Май 2005- тема 122

• 24 880
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
Мартеа,честит рожден ден!Много здраве,щастие и късмет! newsm59  party023 newsm38

# 121
Ние бяхме на чрд досега на една приятелка на детето,много добре си изкарахме.
Ники вече е добре.

# 122
  • София
Любака май е шаркав, но педиатърката трябва да се произнесе. Има няколко пъпки- странни и на странни места. За мен са си 100%-ова шарка, но мъжа ми ме обяви за луда  Joy Към обяд ще отидем да си кажат тежката дума.
И днес пак съм с лудницата у нас  Crazy

Лек ден  Hug

# 123
Момичета, много благодаря на всички за пожеланията! На всички да ви се връща, всички да с ме живи и здрави!
Хубав ден!

# 124
И днес пак съм с лудницата у нас  Crazy

И аз така!Данчо през нощта кашля много,запушен нос ,реве от което,направо не съм мигнала и сега съм като барут,кипва ми от всичко. Rolling EyesА трябва и да сготвя нещо,абе ..............кеф!

# 125
  • София
Дидка, ако знаеш...сигурно знаеш Wink колко ми е писнало от това готвене! Направо ми се скапва настроението, като се сетя, че трябва да го правя. Изчерпах се откъм идеи и ми втръсна  Laughing

Абе, мацки, тази клеева тинктура е с етанол  newsm78 Не е ли много опасно за децата? Не натоварва ли черният дроб?

# 126
Дано всички се оправят вече.
Дианче аз незнам за нея нищо..

# 127
  • Варна
Дианка, не знам дали натоварва, но точно заради етанола мъжът ми не дава да купя и да давам на децата.
Дианка, Дидка-питка, съчувствам. По-скоро да оздравяват дечицата.
Ние пуснахме Ивчо на градина. В неговата група карантината продължава. Препоръчаха ни да го оставим в другата първа група. Той ходи и не се оплаква, казва, че му харесва.
Аз да питам говорят ли вече правилно децата ви. Иво продължава да говори като бебе и често само той си разбира какво е казал.

# 128
Здравейте момичета  Hug
Мартеа, честит рожден ден и от мен миличка   bouquet

Да си ни жива и здрава, обичана и обгръщана с много внимание от любимите същества! Hug

Августа,  Heart Eyes, мерси за историйката за шоферката в магазина  Laughing
ето ви едно клипче по въпроса за жените зад волана /може и да сте го гледали,,,ама аз всеки път се хиля и се успокоявам че не съм толквоа зле  Laughing/

http://slackpack.net/

Ние уж сме добре  Peace, обаче пуснах на Теа второ изследване на гърлен секрет, защото се оказа след първото, че има Е коли, които не са нормална флора за устната кухина...и трябва антибиотично лечение и стават само някакви инжекции, а тя пи антибиотик преди 1 седмица...а сега е здрава, кръвна картина на 6, всичко наред, няма кашлица, сополи, Т...здрава е..и казах че няма да си дупча детето... Crossing Arms

# 129
Деси, Теа говори много добре, но е за сметка на другото...различни са децата...доколкото си спомням Ивчо по- късничко проговори, така че не го пришпорвай...аз познавам и други дечица без проблеми...които не говорят много добре на тази възраст...Теа има проблем с Р-то, изпуска ги, не го казва..."Ачо еже иба"  Laughing...деца  Heart Eyes...в нашата детска има 2 логопедки...но доколко работят с децата не мога да кажа  newsm78

