107 DE: Крапфени нагъваме и за почивки умуваме

• 13 232
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
  • UK
Много ви благодаря. Simple Smile

Аз съм с мигрена и се чудя с какво да я боря, не ми се прекарва цял живот в жестоки главоболия плюс прилежащите гадории на мигренозните кризи.

# 166
МГМ, да си жива и здрава!  bouquet

Мише, за млеконадой отиди в аптеката и си поискай Ricinnus communis D4. При мен това в комбинация с чая Мамалете и малцовата бира и последва теч като река. Хамлет чак се давеше. Но и не забравяй да пиеш течности!

# 167
МиШке, ходя от една година някъде....май толкова стана  Thinking В на4алото преz 2 седмици, сега ве4е само преz 5. Искам да кажа, 4е ходя отдавна, но това не е равно на много сеанси  Wink Много добре ми се отраzява  Peace Синуzита ми е много, много по добре. Последно бях болна реz ноември, да не дърпам дявола zа опаШката, но и сега, когато вси4ки се оплакват от грип, аz съм просто в отли4на форма. Оба4е не мога да твърдя, 4е това се държи иzцяло на остеопатията, понеже от септември месец ходя и на мануална фиz. терапия zа 4елюста, а от декември и на кранкенгимнастик и масаж  Crazy ИzобЩо, минимум 2 пъти в седмицата съм на терапия  Tired Но няма как, трябва да се оправят проблемите, преди да се появяват други. С 4елюста съЩо виждам подобрение ве4е.

В интерес на истината бях скепти4на спрямо остеопатията. Но си каzах, 4е в най лоШия слу4ай няма да ми помага, но не може да ми навреди. И тъй като не трябва да го платя от собствения си джоб, реШих да отида  Wink

# 168
МГМ, наздраве!  bouquet Да си жива, здрава и голяма късметлийка.

Ми6ок, в Готварския има една торта от Сладка хапка - с изцедено кисело мляко, бисквити и мюсли - е за мен това нещо е крем де ла крем на кърмачките, изяждаш 2 парчета и бомбираш Blush. Иначе крем супите и вареното жито(ашуре) на мен ми действаха супер.

Татянка, Симона получи няколко игри - "Аквариумът", "Нану?" на Равенсбургер,"Учим АБС" с Бенджамин блюмхен, книжки("Грюфело" Crazy и някаква за принцеси - много пуфф Mr. Green), дрехи и 3 сезонни карти за Плеймобилланд, Лего от ненам-си-колко стотици части, от нас дрешки, кукла с 2 комплекта дрешки и разни джунджурии, сладоледаджийницата на Плеймобил и лекарски куфар. Лекарският куфар и бебето до момента са хит номер 1,след тях идват "Нану"-то и Бенджамин. От Грюфело направо си се стресна. Blush

# 169
А, Сърфи като каза варено жито - да! Особено ако го накиснеш за 1 нощ преди да го свариш и после пиеш от водата.
А аз закусвам овесени ядки със сирене и прясно мляко. Теча също е сигурен. Горните неща ги писах за бърза реакция.

# 170
Мерси Сърфи   bouquet Грюфело имаме и ние, и детето на Грюфело съЩо  Laughing Обожавам книгите на Шефлер  Peace Би ли ми каzала пове4е zа играта на Бенямин Блюмхем, какво то4но трябва да се прави? Милена zнае аzбуката и ми спелува вси4ки думи, които вижда  ooooh! и то правилно  ooooh! , дали играта Ще е подходяЩа zа нея?

Давам тон zа нова песен.
СноЩи 4етох в Шпийгел Шпециял една интересна статия zа детството днес. Децата нямат свободата да играят сами, да преживяват приклю4ения, постоянно били под надzор и не ги оставят (оставяме) да скитат сами иz гората или полета, селото и каквото се сеЩате, на 5 години (примерно). Когато ние бяхме деца, не беШе така, аz оЩе преди да бях у4ени4ка всеки следобяд скитах с другар4етата иz парковете и обиколихме раzните плоЩадки, сигурно и вие имате подобни спомени. Автора писа, 4е децата имат пове4е спомени от такива приклю4ения, отколкото от среЩи с други деца плюс майките, или ходене на плоЩадката с мама. Ли4но при мен това е вярно, като се zамислям. Автора съЩо по4ерта, 4е преди е имало пове4е авт. катастрофи с деца, и други инциденти (виzира отвли4ания, секс. насилие и тем подбни), та това не би трябвало да е при4ина да ги гледаме едва ли не в саксии.
Мнения?

# 171
  • Germany
И моите спомени от дете са от едни безкрайни и безгрижни игри... навън с децата, няма майки, само ни съблюдават от балкона от време на време, и до късно и тъмно такива игри...страхотно беше. Сега аз не се виждам как ще пусна Сашко да играе сам, да обикаля квартала с други деца сам, а аз да съм на работа или да го поглеждам от време на време от балкона  Thinking Thinking Това ми се струва нереално в днешно време  Rolling Eyes

# 172
  • UK
Това си е вярно, но аз имам случка, в която перверзен старец ме завлече у тях, била съм на около пет години, и ме караше да си събувам гащите и да му пипам оная работа, не помня как съм се изнесла от там, нищо не ми се е случило, де, даже не съм казала на нашите (вероятно той ме е инструктирал), чак преди няколко години казах на майка ми и по добре че не съм, защото баща ми, чичо ми и дядо ми, подобаващо солидни мъже, са щели да го убият съвсем буквално. Тогава  бях съкровището на рода, първа и единствена внучка, русичка, синеока при моя тъмнокос и тъмноок род, абе, слънчице (проклета колкото си искате, ест), пускаха ме да правя каквото си искам, ходех където си искам, катерех се по разни високи колкото пететажен блок паметници на възраст от може би седем - осем години, падах съответно (не от паметниците, де), колената ми и до днес са груби заради вечните рани по тях... Мда, хубаво детство беше, но пак си беше опасно.

