Октомврийче сладко спи, майка му във форума крещи

• 9 808
  • 312
  •   1
Отговори
# 135
Хеленка, на работа ли ще се връщаш ?

На мен тази тема ми е интересна - кой до кога смята да си гледа детето ? И не за да си сверявам часовника - за себе си съм го решила - а от изследователско любопитство Simple Smile

# 136
Сикониум аз ще го гледам докато е високо-платеното майчинство. НЕ мога да си позволя повече, защото с две деца и нисък доход сме за никъде.

# 137
И мойте деца са киселяци днес...уфф...
Параход, мерси за статията, не разбирам защо всички ти скачат така, или те карат да не коментираш темата...  newsm78. Аз по- добре поднесена, достоверна и сдъвкана информация от начина, по който ти я даваш не съм виждала.

Теми за самозадоволяване и епилация- може да си отворите по другите форуми, мене нещо не ми се чете за чуждият опит...

Тук е абсолютен кокошарник, няколко дами не се държат като такива, обстановката е като в автобус 213 на път към гарата... кротнете се малко, ей!!!  Sick

Аз съм от скритите- скрих се отдавна и не помня как да се открия... както и аз държах на личните си данни...  Sunglasses

П.С. дърлете се още малко, че поне да си оправдаем заглавието и в новата тема- спрете да търсите под вола теле...
 Tired ooooh! Naughty Thinking Crossing Arms

# 138
http://www.youtube.com/watch?v=jZSlYWu-tqM
Здравейте Simple Smile
аз много неща исках да напиша, но забравих...
аз малко ще се намеся, въпреки че исках да пропусна...
Та Криси знам, че е твое решение и слушаш педиатъра си... това е хубаво, той наистина познава детето ти и знае най-добре... но ти неведнъж си казвала... не смея да цитирам, защото не си спомням точните думи но... : моя педиатър е най-добрия в Пловдив и половин/по-голямата част от Пловдив в записана при него... по този начин можеш да накараш някоя мама в по-малък град, а й не само, да се усъмни в нейния си педиатър... може да си каже... пловдив... голям град, по-добрите доктори се натискат да са там... половин пловдивчанки са при него... егати аз при тоя дет съм се записала... нищо не разбира... Криси вече е на поредото пюренце, а моето дете е до никъде...
Моля те не се засягай, но наистина едно такова изказване може да навреди! особено за нас майките с по едно детенце, всяко нещо е ново и все сме в чуденка добри майки ли сме или не сме? дали правим най-доброто за нашите деца...
та това, което най-добро за едно дете, може да е най-лошото за друго...
Доверявайте се на педиатрите на дежата си, но не сляпо... както и на форума... много полезни неща съм научила тук, но и много неточни неща съм срещала...
та така... не ме нападай, нямам нищо против теб и начина, по който гледаш детето си... но не беше коректно предният ти пост
Цитат на: Госпойца Димитрова в Сряда, 28 Януари 2009, 16:44
"Аз вярвам на моя педиатър", който познава твоето дете е много правилно решение, но то важи само за твоето дете
  Да, права си!Точно съм го казала!Не съм казала вярвайте и вие на моя педиатър ..
Не си го казвала направо, но като изтъкнеш 5 пъти колко е добър и някак... по-горе казах
............
За свекървите... нямам такава, на момети много ми липсва и сигурно щеше много да помага ( а и може би да дразни, но...0
за педикюр, еххххххххххххх, за маникюр, стравям се и сама успешно Simple Smile,  за фризиор плачааааааа  Cry
за секса... поразминаваме се понякога, но се и нацелваме Simple Smile самозадоволяването... някой беше писал преди мен... време нямааааа Simple Smile
друго, другоооооооооооо? айде после  Wink

# 139
  • Варна
Хеленка, на работа ли ще се връщаш ?

На мен тази тема ми е интересна - кой до кога смята да си гледа детето ? И не за да си сверявам часовника - за себе си съм го решила - а от изследователско любопитство Simple Smile

Смятам да се върна на работа като изтече първата година, че както казва Манянка без пари за къде сме. Та към края на годината смятам да го пусна на ясла.. нямам избор просто.. с детегледачка е много скъпо и няма гаранция на каква жена ще попаднем. Свекито се пенсионира юли месец но едно, че е в Добрич и друго, че не е длъжна да ми гледа децата /ще я викаме като се разболяват за по няколко дни/. Та така.. никак не ми се ще толкова рано да го пускам на ясла, ама ..

# 140
  • Lovech
Пак здравейте. И ние днес сме особено кисели, гледам, че е повсеместно. Спал е три пъти по 20 минути, през останалото време се носим и си пеем, щото иначе хленчи. Добре че си дойде баща му, та да ме смени малко.

Аз мисля, че съм една от най-възрастните тука и ще ви кажа, че не желая да се меся в спорове и караници. Когато някой е искал мнение на мама с две деца, от мен го е получавал, иначе всеки си носи глава на раменете и си отговаря за неговите деца.

По повод питането на Сикониум, аз също ще си гледам детето до 1 година, т.е докато свърши високоплатеното майчинство, също като Манана, по финансови причини ще се наложи да се върна на работа. Освен това майка е безработна, така че ще го оставя в сигурни ръце.
За свекървите - моята живее в съседния апартамент, но въобще не се меси, даже понякога не я виждам с дни, с две думи - понасяме се.
Мъжът ми ми помага, и с детето, и с миенето на чинии, и с чистенето. Да готви и глади не става, но и това, което прави, не е никак малко. Понякога смята, че като се върне от работа трябва да си почива, защото е уморен, а аз не съм, щото не ходя на работа, и това ме дразни, но това да е кусура.
Секс - ами, нямаме проблеми, не се налага самозадоволяване. В началото малко нямах желание, а той се притесняваше, но вече нещата се нормализираха.
Маникюр, козметик и фризьор - всеки месец, даже вчера бях. Мама разхожда количката, а аз си открадвам два-три часа.
Айде, че ще се къпем.
Приятна вечер!

# 141
  • Бургас
И аз мисля като свърши платеното обратно на работа.
Ние разчитаме на тези доходи.
Кофти ама нЕма начин Sad

# 142
  • Габрово
С баткото уж щях до край да се възползвам от майчинството, но вярвате или не, на края на първата година бях тотално изперкала, речника ми беше значително намалял и направо се чувствах като абуриген сред обществото... така си прехвърлих майчинството на майка ми и се върнах на работа. Сега обаче съм се заканила, че няма да се върна толкова рано на работа, но ще видим...

# 143
  • Бургас
Я да питам вие ще пробивате ли ушетата на куклите?
Аз мисля като направи Никол 6м и да я издокарам с обички.

# 144
syconium, аз мисля да гледам малката до три годинки, живот и здраве. Много, много съм против яслите, подчертавам дебело - за моето дете. За съжаление, казвам го от опит и то горчив. Голямото ми дете посещава ясла, пуснах го, когато беше на годинка и осем месеца, за да се върна на работа. Последва година на ужасно много болести, стигнахме почти до астма, детето беше на инхалация няколко месеца. Пуснах го на градина, още първата седмица пак се разболя, след като цяло лято беше здрав и се принудих да остана вкъщи и да го гледам цяла година. Закрепна му имунната система, пак го пуснах на градина, вече във втора група. От тогава, вече почти три години не е пил антибиотик, но през какво преминхме, само ние си знаем.
Така че, страх ме е да пускам Вероника на ясла, много ме е страх. Не вярвам вече на имуностимуланти, на витамини, на нищо. Не вярвам и на приказките, че детето повече се развива в яслите, негативите не са за подценяване, като например това, че стават по-агресивни. Към момента мисля, че е хубаво детето да е с мама поне до две, а защо не и до три годинки. За съжаление, положението в нашата страна е такова, че малко жени могат да си позволят лукса, да си гледат детето за такъв голям период. Отделно, че наистина писва, аз опредеено бях на ръба да откача и нямах търпение да се върна на работа и да подновя социалния си живот.
Да е жив и здрав мъжът ми, че успява да ни осигури стандарта, който за момента ми позволява да имам право на избор. Цената, която ние плащаме е, че не е виждал още дъщеря си, освен на снимка и по скайпа.

За обичките - ще и ги пробия след две години поне. Страх ме е по-рано.

# 145
Аз не бих й ги пробила - ще ми се това решение да си е нейно. А и мен лично ми дразни очите картинката на бебе с бижута.

# 146
Я да питам вие ще пробивате ли ушетата на куклите?
Аз мисля като направи Никол 6м и да я издокарам с обички.

Ще ги пробиваме, ама на 6 мес ми се струва малко рано.Поне годинка да направи.

# 147
  • софия
Опитвам да ви изчета, но така и не успявам. Ако разчитам на това, първо да чета, след това да пиша, би означавало никога да не се включа.
SvetLI  - ако все пак искаш да махнеш крустите по очичките, бих те посъветвала  да ползваш витамин А на олио и с мазане 2-3 пъти дневно за около 4-5 дни ще паднат.
Trixy - моля те, сподели как се отучвате от приспиването на ръце.
 Не мога да си оставя детето да мрънка и реве и сме си все на ръце.
Знам, че бебето се оставя да плаче и след известно време щяло само да се научи да заспива, ама все ми искаше с добро да стават нещата, а не насила и за нея и за мен. По този повод утре съм на невролог, че от 3 дни имам ужасни болки в гърба и кръста.
Но понеже я кърмя, ми се струва, че нищо няма да може да се предприеме.

# 148
Аз понеже нямам дупки на ушите, а като по-малка само търчах по мама да ми ги пробие....
Та тя ми казваше всеки път.... като пораснеш, сама ще решиш... та аз съм й много благодарна,че не ми се е вързала тогава...
Мисля да процедирам така и с Алекс, въпреки че има вече 2 комплекта златни обички от погачата  Peace

# 149
  • Бургас
Ми и аз се чудя,но моите са пробити рано както и на сестра ми
 и двете нищо не помним и винаги сме се радвали на обичките,
 та затова на там клоня Peace

Общи условия

Активация на акаунт