В очакване на Супербол и Св. Валентин- 90-та тема САЩ

• 15 130
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
Тандури мерси за снимките. Мнооого е сладък  Heart Eyes , страшно много е пораснал- не знам с какво го храниш  Laughing . Прави ли ви бели, как се спогажда с децата?

# 76
ники, в договора пише цитирам: the period covered by this lease is Feb. 15, 2008 to Feb 14, 2009. Tenants will be responsible for payment of this lease for the full period. this lease can be cancelled when agreed upon in writing by the owners and the tenants, with 30 days advance notice. Tenants agree the amount of the security deposit will not be refunded if the lease is cancelled before Feb. 14, 2009.

това, което аз разбирам е (или така ми се иска  Grinning), че трябва да уведомя месец предварително, ако прекъсвам договора преди датата на изтичането му. но се чудих дали няма някакви неписани правила, които да ме задължават да предупредя и при изтичане на срока на договора.

# 77
стела, а има ли клауза за варианта договора изтича и никой нищо не е направил? В нашия изрично пише, че ако някоя от страните не възнамерява да го подновява, трябва да уведоми другата 30 дни преди да изтече. Иначе автоматично се подновява месец за месец и оттам нататък може да се прекъсне с 30 дневно предизвестие. Виж и тук.

# 78
ютурна, никъде не пише какво се случва след изтичане срока на договора, нито се иска предупреждение, че няма да го подновя. сега ще погледна сайта, благодаря Simple Smile

# 79
stella, ние на две места сме живели под наем, но не е било частен дом, а комплекс. Не се е налагало специално да уговаряме подновяване на договора. Преди да изтече обаче (но не помня колко време предварително) от мениджмънта пращаха новия договор, съответно с новия наем - имаше някакъв регламентиран процент повишение. От нас се очакваше да подпишем в рамките на определен срок и да им върнем копието. Ако не - да се изнесем.
Но не знам доколко това е общовалидно положение.

# 80
stella, ние на две места сме живели под наем, но не е било частен дом, а комплекс. Не се е налагало специално да уговаряме подновяване на договора. Преди да изтече обаче (но не помня колко време предварително) от мениджмънта пращаха новия договор, съответно с новия наем - имаше някакъв регламентиран процент повишение. От нас се очакваше да подпишем в рамките на определен срок и да им върнем копието. Ако не - да се изнесем.
Но не знам доколко това е общовалидно положение.

Да, и ние сме в комплекс и е по същия начин (няколко месеца преди края на договора пращат новите цени и до 30 или 60 дни  преди изтичането на договора ти искат да преподпишеш или да дадеш нотис, че ще се изнасяш) , но предполагам в частен дом стоят различено нещата  Peace .

# 81
Стела, да се включа и аз Simple Smile Ако пише 30 дни, според мен ги предупредете толкова в адванс. Ние сме си плащали за грешка (в комплекс)- мислехме, че трябва да дадем предупреждение 30 дни, а бяха 60. Никой нищо не ни изпрати и си задържаха почти всичкия депозит, като плащахме за месец и двоен наем...
------------
пак се прочухме Rolling Eyes :
http://www.economist.com/daily/chartgallery/displayStory.cfm?sto … rce=features_box4

коя е най-нещастната нация по света:
http://www.nationmaster.com/graph/lif_hap_lev_not_ver_or_not_at_ … ot-very-all-happy

# 82
  • USA
За болничния мисля, че тази статистика е положителна за България. Тук не си взимат повече, защото просто не могат. Имат определен болничен и това е. След това гори ваканцията. 100 пъти предпочитам да мога спокойно да си взимам болничен, като ми се наложи, вместо да се чудя какви врътки да направя за да мога да си гледам болното дете.
За нещастието го отдавам на склонността на българина да се оплаква и да гледа да не се хвали да не го урочасат.  Mr. Green

# 83
22 дни на година е  Shocked Shocked Shocked  Не ми се струва нормално да боледуваш толкова. Аз и мъжът ми нямаме ограничение в болничните (някъде след месец стават неплатени), ама си взимаме по 3-4 дни макс, хем не сме от тия дето живеят най-здравословно.