# 173
Именно  Peace И тогава си имаШе рискове, и днес има. Но някак си наШи родители са били ....не zнам, по смели ли, или са имали пове4е вяра в нас самите?

# 174
Аз не съм на същото мнение, колко беше ненормален народа тогава и колко е сега  Confused МГМ, защо не си казала, на мен ми е странно, то тоя си е бил за убиване!

# 175
  • Germany
Татянка, не знам как е било тук - но в Бг едно време не се шумеше за такива случаи, всичко се потулваше и хората за това бяха по-спокойни. А сега кръвта и нещастието продават повече и всичко е обяснено подробно, даже повече от необходимото и всичко това стресира родителите и няма как да са спокойни...аз така си обяснявам нещата  Confused

# 176
Когато аз бях дете, ако някое джереме писнеше на улицата веднага по балконите накацваше куцо и сакато да види какво става. Сега високоуважаемите ми съседи и тук и в БГ ще си спуснат по-ниско ролетите по възможност Rolling Eyes. а и се движехме на голями тумби - по 5-6 деца, сега като ги гледам тук по 2, рядко по трички се събират.
Пък и какъв интерес би предизвикала "Стражари и апаши" или ластика, при положение, че Пенчо има Вии или ПС3 Crazy

п.п. Иначе и аз съм попадала на милион и един чекиджии в Борисовата, В Пловдивската градска и по тепетата. Даже и оферти за минети по 5 лв. на резба са ми правили. Бях на 10-11 г. Даже не знаех и какво точно ми предлагаше оня боклук. ooooh!.

п.п.п. а и да не пропусна изклюително важната подробност, че тук всеки блок си има една миниатюрна площадчица за неговите си деца, ако съседчето иска да мине да си играе трябва непремено и дете от нашия блок да е там, същото и при тях - иначе галфоните от Хаусфервалдунга рипат по терасите. Играта на топка е забранена навсякъде, карането на боби кар и ролери е разрешено на 2 алеи - кеф да ти стане!

п.п.п.п. Татянка, общо взето е малко като домино - пренасят се животните с едни вагони и се подреждат едно до друго...След като вече познава буквите мисля, че ще и хареса - така ще затвърди каквото е научила с дъската Wink.

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 15:44 от surfline

# 177
Истерията е в главите на родителите. Според мен затова голяма вина има глобализацията или виж кво става в селоХ или градУ и паниката наскача. Едно време имаше само ч/б телевизори и 2 програми. Семействата имаха време да прекарват дните си далеч по-спокойно и интензивно да се наслаждават на присъствието на децата си, а децата  - на свободата да са деца.
Сега просто трябва родителите да не гледат телевизия и да не четат из нета, за да проявят "неблагоразумието" да ги пуснат да играят по съседски.
Имам късмета, че живеем в малко градче, където това все още е възможно. Това лято на няколко пъти децата излизаха сами да играят на детската площадка до нас (на 300 м от нас) с комшийските деца или да си правят колоездачни обиколки на квартала. Все още я има тази задушевност при нас и не си пускат толкова ниско ролетките както писа Сърфи.

# 178
При нас няма такива zабрани, но то тук има само една плоЩадка zа цялото село  Laughing Живея на края на селото, от проzорците виждам полетата, но деца, нъцки. Дори съсед4етата (3ти и 4ти клас) много много не иzлиzа, и то най много по 3ма.

Автора твърди, 4е на децата йм липсва свобода и не могат така хубаво да раzвиват фантаzията. Сърфи, аz като дете имах Атари, игра4ки бол, но пак играх много на вън, и то беz игра4ки, най много ластик, колело или топка.  Thinking

Сериоzно по4вам да се zамислям дали не сгреШих като иzбрах нормалната ДГ, а не горската.

# 179
  • UK
Не знам зашо не съм казала, изобщо не помня как съм си тръгнала от там, но мога и днес да стигна до къщата... Нищо, че не съм ходила в оня град от десет години. С удоволствие обаче бих се покатерила пак на статуята на "Приятелите на Симеон" (така си я наричахме, де) и бих седнала зад главата на оня, високия, щото на самия Симеон нямаше как да се качим, а той беше седнал и най нисък... Я да видя дали мога да намеря снимка на тоя паметник... Беше адски опасно и по никакъв начин не беше обезопасено - просто не беше направено за катерене. Те бяха направени от големи квадратни камъни тея статуи и отзад беше като на стъпала, по около метър високи, а между някои имаше дупка стигаща до земята... Паднеш ли в дупката - с лопатка ще те събират от земята... Сега това се прави на компютъра и ако паднеш имаш още три живота. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт