Кухненски робот!!! Помагайте!!!

• 376 308
  • 1 866
  •   1
Отговори
# 690
  • под течащия покрив
Джемма, доволна ли си от мелничката за брашно? Ако можеш разкажи с подробности, защото тази приставка много ме кефи, заедно с приставката за рязане на кубчета.

# 691
  • Балчик
Джемма, доволна ли си от мелничката за брашно? Ако можеш разкажи с подробности, защото тази приставка много ме кефи, заедно с приставката за рязане на кубчета.

Много ми хареса мелницата. Направих клипче:

http://www.youtube.com/watch?v=wlto1ox8qmU

Пробвах и пресяването на брашно:

http://www.youtube.com/watch?v=PwGI0Ykzpqo

Приставката за кубчета я поръчах от Германия чрез Габко, но нещо я няма. Ще се разправяме. Имам тракинг и виждам, че на 11.03 е пристигнала при тях. Mr. Green #2gunfire

# 692
  • Europe
Джема честито! Взела си си нещо истинско - един път. Ние сме все още новодомци, но вече имам няколко евтини машинки, които с лекота мога да се разделя/подаря, с изключение на сокмашината на Кенуд и цитруспресата пак на Кенуд.

Доста четох тук и на други места и стигам до извода, че още повече съм объркана от преди четеното.

В общи линии искам да имам уред за следните неща:

1. Пюре за бебетата от варени (горещи) зеленчуци или сурови плодове - Важен момент тук е - малкото количество. Имам пасатор, но само една круша на пюре не става. Не го одобрявам и като марка - Елит е.
2. Искам кубчета - за таратора (краставица), за мусаката (картофи). Сега ползвам Бьорнер.
3. Искам настъргване на кашкавал за пица или сандвичи (много ми е омразна тази дейност)
4. Искам да реже суджуци и луканки - фино и елегантно, без да ги надъвква
5. Искам да може да реже малко количество, като за супа - 1 гл. лук, 1 морков, 1/2 връзка магданоз или копър
6. Да бели/остъргва моркови и ябълки - ужасно трудоемка подготвка за сутрешния сок от плодове.

Рендосването на моркови и зеле за салата, бъркането на тесто, шейкове и миксер са ми на по-задна позиция като желания (без които мога).

Разбрах че е добре да има капак за да не пръска, да има импулсен бутон и стъклена кана за горещите неща.

Е кое ще е това чудо на природата незнам. newsm78  

И на всичкото отгоре ако ще ми седи на плота трябва да е красив иначе веднага ще замине някъде скрит.

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 17:56 от aleina

# 693
Ето го и моя робот,имам го от около 4 години,а почти не съм го пробвала,освен за шейкове и за фрешове. Ползвала съм ето тази приставка за фреш:
http://prikachi.com/images.php?images/419/6056419C.jpg
Не знам ето тези приставки за какво са:
1. http://prikachi.com/images.php?images/441/6056441Z.jpg
2. http://prikachi.com/images.php?images/447/6056447y.jpg
3. http://prikachi.com/images.php?images/452/6056452S.jpg

Ще ви бъда много благодарна за разяснения! Simple Smile  Simple Smile

# 694
  • Балчик
Мисля,че за рендетата е ясно- с тях настъргваш и нарязваш зеленчуци, кашкавал, бисквити, шоколад. Пластмасовият нож е за тесто, металният за кайма и нарязване на зеленчуци. Последната приставка мисля,че е за изцеждане на салата, прилича на това. Упътване нямаш ли? Предвид марката обаче аз не бих пробвала да меля кайма  и да меся тесто.

# 695
Джемма, ама тя пита за представките, а не за приставките. На първо време и трябва тълковен речник, а на второ - упътване.

# 696
Ох, аз пак се вкарах в приключение с моя Филипс 7775, кажете аз ли съм къръка или и други са се срещали с тоя проблем  ooooh!
Правя си аз пюре от пъщарнак в шейкърканата и по едно време забелязвам, че оборотите намаляват. Бях го пуснала на макс и се чува все едно съм намалила от копчето и после съм усилила пак. Викам нещо пак става с тоя робот. Спрях го и тръгнах да махам каната - не, тя все едно се сраснала с робота. Яко заяла. Извиках мъжа си, той също не успя да я махне. Ядосахме се и двамата. Не стига, че за втори път ми прави проблем, а хич не е евтин, ами и гаранцията изтича днес. Извади той отверката, разглоби го, ама нищо не можа да направи, за да помогне на каната да се отлепи. Сглоби го пак и стоим сега и му се чудим. По едно време пак го напъна и каната се отлепи и изпод нея изхвърча нещо черно и кръгло. Седим двамата и се пулим какво е това. Оказа се, че е нещо като тапа, която затапва болта на механизма, който върти ножовете на самия робот. Дори не знаех, че това чудо е подвижно, че си има и уплътняваща гумичка. Явно е направено така да спира навлизането на течности в робота, ако каната протече. Наместихме го на мястото му, завинтихме пак каната, пробвахме го и си проработи нормално.
Сега ще си имам и едно на ум да го проверявам това уплътнение, вероятно с времето се размества от силните обороти или просто както казах - аз съм каръка, на който му се е паднал най-калпавия робот на Филипс  ooooh!
Вече си представях как ще се забавляват техниците в сервиза с моята кана с пъщарнак  Tired

# 697
  • под течащия покрив
Джемма, а от къде поръча мелничката за брашно? Ситото с нея ли върви или  се поръчва отделно?

# 698
  • Балчик
Джемма, а от къде поръча мелничката за брашно? Ситото с нея ли върви или  се поръчва отделно?

За съжаление всичко се купува отделно. Дебна Ибей и Амазон за хубави оферти. Мелничката я хванах за момент наполовина намалена в Амазон и веднага я платих.До вечерта беше се върнала цената до първоначалната. Много съм доволна от покупката. Утре ще ми пристигне и приставката за кубчета, нямам търпение вече, на 27.02 я поръчах, изчака ми се чакалото.

# 699
Джемма, ама тя пита за представките, а не за приставките. На първо време и трябва тълковен речник, а на второ - упътване.
Жалко е колко злоба има в теб!Грешките са поправими,но злобата - не!  #2gunfire  Laughing

# 700
Нарича се ирония, а не злоба. Ако смяташ, че грешките са поправими, наистина имаш нужда от тълковен речник. Извинявай, ама е смешно да се бърка думата "представка" с "приставка". Би трябвало да си благодарна, че все някой ти направи забележка, за да не се излагаш за в бъдеще и по-малко да ти се смеят. Човек трябва да търпи критика, пък било то и иронична.

# 701
Ако не си забелязала,в двата си поста съм споменала въпросната дума 5 пъти, имам една грешка  Wink Нормално е човек да се обърка! А, благодаря ти че разясни че е ирония...не знаех..Само че иронията и злобата вървят ръка за ръка ,мила...много е жалко да избиваш комплексите си по този начин... "Погледни гредата в окото си, тогава търси съчката в окото на ближния!" Жалко за такива злобарки като теб, които нямат мира , ако не се заяждат!Приключвам въпроса!  bouquet

# 702
  • Gone with the wind
От кога иронията е равнозначна на злоба  newsm78
И ⅞ ...ако е злобарка, представям си истинските злобарки как ще ги наречеш  Laughing

# 703
  • Балчик
Току що ми пристигна приставката за кубчета, отивам да я пробвам:

Ето я в действие:
http://www.youtube.com/watch?v=tD644ClVDq8

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 17:33 от Джемма

# 704

Да не би проблема да е, че го ползваш на max обороти. В книжката беше дадено, за различните функции и продукти на какви обороти се ползва. Аз лично шейкър каната, като я включа да пасира я ползвам на 1/3 от макс. и обороти и имам чувството, че ще литне. Само предполагам, не се мъча да съветвам.

Общи условия

Активация на акаунт