# 130
Дианка, да ти кажа, не, не ме притеснява етанола в клеевата тинктура. Всички тинктури са на тази основа, включително и Умкалора. И в хомеопатичните има определено съдържание на обемни единици алкохол, а ги препоръчват дори при много малки деца. В крайна сметка става въпрос за няколко капки, аз винаги ги давам разтворени във вода или сок, а клеевата тинктура-дори и в прясно мляко Peace Освен това не ги давам за щяло и не щяло, а само по конкретен повод и за малко, винаги гледам да оставям организма да се справя сам  Peace
Аз съм малко друг тип...за мен е по-важно дали едно лекарство има ефект и какъв е той. Изхождам от принципа, че което ти действа добре, значи то е подходящо за тебе и обратното  Wink Ето сега, на Никола някои неща от класическата хомеопатия не му влияят никак или зле-и Хамомилата навремето и сега един Лимфомиосот -ами не можах да го накарам да го пие. Казва, че го боли коремчето от него. Клеевата тинктура и Умкалора ги приема без проблем и имат светкавично действие върху него-многократно проверено. Забелязала съм, че когато детето ми упорства много да НЕ пие нещо, винаги има защо  Thinking
Не сте тръгнали да разследвате какво има в антибиотиците, витаминните сиропчета, тези против кашлица  и другите лекарства "за деца" и затова се шашкате. А за храните няма да говорим/филийка с маргаринче мммм Twisted Evilooooh!
Иви, голям смях падна с тия шофьорки hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy Смях се със сълзи Laughing Ама истината е такава, за съжаление  Whistling
За говоренето-Никола никога не е говорил по бебешки, говори много добре за възрастта си/ама и аз, и баща му сме проговорили рано/, а от едно известно време и пише-вече си пише името, около 10-15 буквички знае да чете и пише. Обаче това си е много индивидуално, всяко дете се развива различно. На едни познати детето не проговори до 5 години, ама виж го сега-на 11-12 е, говори, много правилно, нормално се развива в училище. Бащата, доколкото разбрах, е проговорил късно Peace (За сведение, Дънов например е проговорил на 6 години)
Та така...Не съм специалист и не мога да те посъветвам дали е време да се обърнеш към логопед, според мен трябва да се консултираш с учителките в градината  Peace

# 131
  • София
Хелоу, лейдита  Grinning При нас се оказа чиста варицелка Simple Smile Малко пъпки, но характерни  Whistling Сега ще чакаме Павката да се опъпчи и дано и при него е толкова леко, като при Любака Simple Smile

Августа, аз точно заради твоята убеденост взех, че купих тинктурата. Копирах си дозите, които си написала и когато се наложи ще давам/капя.  Simple Smile Може би се шашнах, защото на първо място пишеше етанола..а пък знам, че той е опасен. Не съм много в час със спиртните (познанията ми се простират до джеймсън и бушмилс  Laughing), но си мислех, че спиртните извлеци са с друг вид спирт  ooooh! Май ще трябв малко да се пообразовам и за другите спиртове  Laughing

# 132
Всички тинктури са комбинация от извлеци от нещото, от което е тинктурата + етанол. Т.е. - клеевата тинктура е от извлек от пчелен клей + етанол, валериановата тинктура - извлек от валериан + етанол и т.н. Май в настойките нямаше етанол, те се правят на друг принцип. Т.е - например от валериан може да има тинктура, настойка, отвара - и най-силното е тинктурата - точно заради обработката на билката със спирт. Много лаишко обяснение, но мисля, че това беше цаката. И да, етанолът определено не е препоръчителен за бебета. Аз затова докъм 3-годишна възраст тинктура не съм давала.
Диана, на Павчето не бих дала, но Любаче вече е голям. При това ние не даваме някакви огромни количества - мисля, че 3-4 капки са ок - ползите ми се струват по-големи от вредите Laughing
Между другото, дали етанол нямаше в Дентинокса или в някакъв подобен препарат, който давахме на децата като бебета newsm78 Тотално съм изкуфяла вече, но си спомянм, че сме го обсъждали това - доста отдавна беше.

# 133
Деси, мойта майка-логопедка казва, че до три годишна възраст трябва да може да прави прости изречения. Ако прави това, макар и да не произнася съвсем правилно думите, не го мисли Simple Smile.

Миша до две години не казваше почти нищо - мама, тате, дай и всички животни казваха "Ба" според нея Laughing После изведнъж започна, в момента дори не си е отворила очите и започва да говори, направо ме заболява главата понякога, не млъква Laughing Но все още не произнася правилно някои звуци - съскащите и шипящите са й голям проблем. Съскащите вече почти ги е оправила с помощта на майка ми, шипящите са малък ужас. Р-то също й го няма никакво, казва го от време на време правилно, но несъзнателно.

Тинктури, лекарства, помади - не се притеснявам да давам, ако ми ги е изписал лекар. Той знае най-добре, най-малкото защото информацията не му се изчерпва с листовките към лекарствата Wink За всичко останало подхождам с повишено внимание.  Peace

# 134
  • Варна
Дианче, дано да минава по-леко варицелата.
Иви, дано да няма нищо в новата проба. Благодаря. Hug
Fairy, той въобще не се спира да говори. Не само прости, но и доста сложни изречения, само дето той си знае основно коя дума, какво значи. А и малко преиграва, защото до скоро си казваше зайо, а сега го и кръстил баю-баю и така си му вика. Липсват доста букви с, ш, р, а и където са няколко съгласни на едно място просто ги съкращава. И като каже амка върви разбери, че иска сламка

Общи условия

Активация на акаунт