"МАРТенки сме ний щастливи, чакаме бебчета игриви!"

• 14 678
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
За Пловдивската среща хайде мамите които желаят да дават предложения за мястото деня и часът.
За сега сме: Анабел, Ред Гърл и Роня 77. Кога ви е по - удобно събота или неделя, да се уговорим някъде кам 11.00ч около центъра
Бройте и мен! 11 часа около центъра ме устройва идеално, а ако е в събота още по-добре, че майка ми идва тогава и ще гледа малката. Ако е неделя може да я домъкна с мен и няма да остана дълго.

# 76
извинявайте, че ви занимавам с глупостити си, но вие най-добре ще ме разберете.
То не е въпроса до парите- имали дали. Ама го правят с един странни жестове- все едно от тях ни зависи. Ние пари си имаме да си посрещнем нуждите на бебка, но изявиха желание да дадат. И като се почна- ама кога ще ходите, ама да не си харесата за повече пари (и какво от това, ще си доплатим) и т.н.  Докато мама не е такава, ама си ми е мама. И всеки път се радва, а свекървата нито веднъж и ми е болно. Все пак това е и дете на сина и, нищо, че не е момче (което е страшно тъпо да далиш на момче и момиче обичта си).
Е все пак деня не е чак толкова мрачен- поканих си една приятлка на гости. А и си имам нова пералня и мъжлето ще я сложи след малко.

Забравих да кажа на новата мама ДОБРЕ ДОШЛА  bouquet

И мерси мамета, че ми търпите емоциите Hug

# 77
Ох роднини #2gunfire  Племенника ми беше  в България около нова година и единственото нещо което бях помолила е да иска от свекървата едно бурканче със чиста мас за бебето като се роди да си имам.  А тя взела да бута на детето в куфарите някакви си дрешки ,които била копувала преди сигурно 20 години на някаква си нейна приятелка обаче не била отишла и дрешките останали. Та ги пращала за нашто бебе  #Crazy Добре че племенника се обади та му казах да не взима нищо и пак го помолих само маста да вземе и познайте какво. Нямала била.  За един месец не могла да намери от никой. Ама нищо не ме интересуват да се оправят от тях нищо не искам но поне като се роди детето да престанат да искат от нас, че мъжът ми колко семейства трябва да издържа. Да поискат и от дъщеря си веднъж. Ама да не ви занимавам с мойте свекъри.
 Та че и по лошо може да е от това да не ти подарят нищо.

# 78
asturiana да знаеш ,че е за добро че е нямала мас.До колкото ми е известно свинската мас съдържа токсини. А и как няма да съдържа ,та свинята яде всичко и то по много. Sick
Елг хич да не ти пука,щом на другите не им пукаSimple Smile

# 79
Въобще не ви разбирам защо се самонавивате за такива семейни дразги. Аз и преди бях писала - никой около мен не е изявявал мнение да ни купува нещо конкретно, да ни предлага пари и т.н. После разбрах, че хората всъщност чакат да се роди живо и здраво бебче, пък после ще помагат с каквото имаме нужда и едните и другите казват "всичко ще му вземем, има време". Само дето аз предпочитам да си избираме нещата и ние да си решаваме какво ще взимаме, та, приемам за нормално да се разминаваме и никой нищо да не иска да намеква сега за купуване.
А и като почнете да говорите така - 300 лв били дали, или нищо не били казали да купуват, някак си мъчно ми става. Съмнявам се някой родител да остави детето си без нещо важно, когато му е необходимо, това, че вие си имате едни планове, а те други е нормално. Това, че са възрастни и си имат свой тертип на изразяване - също. И на мен ми говорят неща, които не са ми в сметките - но от едното ухо в другото, как пък няма да взема да се ядосвам и да хвърлям пили и чукове. И понеже не ми се обяснява на всеки по отделно как не искам еди какви си стари или нови неща, още повече, че всеки си мисли, че точно неговите ще са ми най-полезни, само кимам, и съм решила вече като се насъберат излишни стари неща - в кашонче - и ги давам на майка ми да се оправя с тях. И без това нямам място за тях. И по-добре така, вместо с всеки отделен близък да си хабим нервите предварително и да се караме и да се уговоряме. Кой с каквото иска да помогне - добре дошъл е, пък ще си правя разпределението на хубавите и важни неща насаме. Като на сватба - едва ли с всеки познат и роднине ще ходите да му тикате в лицето и да се разправяте как това, което ви е подарил няма да ви върши работа.
И недейте така да квалифицирате близки и роднини на стисльовци и олигофрени. То все нашите мами са най-хубави, ама колкото бебето е тяхно внуче, толкова и на тези, които не са "наши".
Дарявайте се с повече спокойствие сега, толкова са нелепи нещата, за които се ядосвате. Не, че искам да омаловажавам проблемите на някой, просто не си струва Simple Smile

# 80
  • Варна
Ееее,момичета излагате се,то верно всички сме с бремнни мозъци ама бива ли да нямате снимкиов материал от срещата,а ние така чакахме да ви видим  Crossing Arms
Еля кво да ти кажа,не им обръщай внимание и това е  Hug  
Добре дошла на новата мама  Hug

# 81
Ооооооооооооо аман от темата за родата-на мен ми е болна  Close  При мен започна също да се намеква че маста била разтопена ,че ще осоляваме бебето и ще му повиваме краката да не се изкривят-Eдин ден така бях побесняла от тия работи че на всички им стана ясно че ще минат без мас,сол и увиване на пелени ...
 Twisted Evil Тия хора в кой век живеят бе  ooooh!

# 82
  • София
Мале-Мале!!! Тези свекърви на всички ни идват в пове4ко! Вчера приятелят ми се прибра и майка му му дала около 20 пелени чисто нови, но от времето когато той се е родил  #Crazy!!! За какво ги е държала досега  не мога да си обясня по никакъв начин- най-обикновенни пелени! Миришат на нафталин амаааа- не мога да ви опиша!!! Незнам дали ще ги ползвам.. някакво гадно ми  и е като знам че са отпреди 30 години  ooooh!!!!
По въпроса за Помощ от роднина - Ние сами никога нямаше да се оправим! При положение, че още в началото на бременността ми теглихме кредит - да освежим апартамента, за това ,за онова - и те отидоха!!! Да е жива и здрава баба ми - тя има някакви средства и всичко почти е от нея взето!!!
....
Абе, взех си една помпо на Камера- мисля на първо време да съм с нея, представлява като малката помпа на Чико
...
Много ми е странно как това нещо ще засмуква и ще цеди.... Те всъщност, май всички ръчни помпи са на този принцип...

А като стана дума за свинската мас, някой мисли ли да ползва. На мен са ми дали някаква 7 пъти преварявана....Ама при наличието на толкова марки козметика... Аз да мажа бебе със свинска мас..поне нещо друго да добавя вътре, да заприлича малко на крем.

Nagaina, много си права ама немога да не се ядосвам понякога и аз си викам, няма, ама само за това мисля!

# 83
Здравейте!

Зеленко, много ти благодаря за лекциите!   bouquet

Еlq, следващият път като ти намекнат, че не било момче им кажи че тaкова го е направил синът им и на него да намекват  Mr. Green ...но подозирам, че хич не са наясно за мъжки и женски спермaтозоиди и т.н.  ooooh!

# 84
Въобще не ви разбирам защо се самонавивате за такива семейни дразги. Аз и преди бях писала - никой около мен не е изявявал мнение да ни купува нещо конкретно, да ни предлага пари и т.н. После разбрах, че хората всъщност чакат да се роди живо и здраво бебче, пък после ще помагат с каквото имаме нужда и едните и другите казват "всичко ще му вземем, има време". Само дето аз предпочитам да си избираме нещата и ние да си решаваме какво ще взимаме, та, приемам за нормално да се разминаваме и никой нищо да не иска да намеква сега за купуване.
А и като почнете да говорите така - 300 лв били дали, или нищо не били казали да купуват, някак си мъчно ми става. Съмнявам се някой родител да остави детето си без нещо важно, когато му е необходимо, това, че вие си имате едни планове, а те други е нормално. Това, че са възрастни и си имат свой тертип на изразяване - също. И на мен ми говорят неща, които не са ми в сметките - но от едното ухо в другото, как пък няма да взема да се ядосвам и да хвърлям пили и чукове. И понеже не ми се обяснява на всеки по отделно как не искам еди какви си стари или нови неща, още повече, че всеки си мисли, че точно неговите ще са ми най-полезни, само кимам, и съм решила вече като се насъберат излишни стари неща - в кашонче - и ги давам на майка ми да се оправя с тях. И без това нямам място за тях. И по-добре така, вместо с всеки отделен близък да си хабим нервите предварително и да се караме и да се уговоряме. Кой с каквото иска да помогне - добре дошъл е, пък ще си правя разпределението на хубавите и важни неща насаме. Като на сватба - едва ли с всеки познат и роднине ще ходите да му тикате в лицето и да се разправяте как това, което ви е подарил няма да ви върши работа.
И недейте така да квалифицирате близки и роднини на стисльовци и олигофрени. То все нашите мами са най-хубави, ама колкото бебето е тяхно внуче, толкова и на тези, които не са "наши".
Дарявайте се с повече спокойствие сега, толкова са нелепи нещата, за които се ядосвате. Не, че искам да омаловажавам проблемите на някой, просто не си струва Simple Smile
[/size][/size]

