МАЙчетата ни красиви са като картинки и ще бъдат наши Валентинки!

• 32 994
  • 289
  •   1
Отговори
  • София

МАЙЧЕТАТА ни са 159 : 82 момичета, от които една двойка близначки на мама titini, и 77 момчета от които две двойки близнаци на мама Мikki и на мама Мария77!

АЛБУМЧЕ МАЙ-КИ
потреб. име: maiski
парола: 2006

Кръстница на темата - ol4eto!

Предложения за следващи теми:

1. Лято е и МАЙското дете все навънка го влече! (galiushana)
2. Майските момченца и момиченца, берат белички кокиченца! (galiushana)
3. Празник най-чудесен - празника на Мама, Майската дружина го посреща с песен. (А н и)
4. Нова МАЙска мода настана - поголовно продължаване на рода! (tania_ark)
5. Първи сняг настана, а Майчето със шейните се захвана (gi4o_pi4o)

# 1
Олче, супер темичка!
Поздравления за идеята.  Hug  bouquet

# 2
  • София
aaaу, очарователни мики мауси Simple Smile благдоаря за настроението, олче!

дами, не искам да чета лекции, но да ви споделя мнението на педиатър, който уважавам относно имунитета на малките (до 6, 7 г деца).
според него колкото и да ходи на ясли и да боледува дете под 6 , 7 г , (с неразвита още имунна с-ма), то не предобива имунитет към изкараните болести, а ги повтаря отново и отново докато тя не укрепне .
аз мислех, че не е така и че имунитет се придобива, но това явно е било заблуда. ето, споделих,  всеки да си прави извод съответно...

# 3
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН РУМИ!ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ И МНОГО ЩАСТИЕ!
Аркова и твоят мъж да е жив и здрав,много да те обича,да те уважава и да гледа по-често отрочето!

# 4
Руми,честит рожден ден-пожелавам ти много здраве и късмет,много да те обичат и слушат домашните и ако може-повече да ти помагат!
Честито и на Арк-овия мъж-да я слуша и да не я ядосва.......и да е жив и здрав естествено!
Дени-да поздравиш и шефа от бг-мамите.....пък той наистина да вземе да почерпи...........

# 5
  • София
Танче, ЧЕСТИТ ТИ РОЖДЕННИК! Да ти е жив и здрав, да те обича и подкрепя виняги!!!

# 6
Честит Рожден Ден Руми!!!
Да си жива,здрава,много обичана и да ти се сбъднат най-съкровените желания!!!

Танче да ти е жив и здрав мъжа!

По темата поставена от Дени не знам дали да се включва, защото малко съм на два акъла. Първо как постъпвам аз: уча го да защитава по малките и да им помага в яслата. Винаги като се засечем с майка с по малко дете в групата, проявявам някаква нежност към детето и гледам че Ивко ми подражава. Не веднъж съм му обяснявала че трябва да пази по малките. Но самият той си е малко такъв любвеобилен и не е по грубите действия, така че лесно ми се получава. И на мен не би ми било приятно , ако някое дете проявява грубост към сина ми. Хубаво би било всички да са добри, но не са. Затова си мисля и за по буйните деца, които се мъчим да ги вкараме в някакви норми, в някаква Матрица, за да са удобни на обществото. Не прекършваме ли характера им по някакъв начин. Ето затова няма да заема твърда позиция, защото аз самата не съм убедена кое е най правилното поведение от наша страна.

Утре заминаваме за Пампорово. Няма да пиша една седмица, защото в хотела няма нет, а с Ивко ще ми е трудно да ходя до съседните хотели, за да ползвам нет. Но ще ви чета през телефона и ще съм в час с новините!  Peace

# 7
  • Пловдив
Честит рожден ден на Руми и на мосю Арков  bouquet  bouquet  bouquet

Гичо питаше за мен - ей ме на
Калина беше доста болна, преди това и аз изкарах на крак, от снощи е таткото... изобщо една весела история сме... Нямах никакво настроение за писане...

