Октомврийче сладко спи, майка му във форума крещи

• 9 804
  • 312
  •   1
Отговори
# 225
Решетка за пара аз имам досущ като Каменцето. Купена е от също Метро, отдавна, и не помня да струваше повече от 8-10 лв. Варила съм в нея обаче само замразени зеленчуци, за картофи не мисля, че ще стане окей. Пък и витамините в картофите се запазват по-добре, ако се сварят небелени и после се обелят и почистят.
Параходче много вкусни стават и картофите на пара в тази решетка. Аз също ги варя с обелките, като ги измивам добре преди това и после като се сварят ги беля.   Peace

# 226
Привет Simple Smile Минавам да метна едно око Wink

# 227
А, и още нещо да добавя за дихотомията "готови" и "домашни пюрета".
То се знай, че всички ще ползваме готови заради пестенето на време и по-гладката им консистенция.
Но! Била съм в над 20 държави може би и никъде (освен чат-пат в Турция и Кипър) дори най-хубавите зеленчуци и плодове не могат да стъпят на малкото пръстче на най-евтината и некачествена стока по нашите пазари. Та.. откъде производителите на немски и английски пюрета ще имат по-добра суровина, м?
Може би трябва да избягваме само най-ранните пролетни реколти, заради нитратите.

# 228
Здравейте... Hug

После ще чета, че се прибрах само да накърмя гладника и пак офейкваме на разходка

Ходихме на консултация и съм много щастлива, че съм успяла с кърменето и кризата през 3-я месец...резултат-6кг. и 60см.   Умирам от кеф, 800гр.за месеца и 3 см., незнаете колко съм щастлива, че се преборихме и двете...

Почерпете се за нашето започване на 5-и месец... Hug
  Неди честито на Никол-да я схрускаш таз красавица... Hug Heart Eyes

# 229
Александра, браво! Видя ли, че е възможно  Hug

# 230
  • София
Заобичах Рая още докато беше в корема ми! Много искахме да имаме бебе, но след двете чертички на теста ми беше нужно малко време да свикна с новината. Имах много тежка бременност ( както всички вие знаете ) - повръщах и ми се гадеше почти през всичките 9 месеца, имаше дни в които нищо не можех да задържам в корема си, в други ядях само кисели ябълки и кисело мляко, чуствах се виновна пред детето си, че в този момент то зависи от мен, а аз не мога да задържам храна, за да може то да расте.В края на пети месец лежах в болница за задържане, след като ме изписаха се оказа, че трябва да пазя леглото до раждането, защоо имах контракции и риска да загубя бебето беше още на дневен ред. Всекидневието ми до този момент свързано с работа, контакти с хора и доста разнообразен социален живот се преобърна с главата надолу. За капак една седмица преди термина трябваше да ми направят спешно секцио защото бебето се задушаваше в мен. Имам много бегли спомени от момента в който видях детето си за първи път, беше мъничка, мяукаше като котенце и кожата и беше със синьо - лилав цвят, нямах сили за друго освен да я цункам по крачето и да пусна няколко сълзи. Това малко същество ме изпълни с такава безгранична любов, не съм предполагала дори....въпреки, че моя много близка приятелка ми беше казала, че любовта към детето расте с всеки изминат ден и май че е права, поне при мен е така!
Извинете, че изпаднах в такова словоизлияние!
Александра, поздравления за теб и малката красавица!

# 231
  • София
Момичета дайте акъл: Как да науча 7-кг - мовия си син да заспива в кревата?
Бях си решила, че ще го "глезя" до 3-тия месец да заспива на ръце и оттам нататък лека полека да почнем да се оставяме в креватчето. Да ама не! Утре навършваме 3 месеца и след днешната първа проба резултата е плачевен! 15 мин неистов рев(толкова издържах), ама рев със всичките му екстри! Почервеняване, посиняване, задържане на дъха и пронизително пищене! Ушите му чак се напълниха със сълзи  Cry Последващите 15 мин, не се различаваха особено от предходните, с тази разлика че го носих из целия апартамент с най-силното ми възможно друсане, докато спре да реве и се успокои. После пък само като се приближахме до креватчето, започваше да пищи, да не говорим ако се опитах да го оставя Sad
Положението е плачевно! Много ми тежи вече, незнам след седмица две, дали въобще ще мога да го дундуркам  Sad
Трябваше сигурно така да процедираме отначалото, ама свършена работа вече! Дайте ако можете идеи, как да стане?

# 232
Ето малко снимки на който му се гледа http://www.snimka.bg/album.php?album_id=335741

# 233
Сисилия, това май ни е болна тема на мнозина...  Embarassed

Аз не съм напреднала много в областта, но ето ти моят опит: не започвай "обучението" с дневния сън. Децата ни вече са достатъчно големи, за да знаят, че се спи на тъмно и нощем да спят по-добре, отколкото през деня... А и не винаги сме сигурни, кога им се спи денем. Аз например моята знам, че не заспи ли на обяд (между 11 и 12), след това ще кършим пръсти цял ден и ще дремне половин час чак към 7-8 на цицата или в ръцете ми. Но това го научих след много опити.

Мога да се похваля, че вечер и нощем почти не нося Марта преди сън - кърмя я само легнала и като се наяде и разхлаби хватката около зърното, се измъквам много внимателно. Лежа тихичко до нея докато заспи дълбоко, обикновено 10-ина минути, и после я пренасям в креватчето. Понякога има фалове, но рядко. Понякога даже излизам да си свърша нещо в тоя период Grinning

На обедния сън, обаче, и ние сме само на ръце. Още действа номера с повиването, само че изведнъж спря да иска да заспива права в мен и вече се люшкаме легнали. Ако не се е изнервила и съм я хванала навреме - отнася плувката за около 10 мин, така и на мен ръце ми остават.
В дните, когато заспива по-трудно, цялата тая работа ми натежава и аз си казвам "кога ли ще се научим да заспиваме сами?", но не мога да си мъча детето! Опитите досега са резултирали в безутешен рев и нещо по-лошо - изпуснат момент за заспиване и после часове напразни усилия, дори на ръце.
За дневния сън утехата ми е, че съвсем скоро ще започнем да ги извеждаме целодневно навън и ще спят там!