Все едно прочете моите мисли! Peace

# 85
  • София
Привет!
Днес нещо съм яхнала метлата, ама ще ми мине  Crazy
Добре дошла на новата мама!  bouquet
Дано с Нефертити всичко е наред!  Praynig
Съгласна съм с Nagaina! Не се ядосвайте за глупости, момичета!  Hug Важното е да сме живи и здрави!  Simple Smile Гледам, че е нещо номрално за свекитата да предлагат дрешки, обличани и на мъжете ни  Crazy И моята ми донесе една торба, но не съм ги ползвала.  Simple Smile
oki4, аз с подобна помпа са цедих в б-цата, мале как болеше  ooooh! Ама аз имах проблем по принцип, дано при теб всичко е наред  Peace Hug

# 86
Аз си мислех, че само моите свекове са такива. Майка ми и баща ми всичко дават за нас, все още живеят и се трудят за нас, а са вече на годинки. Все купуват и дават, все с пълни торби насам. Ама какво да се прави?!
Ели, я си гледай здравето и семейството, нито ще ги промениш, нито ще те разберат. Само си вредем като се бунтуваме. Hug а това, че не се радвали много, че е момиче как ме ядоса......... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 87
Nagaina много си права и ти, но напоследък явно нервите не ми издържат много, а уж все си повтарям че ще се владея.

Искам да попитам мамите, които имат сушилни машини понеже днес съм се разпрала, дали бих могла да изсушя обиколника и олекотената завивка на бебчо вътре понеже в книжката с инструкциите пише, че не трябва да се сушат ватирани, олекотени завивки и одеала  newsm78

Моята свекърва също каза, че ми е приготвила два буркана с мас, но аз съм решила такова нещо да не ползвам, купила съм козметиката на Себа мед и въобще не мисля да ползвам мазила като мас или зехтин.

За Пловдивската среща значи ставаме: Аз, Ред гърл, Роня77, Дъ лайт и Катерина78. Мен и събота ме устройва и неделя, а за часът може да го направим и от 12.00. (по - принцип и аз си поспивам до късно) давайте предложения за място или аз да му мисля  Laughing

Да ви попипат вие как се чувствате, аз само пуфтя като парен локомотив из къщи, много ми тежи корема за болки да не говорим че всчко кокалче ме боли, а сутрин като стана и немога да си свия ръцете от болка и подуване (добре че после поспадат малко), а пък за киселини да не говорим по цяла нощ не спим и за това надуваме гъза до обяд  Laughing

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 16:48 от annabell

# 88
Nagaina   202uu   Наистина момичета, не се ядосвайте, всеки си знае какво му е финансовото положение, но примерно аз с баби пенсионерка и безработна, на нищичко не разчитам, чудя се как да им помагам..., а те ще са добре дошли с грижи около дома и бебчето, това ще ми е достатъчно!
annabell, аз веднъж изхвърлих чисто ново олекотено комплектче( май не беше много качествено), след като го "изсуших" Mr. Green, но пък имам други, на които нищо не им става! Общо взето всичко слагам в сушилнята, и ако нещо ме притеснява нагласям за по-малко време и вадя леко влажни.

Да ви кажа за наследствените дрешки, изборът на всеки е личен, но аз лично съм ползвала и пелени и дрешки абсолютно запазени и от мен и от таткото и ми беше много мило като му ги слагах на малкия Laughing

# 89
Супер аз съм за 12 часътSimple Smile Но ако има проблем и в 11 става.Събота или неделя е без значение.Само незнам къде да паркирам ooooh! ох тазиииии главна...За сега сме 5 мами -като никога Laughing

На колко градуса да ги пера тия обиколници и олекотеното юрганче?????????????? На каква програма????????

Общи условия

Активация на акаунт