НОЕМВРИйско бебе вече "пее", рита, маха и се смее!

• 11 166
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
Добър вечер мами!
Ейййй днес голяма скитня му дръпнахме. Като излезнахме към 1,30 та чааак до 7 вечерта. Първо тръгнахме за среща с Валя и Мишката, нооооо спукахме гума да упсях да ги видя за окоро 10 минути - ама двете малки принцеси и двете мами са още по сладурски на живо - бебките им имат страхоотни светли очета  Hug. После с татито седнахме в едно ресторнтче - на Мара първата кръчма Mr. Green, впрочем бебка се държа много свойски сйс всички от персонала. То не бяха усмивки, то небеше пищене Joy.
После се пошлляхме по пазара и то стана 7 часа ooooh!. Нищо нека свиква детето!

Тони какво ти е на щитовидната  - аз имам синдром на Хашимото и пия ел тироксин от 6 години на сам - не съм го спирала нито ден - и никой нищо не ми е казвал за влиянието на лекарството върху Мария - та поста ти доста ме притесни - моля те пиши ми на лични, че ако нещо са изпоснали да ми кажат докторите просто ще ги #2gunfire. Дано да се оправиш бързо - знам колко е гадно даса ти пощурели хормоните - бях като невменямема Sad

# 211
laticia, Джорди, Didi_83, shoppy-мими, elleee, мария радева, DeeDee76, Шамс, Yuliya2008, mariat и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
 Hug Нощната смяна е пълна  Mr. Green Ей,народе  Hug лека нощ и дано е спокойна и неревлива за всички наши бебенца   love001
Бубе, нещо Ели ми се губи  newsm78  Чували ли сте се, как са те?  Hug

# 212
Лека и спокойна нощ от мен.Бебка и тая вечер плачка,но по малко.Ще видя как ще е утре,но значително е по-добре положението,Айде че съм загинала за сън  Hug

# 213
Еле, може да е бил далак, черен дроб, а може просто спазъм. И аз съм получавала такава гадост. Идея си нямам от какво е, но и след раждането ми се случи. А за съвпадението... Може и да има нещо, ама знае ли човек Peace

Денчо, къде намерихте заведение, където може и с бебе. Аз ходих миналата седмица на среща с колежки и щях да се удуша от цигарен дим. А така ми се искаше да мога да взема Яна поне да им я покажа и Ники да си я прибере вкъщи.

Извинявам се за разсейването Embarassed Не видях, че питате. Да, Елито е ОК. Няма болки в бъбреците. Днес ходихме по улиците. Анита май вече няма колики. Расте и хубавее Grinning А майка и има време да оправи къщата щот форум нямаааааааа Mr. Green

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 00:27 от Бубе

# 214
Темичка, някой по-назад не беше ли споменал, че Ели е без компютър, аз така съм запомнила, но може и да греша Embarassed
На мен пък Лора ми се загуби Confused

Миме, зимафлуорът се дава за зъбите - подпомага растежа и здравината им. Преди време, когато мъжът ми беше студент ( а то не беше отдавна Wink) СЗО го беше включила в списъка на едно от здравните постижения, напоследък обаче се появяват статии в интернет, че не е полезен и т.н. Даже мен ако питате, се създаде някаква масова истерия, но както и да е. ВСеки си преценява дали да го дава или не Peace

Лейди, ти ли разказваше, че крачетата на малката са се подули? Тази вечер и на Косето му се случи, сигурна съм, че стана от чорапите, той по принцип чорапи не носи, но тази вечер му сложих едни и пет минути по-късно крачетата му бяха отекли. Махнахме ги и се оправиха моментално.

Ели, и аз като Бубето мисля, че може да е съвпадение, но от друга страна бебетата усещат много. Те са като животинките, имат повече инстинкти, отколкото разум и затова усещат какво ли не Simple Smile. Даже аз съм си наумила, че се радвам на спокойни бебета, защото по някакъв начин им предавам собственото си спокойствие Laughing Каката между другото, и досега безпогрешно попива настроенията ми - винаги, когато съм нервна или кисела, нищо дори да не й казвам, и тя става неспокойна и кисела. НО не го мисли много, важното е, че е минало Simple Smile

# 215
Как сте сладури  Hug
Fairy -аз да запитам  Rolling Eyes кога се започва зимзфлуорът?

# 216
  • София
Това за връзката между майка и дете я усетих още веднъж....
Преди нова година бях ходила с приятелка до Пловдив на разходка и бях оставила Ники на майка. На връщане щях да се блъсна с един джип - не видях, че е тръгнал да изпреварва и тръгнах и аз ... Добре, че го видях в последния момент. Вечерта като взех Ники да я кърмя след баня в момента, в който я доближавах до гърдите си тя изведнъж почваше да реве силно и не искаше да ме докосне. Майка ме пита дали не съм се стреснала нещо (не й казах за случката, защото тя все "Да караш внимателно, да не бързаш" ). Естествено казах, че не е имало нищо. Но Ники ме доближи чак на следващия ден...