Обаче много искам и другите момичета, чиито деца не спят в леглото, да споделят опит!

# 234
  • София
Сисилия, според мен детенцето ти все още не е готово да заспива само. Калоян на 3 месеца правеше същото, само да го оставя в леглото му следва рев до посиняване. Сега, от 2-3 дни му се случва да се събуди докато го пренасям от ръцете си, където е заспал, хранейки се, до креватчето му, но ме поглежда, усмихва се и заспива пак. Дано да не е период.

Въобще, до сега винаги е заспивал на гърдите ми - и следобед и вечер. Забелязала съм обаче, че ако се събуди и е в леглото си реагира според това кой пръв ще го вземе. Ако съм аз - следва все по-силен рев, докато не се прикачи пак към цицата. Ако пък е баща му се успокоява, усмихва му се, гука му и т.н. Това ме навежда на мисълта, че следващия етап би трябвало да е да оставям таткото да го приспива вечер, след като съм го нахранила. Но и приучаването към заспиване е процес, който иска време и зависи от укрепване на психиката на бебето.

Параход, Калоян също много трудно спи следобед, ако не се е разположил върху "термо-матрачето" си, т.е. мен. От около седмица го оставям да спи на голямото легло, след като съм го накърмила легнал, така успявам да си свърша по някоя къщна работа в следващите час - два.

Александра, браво за добрите резултати!

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 15:03 от Ариана

# 235
  • София
Сисилия, това май ни е болна тема на мнозина...  Embarassed

Аз не съм напреднала много в областта, но ето ти моят опит: не започвай "обучението" с дневния сън. Децата ни вече са достатъчно големи, за да знаят, че се спи на тъмно и нощем да спят по-добре, отколкото през деня... А и не винаги сме сигурни, кога им се спи денем. Аз например моята знам, че не заспи ли на обяд (между 11 и 12), след това ще кършим пръсти цял ден и ще дремне половин час чак към 7-8 на цицата или в ръцете ми. Но това го научих след много опити.

Мога да се похваля, че вечер и нощем почти не нося Марта преди сън - кърмя я само легнала и като се наяде и разхлаби хватката около зърното, се измъквам много внимателно. Лежа тихичко до нея докато заспи дълбоко, обикновено 10-ина минути, и после я пренасям в креватчето. Понякога има фалове, но рядко. Понякога даже излизам да си свърша нещо в тоя период Grinning

На обедния сън, обаче, и ние сме само на ръце. Още действа номера с повиването, само че изведнъж спря да иска да заспива права в мен и вече се люшкаме легнали. Ако не се е изнервила и съм я хванала навреме - отнася плувката за около 10 мин, така и на мен ръце ми остават.
В дните, когато заспива по-трудно, цялата тая работа ми натежава и аз си казвам "кога ли ще се научим да заспиваме сами?", но не мога да си мъча детето! Опитите досега са резултирали в безутешен рев и нещо по-лошо - изпуснат момент за заспиване и после часове напразни усилия, дори на ръце.
За дневния сън утехата ми е, че съвсем скоро ще започнем да ги извеждаме целодневно навън и ще спят там!

Обаче много искам и другите момичета, чиито деца не спят в леглото, да споделят опит!
Hug Благодаря ти мила  Hug всеки чужд опит ми е от полза!
И ние заспиваме опаковани в одеалцето Sad това е другото лошо нещо, на което го научих Sad Ако не е увит ето така  http://www.oktomvri2008.snimka.bg/album.php?album_id=304853&pid=10278855 забрави да заспи, колкото и да го друсам!
И заспива само изправен  ooooh! Като кон  ooooh!

# 236
Ариана, аз също бих я оставяла на спалнята - още не се обръща - но денем и на цица не заспива! Пуста любознателност...все да гледа, да не пропусне нещо...

# 237
  • София
. Ако пък е баща му се успокоява, усмихва му се, гука му и т.н. Това ме навежда на мисълта, че следващия етап би трябвало да е да оставям таткото да го приспива вечер, след като съм го нахранила.

Пази Боже да накарам баща му да го учи  Tired Страхотен инат е и със сигурност ще издържи да го остави да реве доста повече от мен! А аз със сигурност няма да издържа Sad

# 238
  • София
. Ако пък е баща му се успокоява, усмихва му се, гука му и т.н. Това ме навежда на мисълта, че следващия етап би трябвало да е да оставям таткото да го приспива вечер, след като съм го нахранила.

Пази Боже да накарам баща му да го учи  Tired Страхотен инат е и със сигурност ще издържи да го остави да реве доста повече от мен! А аз със сигурност няма да издържа Sad

Аааа, не! Неистовия рев хич не ми се връзва с представите за възпитание!

Параход, а какво помага на Марта да заспива? Знам ли - пробвай да затъмниш стаята, да и осигуриш тишина и въобще да направиш обстановката възможно най-скучна и позната на малката любопитка  newsm78

# 239
Абе аз знам какво й помага - вана, ама мога ли да я къпя във вана и на обяд  newsm78 Ще вземе да ми върти номера вечер...

Тъмното също е задължително условие, естествено! Но завесите и щорите не докарват достатъчно тъмно. Абе и аз успокоявам с едно "не е готова", пък и все още е едва 6 кила  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт