Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 68 911
  • 555
  •   1
Отговори
# 495
Ох,тоя сняг!!!! Не успях да отида на габровската среща.Всичко е затрупано с 70-80 см. сняг.И,естествено,пътят не е почистен  Crossing Arms   Обаче е толкова красиво-дърветата и пътя,димът от комините,жълтите коремчета на синигерите и ситните стъпчици на катеричката,дето ни отмъкнала от орехите на тавана Mr. GreenПреди да завали откъснах няколко напъпили клончета от японската дюля и сега са цъфнали във вазата.И уж е зима,ама е много пролетно Grinning

# 496
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Ето ме и мен, наистина в Габрово много сняг, но сега му е времето. Албена не се притеснявай специално за теб скоро ще си направим друга среща   bouquet и трите сме свободни, стига да ви очистят пътя  Whistling . А срещата не я усетих как мина винаги ми е много приятно и бързо ми минава времето.
Blue Jay честити придобивки и трите са много хубави, а солейролия като я видиш и как да не си я купиш  Whistling, аз отдавна съм хвърлила око на полисциас , но в нито един габровски магазин не съм виждала, сега Катя ми е обещала да ми даде от майка й.
Blue Jay наистина скоро имаш повод за празнуване и подаръци цветенца.
Ето я моята мухоловка:

Но лятото и малко след като си я купих, даже се вижда как някой листа са и почнали да и изсъхват. Сега няма листа (от магазина ме предупредиха, че ако се гледа на по - хладно, може да си загуби листат), гледам, че е почнала да изкарва малки листенца.
 К@ми отново чудесни цветенца си си взела   bouquet .
Месечинка виторога по - големият ти бенджамин е много красив, гледам летвички по саксиите да не би да имате домашен любимец.
Пазя го въф тайна! и на мене бенжитата ми въртят такива номера, но гледам пак си изкарват листенца  ooooh! .
Аз си купих уж обезпаразитена почва, но вътре почват да поникват разни работи и се вижда, че е от семенце. Моята почва е с екстри  Whistling и не смея да плевя може да е на някое цвете  Mr. Green .

# 497
  • Варна
Месечинка виторога гледам летвички по саксиите да не би да имате домашен любимец.

Да, една палава писана дето умира да ми рови саксиите и да подкастря цветята Whistling

# 498
Месечинка виторога гледам летвички по саксиите да не би да имате домашен любимец.

Да, една палава писана дето умира да ми рови саксиите и да подкастря цветята Whistling

Защото и аз си имам една цветарка http://media.snimka.bg/2056/010367856-big.jpg . Но я от учих само на една голяма саксия и е вдиднала мерника и тя е с малки летвички и на тях малки саксии. Драцените и палмите на най високо място са у нас.

# 499
  • Варна
Виждала съм я в котешката тема Laughing Хубавица и прилича малко на моята:
http://media.snimka.bg/2215/010685158.jpg - тук разучава каланхоето, вече е минус един клон благодарение на нея (и два окастрих аз Embarassed). Лошото е, че и събаря саксии като я прихванат лудите. И беше обявила война на дървото на живота, не миряса докато не го умори Whistling Ама какво да я правя като ми е душица Heart Eyes

# 500
Месечинка виторога не съм спомняла да съм и пускала снимки на писанка  newsm78 . Тя ми е подарък за Св. Валентин миналата година (Илиан я хвана пред блока, габровска работа) Моята много ми е сладка като правя нещо по цветята идва при мен и започва да мърка, при появяване на ново цвете у нас първо се помирисва от горе до долу. Признавам си много бели ми е правила на цветята, но като знам че не е нарочно просто инстинкт. И наистина моята е като твоята, но по бледа.

# 501
  • Банкя
За първи път и моя Бенджамин кара много лоша зима.Жълтеят и капят лисата.Но понеже е до тавана не го много глезя .Дано устиска до напролет -ще го изнасям -на южна тераса да видим.Не съм го изнасяла.Ще го пресадя и навън.
Аз си садя петунии но е рано.Си мисля newsm78.
С нетърпение чакам да видя дали ще поникне някоя роза от забодените есента. #Crazy

# 502
вчера се сдобих с incarvillea - пак розова  Laughing

Сладко е това цветенце, семенца ли имаш или растението?

Месечинка виторога, хубави са всички цветенца, а за такива ягодки отдавна мечтая, тази година ще сея 2 вида.

К@ми отново чудесни цветенца си си взела   bouquet .
Аз си купих уж обезпаразитена почва, но вътре почват да поникват разни работи и се вижда, че е от семенце. Моята почва е с екстри  Whistling и не смея да плевя може да е на някое цвете  Mr. Green .

Благодаря, Петя! Hug
Да ти призная какво изведнъж изникна снощи в главата ми, не докато четях във форума, даже си бях легнала и изведнъж "загрях", че твоя ник е името ти наопаки.Чак сега се усетих. Grinning
Хищникът ти много ми харесва, набелязала съм си го, също и непентес.Но днес привечер едната фуния на моята сарацения леко се наклони, полях я и ще чакам да се изправи, че много се притесних.Дано нищо да й няма, че не знам какво ще й е иначе. Sad

Като споделяте за хубавите ви котаранки, така ми стана мъчно за моята болонка Мики-преди малко повече от 6 години го блъсна кола, пакости с цветята не ми е правил, но баба си гледаше домати на балкона и той сутрин излизаше, подскачаше и си откъсваше по 1-2 доматчета.Редовно си похапваше.  animal037

За първи път и моя Бенджамин кара много лоша зима.
Аз си садя петунии но е рано.Си мисля newsm78.
С нетърпение чакам да видя дали ще поникне някоя роза от забодените есента. #Crazy

Дано се оправи бенджамина, че си е голям.И с розичките успех!А петуниите може да сееш сега, а може да изчакаш още малко и направо навън.

# 503
Лени, Aitep, правилно забелязвате, че скоро ще имам повод за нови подаръци  Wink. Да ви се жалвам, наистина нямам повече място за цветенца Sad.  Но...просто не мога да им устоявам (както и всички тук  Heart Eyes).
К@ми, благодаря ти, радвам се, че ти е харесал фонтана! Пак ти гледах шефлерата, все едно е нарисувана, така красиво е изпъстрена. Сараценията е много интересна. Аз съм хвърлила око и на едно друго насекомоядно - Darlingtonia californica - . Чудя се дали да си поръчам семена.
Много се радвам на новите листенца, които е пуснал цикаса!
Чародейке, честита циклама! Много нежно бяло. Откри ли от кой вид е?
Пазя го въф тайна! , глоксинията хич ли не си я поливала? И аз имам една спяща дълбоко, не съм й слагала никаква вода цяла зима (така прочетох). Ще я изкарам другия месец, дано се събуди. Аз иначе си натопих във вода една резница преди да заспи, вече е пуснала и корени, и грудки - ще я засаждам скоро.
Aitep, много ти е хубава мухоловката. Аз днес пресадих моята. Като я извадих от саксийката, видях, че е увита цялата в мъх. Не го махнах, засадих в обикновена почва. Надявам се да се чувства добре така.
Много беше сладка, като обясняваше преди време как писанка ти пие от водичката, която слагаш да овлажнява въздуха  Hug.
Месечинке, разкошни цветя има майка ти   bouquet! На какво изложение ги гледа? Много ти е кичест бенджаминът   bouquet.  И каква красива помощничка  Wink.
Лоша работа с тоя сняг, но Албена как хубаво разказва...
И на нас ни се иска да идва пролетта и затова не можахме да издържим днес - освен семенцата на някои многогодишни (кафе, кактусчета, живи камъчета, пасифлора - Goody, твоята от кой вид е), посяхме и балконските едногодишни. Струва ми се подранихме, ама пусти мерак  Grinning.

# 504
Здравейте момичета,имате прекрасни цветя,но аз нямам толкова място ,а така си мечтая за още много.Какво ще кажете за спатифилума-листата му съхнат,дори и новите които пуска.На какво може да се дължи?До сега го гледах на сянка,а вчера ми казаха,че трябвало да е на светлина Дайте съвети .Толкова му харесвам цвета а не мога да му се радвам.И как е с поливането-колко често  bouquet

# 505
  • Варна
aitep,
шарката на котето ми е позната , защото наистина прилича на моето, но може и да го бъркам с друго newsm78 Късметлийче е значи, че сте го намерили и приютили Heart Eyes И Кетя така я взехме.
Blue Jay,
на майка ми цветята са на остъклен южен балкон целогодишно и особено каланхоетата се късат да цъфтят, почти не спират. Мушкатата и сакъзчетата ми са там сега, понеже у нас нямам място, бях ги прибрала в килера, който уж има прозорец, но мъничък и бяха взели да умират - всичките им листа опадаха. А у майка ми така живнаха, сега са едни красиви, зелени, едното мушкато даже ще цъфти. Нямам търпение да се стопли и да си ги взема. Тази пролет ми се искаше и аз да си правя разсад, събрах семенца на летен гербер миналата година, но с котето няма да стане, тя рови непрекъснато Crossing Arms Тази сутрин пак беше оскубала каланхоето и още една тревичка ooooh! Изяде си нейната трева и почна цветята.
К@ми,
майка ми също прави разсад за домати у тях и предишния ни котарак редовно ги тъпчеше щом ги докопа hahaha А аз се чудех как да замажа следите, че да не яде шамарчета. Не че успявах де, то като слонче минаваше, как оцеляваха тези домати не знам Crazy

# 506

Пазя го въф тайна! , глоксинията хич ли не си я поливала? И аз имам една спяща дълбоко, не съм й слагала никаква вода цяла зима (така прочетох). Ще я изкарам другия месец, дано се събуди. Аз иначе си натопих във вода една резница преди да заспи, вече е пуснала и корени, и грудки - ще я засаждам скоро.

Глоксинията, когато я зазимих й преместих грудката в нова пръст и отмих от нея старата-да няма разни вредители.
Още тогава тя изкара две- три листенца,но до сега никакво поливане,сама се е оправяла и порастнала толкова.
Всяка година е така.
А резници или по точно листенца може би двадесет на брой се опитах да захвана,всички пускаха корени и след като ги засаждах изсъхваха newsm78

# 507
  • На края на света !
Blue Jay благодаря   bouquet все още не съм открила от кой вид е ,а и в магазинчетата тук няма ттакава да прочета табелката  Confused
 aitep завиждам ти за дионаеата  откога искам такава ,дано скоро пуснат тук нещо такова  Praynig
Blue Jay ти откъде мислиш да поръчваш семена  newsm78 аз се интересувам от такива месоядни твари  Mr. Green,ако искаш нещо може да си поделим Hug

# 508
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
И на нас ни се иска да идва пролетта и затова не можахме да издържим днес - освен семенцата на някои многогодишни (кафе, кактусчета, живи камъчета, пасифлора - Goody, твоята от кой вид е), ...

при нас няма кой знае какъв избор  Blush купих единствената в магазина - пише увивна и е белезникаво-зеленикаКва  Confused но като няма риба ...
а такива красиви си харесахв и-бей  Tired иде ми да ревна с глас. Сега се сещам - преди време четох за ентусиаст, който успял да гледа пасифлора на открито някъде около София. Thinking Мислите ли, че може да оцелее навън зимата?

# 509
Здравейте момичета
Ками- мухоловката ти е убиец ...

Имам нужда от съвет- как се гледа това нещо ,
може ли да ми помогне някой. Съпругът ми го получи за РД и вече две седмици му се чудя...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт