Кодрит кадир - сладост от Ориента

  • 92 647
  • 216
  •   1
Отговори
# 120
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Радвам се, че ви е харесал Hug!
Мини-кодритчетата правя в дуралексовите купички, които ползвам и за крем-карамел - при стандартната доза от 1 л мляко излизат 8 броя, кодрит-кадира също 8.

# 121
  • Мнения: 219
И аз благодаря за рецептата, вкъщи много го харесаха. Само дето карамелизирането нещо не ми се получи /никога не успявам да го улуча/, но пак беше много вкусно   bouquet

# 122
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
И аз благодаря за рецептата, вкъщи много го харесаха. Само дето карамелизирането нещо не ми се получи /никога не успявам да го улуча/, но пак беше много вкусно   bouquet

Радвам се, че ви е харесал Peace.

Какво не се получи при карамелизирането Rolling Eyes? Аз винаги сипвам само захар и оставям на тих огън като бъркам отвреме навреме да не загори...

# 123
  • София
  • Мнения: 436
Здравейте! Тази торта е страшно вкусна, правила съм я доста пъти вече. Прочетох я преди време в Гответе с мен.   bouquet





# 124
  • велико търново
  • Мнения: 617
Най-хубавият сладкиш ,от всички който съм правила страхотен.  bouquet  bouquet  bouquet
Много в сполочлива рецептата браво на авторката ,че го сподели с нас.
От първият път стана и 3 души го видяха и опитаха веднага получава най-високата оценка 6. Peace Simple Smile

# 125
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
YSMIV4ICA , много се радвам, че ви е харесал Hug!

# 126
  • Варна
  • Мнения: 256
Направих го по рецептата,стана много вкусно, но защо кремчето отдолу ми се оцвети в кафяво? Досега на никого не видях да е станало така.

# 127
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Направих го по рецептата,стана много вкусно, но защо кремчето отдолу ми се оцвети в кафяво? Досега на никого не видях да е станало така.

 Thinking

Нямам идея...да не е загорял карамелът newsm78?

# 128
  • Варна
  • Мнения: 256
Не мисля. Досега винаги съм правила крем карамел по този начин, никога не е бил кафяв. Просто ми стана много странно, но пък е много вкусно.

# 129
  • Бургас
  • Мнения: 116
Здравейте Hugднес и аз правих сладкиша стана много хубав за което благодаря на авторката  bouquet,но нещо ми стана много твърд блатът така ли трябва да е или в мен е грешката Rolling Eyes,но на вкус е направо страхотен  Simple Smile

# 130
  • велико търново
  • Мнения: 617
Да блатът след изпичане е много твърд затова преди да обърнеш сладкиша се сиропира с прясно мляко.Като преседи и се охлади е страхотно вкусен.

# 131
  • Бургас
  • Мнения: 116
Усмивчица,благодаря Hug  bouquetда днес наистина е много хубав сладкиша Simple Smile

# 132
  • Мнения: 625
Днес за втори път правя сладкиша, първият път не се получи-пекох в силиконова форма.Мисля, че някъде бях споделила, а имаше и още едно оплакване от такава форма.Днес ползвах електрическата тенджера, само намалих брашното и сложих 2 яйца в кексовата смес.Все още сладкиша е горещ, но ще пиша по-късно за резултата, който вярвам, че е наистина добър този път.
Благодаря за рецептата!

# 133
  • Варна
  • Мнения: 945
Ей този красавец ми взе здравенцето днес  Mr. Green - но не му се дадох и резултата е повече от разкошен  Crazy



и парченце, секунда преди да бъде унищожено  Grinning



А най-голямата ми радост е когато тези щурчета се нахвърлят лакомо на поредната вкусотия, която приготвя  Simple Smile

http://didnik.snimka.bg/cooking/vkusotiyiki.412939.17760030

Мариета благодаря за поредната страхотна рецепта   bouquet  И у нас нямаше кой да го чака да преседи цяла нощ в хладилника, но и утре е ден  Grinning

# 134
  • Мнения: 22 867
Ей този красавец ми взе здравенцето днес  Mr. Green - но не му се дадох и резултата е повече от разкошен  Crazy

А най-голямата ми радост е когато тези щурчета се нахвърлят лакомо на поредната вкусотия, която приготвя  Simple Smile

http://didnik.snimka.bg/cooking/vkusotiyiki.412939.17760030


didnik, сега тъпкано да му го върнеш!

А другата снимка направо ме разтопи, много сладички дечица имаш, да са ти живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт