АПРИЛски бебоци 2008!

• 17 899
  • 323
  •   1
Отговори
# 240
Ко прайте бе ? Simple Smile
Айде на почерпката народе , кака ви има имен ден днес Simple Smile Св.Доротея
По една маргарите ще обърнете ли ?  Crazy

Айде и малко манджа, да не кажете ,че само на алкохола наблягам Simple Smile Все пак има и кърмачки доста тука и те не могат да подпият

Tanzen, гласувах за сладкия Аси !  Hug

# 241

vesy1, че то на 14 февруари баш на КУРССССССССС се ходи  Wink  Шегичка, да не се разсърдиш, ей  Hug

E много ме развесели. Joy като го видях така написано Peace

А по повод на консултациите -ние не сме ходили от 3 месеца, защото личната ми каза че сега в сезона на грипове и тн.да не я водя освен ако нещо не искам аз.

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 13:20 от vesy1

# 242
Айде малко отчет и от нас - 78 см (+2) и 11 400 (+300 гр.) Simple Smile Отличници сме били и не ни викат на следващата консултация, а чак като станем на годинка...Което не ме радва особено, но щом е решила така педката...От другите неща извън хранене, каза много да винмавам с думичката "не" и "да не си хабя козовете отсега". Т.е. като станат малко по-големи е много по важно да се спрат при думичката не, отколкото сега, ако искат да бръкнат в някое чекмедже например. Говорихме си и за казуса ясла/гледачка и тя е категорично за гледачка, което доста ме накара да се замисля, защото нашият вариант беше частна ясла. Но ще му мислим.

Много е против каишките за прохождане, защото променяли точката на тежестта и опората.
Относно обувките аз взех на Колев и Колев буйки за прохождане с ципче отдолу, май 16 лв. струваха и ги одобри педиатърката. Честно казано не ми се дават 50-60 лв.. за обувчици, които ще носи доста кратко време Embarassed

Иначе ми е много странно как наддава, след като яде супер малко. Ако на обед изяде 125 си е постижение, следобед половин плодово, вечер и на кашата се мръщи..Някоя друга бисквитка сутрин или следобед, хлебче ако хапва с нас, бананче малко и това е.
Иска да спи само с мен...или навън...  Confused

Tea - fea , честит двоен имен ден Hug

Сиска, много сте сладки на леда    bouquet

За Свети Валентин незнам, ходи ми се някъде, ама..

Между другото ако ви се гледат собственоръчно направени картички (дигитални) от мами за Свети Валентин и ви се гласува за някои от тях, ето линкче, според мен има изключително красиви Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=369655.0

# 243
  • In someone's dreams
Tea-fea честит имен на теб и на малката Теичка. Да сте винаги здрави, усмихнати и винаги обичани  Heart Eyes

# 244
Тея, честит ви имен ден! Да сте живи и здрави!

Аз нещо изпаднах от форума напоследък. Много ми е... убито. Но вашите постинги ме развеселяват. Моито дяте (голямото) е болничко от грип. Дано Софче не се зарази! Praynig
Извинете, че пиша в това минорно настроение. Сиска, много следки снимки на леда и на котето (внимавайте някой ден да не ви запали къщата, така както заспива с цигарата на дивана!)
Целувки на всички!

Емма, нас кризата ни удари, буквално с първите дни на новата година. С тези закъсняващи пари, направо не ми се мисли. Аз също се хванах да поработвам откъщи (превеждам и аз по малко). Разбира се, провървя ми, с първия превод, да се разболее някое от децата...

# 245
Тея, честит двоен празник на теб и малката Феичка!!!
Теоилео, добре те разбирам, дано Софи не се зарази, ходете с маски, ако можете.

Аз подадох Декларацията до НОИ в началото на януари  и сега в началото на февруари са ми превели някаква странна сума от 140лв.  newsm78. А майчинството ми е 557лв. newsm78

Сиска, добре се забавляваш ти! Тук пързалки няма, най-близката е в София  Laughing

# 246
Tea - fea ,да сте живи,здрави и много обичани и двете  bouquet
мале как ми се дояде варена царевица Blush аууууу..ще я сънувам!!!

Цитат
каза много да винмавам с думичката "не" и "да не си хабя козовете отсега"
това и аз го четох в една статия,че не трябва да се казва на всичко "Не" Случвало ми се е когато му кажа на Даниел "НЕ" и той да се разплаче /само от една думичка/  Rolling Eyes
Цитат
Много е против каишките за прохождане, защото променяли точката на тежестта и опората.
аз пък като питах нашата точно за центъра на тежестта дали се измества ми каза Не newsm78 Вчера за сефте я използвах каишката навън,не ми е много удобна,нито на Дани...много по-лесно е за качулката да го придържам Peace
Цитат
Иначе ми е много странно как наддава, след като яде супер малко
Хриси,пак тебе цитирам  Blush и аз все си задавам този въпрос Peace
Цитат
....котето (внимавайте някой ден да не ви запали къщата, така както заспива с цигарата на дивана!)
аааа...той ги отказа Joy от как се роди Дани в нас не се пуши!

Брех,големи цитати,голямо нещо в тоз моя пост....

# 247
УУУУ Тейке да сте живи и здрави и да се слушате-ти малката, тя - тебе   bouquet

Хм, виждам за ядене говорите-Hrisi pisi-до някъде ме успокои. Сега ще ви напиша как преминава един ден при нас по отношеие на яденето. М/у 6 и 7ч. е последното му мляко-колко поема-не знам, това му остана единственото кърмене вече в денонощието (е и през нощта де), към 9-10ч се започва волната програма-първо пробваме с плодово пюре-задължително се мръщи, върти глава и отказва без дори да си направи труда да опита какво му давам. В силните дни може да изяде 2-3 лъжички, но това се случва рядко! Това кус-кус, попара, каша.....мани ги от тука, въобще не ги е и опитвал даже. Пробвам с някакъв плод-в повечето случаи банан-ами опитва го, но.....да изяде най-много 1/6-1/7 от цял. И с това се прикючва "закуската". Като е хубаво времето-излизаме че да заспи в количката, че иначе в къщи си е мъка, без мляко....Към 13-14ч започва мъчението "обяд"-едно зеленчуково, второ зеленчуково или месТно......въобще нулев интерес.....и пак опираме я до бана, я до ябълка, но в познатите количества, понякога може да сгъне и половин бисквита....И няма как-правим АМ, че хептен не се заспива на гладен стомах. "Следобедна закуска": кисело мляко с бисквити-това е едно от предпочитаните му ядения, стига да е в настроение-изяжда по около 1-2 супени лъжици мляко с 1 бисквита!!! И това е, преди сън-около 200мл  мляко! Айде сега някой да дойде да ми каже че неговото не ядяло......ще се бия ей!
 Вчера обаче, не щеш ли си изцедих 2 лимона, щото бях тръгнала да се разболявам и викам да се пресека овреме и моя син седи и ми врещи като ме види че пия. И от няма на къде-потопих си пръста и му дадох-облиза го, направи свирепата физиономия от типа "ти луда ли си ма, кво ми даваш???" И пак отваря устата.....пак давам...реших че ще пробвам с лъжицата-нашия изпи около 6-7 лъжици сок, потреперва всеки път, ама пак иска.....Какво ли ще му докарам с манджите дето му давам, не знам. Дано не го повредя нещо. А също снощи яде за сефте манджа - боб, със сол, подправки, домати.....е, яде силно казано-3 лъжички, но все е нещо. А също снощи яде и ...мандарина.....май много нови неща му се струпаха, ама.....както казва чичкото от мойта реклама с Марчето-няма нищо.

# 248
Емма, ти май си затворила млечния бар през деня, а;) Извинявай, ако си писала, но моля те кажи защо реши да не кърмиш през деня? Успявате ли да заспите? Предполагам с много рев. А през нощта колко се буди? А успява ли да пие от шише? Извинявай за многото въпроси.

Сиска и на мен ми е по-лесно за качулката Peace

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 17:29 от hrisi-pisi

# 249
Хриси, ексклузивно се включвам за теб! Ами имаше период, в който Самуил нищо не ядеше, като казвам нищо, значи абсолютно (и натъртвам на "абсолютното") - това беше след като се върнахме от новогодишното ни пътешествие. И карахме сямо на кърма, а беше вече на почти 9 месеца. Колкото и да е....детския организъм има нужда и от друго освен кърма, колкото и да има някой, който ще ме убеждава в противното. Ама нищо не хапваше. И нарочно започнах да не му давам да суче, за да може да огладнее и някак си да прояде някаква твърда храна....и лека полека започна да ми намалява кърмата-не спря, но намаля. Освен това аз самата исках вече да се ориентираме към прикючване (мои си виждания) с кърменето....имаше дни в които щях да се пръсна, беше много трудно, но...удържах фронта. До преди 2 дни кърмех вечер и през нощта като се събуди до ранната утрин, а снощи не му дадох дори и преди лягане. Зор беше отначало да пропие АМ, но....щом му свикна и съвсем взех да спирам кранчето. Противно на очакванията ми заспива сам вечер-изпива си млякото, оставям го в леглото му, беснее, беснее и заспива, а това не е било докато кърмех (не знам дали има връзка, просто споменавам), също и след обед заспива сам....е понякога се налага да го гушкам малко и да го люлея или да му клатя леглото, но общо взето-не е трудно. Нощем се буди......както и преди. Когато си поиска. Пие от шише без проблем, а вода-от чаша със силиконов накрайник. Няма проблем с въпросите, нали и аз все питам  Wink.....само дето трябваше май на лични да ти пиша....

# 250
  • Варна
Мацки, според мен парите за януари трябва да си ги получим на два пъти, поне така мисля аз.

При мен дните изтичат на 20 януари:
Сега би трябвало да ми преведат парите от 1 до 20 януари, а март месец, след като получат новата декларация да преведат от 21 до 31 януари и за месец февруари. Поне така си мисля аз Sad, може да съм в грешка

# 251
Благодаря Емма, за светкаваичния и супер полезен отговор, извадих си доста изводи за мен си и нас си  Hug

# 252
Емма и аз сега се опитавам да я науча да пие АМ защото по здравословни причиня трябва да спирам кърменето,но нямам никакъв напредък ,Ти какво АМ даваш ,докато му свикне повръщал ли е от него

# 253
  • Варна
Честит имен ден на малката и голямата Тея! Да сте много усмихнати, весели и послушни!  Hug  Hug  Heart Eyes

И аз не съм получила нищо за януари от НОИ. Все пак трябваше да ми пуснат превод за болничния до 14 януари, а то - нищо.  Sad

hrisi-pisi Невена също не е от най-ящните, но имаме и "силни" дни. Рекордът й е 120гр пюре наведнъж, бавно и постепенно обаче забелязвам, че увеличава порциона - преди хапваше по 2-3 лъжички, сега по 60-80гр средно. Кърменето си продължава и през деня и през нощта.  Grinning

# 254
Мале мъжът ми ще ми спре нета, сериозно  Mr. Green. Хриси, ще се радвам ако споделиш за твоите изводи, аз все още се чудя до колко правилно постъпвам, едва ли е най-, но.....та така де, кажи какво мислиш, може и на мен да ми  е полезно, може и на лични. Маги, Давам Хумана 3 с пребиотици ( с вкус на банан и ванилия)-от начало не искаше и да го помирише-3-4 пъти правех и хвърлях, после гледах да го оставям пак по-гладен и тогава предлагах-е веднъж като почна да пие туй ми ти дете......нямаше спирка. И от тогава нямам проблеми (да чукна на дърво...), но пак не е решение, сега млякото (АМ) му е пак по-голямата част от храненето, не иска и не иска твърда храна.....
 Айде, наште планове се променят, отиваме утре в града на мечтите (демек Ямбол при свекитата)-понеже всеки мечтаел да се махне от там  Mr. Green. Направила съм ви "сърцата" тема....в прекия смисъл на думата, но в понеделник.Ариведерчи бамбини

Общи условия

Активация на акаунт