кога ви правиха секцио

• 3 020
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
Да използвам темата... Възможно ли е, след като веднъж е правено секцио по спешност второто да не е планово? т.е дори пак да се наложи секцио да се изчака естественото започване на раждането и тогава да се прави секцио..? на мен ми правиха секцио по спешност заради тесен таз, след като беше започнало раждането - т.е изгладена шиика и 6см разкритие, не бях усетила контракции... обаче ми се струва прекалено вмешателство да решавам аз кога да се роди бебчо. Дори съм готова да влезна в болница 2 седмици преди термин и да изчакам там започването на раждането и тогава да се направи секциото...? възможно ли е? има ли такива случаи?

Да, има. Моя позната роди първото си дете със секцио по спешност, направено в хода на раждането, а второто нормално, но след 6 години. Рядко са обаче лекарите, които го правят. Нашият гинеколог е д-р Минев от Пловдив, един от собствениците на АГ клиника Селена, той винаги препоръчва нормалното раждане и по принцип практикува нормално раждане след секцио и май е единственият в Пловдив, който го прави, но и е много добър специалист, скоро беше гост на предаването "Часът на мама". Ето ти и информация за клиниката http://www.agselena.com/

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 22:42 от mama_na_vale

# 31
  • софия
Термина ми беше на 3.08,а секциото ми го насрочиха на 24.07 Peace

# 32
Една седмица преди термина

# 33
  • София
8 дни преди термина, по мое настояване. Лекаря искаше да изчакаме още защото нямах никакви индикации за скорошно раждане, но на мен накрая наистина не ми се бременееше повече.

# 34
При мен беше насрочено две седмици преди термина, но нещата не винаги се случват така както ги планираш Laughing Наложи се секцио по спешност #Crazy Индивидуално се предценят тези неща, зависи от много фактори, напр: до какво тегло е достигнало бебчето, какви са жизнените му показатели, как е майката, нейните показатели какви са..............и т.н. Но задължително като се насрочва датата на раждането ти трябва да си взела впредвид мнението на конкретните доктори! УСПЕХ!  Peace

# 35
Моето беше 2 дни преди термин,но при мен нещата се стекоха по-различно,най-добре е до 2 седмици преди термин и все пак всичко си е много относително-тегло на бебето и още други фактори.

# 36
2 седмици преди термина. Peace

# 37
точно 10 дни преди термина ми! Peace

# 38
на мен ми насрочиха 9 дни по-рано  Laughing

# 39
10 дни  преди термина, но се "пръкна" по-рано

# 40
  • София
1 ден преди термина.
Пусти зор да бъде овен дъщеря ми Mr. Green и доктора каза,че щом искам така да бъде.Нямах някакви показания,че не трябва да чакам. Wink
Роди се 4.450кг. 51 см.-21.03.2003 Blush

# 41
Термин 5 юли, планирано секцио 1 юли. Peace

# 42
Препоръчително е да се изчака максимално, за да се избегне рискът от раждане на недоносено бебе, ако датата на зачеване е сметната неправилно, или бебето просто расте по-малко. Седмица - 10 дни обикновено е класиката.

Разбира се, отчита се и рискът да започне раждане предварително. Но то обикновено се проточва достатъчно дълго, за да се реагира навреме и да се предприеме секцио. Има и изключения винаги - бебето обърква плановете на всички и цъфва подранило.  Wink

Първото ми секцио бе седмица преди термин, второто - 2 дни преди термин.

# 43
Насрочиха секциото 8 дни преди термина, но като родих казаха, че бебокът е можел още малко да си постои в корема ми, макар и да се роди 3700, 51 см. А ражданто ми започна два-три дни преди секциото - падна ми т. нар. "тапа", имах си контракции (не болезнени, но ритмични), а разкритие само 2 см. Но си изчаках без проблеми насрочената дата.

# 44
5 дена преди термина Peace

Общи условия

Активация на акаунт