# 84
22 дни на година е  Shocked Shocked Shocked  Не ми се струва нормално да боледуваш толкова.
Моя колежка в България си вземаше доста от тях напролет, за да копа в градината на вилата. Кой както се уредил.

# 85
22 дни на година е  Shocked Shocked Shocked  Не ми се струва нормално да боледуваш толкова. Аз и мъжът ми нямаме ограничение в болничните (някъде след месец стават неплатени), ама си взимаме по 3-4 дни макс, хем не сме от тия дето живеят най-здравословно.

Едно чупене на крак и ти отиват 2 месеца болнични, не ми се струва чак толкова шокиращо. Да не говорим за по-сериозни заболявания.
Друг е въпросът как и защо в Бг е лесно да си вземеш болничен  Peace

# 86
Тая статистика ми се струва измислена на мен... нито аз нито някой от моите роднини или приятели е ползвал толкова болнични дни в годината...

# 87

Едно чупене на крак и ти отиват 2 месеца болнични, не ми се струва чак толкова шокиращо. Да не говорим за по-сериозни заболявания.
Друг е въпросът как и защо в Бг е лесно да си вземеш болничен  Peace
Конкретно за чупенето на крак - децата имаха ръководител на летен лагер, който си счупи крака. Беше обратно на работа за по-малко от седмица, гипсиран, в инвалидна количка, и все пак функционален. Возеше ги на количката и им даваше да се разписват върху гипса му. Не изглеждаше момчето на човек, който да има нужда от два месеца в къщи, че да се тюхка колко е горкичък и нещастен.
За по-сериозните заболявания - не знам. Те не минават ли в друга категория, на дизабилити, а не на обикновени болнични? (Дано не ни се налага да се запознаваме в подробности по въпроса, де).

# 88
Конкретно за чупенето на крак - децата имаха ръководител на летен лагер, който си счупи крака. Беше обратно на работа за по-малко от седмица, гипсиран, в инвалидна количка, и все пак функционален. Возеше ги на количката и им даваше да се разписват върху гипса му. Не изглеждаше момчето на човек, който да има нужда от два месеца в къщи, че да се тюхка колко е горкичък и нещастен.
За по-сериозните заболявания - не знам. Те не минават ли в друга категория, на дизабилити, а не на обикновени болнични? (Дано не ни се налага да се запознаваме в подробности по въпроса, де).

Блажка, съгласна съм, ама зависи...Ако ти е счупен десния крак, колкото и да си функционален, не можеш да се закараш на работа ( а в Бг и левия да ти е счупен пак не можеш )...зависи и от счупването- някои налагат операция. Тъй, де да не задълбавам- ама 22 дена хич не са толкоз много, особено ако имаш деца, които се разболяват.
В Бг няма различни категории дизабилитис, поне не знам да има. Няма да се изненадам, ако в тази сметка са вкарали и дните, които ползват бременните, които никак не са малко  Peace

# 89
Като цяло е по-социален кодексът в БГ, спор няма. Не съм за това да орязват болнични дни, в никакъв случай.  Simple Smile Не знае човек какво може да му дойде на главата.
Ако е въпрос на личен избор, е друго.
Аз последно съм ползвала болнични в България заради спонтанен аборт. Ами много ми бяха.
Първо броях часовете, докато ме изпишат от болницата. 3-4 дена ли ме държаха, не помня - но беше достатъчно, за да ми писне от "съквартирантските" взаимонадъхваници на тема "страшно" и от разказване на бразилски сериали.
После ми дадоха още 10 дена болнични, за да се възстановявам психически. Аз реших обаче да се погрижа за психическото си здраве, като отида на работа сред хората. Не ги ползвах тези болнични.
Но има хора, които биха се възползвали, предполагам, и може би с основание, знам ли.

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 01:03 от блажка

Общи условия

Активация на акаунт