости, глупави и тъпи! И едва успяваме и торбата с яденето да метнем.....Извинявай......ама ти и един кекс не можеш да направиш и погледни торбата с ядене, което Габи_С мята на масата на нейните, вярвам,че такава торба и в ресторантите не мятат.......

Нито си ми създала впечатление,че си спокойна, нито,че си щастлива, нито пък нещо си научила от тези 15г. учене и квалификации.....Защото просто нямаше да разсъждаваш по този начин - вечно недоволна и недооценена! А въпреки децата, щеше да се реализираш...Има примери за много мами тук, които са ходили с кошницата с бебето на работа и не са престанали да вървят напред и нагоре.

Има опасност в един момент да не водиш нито своя живот, нито живота на децата си, нито на когото и да било живота.......Просто да живуркаш в оплаквания и така всичко да изтече между пръстите ти........

И помисли да стане така с вашите роднини, да нямаш баби и дядовци, на които разчиташ, дали ти не си отрязала пътищата към тях. Не са чак толкова лоши понякога възрастните.....Стига как да знаеш да подходиш към тях.......В края на краищата кой каквото си е посял - това и ще пожъне!

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 16:35 от Мама Цоцоланка

# 216
Наслуки, лагера е организиран от училище и аз със сестра ми и племенниците ми хоп  Crazy. Зная само, че базата е в парк и май само това. От 18-24 юли по 170лв. / това е с включен транспорт/ Отделно госпожите там за всеки ден организират някакво ходене някъде. Миналата година ходихме с тях на Сапарева баня и беше много хубаво. Както ти казваш все повече ме лови страх - не от шофирането, а от шофьора срещу мен, и тази година твърдо съм казала, че татито ще ни вози и остави където и да било

никога не сме съжалявали. дори искам 3 не само  защото съдбата е определила да имаш близнаци и да станеш многодетен. просто на теория имаме всички налични условия да ни е по леко с децата. както казахте докато са малки физически е доста тежко. и недоумяваме защо все не става при нас. без да си мислите че се фукам или изтъквам........но с мъжа ми сме положили доста време и усилия да се образоваме и квалифицираме. нещо което и вие бихте желали за децата си , нали?

Тъщичке къде си тръгнала ти за многодетна да се бараш,  брей тя съдбата е виновна.
Анаис честно да ти кажа направо си мисля, че се фукаш - ако обърнеш внимание на постовете на другите мами, ще видиш че всички са квалифицирани в една или друга област - което означава, че и те са положили доста усилия. Повечето от нас имат и образование и квалификация, но тук не е мястото да го изтъкваме-темата на многодетните е съвсем различна. И защо ти трябва да сравняваш живота си с нашите очаквания за живота на нашите деца   ooooh!, или поне аз така го разбрах това последното. Спирам да пиша вече, защото   Sick, ще се изложа май............................

# 217
Мамо Цоци извинявай, че след твоите финални думи побликувах моят пост, просто едновременно сме ги писали

# 218
  • Варна
Позволете ми да поспамя при вас, искам да споделя първия разказ от една прекрасна книжка: http://www.georgio.org/blog/?p=137

Сега възнамерявам, като една съвременна Шехерезада, и като признато бездетна майка, да чета по една история от нея на студента ми по телефона... дано попие малко мъдрост.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 16:55 от Lilibon

# 219
Цветимира, въобще не е финален - вервай ми! Още много време ще се забавляваме с мъдростите споделени от конкретни персони!

Лилибон, винаги намираш верните думи, завиждам ти (благородно)!   Представям си те точно като водата, която гали камъните...  bouquet

# 220

Тъщичке къде си тръгнала ти за многодетна да се бараш,  брей тя съдбата е виновна.

Но съм и безкрайно благодарна , че ме направи толкова щастлива  Heart Eyes

# 221
О,Ели благодаря за споделеното аз лично имах нужда от това!  bouquet  bouquet

Може ли и на мен приказки по телефона?

# 222
ЩЕ ВИ ГРЪМНА!!!!! Днес намерихте да правите шоу - а??? Как не Ви е срам. Щото нямах браузер досега Crossing Arms нали - затова така се постарахте!!!! Ей го сега чета всичко накуп и пак съм се НАХИЛИЛА!!!!! Joy
Изводите ще ги давам после , като ми мине хилът Mr. Green че сега и да пиша немога

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 17:29 от JuliS

# 223
[

[/quote]Но съм и безкрайно благодарна , че ме направи толкова щастлива  Heart Eyes
[/quote]

Hug Дай боже всекиму

# 224
  • Пловдив
Здраейте,
четох малко по -диагонал, но ще наваксам!
Пътувах при родителите ми - и вие сте изписали един тон тема през това време!

На майка ми са връчили предизвестие, че я съкращават, поради намаляне на работата - а и остава 1 год до пенсия - тя е продавачка в магазин хранителни стоки. И ми се искаше да я окуража. Да ви кажа - когато човек не го свърта на едно място е..... нямам думи. Измислила, че ще ходи да сее тютюн след като я уволнят.   #2gunfire Казах на баща ми - че ако види, че иска да прави подобни щуротии - да взема някоя неокастрена тояга и....   Laughing  Добре че татко е голям шегаджия - каза че 3 пъти щял да удря - един път да брои  Joy

У нас е голям купон - няколко дни ще съм с 5 деца в къщи - който иска да ми праща още - не се плаша! Дори за мен е удоволствие. Аз много обичам да прекарвам време с децата - било малки, или тинейджъри. Както знаете - моите са породени - имало е моменти, когато си на ръба на изтощението - но друго си е като ти е пълна къщата.  Дори съжалявам, че и аз съм отравяла семейна почивка, заради проблеми в работата... Но съм си взела бележка  Peace

И сега да споделя "челен опит" в кексоправенето.
Тази хватка я знам от един сладкар( не е каишката  Joy )
МНОООГО ВАЖНО! - кекса се пече на температура 160-180 градуса целзий!!!! Допреди да го знам това - ако знаете какви ЧЕРНИ кексове съм вадила от фурната.... Изрязвахме черното и си изяждахме, това което ставаше за ядене. Една съседка винаги след това ми казваше - ти май пак пече  кекс... Сигурно е искала да каже - ти май пак прегори кекса  Joy Представяте ли си каква воня се е разнасяла из блока....  ooooh!

И след мноооого кексоправене вече си имам своя рецепта, която е в разрез с всичко, което ще прочетете за правене на кекс - кулинарките в темата сигурно биха поискали да ме изгонят- но момичета - рецептата е безотказна   chef

Знам, че не и е тук мястото на моята рецепта - но дано много не ми се разсърдите - това е рецепта за тези дето ги мързи да бъркат с миксер  (защото това означава да го извадиш от шкафа и след това и да миеш бъркалките) и трябва за няколко минути да метнат в печката кексчето, което ще зарадва домочадието.
Първо счупвате 5 яйца в съда и слагате  2/3( две-трети) чаена лъжица сода + 2/3( две-трети) чаена лъжица лимонтузу. Слагате 1 голяма чаша захар и едва тогава бъркате  с вилица  10-тина пъти- става някаква химична реакция между яйцата, лимонената киселина и содата - от която резултата е все едно сте бъркали с миксер 10 мин.  след това слагате 1 чаша ( същата, с която е премерена захарта) вода или прясно мляко. За кекс не използвайте кисело мляко Ако искате кекса да е пухкав - използвайте вода или прясно мляко. След това ( за мързеливите, или тези дето нямат нерви да изцапат още една чаша) слагате олио като изливате от бутилката и броите до 6  Laughing Поразбърквате още 2-3 пъти с вилицата и слагате брашното 2 чаши и половина ( същата като размер чаша отново) По желание слагате кокосови стърготини ( ако са оцветени е супер), орехови ядки, стафиди и т.н пожелание неща. Фурната не е задължително да е предварително загрята, но не пречи и да е - разликата е в продължителността на престоя във фурната. При ненагрята фурна - 50 мин.

Ако някой не вярва че става вкусен кекс - да заповяда на гости - без да се плаши - ако не му хареса - ние ще му изядем парчетата.
Много често, когато мъжът ми се върне вечер и види формата за кекс в мивката и едно "срамежлижо "парче в чинията - аз казвам - правих кекс - децата си хапнаха...

Общи условия

Активация на акаунт