Отделно Редута ми отнема почти цялото свободно време, хората поръчват като луди - това е то финансова криза  Laughing
Баба свеки я гледа сега и направо ми късат нервичките, ама това е направо за ДиС... Само  ще кажа, че онзи ден, щото много кашляла, дала 4 пъти сиропа за няма 12 часа  #Crazy, при положение, че знае, че се дава 3 пъти за денонощие... ама да вземе да ми звънне - не...
Още си чакаме апартамента, дано до месец вече ни пуснат  Praynig

Всички болнички да оздравяват   bouquet

# 8
Ами докато чакам майка ми да пристигне да стои у дома докато Никола спи, да взема да драсна няколко реда...

По темата за агресивните деца мога да напиша много, много, много.... но няма да го направя!
Само ще кажа, че за всяко действие си има причина, която може да бъде туширана още в зародиш стига родителя да има желание да го направи.
По повод написаното от Ани и аз се чувствам понякога много объркана, защото не давам никаква свобода на детето си, а все живее в някакви граници и норми под предлог, че уж се опитвам да му създам навици....
Вчера докато миех чиниите в кухнята, той дойде с една торба с играчки и ме попита дали може да я изсипе в хола на земята. В този момент направо ми се прирева от мъка.... Явно моето дете никога няма да е дете щото има майка темерут!

И понеже Никола е добряк и веселяк и не ми се мисли какво ще преживяваме и аз и той като тръгне на градина.
Е, ако се паднат с Марто в една група ще си изразява обичта към него като се опитва да го одуши, но това е друга тема.... Mr. Green
Там е работата, че всеки родител си има своя гледна точка спрямо възпитанието на детето си и няма как човек да се меси там където нещо не му харесва. Просто явно децата ще трябва да започнат да живеят собствения си живот и да се приспособяват към средата както могат.

Сега е време да ходя да слагам веселяка да спи...

Лек и весел ден от нас!

# 9
  • София
Добър ден!
Честит рожден ден, Руми!   bouquet Честит рожден ден и на г-н Арков и на шефа на Дени - да вземе да почерпи и ви пусне по-рано днес от работа.  Peace
Днес много плодовит ден имам и една приятелка родена днес.
Не знам какво да кажа по започнатите теми.
За имунитета - вече съм казвала - тази година Стоян не е боледувал освен 1 път лека настинка и за мен имунитета се изгражда. И миналата година не беше много болен. Кашлиците от тогава и тази година са едни и същи, но методите ми на лечение са различни. Сега по-рядко давам сироп за кашлица и тя минава по-бързо. Това, на което наблягам са чайовете против кашлица.
А за тарторството - Аз лично обяснявам, че хората не се бият, че трябва да се обичат и гушкат.
То и детето не е от най-агресивните и рядко посяга, но за мен е естествено да говоря, че това не е хубаво. Самата аз знам какво е да си подложен на някакъв вид тормоз,/носех очила през пубертета/ за да позволя детето ми да бъде тормозителя. От друга страна трябва да се опитам да го науча да бъде силен и да не се поддава на тартори и "изпълненията им". Ето това ми се струва по-трудно, надявам се да успея да се справя.
Лек ден от мен   bouquet Работата ме зове.

# 10
Честит рожден ден, Руми! Желая ти много здраве, щастие, късмет и много любов!

Честит рожден ден и на г-н Арков!

Олче, благодаря за темата   bouquet!

Руми, с носните капки е горе-долу на същия принцип - ако нослето е запушено, но аз не слагам никакви, освен солен р-р за отпушване, но рядко. Килиан мрази капки!
Другите деца, които идват при мен са в момента доста сополиви, но не им слагам капки, само им бърша носовете през 5 мин., че ако ги изпусна ще се избършат някъде, където не трябва без да видя (не са го правили до сега).

# 11
  • Плевен
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН РУМИ! БЪДИ ЗДРАВА, СИЛНА И МНОГО ЩАСТЛИВА ! ДАНО СИ ОБГРАДЕНА С МНОГО ОБИЧ И ТОПЛОТА! ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА Г-Н АРНАУДОВ! ДА Е ВСЕ ТАКА ДОБЪР И ГРИЖОВЕН БАЩА, ЛЮБЯЩ СЪПРУГ И ПО-МАЛКО ВЕРЕН НА PC-ТО ! ВЕСЕЛ ПРАЗНИК И НА ВАС ТАНЯ!
Олче благодаря за темата!   bouquet

# 12
Честит рожден ден, скъпа Руми!
Желая ти океан от любов, море от здраве и едно малко островче от грижи! Бъди много усмихната, силна, обичана!

bouquet     bouquet      bouquet

Честит рожден ден и на съпруга на Таня - много да ги глези и обича!

Отдавна не съм писала, просто си поддържам номинацията  Mr. Green!
Много ме е яд, че не успях да дойда на срещата, но в последния момент ми се промениха плановете, жалко, следващия път!
По дискутираните въпроси - за яслите и болестите. Относно боледуването - според мен всичко е много индивидуално. Познавам деца на нашата възраст, които не ходят на ясла и почти не контактуват с много на брой деца и пак боледуват много често. Да не говорим за гадните вируси на днешно време, които са толкова изродени и видоизменени, тръшкат 100-килограмови мъже, а да не говорим за малките дечица.
По въпроса за тарторите в детските градини - поддържам казаното от Додсън, че "не трябва да се подтискат чувствата на децата, а действията", т.е. че ако детето ти каже, че не обича някой, ти не трябва да му втълпяваш, че трябва да го обича. Защото истината е, че не можеш да обичаш и харесваш всички, пък и трябва да го оставиш д си изгради мнение, а не да му го втълпяваш. Но ако детето е агресивно в поведението си към останалите (удря и т.н.) - тогава трябва да се намесиш и да реагираш. Иначе реално погледнато детската градина е "огледало" на света на "големите". Реално навсякъде във всяко едно общество, група или др. има т.нар. тартори или водачи, лидери, или както искайте ги наречете и за мен е нормално и редно да ги има.
........................ Не можах да се изкажа ............ пак работа
Лека вечер и целувки!

# 13
Виждам че моят разказ е предизвикал истинска дискусия \за пореден път
...аз не насърчавам тя да щипе  удря, знам че когато постъпи там на 1 и 4 месеца ми разказваха че я скубят и щипят а тя седи сама в ъгъла и избягва всички деца, че гледа да е край лелките явно за защита. Беше ми болно все пак това беше моето бебе споделяла съм това с вас. Но тази година вече и по голяма и явно е изградила защитна реакция. Не я одобрявам и в къщи тези неща не са позволени. Но мисля че това е то примера, самата тя е била жертвата и е разбрала как да оцелява в новата среда в която е поставена. Ако аз присъствам на такова нещо то няма да остане не наказано, но там лелките сами са ми казвали че я наказват и аз не се противя на това, това е техния начин да се справят с такива като нея.
разбира се всики желаем да възпитаваме децата си в толерантност и аз  искам в такъв свят да живее детето ми,но за съжаление реалността е друга и колкото по рано се нау?и да оцелява в нея толкова по добре за нея.

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 18:09 от galiushana

# 14
  • София
Руми, честит рожден ден!
Бъди жива, здрава и щастлива от живота!

Честито и на Г-н tanja_ark!

Много ми е интересна темата, която обсъждате и особено ми хареса изказването на Бубилина, май най-накрая ще трябва да я прочета тая книга newsm78
Че в казаното досега определено не намерих разрешение на ситуациите, в които ние изпадаме. Случвало се е на площадка или  детски център, когато някое дете иска играчка, да удари Румен дори по главата, а в яслата имат един побойник много палав в групата дето все бутал децата. Интересно ще ми е да разбера какъв е най-добрият начин за реакция в такъв момент. Румен много рядко напада или посяга, но в такива случаи ми се ще да е малко по-войнствен даже, въпреки че не е правилно...

Общи условия

Активация на акаунт