С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 404
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 480
  • Countryside
Ох, четох, четох изводът е един, колкото и да печелиш все не стигат  Mr. Green
Ние не влизаме в графата доход под 1500лв, без да звучи надуто, наистина незнам как се оправя 4-членно семейство в София с тези пари. Ние сме двама, засега. Като извадим заемите имаме да харчим пак доста прилична сума, от нея:
500-600лв храна (тук включвам и алкохол и консумативи около домакинството), става въпрос само за вечеря на 2ма човека и целодневно хранене уикендите, определено си угаждаме, чат-пат заведение, но рядко, домошари си падаме
300лв бензин за колата(засега само една)
100лв за култура (театър, книжка, кино, концерт)
100лв за обяд на двамата през седмицата
300лв за сметки - ток, вода, телефони, кабелна, нет, зимата +100лв повече заради топлото
Дрехи се пазаруват само по намаленията  Mr. Green Тогава отива солидна сума, но поне е на изгодна цена, а е качествено
За основното хранене+битова химия 1 в месеца се ходи до Метро, за останалата прясна храна предимно Била и пазара
100лв козметика за мен, но това е на 3-4месеца веднъж, средно около 30лв на месец
Като ударим чертата ето ги тези прословути 1500лв. Отделно гледаме да спестяваме, все изкача нещо - я ремонт на колата, я някакво обзавеждане или ремонтче, я каското да се плати, я данъци, я сватба/кръщане, я някоя глезотийка. Опитваме се да спествяме и за екскурзийки и някакви допълнителни квалификации, спорт и т.н. хобита. Като цяло извода е, че номера е в приходите, не в разходите. Има основен минимум, без който не може.

# 481
Аз това го написах преди 15 страници тук. Трябва да се работи за увеличаване на приходната част, а не за намаляване на разходната.  Peace

# 482
  • Свищов
На мен приятелки ми се чудят какво правя огромната си заплата Grinning Е, аз за сега я пестя почти цялата, но нямам и разходи. Не, че не мога да я похарча, но сърце не ми дава като знам колко нерви, труд и сълзи съм хвърлила...Не ми е чудно, че някои не съумяват да пестят с голяма заплата. По-чудно ми е кака хора с ниски доходи си позволяват 3-4 кредита, разточителни вечери и глезотии. визирам приятелката си. Тя живее на друг етаж от къщата на родителите си и е уж самостоятелна. Мисля, че само парното е общо. Тя похарчи сигурно 5 000 лв за ремонт и обзавеждане, а работи за 300. Всичко на лизинг, теглила е кредит и прочие. Аз така не обичам. Предпочитам да се стискам, но не и да имам кредити, които са ми отишли за ХРАНА!

Little wingels, пак го казвам:аз получавам доста над средната заплата за града. Майката на приятеля ми работи за 250 лв чисто! Средно тук надника е 15 лв на ден. 22 дни по 15 лв са 330 лв и то говорим за бруто. Лятото мислех да работя в парфюмерия за около месец (имах време и не ми се стоеше, а чаках да почне учебната година). Предложиха ми 6 лв за 6 часова смяна.
А и не виждам как ще работя още работа, защото само с тази се изчерпвам тотално и психически, и физически.

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 17:59 от krem4et0

# 483
  • Countryside
Аз това го написах преди 15 страници тук. Трябва да се работи за увеличаване на приходната част, а не за намаляване на разходната.  Peace
Това се оказва нелека задача. Зависи от много неща - образования, опит, езици... Аз от 6месеца си търся нещо почасово или работа по проект, но не намирам нищо подходящо  Tired

# 484
  • София
И аз това се чудех - каква е тази сьомга от 8.50. В Халите гони 20 лева. За 9 лева мога да си купя само хек.

# 485
  • Countryside
И аз това се чудех - каква е тази сьомга от 8.50. В Халите гони 20 лева. За 9 лева мога да си купя само хек.
Сигурно става въпрос за сьомгова пъстърва, тя е в порядъка 9-10лв/кг

# 486
  • София
Я да споделя един магазин с отлични цени.

Предлага почти само собствени марки и то на отлични цени. Не се заблуждавайте по непознатата марка - опитайте някои от продуктите абсолютно си заслужават - бих дала и повече пари за тях.

ето я веригата

http://www.hranscommerce.com/

пилето им е малко (изглежда нормално а не бройлер гигант) и не замразено с 200 мл вода, имат натурален сок 100% с парченца портокал и без захар по 1 лв, вина френски и италиански на никакви цени, 200 гр шоколад с лешници за към 2 лв. и други - но тези съм пробвала и одобрила

брошурата им е стара на сайта но имат доста магазини  - може да го пробвате

# 487
...
0.3кг*3човека*8хранения в седмица*4.5(седмици в месеца) *8 (средно за кг) = 216 лв. ...
Не се сърди, ама нещо си объркала сметките...  Mr. Green излиза бая повече, от колкото казваш.

Не, не съм  bowuu

Не ядем само месо по 8 лв.  Laughing средно за кг. може да сложиш 6 лв., защото например пилетата в Билата са 4.50 лв., шарана в метро 6 и нещо и т.н.  Simple Smile другия основен момент е, че детето не яде, колкото възрастен, за възрастните  0.2 е нормално, за детето 0.1 кг.

0.2 х 2 + 0.1 + 1=0.5 х 8 х 4.5 х 6 = 108 лв.

+165 за работа = 273 лв.

Останалото до 350 лв. стига и за салати, и за олио, и за млечни, и за всичко  Wink

# 488
  • София
Наистина идея нямам колко върви сьомгата в суров вид, понеже първо цени не помня, и второ сурова не купувам. Точно на ъгъла на Бъкстон и Т. Каблешков има рибно ресторантче, от където си купуваме сьомга на скара - за трима души излиза под 10 лв. Като купим за 10, има и за другия ден. Уникално вкусно нещо Crazy Не знам защо е толкова евтина newsm78

# 489
  • София
Я да споделя един магазин с отлични цени.

Предлага почти само собствени марки и то на отлични цени. Не се заблуждавайте по непознатата марка - опитайте някои от продуктите абсолютно си заслужават - бих дала и повече пари за тях.

ето я веригата

http://www.hranscommerce.com/

пилето им е малко (изглежда нормално а не бройлер гигант) и не замразено с 200 мл вода, имат натурален сок 100% с парченца портокал и без захар по 1 лв, вина френски и италиански на никакви цени, 200 гр шоколад с лешници за към 2 лв. и други - но тези съм пробвала и одобрила

брошурата им е стара на сайта но имат доста магазини  - може да го пробвате

Една приятелка ме подмами да ида - е, видях. Голяма част от нещата са пълни боклуци, съответстващи на цената си. Взех едни консерви боб, ами то ме лъхна на зъболекарски кабинет като го отворих - егати и химията, изхвърлих го. Някакво вино - киселаж, ужас - хвърлих го, сокчета с хиляди консерванти, скариди, замразени, също миришещи гадно. Не, мерси, предпочитам да купя по-скъпо и да ми е вкусно и да не го хвърлям. Има си там и неща от познати марки, които си стават и наистина са на добри цени, но повечето неща направо не стават за ядене.

п.п. Не съм претенциозна по принцип и екзотични храни рядко купувам, но обикновените предпочитам да са читави.

# 490
  • София
С избиране и четене на етикети се купува - то е ясно. Но им неща които определено си заслужават - има и боклуци разбира се и те си личат. Аз затова казах от какво съм доволна от личен опит

# 491
  • София
Продуктите са им уникални боклуци.Въпреки, че живея над техен магазин, само водата си купувам от тях.А качеството на обслужването няма да коментиран, но всеки път като вляза крещят по някой клиент.Супер боклуци продавани от супер простакеси.Лично мнение

# 492
  • София
С избиране и четене на етикети се купува - то е ясно. Но им неща които определено си заслужават - има и боклуци разбира се и те си личат. Аз затова казах от какво съм доволна от личен опит

Ами аз четох етикета на боба, пишеше - боб, вода, сол... а то вътре имаше цялата менделеева таблица, или от консервата смърдеше не знам. Италиански беше, сигурно не е минал техните стандарти, та ни го пробутват тук по 80ст. да не го хвърлят.

# 493
Сигурните разходи всеки месец са :
670 лв. - ипотека
250 лв- детската градина на детето
200 лв. приблизително за парно , ток , вода и телефон
60 лв. кабелна и интернет
100 лв. мобилни телефони
За храна съм забелязала , че по - малко от 20 лв. на ден не може , т.е. 140 лв. за седмица , като в това не включвам перилни препарати и др. за домакинството , тях не ги знам колко са ...
Две коли - бензин и за двете /пак не знам колко ,  ама е поне 170 - 180 лв. на месец /+ дребни други разходи / в това не слагам ремонтите /

Да се върна на храната , аз на ден си пия поне 2 л. кола и без месо не сядаме в нашата къща .
За детето - разните там Данонино и т.н. Купуваме вино почти всеки ден , не остава без кашкавал , филета или луканка ...
В сметката по - горе въобще не съм включила разходите за обяд навън , когато сме на работа , забавления за детето и излизането по заведения ...
Засега не виждам от кое от нещата бих могла да спестя  Rolling Eyes

# 494
ПОстоянните ни разходи -ток,телефон,вода,вноската по ипотечния кредит,кабелна и интернет са 750лв,но у дома целодневно се отоплява,пералнята се пуска всеки ден...биха могли и да са по-малко сигурно.
Храната е основно разходно перо в семейния бюджет,не знам точна сума,но е около 1000лв.Уточнявам,че дъщеря ми в момента не е на градина и се храни у дома,а аз кърмя,т.е стремя се да купувам разнообразна и в рамките на възможното ,здравословна храна.Доходите ни са над посочената сума,но въпреки това не успавяме да спестим или да отидем на почивка в Гърция Mr. GreenСчитам,че в България повечето неща са на европейски цени,което не може да се каже за заплатите Confused

Общи условия

Активация на акаунт