"МАРТенки сме ний щастливи, чакаме бебчета игриви!"

• 14 678
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
за Аспирина-лекарите щом забраняват да се използва при бебе и е доказано,аз не изпробвам.Има си Пулмекс бебе,и още един балсам ,които се мажат за загряване при бебета и малки деца.

За възглавницата за кърмене-ами аз вече редовно чета в януарската и февруарската тема.Та януарки вече кърмят и споделят много полезни неща.Няколко мами се изказаха за тази възглавница ,че става,но два пъти по -удобно е с обикновената възглавница!!!
Аз мисля да я пропусна.

За стяганията-вече е съвсем нормално да ги има ,важно е само да няма болка(последния път и док така ми каза).Но и от първия път си знам,при вървене често се случва.Лекаря каза ,че дори помагат бебто да се обърне главично.

За роднините-при нас никой нищо не предлага да ни купува,знаят си че можем всичко да си вземем.А по нещо символично естествено че ще носят.Нашите са взели златна гривна с плочка,ще я надпишат като се роди с името(а то ще е на баща ми) и с датата, и активна гимнастика на  Kids Kit.Свекървата каза ,че е поръчала сребърна лъжичка ,предполагам че направо ще ми даде някакви пари да отида аз да купя нещо от нея.Всички знаят ,че трябва аз да харесам и ги е страх да не сгрешат.
Така или иначе като сте решили да имате дете не сте смятали да разчитате на подаръци,за да го изгледате.Каквото дадат вземайте,а другото си е от вас,няма за какво да се впрягате кой колко дал или не се сетил да даде.
Моето виждане е такова.

за мазането-никой не може да ме разубеди за зехтина.Толкова съм го използвала и толкова лекари са ми го препоръчвали.Тези дни ще си преваря да ми е готов.Август специално от Гърция си купих една тенекия от о.Тасос най-доброто качество.
Смятам само първия до втория месец да го ползвам предимно гънките се мажат.После като стане топло не го ползвам ,предимно си е за зимата ,после ще взема качествена козметика.С каката орехови листа сме варели и се прецежда в коритото.Но го правех след 6месечна въраст и пак по препоръка на лекар.(яйца и мас не съм използвала)

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 21:15 от marussia

# 106
 ooooh! пак за свекита говорите и аз да се включа,моите изобщо не се интересуват за бебето,какво остава да си правят устата за покупки,а и аз се радвам и не искам нищо от тях,а майка и татко нямат възможност аз искам само да ми помагат за гледането,когато се налага и така.
За сушилнята и ние имаме отскоро,но аз слагам сичко вътре,даже не разделям прането,много ми е удобно,досега няма нещо дето се скапало,само 2 тениски на мъжо малко се свиха
Да се похваля днес гледахме бебо на 4 д ,направо се разплаках от кеф,скляпаше с очички,махаше с ръчички,мусеше се толкова беше сладък.Тежим вече 2050 гр и сме 40 санта  newsm44 и днес цял ден ми е едно хубаво
За маста и аз от личен опит знам че много помага тази разтривка с мас,мен майка ми още така ми помага,когато усетя че се разболявам и ме разтрива хубаво с мас и минава всичко  Naughty,затова и аз съм си приготвила едно бурканче
Добре дошла на новата мама  Hug

# 107
  • Стара Загора
Каквото дадат вземайте,а другото си е от вас,няма за какво да се впрягате кой колко дал или не се сетил да даде.

Абсолютно съм съгласна с това. Хората са казали като ти дават вземай - като те гонят бягай. Друг е въпроса дали на вас ще ви хареса и ще го употребите!!!

# 108
 Леле, какви хора имало...Това с роднинското мнение за пола и името на детето си е направо кошмар!Мислех, че тези неща вече са на изживяване, но явно не са. Искрено съчувствам на мамите с подобни проблеми и се надявам да не се депресират или огъват под такъв роднински натиск.Аз в такива моменти се настройвам крайно революционно.
 За Пловдивската среща-в събота в 12 часа е перфектно.Нямам претенции за мястото,стига да не е задимено.То като е на обяд  в събота, вероятно ще трябва да се резервира предварително.

# 109
  • Варна
Така или иначе като сте решили да имате дете не сте смятали да разчитате на подаръци,за да го изгледате.Каквото дадат вземайте,а другото си е от вас,няма за какво да се впрягате кой колко дал или не се сетил да даде.

