Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 69

• 28 348
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
barcela Току що гледах твоите торти.Гледам имаш доста захарни фигурки върху сметана.Моля те кажи ми с какво тесто ги правиш за да не се размекват от сметаната.Аз пробвах с марципан Варна,но се размекнаха.Примерно,ето тази много ми харесва-сметана+фигурки http://media.snimka.bg/1506/009268042.jpg

# 106
Здравейте, правите страхотни торти smile3501

И много се запалих покрай вас. Засега само мъфини съм правила, но ми се иска да направя и торта за събота. Но освен бисквитена торта досега не съм правила никаква друга  Embarassed
Харесах тази торта http://www.wilton.com/idea/Pop-Art
мислите ли, че е удачна за абсолютно начинаещ? И какъв според вас трябва да е пълнежа на тортата? Колко дни по-рано мога да я направя, защото ще трябва да приготвя и основното ядене? Нужни ли са ми всички тези принадлежности или мога да се справя и с подръчни материали?
 Hug

# 107
  • София
barcela Албенка работи с кристалина,ако не се лъжа Thinking и тя не топи фигурките Peace

iliana_d украсата е лесна и е за начинаещ. В библиотеката има много торти, ти трябва да решиш какво ще можеш да приготвиш. Виж торта Татяна е лесна. Или си харесай някой блат и крем иги направи. А за украсата ще ти е нужна само чашка за да режеш кръгчетата Peace Тортата е хубаво да се направи поне един ден по-рано, за да попие добре

# 108
мама Яни точно тези фигурки са от бяло оцветено шоколадово тесто и не се разтопиха от сметаната.Но пък и те не стояха много върху тортата.Аз затова и питам Албенка,понеже тя ги прави от по-рано за клиентите си и те не ги ядат веднага както е при мен. /става въпрос за тортите/

# 109
Здравейте Момичета  bouquet, купих си готова моделираща маса и много се обърках  Embarassed ... как се работи с нея за покриване на торти. Върху пудра захар ли се разточва до като стане "чаршаф"? Всякакви хитрости, които ви хрумнат при работа с готова моделираща маса са добре дошли, като помощ Praynig

# 110
  • варненка от София
Здравейте Момичета  bouquet, купих си готова моделираща маса и много се обърках  Embarassed ... как се работи с нея за покриване на торти. Върху пудра захар ли се разточва до като стане "чаршаф"? Всякакви хитрости, които ви хрумнат при работа с готова моделираща маса са добре дошли, като помощ Praynig

Пудра захар става, но аз лично предпочитам натурално нишесте. Иначе какви да са хитростите, оцветяваш и моделираш, все едно с пластелин.

# 111
Виолетка, със закъснение,но: ЧРД на  Емма!!!
Да расте здраво и щастливо дете!  ura

Тортата е супер! Peace
Албенка, единицата е разкошна!!! HugНе мога да отреча,че съм фенка на бордовете ти!
Всеки път гледам и се въхищавам,колко са съразмерни и красиви!!! Hug
Мамо Цоце, страшно апетитно ми изглежда Трюфелчето.... CrazyА и с тези бадеми.... newsm22
Бих казала,че си се справила многооооооо добре! Hug
Поздравления!  bouquet
(поздравления приемаш утре,нали) Grinning
RamEli,аз разточвам с натурално нишесте,по принцип си взимам несъхнеща и за
фигури доомесвам със същото

# 112
Иглика,аз правя торта Гараш повече от 10 год. само по ТАЗИ рецепта,като винаги правя доза и половина,най-вече заради крема,а блатовете-5 броя

Маме,ти ми трепваш с кавъв ентусиазън правиш  тортите  Peace!!Трюфела е страхотен!!!  bouquet

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 14:50 от Иринка

# 113
Здравейте, правите страхотни торти smile3501

И много се запалих покрай вас. Засега само мъфини съм правила, но ми се иска да направя и торта за събота. Но освен бисквитена торта досега не съм правила никаква друга  Embarassed
Харесах тази торта http://www.wilton.com/idea/Pop-Art

Hug

Дестини, благодаря за бързия отговор  Hug

Избрах си блатове, сироп, крем за пълнеж, крем за под чаршафа.
Но имам още няколко въпроси:
за покритието какво да ползвам американски айсинг, захарен фондан или покритие от marshmallows бонбони?
Кога се сиропират блатовете? При сглобяването или по-рано?
Мога ли днес да си изпека блатовете и да ги сглобя в сряда вечер? Има ли опасност да изсъхнат и как се съхраняват?

# 114
за покритието какво да ползвам американски айсинг, захарен фондан или покритие от marshmallows бонбони?
Кога се сиропират блатовете? При сглобяването или по-рано?
Мога ли днес да си изпека блатовете и да ги сглобя в сряда вечер? Има ли опасност да изсъхнат и как се съхраняват?

Хайде да се пробвам по ред на номерата - покритието може да бъде такова, каквото на тебе би ти харесало. У дома покритието не се яде и се изчегъртва и се хвърля.  Блатовете се сиропирват по време на сглобяването. Пандишпановите блатове поемат повече сиропиране, готовите платки могат и само леко намазване със силиконова четка. Не виждам да има някакъв проблем да ги изпечеш днес блатовете, но след като изстинат хубаво, ги увии също така хубаво и ги съхранявай на хладно и проветриво място.

# 115
Да се наредя и аз сред начинаещите с въпроси Blush
С какво се лепят украсителните елементи (цветя, панделки и т.н.) към глазурата? Thinking

# 116
Ехеее Цоци така те искам smile3501 smile3501 smile3501.Какъв Трюфел леле майко.Яко двойна доза е играла тука.
Ох като знам каква е на вкус тази торта и smile3508 да ми падне едно парче.
Перфектно си се справила Цоци. Само така и никакво отказване.Реакцията на малкия мъж е повече от красноречива.Какъв по голям стимул за една Майка Hug Hug Hug.
Утре ще го поздравим младежа Wink
Видях, че си ме питала на ЛС за трюфелите ама явно съм спала Embarassed.Съжалявам за което.Ти гледам си викала неволята и така си ги докарала тия трюфели ,че eat
Виолетка - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КРАСИВАТА ЗАСМЯНА ГОСПОЖИЦА ЕММА newsm59 newsm18 newsm59.Тя явно е фенка на тези колички и ти доста добре си ги докарала Peace Peace Peace.Аз как ревях от тях като бях малка ooooh! hahaha
Аз съм си -удивлявам се на ентусиазма ти да пробваш една камара блатове, за да избереш най подходящия за детенцето.Браво на теб.Аз обикновено почвам на ура и като не се получи smile3511.Русалката е много хубава.Ще чакаме и цялата тортичка.
Албенка от твоите торти винаги получавам активно слюноотделяне.Особено като гледах мнооого напоените ти блатове на едното от клипчетата.Представям си всичките твои торти като сочни, напоени, ароматни - мммм Heart Eyes.За украсата няма да коментирам smile3501

# 117
Boshi-Moshi може само с водичка,може с айсинг или медена вода.

# 118
  • Сливен
здравейте,момичета.ето и обещаното парче от спондж боб
http://www.stamimar.snimka.bg/album.php?album_id=262921&pid=10315712.
Дупките  Embarassed ги направих с подръчни средства-с пръсти Embarassed,понатиснах малко и така.оригиналът от който гледах,беше с боядисани в бледозелено дупки,но аз чак толкова не успях да се справя.блатове-пандишпан.Единият крем нещо подобно мисля че  ганаш  се казваше от течен шоколад+разбита течна сметана,а другият от крем без варене на др.Йоткер+течна сметана.Покритие цвят бял,розов и син от руска мастика,и за първи път правих марципан Варна(струва ми се че по- лесно се работи с него)-жълто и подобието на кафяво.След около две седмици ще имам повод отново и детето иска торта с жаби.Ако някой има предложения,ще съм много благодарна.лек ден  bouquet

# 119
Радвам се ,че са ви харесали поредните торти .Сега да отговоря на питащити..
Карчита езерото е от кристалин отцветен в синьо,а папурът върху клечки за зъби малко шоколадов фондан.
Шемет невероятназа карамелената торта след като я загладя с маслен крем зафилвам(заглаждане)отгоре със сметана и с шепи си взимам карамелизиран крокант може и орехи  и полепвам отгоре  до долу с него  остатъците ,които изподот си ги прибираш,но когата имам поръчка такаво ще снимам.
Мама цоце страшен трюфел мила супер си  smile3501 smile3525
Иглика можеш да ползваш крем ганаш ,кйто се прави от 350гр.течна сметана и 300гр.шоколад с30 гр.масло.Загряваш сметаната и към нея прибавяш шоколада до пълното му разтопяване и накрая маслото прибираш в хладилника за 4 часа минимум .Изваждаш 10 мин. преди да разбиеш.
Дестини ще ти хареса и на яве работата с желатин.
Барчела слагам фигурките върху кристалина и им няма нищо.
Лек ден на всички  bouquet

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 15:18 от Албена

Общи условия

Активация на акаунт