# 217
Здравейте, момичета! Аз днес съм към нощната смяна, защото преди час включих компа спациално да видя какво сте писали днес.
Благодаря за поздравите за порастналото ми момиче!  Hug Hug Hug
Утре трябва да я водя да и слагат първия Пентаксим, но нещо ме хвана шубето да не ми е болно детенцето и да стане някоя беля. Тя просто си киха от време на време- прави го всеки ден още от родилния дом, ама аз се психясвам нещо. Сигурно защото мен на обяд ме хвана един гърлобол като преглъщам, а сега и носът ми се разтече. Смуча Хомеовокс за гърлото и капя солена вода в носа (адски гадно), ама май ставам по-зле. И ме е страх, че няма кой да ми гледа детето, а не искам да я заразявам... Слагам маска като я кърмя, но се задушавам да седя в стаята по цял ден с тая маска... И се чудя дали изобщо да ходим при педка..
Иначе днес свеки дойде следобяда и и оставих Рая за първи път- минало добре. Вечерта към детегледачите се присъединили и майка ми и баща ми, за да можем ние с мъжо да идем на един детски рожден ден за 2-3 часа. Заради грипната епидемия не исках да вземам малката с нас, че там все едни деца, ходещи на градина и училище... Размразих кърма и отидох спокойно. Но когато дошло време за хранене- Рая само пищяла и не искала нито шише, нито лъжичка, нито спринцовка- плюела и ревала... След малко повече от час неуспешни опити ми се обадиха и аз реших да се прибера- намерих си детенцето задрямало, изморено от плача... А бабите- бесни- да съм я свиквала на биберон, не можело то така, така никъде не съм можела да мръдна, а и като дойдело време за сокове и пюрета тя пак нямало да иска, защото не и ги давам през цица... А какво да правя, като Рая залъгалки не ще, преди пиеше от биберон и кърма, и глюкоза, но сега не иска нищо- навирам и шишето в устата, но тя пищи и даже не я затваря да разбере какво и давам. Само като се сетя, че ме беше страх като пие от шише да не откаже цица, а то- точно обратното стана...
Хайде лека от мен! Стискайте палци като се събудя да съм по-добре...  Praynig

# 218
Хайде лека нощ и от нас. Отиваме да се приспиваме с рев.

# 219
Няма, братче,сън за нас. Поне коремче малко ни поотпусна, но пък се ококорихме и само си дъвчем каквото падне - юмручето вече не е много на мода, предпочитаме я ръкавче, я чаршаф, я на мама и татко тениските  hahaha Joy След сума носене и приспиване на фона на звучно мляскане на ръкав, капитулирах, тръшнах го на шезлонга му шпоне засега се е кротнал) и дано да заспи, че не знам вече...

# 220
  • Бургас
Ола лааа! Докато изчета всичко и вие почти сте приключили с новата тема - 15 страница! Браво момичета!
Да кажа и аз ние на 28 бихме първия "Пентаксим" - за сега сме добре, няма температура, но беше размрънкан 3-4часа след ваксината и толкова, но след ваксинацията като се прибрахме дадох профилактично 3 мл. "Панадол"
Тежим 6,045кг и сме дълги 59 см  - резултата е за месец - 3см и 1,495кг (бях се притеснила, че първият месец наддадохме само 830гр)! Малко ме стресна педито, като каза, че почти нямаме фонтанелка и действително, дори и в родилният дом не съм я напипвала (явно си е била мъничка)  Thinkingи да намалим "Вигантола" на 1капка през ден  newsm78(до сега бяхме на 1 капка всеки ден), иначе миткаме по улиците и толкоз! Laughing
Чета, че заформяте национална среща - супер бройте ни и нас с малкия, но татито ни е под въпрос (само с картечен пистолет мога да го заведа сред толкова нови хора, че и с бебета Mr. Green Mr. Green Mr. Green), дали вашите татита ще гледат и нашето чаве срещу подкуп разбира се  Joy Joy Joy! Шегата на страда идеята е страхотна! Аз бих дала предложение и за Смолян - имат приличен хотел (май беше военен или нещо такова ще питам, за координати), а и там има какво да се види и къде да се отиде! На Жеравна е много красиво и се намират и нощувки на прилични цени, също и Габрово е добър вариант (мои познати са спали в много сладка къща, предполагам, че има доста такива там).
Честито на всички, които са имали повод да празнуват през изминалите 3 дни!  bouquet
Лека нощ на всички!

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 01:32 от DeeDee76

# 221
Дойде ми проблясък, че някой беше питал за диета и кърмене Simple Smile. Аз писах по-рано, но пак ще кажа - в момента ям плодове, зеленчуци, месо, млечни произведения, яйца и май друго няма. Варени или печени, но не пържени. По този начин съм изключила всичко тестено, сладко и прекалено мазно. В момента съм минус 19 кг  Mr. Green Ако изключим 12-те, които свалих, докато бях в болницата, значи за два месеца и половина съм свалила 7кг, което за мен е напълно задоволителен резултат Sunglasses . Имам още 5кг, за да си върна теглото от преди бременността. И още 15, за да стана на килограмите, които искам ooooh! Но лично за мен това е най-ефикасният начин - хем не стоя гладна, хем свалям килограми.

Шамс, съчувствам ти. А той спи ли привечер? Ако спи, да вземете да не му давате, та през нощта да спи. Или няма такъв шанс?

# 222
  • На топло...

Най-после да докопам и аз компа без дребен в ръце, инак само ви чета Hug...

Ние сме добре, днес бяхме на възстановителна гимнастика за час, разкатаха ми фамилйката Embarassed, уДжасТ! Бебо пък посука, позяпа, похили се и айде свърши времето:lol:... Но пък видях и други дечица колкото нас големи, направо невероятна е разликата от пет седмици само дори - една мадамка-бебка се опитваше да докопа с ръце шише с вода от коремна поза Shocked! Надявам се нашият господин занапред да се покаже достойно и да завърже социални контакти (майка му като не я бива) с мацките дет´ се обръщат, гледат през рамо и глава, и се хилят едновременно Shocked...

Иначе - ходим по дълги разходки с количка и слинг (мама знае две и двеста вече Joy), като писнем ааайде в слинга на цицата и нататък с количката, няма да се връщам от половината път я!, кила имам да свалям и километри да въртя Blush...
А вкъщи Йоши реве да бъде носен, но пък се заслушва в детските песнички, вече се приспиваме прави на рамо - по-скоро зяпащи през рамо, та като се уморим от дюндякане и слушане се одрямваме... Също "си купи" най-накрая ръчички - да си ги събира и гледка Crazy, радост на мама! Ох, много го обичам туй дете Heart Eyes!

За вит. Д в чужбината и Зимафлуора... В Зимафлуора освен флуор има и вит. Д, тъй че явно ни предписват. Йошката го приема от първия ден, в който му махнаха сондата и почна сам да суче, т.е. веднага след раждането би било.

Ели, страшна е връзката майка - дете Hug!
При нас засега е все още на ниво "мама е на 30 см. отдалечена, събуждам се да я търся!" Whistling...

Диди, защо слагаш маска Thinking? Ние не носихме вкъщи като бяхме с мъжа ми яко настинали. Бебето е на кърма, това което имам го предавам чрез нея, заедно с антитела newsm78 ,по-скоро ако някой друг е болен да сте с маски сякаш или?... И хич не се чуди как ще буташ попара в гърдата hahaha, дотогава може Райчето с вилица и нож да яде, децата растат с часове Peace!

Тофи, ти беше попитала за главичката, ако се не лъжа... Освен честото слагане по коремче, пробвай да придържаш дупето с една ръчичка (четох го някъде като се бях притеснила за моя ´убавец, че спря да я върши таз функция), а с другата поглаждай гръбчето, при Йоши действа като го измързи, въпреки че от самото начало си вдига главичката.

Хайде лека, пак го метнах на рамо, че 30-те см. веднага ги отразихме...

Честито на всички, имали и имащи поводи тези дни Hug  bouquet Heart Eyes!

# 223
Здравейте мами от мен, много отдавна не съм писала, ниамам време за нищо и все немога да се организирам.
Нашето бебче спинка всяка вечер различно, понякога си мисля че е влязъл в някакъв режим и хоп на другата вечер се сабужда на два часа а понякога и на един  #Crazy А и да се отчетем 6100 кг и 58 см, сложиха ни първата ваксина на 8 седмици, втората в понеделник а сега в сряда ще ни е третата, дано и на нея нямаме странични ефекти  Praynig
Някой беше питал за вит Д- тука изобщо не са ми споменавали за него, не е практика да се дава, но аз знам за него от вас и си порачах от БГ но незнам как да го давам  Embarassed За това за зъбите (не му запомних името) също не го дават, абе незнам дали е за добро или за лошо но тук нищо не дават  newsm78
За диетата пак не помня кой пита, аз опитах но ми намаля кърмата, та засега не ям само сладко и тестено да видим какво ще стане, но засега съм -3, което не е нищо още, имам още 8 да свалям  Cry
Да не забравя честито на всички, които имат повод  smile3525  bouquet
Абе и още нещо щях да пиша ама забравих, после ще се включа пак
Лека и поспалива на всички мами и бебоци Heart Eyes

Еииии..... няма сън за нас и това е...... #Cussing out

# 224

Общи условия

Активация на акаунт