С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 188
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 960
Хм, не знам кое те кара да си мислиш, че нещата, които купувам са много повече от 50 лв newsm78 Разбрахме, че тези, които ти купуваш, са може би 500, но моите не са.

[/quote]

Не, тази година и миналата са по-малко, просто имам дрехи за тази възраст, но предните години, осбено докато беше в детската, доста неща се скъсаха и протриха от игра на лакти и колена. 500 ги взех за пример, не да съпоставям моите покупки.

# 961
  • Варна
Аз съм си един разсипник на фона на повечето жени

И аз стигнах до  този извод за себе си...
И все пак не мога да не попитам нещо. В тези суми с които живее домакинството ви/имам предвид горепосочени такива от порядъка на 700-800лв месечно/ успявате ли да вмъкнете и чисто женските си разходи. В момента се сещам за кола маска - 20лв, фризьор - мин. 10лв/без боя/, козметик - 20-30лв, не споменавам маникюр, педикюр, фитнес и т.н. Ами шампоан, дори да е 2 в 1, душгел, лосион за тяло, крем за лице...Вярно, не винаги са ежемесечни разходи, но все пак ги има. А ССФ винаги изглежда добре Simple Smile.

Имаме две коли - на 10 и на 16 newsm78 години. Само каското на първата, гражданската на двете  и една годишна винетка ни струва 1300-1400лв на година, ако ги пръснем по месеци излиза по малко повече от 100лв на месец. Ами масла, филтри, зимни, летни гуми.

Относно разходите за децата. Ами не са малки, каквото и да си говорим. Дъщеря ми след месец- два няма да може да носи панталоните, които й купих септември. Умаляха й. Ходи на градина, това означава поне 5 комплекта дрехи седмично, маратонките също не й стават вече, якетата, предполагам, също. Ето ти 200лв. Иска книжки - не й отказвам, напротив, купувам с удоволствие. Между 5 и 10лв седмично. В събота и неделя излизаме - детския кът, зоопарк, сокче, пуканки или балон...10-15лв минимум.

Честно казано, на мен ми се струва невъзможно семейство да живее без сериозни ограничения с бюджет по-малък от 2000лв на месец.

# 962
Аз съм в двете крайности: за някои неща съм ужасно стисната, а за други -абсолютна разсипничка Twisted Evil , при което нямам определени критерии, напр. мога да си купя от най-евтиното сирене, но същевременно да си купя Прингълс чипс или може лаковете ми за нокти да са от най-евтините, но да си купя руж за 50 евро, ей такива...

Никога не съм си правела разчет с колко разполагам или колко ми остава за месеца. Май трябва да почна, но е голяма досада baby_neutral  Един път се живее Peace

# 963
Абе определено си е до дете. Ако не му се налага нещо по-специално си е как го научиш. Една мама само за сокчета на ден дава по 15-20лв. Еми това си е доста голям разход. Някой свикват децата само на Хип, а те са доста скъпи и т.н. Малката, след като я отбих, купих АМ, но не го иска, не й харесва и караме на кис. мляко. Един чифт обувки не съм й купила, а има доста от подаръци, или умалели на други деца, но тя носи не повече от 2-3. Дрешки има толкова много, че не съм вярвала, че ще има, и то при положение, че аз съм й купила най-много 2-3 неща, за не повече от 50-60лв. В самото начало за легло, бельо за него и дрешки за малката, както и количка съм дала не повече от 1000лв. Козметиката основно ми е била зехтин, едно бебешко олио, не помня на коя марка, но мисля беше от Кауфланд и хич не беше скъпо. Основно ползвам Бочко. За душ гела, имам 3, и още не са изхабени, и аз не съм купила нито едното. Та май само памперсите, мокрите кърпички и детската кухня (която е 1лв на ден) плащаме. Е този месец аз й готвя и мисля излиза малко по-скъпо, но не са стотици левове, определено.

Със сигурност след години тези пари ще са до никъде, а като стане тинейджърка съвсем. Но като бебета е най-евтино, то е и логично да е така.

Polly N. за женските неща веднага ти отговарям - кола маската ми е 7лв, на останалите места си имам епилатор и не ми е нужно да плащам. За фризьор ми е пак 7лв. Шампоана и балсама са ми 10лв, но поне 2м карам с тях, душ гела, зависи какъв си взема, ама той изкарва доста повече. Кремове не използвам, сега само тоалетно мляко, защото като съм бременна и кожата ми е по-суха, но това не е голям разход. Маникюр и педикюр никога не съм ползвала в живота си.  Иначе за децата събота и неделя в детски кът си прав, там кожи свалят, но ако е в парка, не излиза така скъпо, сокчето пак си го пие всеки ден, дали е в къщи, около блока или някъде другаде. Та така, то зависи и от възраста, както казах по-горе. И как го научиш де, не да го лишаваш от всичко разбира се!

# 964
Ам дам.. женските неща Simple Smile
Не употребявам такива процедури - ползвам епилатор, не ходя на фризьор (затуй косата ми е прекрасна  Blush) .. Не ходя на маникюр и педикюр - имам гъдел  Laughing .. бях за сватбата за първи и последен път на всякакви такива щуротии .. е писна ми 4 часа в салона .. не са за мен тия неща  ooooh!
Не се гримирам.. все още .. Simple Smile Като мине някоя друга годинка може и да започна да се леко..
И боя за коса не ползвам.

# 965
  • София
а някоя книжка, моливче, пластелинче или играчка не купувате ли на децата си - вие, дето имате месечен разход от 50 лв за малко дете?
днес му купих поредните 2 книжки с картинки и приказки - от най-простите и евтини български книжки. дадох 5 лв. за тях.

# 966
а някоя книжка, моливче, пластелинче или играчка не купувате ли на децата си - вие, дето имате месечен разход от 50 лв за малко дете?
днес му купих поредните 2 книжки с картинки и приказки - от най-простите и евтини български книжки. дадох 5 лв. за тях.

Купувам му Simple Smile
Аз казах р-д до 100 лв Simple Smile И да главно книжки и играчки влизат в това число.. Дрехи му пазарувам 2 пъти годишно за следвщия сезон по разпродажби Simple Smile Та текущо е само за играчки и книжки Simple Smile

# 967
  • Бургас
Ами и аз купувам много неща за децата,но идеята на темата беше да се даде начин за разионално разпределяне на бюджета,така че да стигат наличните приходи и евентуално да се пести от тях,затова казах,че лично на мен ми е полезно прочетеното до тук,а това, какво мога да си позволя да взема на децата си различно от необходимото им е друга тема.

# 968
Всъщност играчките са важни, но количеството не е толкова от значение. Малката има купища и не си играе с тях. Децата си намират всевъзможни забавни неща в домакинството.

# 969
Всъщност играчките са важни, но количеството не е толкова от значение. Малката има купища и не си играе с тях. Децата си намират всевъзможни забавни неща в домакинството.
А точно!
Моето почти никак не ги отразва.. и напоследък доста спрах да му купувам, че освен за бомби и за разглобяване, за игра не ги ползва  ooooh!
Но пък, примерно, прекрасно си играе на готвач реално  Laughing

# 970
  • космополитно

Абсолютно! И у нас играчките стоят задгърбени в коша, а детето ми и братовчедка й играят в захлас, заровени в кутия от ботуши, пълна с  пъстри боклуци (от гледна точка на възрастните) Rolling Eyes

# 971
И аз съм като duhi_pihi за женските неща - имам епилатор, ножици, лакове .... На фризьор - на 2-3 месеца, да ми вземе крайчетата, поддържам една и съща прическа, която след много експерименти установих, че ми отива. Преди Н.година си правя едни леки кичури, които  подновявам след 1 година. Израстват, но косата ми е такава, не личи, правя ги за обща твърдост на косата ...

Разходите на детето /моето е на 13/.
2 лв. на ден за закуска - 42 лв. Цената покрива всичко в училищната лафка - сандвич или пица, или фурнети, или сухи плодове, или пресни плодове .... плюс нещо за пиене, е не Нестий.
Няма доп. транспортни разходи - водя и връщам с колата. Влиза в парите ни за бензин.
Дрехи - определено ги носи повече от 1 година. Някои любими може и 4-5 години да ги кара - добре че дойде модата на голите кореми  Simple Smile Бутушите - определено 2 сезона. На разпродажбите сме първи. Обича Ю Би Джийнс, Кенвело и Тера Нова. Последните й дънки от Юби са за 18 лева. Пазаруваме 2 пъти годишно, като давам към стотина лева. Бельото си го между другото, от джобни и от лични средства, които се трупат от роднините.
За книгите - у нас се събира библиотека 3 поколения, не ми са разход. Основните неща ги имаме. Нови попълнения влизат като добавки към подаръците.

В резюме - и 3 деца като моето да гледам, пак ще ми е по-евтино в сравнение с пиенето, пушенето и компютърната мания на мъжо.... плюс моите цигарки.

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 00:04 от B l a n k a

# 972
За женските неща е много относително, но към момента разходите ми като гледам са супер малки newsm78
Фризьор на 3 месеца, 10 лв., имам хубава коса за щастие и не ми се налага друго, освен освежване. Дълго време правех кичури - 60 лв. на месец и половина, но в един момент така се наслагаха един в/у дрг, че се изгуби ефекта, пък и честно казано, май ме хванаха за канарче и на всяко ходене ми вдигаха цената Laughing като се обърна назад - чисто разсипничество  Rolling Eyes ама, имала съм бол пари - давала съм, не виждам как това бих могла да го причислявам към основните разходи за месеца  Joy

Маникюр и педикюр - аз, справям се доста добре, отказах се миналата година от услугите на "специалисти", когато една маникюристка ми казраза играта на ноктите  #2gunfire

Обезкосмяване - домашна кола, епилатор, бръснач, основно последното, нямам време, а и ми писна от болка.

Козметик - ще ме извинявате, но на това отказвам да се подложа, пробвах да ходя на почистване на лице и едва ли някога ще повторя  Embarassed правя си почистване и маски вкъщи ...

Шампоаните, кремове и т.н. ги причислявам към ежемесечните консумативи, заедно със сапуните и др. подобни.

Фитнес - уред вкъщи, то за него не ми остава време (и желание), пък да не говорим за зала  Mr. Green

За мен това са неща, които може да се правят и с малко пари, и с много пари, въпрос на навик, желание и горчив опит понякога  Mr. Green

# 973
  • София
И аз не отговарям на условята, но разходите ни са значително по-малко Rolling Eyes

Тричленно семейство сме, към 700 лв./месец харчим за основните неща.

Храна: до 350 лв., като на обяд взимаме готова, а вечер се готви.
Консумативи (телефони, ток, вода + другите: шампоани, сапуни и т.н.): до 200 лв.
Газ за колата: до 60 лв.
Градината на детето: около 90 лв.

Пазаруваме основно от Метро. За по-ежедневните неща ХИТ и Била.
Дрехи и т.н. - купуваме за празници или някакъв повод, не сме от разточителните в това отношение, без значение от доходите Peace
smile3525
храна - смятах я преди около половин година беше 800 лв /рядко ядем месо, готова кайма аз не, мъжот си взима кюфтета/, плодове, зеленчуци /сега основно зеле от бидона  Mr. Green/  сирене, кашкавал, яйца, извара, масло, маслини, ориз, картофи, боб, леща, риба /обикновено скумрия/ кис. мляко, мед, олио, зехтин, подправки, винце и биричка  Peace на ден оставям на пазара и в супера по 20-30 лв средно  ooooh!
парното с топлата вода за декември беше 100 лв /парно сме ползвали за седмица в малката стая на 2,5/ за януари мисля да не отварям сметката  #2gunfire
ток средно по 80 лв
студена - 25 лв
вход - 20, трипъл плей - 40, телефони 40
препарати, ТХ, сапуни, салфетки, паста за заби, препарат за миялна и т.н.  - не съм ги смятала ... поне към 30-40 сигурно, не всеки месец на малкия от неговите прахове ... три вида по 10-11 лв са
онзи ден му купих продукт на ла рош - 28,00 лв - е предпочетох пред кортикостероид за 3,00 лв и др. подобни за него
ми то все нещо има - този месец шезлонг - 100 лв, другия столче за хранене - 128 лв... да е жив и здрав да расте - шейна, колело ... и т.н. тези не спират
за дрехи - купуваме  само като сме закъсали - не обичаме магазините  ooooh!
подстригвам се на месец и половина - 10 лв
и косми махам на три седмици за 15,00 лв  Mr. Green
към 1300,00 са до тук  Peace
както забелязвате не са включени зъболекари, заведения, пътувания, гости, свещи, цветя, кино, театър, още куп неща които съм забравила, дрехи на малкия, който расте като гъбка да е жив и здрав  Heart Eyes а! кърмя и съм с пелени за многократна  Mr. Green който иска да си добави памперси и АМ  Peace
добавям за нас 1100,00 кредити  #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire - за тези много ме е яд /за апартамента са, не са за глупости, ама  #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire/
и сме на 0,00 в края на месеца

smile3506 smile3516 smile3515

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 03:56 от adicted

# 974
  • София
Хм... Само кремът за лице на бебето е 20 лв. И се ползва... ми, м/у 2 и 3 месеца...

Общи условия

Активация на акаунт