ЯНУАРКИТЕ щастливи, гушкат своите бебчета пухкави, красиви

• 19 002
  • 307
  •   1
Отговори
# 105
Привет!
Нашата драма с кърменето продължава. Какво му става на това дете незнам...Както си ядеше по 100-120 грама на ядене рязко падна на 50-80 гр. на ядене като 80-90 е 1-2 пъти на ден. Вчера е изяла 540 гр. за 8 хранения, при 700 гр. за 6-7 хранения само преди 3-4 дена...След кърмене цедя, не винаги, но се старая да го правя. Тази нощ ставах да се цедя защото започна да прави паузи...Ям жито, пия чай, вода, нещо с яденето съм по-зле напоследък, но не искам да се тъпча насила, сега готвя 2 манджи(супа и печено). Незнам какво повече мога да направя. Не искам да започвам с добавките...
Недоумявам как жените кърмят с години, аз след първия месец започнах да сдавам багажа....

доня КОПРИВА - ти след всяко кърмене ли я мериш? Изинявай, може да си писала преди, но не съм чела старите теми. Да ти кажа и аз онзи ден бях се отчаяла, че ми свършва кърмата. Аз се цедя от едната гърда и давам от шише, а от другата си я кърмя. Това го правих до вчера де, от днес съм пак с двете гърди. Та онзи ден се цедя ли цедя - почти нищо не излиза. Предишните дни изцеждах по 80мл, а онзи ден - едва 40, но също и по 20 ми се случи да изцеждам. Почнах да си почивам повече, да пия повече течности и сега мисля, че всичко е пак наред. Така че, не се отчайвай, важното е да вярваш, че имаш (поне това аз се опитвах да си повярвам..)

Това с цеденето го правих 10тина дни защото едното ми зърно е мнооооооого зле, направо си липсва част от него. Това стана от неправилно поставяне на гърдата. Сигурно и други от вас имат подобен проблем. Много ме хвана яд, толкова проблеми дойдоха от неправилното поставяне, само ако ни показваха в болницата как става...

# 106
Здравейте, мамита! И аз да се разпиша най- накрая.
 Днес ходихме на контролно теглене и нашата Анастасия е качила за 10 дена 350 грама. Много съм доволна от нея. Ние още нямаме колики, поне не съм забелязала.
 И моето бебче не прави някакви големи паузи през нощта- най- много 4 часа, а понякога се буди и 2часа и 1/2 след хранене. Аз не се притеснявам, че не издържа повече време през нощта, все пак бебчето няма 1 месец.
 Кафе пия по едно на ден и то не наведнъж цялото, не съм забелязала нещо да вреди.
За кърмата гледам да пия повече течности. От няколко дни съм голям фен на овесените ядки. Хапвам си ги с кисело мляко, банан, много малко мед. Пробвайте!  Grinning препоръчителни са за кърмачки.

# 107
Ха добър ден, то ще стане вечер ама.......
За кафе и аз пия доки каза,че по едно може ,но да го пия по време на кърмене ,за да може да се разгради до другото кърмене и не намирам разлика.
Ние като стане въпрос за хранене си заспиваме и няма будене иначе си спи на гърдите ми и е ок, но сложа ли я да спи се буди и става олеле малеле.
И аз имам непрекъснато съмнение ,че не и е достатъчна кърмата.
Тези дето хранят от шише поне виждат колко изяждат ,ами кърмещите.. newsm78
Но след кърмене изцеждам около 5-10 мл, незнам дали останалото и стига , но малко остава в мен.
А с тези памперси на Памперс ми омръзна вече , само да свърши пакета, днес я преобличам 3 пъти ,заради пропускване.

# 108
Стела,аз пера със Персил сензитив,а сега свекърва ми е взела и Сано.аз на пералнята имам програма за бебета и пера на нея,така че всичко излиза и нямам оплаквания Peace
на солариум ще започна да ходя към април,за да добия цвят за лятото Wink.сега не мисля още,а и белега ми от секциото е много пресен Peace

# 109
 Нямам какво да отчитам днес, обаче му направихме една "мноу яка" снимка! Просто си е престъпление да не се похваля.

пу, пу, пу, да го посерат кокошките

# 110

Мацки, хайде да се разпределим по паркове. Кой ще бута колички в Южния парк или паркчето на Хиподрума(зад ритуалната зала на Красно село). На мен и двете места са ми удобни за разходки. bowuu

И ние сме за Южния - излизаме всеки ден, когато кажете свиркайте , да се разберем нещо. Sunglasses

# 111
Хубаво е да се разпределим по паркове, но ние в тази далечна Дървеница  Cry

# 112
Ами тези от западните квартали като Надежда , Обеля.
В северния парк, ама той е много гаден .
Ох аз сега  food002 готвя.
А как ми се пие  beer3  , вие позволявате ли си?

# 113
# 114
sisi_8227, педиатърът ми каза, че спокойно мога да си пийвам биричка - даже каза, че е препоръчително. Била много полезна за кърмата. Така, че от време на време си пия по една чаша.  Wink

# 115
Дами, тез големи по-централни паркове са прелест, обаче една Младостка агитка няма ли да се заформи?  Flutter То парк няма, само около Патиланци е някакъв тип по-обширна градинка в сравнение с междублоковите, но все пак... Иначе съм за Борисовата, щото смятам да се "мобилизирам" като стане по-прилично времето за по-дълги разходки. Доня аз паркирам винаги в локалното на Орлов мост.  Peace  На две- три места има подлези, та и преминаването на отсрещната страна е безпроблемно.
Иники голям е сладур джуджето Хаяско! Peace

Ми аз и кафе пия и бира, май всеки ден. Само да уточня, че еспресо не консумирам, а само нес и то в стил негърска пот, но 1 кафе и чаша бира/ вино, изобщо всичко в умерени количества си е ок, особено, ако храненето по време на бременността е било такова, то бебчето " се е захранило".  Crazy

# 116
Днес нямах нет и чак сега се включвам.
И ние вечер имаме колики, за сега не давам никакви капки, но ако продължава ще включа нещо.
Ядем през 3ч., включително и вечер. Доизцеждам и съхранявам във фризера.

# 117
Арвен   ние с брат ми сме Стела и Георги  Heart Eyes

суперско!!!!

мацки, как се справяте нощом с кърменето и по-точно като рукне тази ми ти кърма...
със сутиени с подложки ли спите, що ли.....
събуждам се като изкъпана

# 118
Lang, записвам се и аз в Младостката агитка. Паркчето около Патиланци хич не е лошо за разходки.
Арвен, аз още от родилния дом спя със сутиен и с подложки. Вече толкова свикнах с него, че даже не ми прави впечатление.  Wink

# 119
днес купих капки био гайа, бихте ли споделили как ги комбинирате със саб симплекс

Общи условия

Активация на акаунт