Абсолютно съм съгласна  Peace  Не можем и нетрябва да чакаме кой какво ще ни купи за бебето,който може и каквото може,ако не здраве да е. Поне при нас е така,неочакваме от никой нищо защото знаем на всеки финансовото положение. И въпреки всичко и свеки и майка купиха ,но те са преценили така ,ние нищо не сме искали,правят го защото искат и се радват. И ако няма ,няма да им се сърдим естесвено.
За маста - не мисля че е токсична или вредна- и ние може би сме били мазани с мас навремето пък нищо ни няма Аз лично  смятам да не ползвам мас за бебка,но това е мое решение. Мисля че всеки сам може да си прецени.  Hug
Добре дошла на verji_01 а срещите са доста приятно нещо  Hug
И сега един може би доста тъп и вече коментиран въпрос към мамите със сгъваеми преносими кошари- ще слагате ли матрак ?  newsm78  Току що прочетох в инструкциите на нашата че не трябва да се слага допълнителен матрак за да се предотврати евентуално удушаване. Та я кажете вие ще слагате ли или не-ние мислехме да сложим но сега се зачудих  newsm78

# 110
rusana, в началото бебчо не се върти и мърда, което обезсмисля чувалчето Peace

Никита, магазин на Чико има на ул. Нишава (като тръгнеш от Южния парк по Нишава, веднага вляво се намира магазина; вижда се и от булеварда Grinning )

veselina_s_p, аз за Борис си уших такъв "джоб" за памперсите. Много ми беше удобен. Представлява голям джоб (точно колкото да се пъхне един пакет ДжъмбоПак), на който джоб заших два други по- малки джоба- за кърпичките и за крем (втория не го ползвах). Цялото чудо е с връзки, закачено на креватчето. Съжалявам,че нямам апарат, за да го снимам Tired . А за стягането на корема, ако въобще е успокоение, аз си го мъкна от пети месец Sad , отврат е

Добре дошла на Вържи Grinning

# 111
Вържи добре дошла в отбора!  bouquet

Ех,роднини роднини... Twisted Evil Цяла одисея е при нас,аз каквото ми дават-вземам,ама от всички само баща ми дава,затова пък качествено и количествено. Money Да ми е е жив и здрав,майка ми е под-всякакава критика във всяко отношение,само се моля да не е наследствено... Mr. Green Свеки няма възможност,но помоща и с каката ми е безценна! Peace

veroniki мерси за линковете,ще влязат в употреба! Wink

vesenila_s_p тази "Компакт" на Джордани наистина си заслужава,изглежда много добре и е на супер цена  Peace .Много прилича на Кортината на Чико.
Аз с учудване установих,че кошарата която избрах вече я има и в кикиморско царство,и е по-евтина от същата в Пигис?! Shocked
Ето я: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7065
Само не разбрах какво значи опция за светлини, вибрация и музика,дали тая джаджа влиза в цената,в Пигис май нямаше такова нещо.. Thinking

dessis ще слагам матрак.Тази твърда постелка на кошарките абсолютно(според мен) не става за бебешкото гръбче.Все пак бебчо ще прекарва почти постоянно време легнало. Peace

За мазането на бебче-ще си ползвам зехтин(ако е много суха кожата),иначе съм се спряла на Клоран.

За възглавницата за кърмене-ами аз вече редовно чета в януарската и февруарската тема.Та януарки вече кърмят и споделят много полезни неща.Няколко мами се изказаха за тази възглавница ,че става,но два пъти по -удобно е с обикновената възглавница!!!Аз мисля да я пропусна.

Е,явно са намерили точната поза. Peace Аз предния път два месеца се мъчих с обикновена възглавница(хем беше дебела,за да идва бебето под гърдите) и пак се привеждах.Много ме болеше гърба.. Полу-легнала пак не ми беше удобо,ще видим сега как ще е..

# 112
За аспирина-когато каката настижа аз счуквам аспирин и го слагам в чорапчетата на петичките и мнного бързо се оправя и температурата сваля!
Колокото до маста-нямам личен опит!

# 113
За роднините: мисля. че коментираме отношението, а не подаръка като такъв. Липсата на радост и елементарни обноски са меко казано... неприятни.

# 114
маруся и външно ли аспирина влияе. Или докторите го забраняват да се пие от малки деца.
А това за зехтина какво трябва да се направи за да се използва за мазане.

На никой не съм разчитала и няма да разчитам. Когато сме си решили да имаме дете сме преценили как ще си го гледаме сами, но да ми се пращат и подаряват боклуци  от свекървата няма да търпя само заради доброто ми възпитание!
Когато за първи път се запознах със свекърва ми тя ми подари нощница и чехли купени от циганите от битака за по 2 лева. И аз си замълчах а тя отгоре на всичко ме караше да ги нося. Понеже бяхме за месец на гости в нейната къща ми отрови нервите та защо не ги обличаш и така нататък.

# 115
  • София
БОДЛИВКА тази кошара е много хубавааа!!! Къде съм гледала, че не съм я видяла, а такова проучване направих!!! Може и да я е нямало тогава.
На моята кошара пише нещо от рода, че ако се слага матрак , да не е по-висок от 10 см. Ние такъв и взехме.
dessiss със сигурност ли става въпрос за матрак в упътването на твоята кошара? Да не е за обиколниците.. Не виждам защо може да се задуши бебето от матрака, то в такъв случай и в дървена би могло ... Не мога нещо да си обясня..Зьща не я покажеш  кошарата в албумчето.

# 116
asturiana аз знам,че захтина трябва да се превари и става идеално за мазане на бечо,даже някои майки се мажат против стрии

# 117
БОДЛИВКА    Grinning да в княжево сме кикикикикикикикики
това на 4та стр. го прочетох, още съм до там  Wink  сега сядам да чета  Simple Smile

# 118
русана само веднъж ли се преварява. Завира оставям го да поври и готово

# 119
veselina_s_p, аз за Борис си уших такъв "джоб" за памперсите. Много ми беше удобен. Представлява голям джоб (точно колкото да се пъхне един пакет ДжъмбоПак), на който джоб заших два други по- малки джоба- за кърпичките и за крем (втория не го ползвах). Цялото чудо е с връзки, закачено на креватчето. Съжалявам,че нямам апарат, за да го снимам Tired . А за стягането на корема, ако въобще е успокоение, аз си го мъкна от пети месец Sad , отврат е

Мерси за съвета, но аз предпочитам да са две отделни неща  Peace Защото в "колажа" с джобчетата мисля да направя и един малко по-голям за дребни играчки и дрънкалки  Grinning

За помощта от родата то е ясно, че не разчитаме на тях да отгледаме бебето. Но аз се дразня най-вече за това, че ще ми кажат - Казвай сега какво да вземем, когато въобще няма да имам нужда от нещо, защото вече ще съм взела всичко  Rolling Eyes А, когато тяхната помощ ми е била от полза, те са се правили на разсеяни  Rolling Eyes Аз мразя ненужни вещи. Така, че аз не съм на принципа - Каквото дали - хубаво  Naughty Просто ненужните подаръци си ги складирам директно на вилата или ги давам директно на някой, който има нужда от тях. Ей за това сега се дразня  Crossing Arms

За маста, солта във водата и всякакви такива бабешки методи, аз не ги приемам и за мен трябва да си останат за едно време. Тогава нито са чували, нито са виждали бебешка козметика. Естествено, че ще се задоволят с това. Но сега с толкова неща по магазините и да си клепам бебето, като филия хляб - няма да стане  Laughing Наскоро имаше едно много хубаво предаване на Часът на мама по този повод  Peace
Пък и довода - На нас нищо ни няма, също не е много приемлив. Като го чуя това, винаги се сещам за един цитат на лекар в една от книгите ми - Не се притеснявайте за новороденото бебе. То е достатъчно силно, за да оцелее ВЪПРЕКИ старанието на майка си  Mr. Green  Laughing
За 20-30год нещата доста са се променили, има нови теории, нови продукти, нови технологии. Някои от тях са добри, други лоши. Но не виждам защо трябва да се отказваме от всички тях, защото едно време си е било така и на нас нищо не ни се е случило  Rolling Eyes

Маруся, аз искам да купя същата играчка на Колориа за количката  Peace Много е сладка. И за повивалника на Бреви се замислям. Но нещо не ми харесват другите десени освен синьо  Rolling Eyes
Бях си харесала едни много сладурски от сайта на НеоНато - много готино розово с ягодка. Но Малечко не го внасяли  Tired Та сега ще търся нещо друго  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт