С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 102
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 1 095
Аз пък искам да попитам тези с по-големите деца какви са им разходите. Като чета тук с какви суми се оправяте, направо ми идва да се гръмна, аз посмъртно не мога. Мойта щерка е на 17 и джобни под 10 лв на ден просто и е смешно. За събота и неделя са много повече защото само едно кино е 8 лв. Като гледам приятелите й всичките спокойно си позволяват и кино, и кафе, и пица и дискотека. А това е поне 20 лв на ден. Само за джобните и отиват едно 400 лв на месец. А да не говорим за дрехи и обувки, че там е страшно. През ден се отваря гардероба и се започва - нямам какво да облека. Яде три пъти на ден повече от възрастен. За малките деца е ясно. Колкото решиш толкова харчиш. Какво правите с тийнейджърите, обаче  newsm78

# 1 096
Ние с моя приятел живеем при неговите родители. Те настояват да ни плащат тока и другите разходи (защото така виждат това да обичаш детето си. Глупост пълна, ама те си знаят. За мен резултатът е само, че разлигавят още повече сина си, с който аз по стечение на обстоятелствата живея) И ние с него с нетен доход 1300-1400 не се оправяме само за храна и другите работи. А нямаме дете. Но имаме твърде нагли разходи (особено той  Laughing) Затова аз си знам, че имаме не трески, а цели греди за дялане.
Брат му на моя мъж има съпоставим доход с мъжа ми. Не плаща сметки (аналог на вашето), храни се основно навън, фръц-пръц насам натам и не му стигат. Действително не си е оптимизирал разходите и не може да си прави сметката (верно че от няколко месеца не ни искал пари, но си беше практика).
Ами така е, да ти помагат на 30 години все още (пък даже и под 30) си е много лошо. Аз се опитвам да убедя в това родителите му.
е, кво му е лошото да ти помагат? аз искам моите родители и бащата на мъжа ми да ни помагат, ама те не искат  Laughing
аз искам да попитам хората с т. нар. свободни професии как се справят. не се ли чувствате малко по- несигурно, отколкото уж сигурната работа в офис и на еди- си - кой число си знаете заплатата? аз от малко повече от година работя като преводач на свободна практика, засега изкарвам в пъти повече отколкото когато работех по 8- 12 часа в офис. очертава ни се в близките месеци да теглим ипотечен кредит и се притеснявам да не "увиснем" с вноските, защото съпруга ми е със сигурен доход + бонуси, обаче моите доходи са доста хаотични.  Rolling Eyes в смисъл, че един месец мога да изкарам 2000 лв., а друг 200лв  Confused

# 1 097
  • София
лошото да ти помагат винаги е, че свикваш и нямаш представа какво е да се грижиш за себе си
звучи тъпо, обаче си е точно така

и родителите няма да са вечно на тоя свят

човек, а още повече и мъж, трябва да поеме отговорност за себе си и за семейството си

# 1 098
Asioula ще кажа имаш, даваш и по 10 лв на ден.
Които нямат се справят с по-малко.
Аз си спомням на 17 как си чаках стипендията да си купя нещо. Simple Smile

# 1 099
  • София
etomira, 3200 лв само за храна, сметки и бензин ли? УЖАС! Това са наистина много пари само за тези неща! Дори с лизинг и ипотека не е малко.....

2300 от тези 3200 са двете ипотеки и лизинга. Останалото е за всичко останало, без телефони...

# 1 100
Asioula, имахме определена сума,и толкова.Когато синът ми реши,че са му малко,в 12-ти клас след училище ходеше на една автомивка.Изкарваше си достатъчно.Наречете ме лоша майка,но не мисля,че трябва да дондуркам синовете си ,докато станат на 40 или докато умра.
На моята кума щерката ,докато учеше,е,само лятото,се хващаше в едно заведение като сервитьорка.Синът им пък ходеше на морето да продава сладолед.И не са зле финансово,никак даже.
По повод дрехите,не съм купувала скъпи и само маркови дрехи на децата.Пак имаше до една определена сума.Той си купува вече сам,каквото му хареса и за колкото му стигнат парите.

А за издръжката ...и мен ме издържат,не виждам нищо срамно в това.Не мисля,че да се блъскам някъде по 10 часа,после да бързам,да пазарувам,да готвя, и всичко останало и в 11 часа да съм скапана е по-добър вариант.
Ако ми се наложи,ще работя,Слава богу,за сега не е така.

# 1 101
  • somewhere over the rainbow
. Мойта щерка е на 17 и джобни под 10 лв на ден просто и е смешно...
Говоря хипотетично, щото детето ми е малко, но: не само, че ще си взема 10-тте лева на секундата, ами  щом й е смешно, ще й предложа да се посмеем заедно над нейните възможности да изкара некой лев за къщата.
Децата като и мъжа - както ги научиш Mr. Green

Учете ги да харчат по 20 кинта на ден, пък после ги пращайте при мен на курс Laughing

# 1 102
Asioula 400 лв са си една заплата в малък град Simple Smile
Ако пуши,сигурно там изтича голяма част..

# 1 103
лошото да ти помагат винаги е, че свикваш и нямаш представа какво е да се грижиш за себе си
звучи тъпо, обаче си е точно така

и родителите няма да са вечно на тоя свят

човек, а още повече и мъж, трябва да поеме отговорност за себе си и за семейството си
има нещо вярно, но пък ако искат да ти помагат защо ти е да се пънеш като магаре на мост само и само да "доказваш" някакви неща? не ми казвай сега, че, ако дойда и ти предложа да ти плащам тока и кредита, ще ми откажеш с "Ааа, не искам да се оправям сама". например, моя прителка си купиха къща наскоро, нейните родители и плащат половината кредит. не виждам нищо лошо и не мисля, че е по- малко отговорна от тези, които си плащат кредитите сами.  Simple Smile
за сметките:
в момента живеем с родителите ми и сестра ми т.е 5ма възрастни и бебето
тока ни се върти около 100- 110лв
вода- последния месец  22 кубика. обикновено е около 30- 35 лв/ месечно
нет 20лв
кабелна 18 лв
отопление на парно, готвим основно на газ.
за храна нямам идея, всеки купува.
150лв кредит
мобилните ни са около 50лв
92лв лизинг
100лв за памперси, хомеопатичното лекарство, което му давам за зъбоникненето и разни дреболии.

# 1 104
  • София
caprice спорадична помощ, или подарък от сърце са добре дошли, но никога няма да се съглася някой да ми плаща сметките, нито кредитите или части от тях

имам си причини и така процедирам. искам да към максималко самостоятелна, а това си има цена

# 1 105
caprice , при парно и готвене на газ,тока не ви ли е много?   newsm78 

# 1 106
. Мойта щерка е на 17 и джобни под 10 лв на ден просто и е смешно...
Говоря хипотетично, щото детето ми е малко, но: не само, че ще си взема 10-тте лева на секундата, ами  щом й е смешно, ще й предложа да се посмеем заедно над нейните възможности да изкара некой лев за къщата.
Децата като и мъжа - както ги научиш Mr. Green

Учете ги да харчат по 20 кинта на ден, пък после ги пращайте при мен на курс Laughing

Абсолютно си права Peace

# 1 107
  • Свищов
До преди няколко месеца (преди да почна работа), джобните ми бяха 10 лв за СЕДМИЦА. С това и стипендиите съм се оправяла......щом успях и 4 цифрена сума да заделя настрана....

# 1 108
Asioula, това колко ще й даваш, зависи изцяло от теб, не опира до възможностите ти, а до това, колкото смяташ за редно.
Преценяваш сама, без да гледаш нейните приятели колко получават или дали на нея й е смешно.
Лично за мен 20 лв. са прекалено много за дете на подобна възраст.

...
А за издръжката ...и мен ме издържат,не виждам нищо срамно в това.Не мисля,че да се блъскам някъде по 10 часа,после да бързам,да пазарувам,да готвя, и всичко останало и в 11 часа да съм скапана е по-добър вариант.
Ако ми се наложи,ще работя,Слава богу,за сега не е така.

Всеки има право да избере дали да работи или не, не само, когато се налага Peace
Причините за желание за работа никога не съм мислила, че са само и единствено финансови  Rolling Eyes те са комплексни, включително развитие и вътрешно удовлетворение.
Аз не знам колко часа работя на ден, понякога по-малко от 10, когато се наложи и повече, но пък не живея сама, двама сме, така че като си разделим по половината, в 11 ч. да не сме чак толкова скапани  Laughing

# 1 109
  • Бургас
Еее, тъкмо се чудех къде сте всички, а вие сте отишли да давате отчет "колко пъти в семицата"  Joy

Общи условия

Активация на акаунт