ЯНУАРКИТЕ щастливи, гушкат своите бебчета пухкави, красиви

• 19 006
  • 307
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Лорини, новината е наистина добра. Знам колко е хубаво сам да разполагаш с времето си-спя до късно, оправям и цапам копгато и колкото си искам и си мисля, че така съм по- организизрана. Желая ти успех на изпита.
Корал, аз спрях кафето още през бремеността, макар че понякога много ми тежи, ососбено, когато се разваля времето(заради ниското кръвно), забелязах,че му влияе и не спи по цяла нощ, че е стествено и ние покрай него. Мисля, че безкофеиново кафе може да пиеш, но не мога да го потврдя със сигурност.
Буболече, това е много хубаво, дай Боже все такива прекрасни вести Praynigлека бременност Praynig

# 91
Здравейте! Искам да ви кажа колко съм щастлива, че ви открих и че споделяме тук опит и мнения! Hug Защото аз за аспираторче за нос не бях чувала, с баткото не ми е и трябвало. Вчера през деня Гого успяваше като се кърмим да  глътне секретите / нослето му беше отпушено, сополките се събираха назад към гърлото му/, но вечерта не успя... и се мъчеше много, чак плака със сълзички - и аз със него Cry. Та по едно време се сетих, че тук се коментираше аспираторчето и пратих баща му до града да купи. Няма да повярвате какво  голямо количество секрет извадихме Shocked. И сега сме по- спокойни Heart Eyes
Елена_д И аз сама назначих на Гого Био Гайа, мисля че благодарение на тях стомахчето му влезе в ритъм - от 3 дни ака по 1-2 пъти дневно, не ми цапа толкова много памперси, а и в листовката пише, че повишават имунитета, така че смятам, че ще ни е от полза в това грипаво време.
Бръм, завиждам ти за режима! Ние след кърменето в 11,30-12 ставаме около 4-5 часа, но заспива веднага след като хапне и прави още 4-5 часа сън, така че не се оплаквам!
За изцеждането - аз спрях да ползвам помпата още около 10 ден - просто не усещах напрежение - даже се бях шашнала, че ми спира кърмата, но Гого е спокоен и наддава.  А гърдите ми понякога са много напрегнати, понякога по- малко - забелязах, че най - много се отразява недоспиването и количеството течности!
Георги също е "целунат от ангел" на челцето. И мисля, че от вчера пъпчиците по лицето започнаха да се изчистват newsm78 - дано, че ми омръзнаха. Някой питаше с какве ги мажем - аз ползвах Универтан, Хлоркиналдол, но забелязах, че и защитното кремче за дупе на Пенатен ги успокоява! / По - добре попива като го сложа след баня след като съм го намазала с олио - иначе става като маска hahaha/
Буболечемече, честито ти розово щъркелче! Безпроблемно бременеене!  bouquet

# 92
Ей мацки привет! Нещо не влизам напоследък но все гледам да поспя като имам свободно време , а и каката спи в стаята при РСто и време за форум не остава. Да ви питам излизате ли вече по разходки? Ние за сега само на терасата, че все е влажно времето при нас и духа и вятър, та не смея още да я изведа малката в морската.

# 93
Буболечемече  Hug, честито ти розово щъркелче! Радвам се, че не ни забравяш  Hug
И нас ни бройте за бебешкото плуване, дано само успяваме с транспорта, че моята шофьорска книжка е само за украса в шкафа   hahaha hahaha hahaha
Някой да ми пропоръча кожен лекар за Петя? (сега ще се поразровя и аз)

# 94
Таника, ще те разочаровам, но пръцкането е от коликите, така че колики имате  Cry А относно акането ние също се изхождаме на 2-3 дни, според докторите било нормално, според мен не е, но .... някой беше споменал тук за мушкато, бихте ли казали как точно да го използваме?

# 95
Ели, вкарваш лекичко мъничко от стъбълцето в ануса. По същия начин се процедира и със термометър или сапун/ малко парченце/.
Опитай с масаж на коремчето, или ти самата хапни круши или нещо такова, ако кърмиш.

# 96
Привет!
Нашата драма с кърменето продължава. Какво му става на това дете незнам...Както си ядеше по 100-120 грама на ядене рязко падна на 50-80 гр. на ядене като 80-90 е 1-2 пъти на ден. Вчера е изяла 540 гр. за 8 хранения, при 700 гр. за 6-7 хранения само преди 3-4 дена...След кърмене цедя, не винаги, но се старая да го правя. Тази нощ ставах да се цедя защото започна да прави паузи...Ям жито, пия чай, вода, нещо с яденето съм по-зле напоследък, но не искам да се тъпча насила, сега готвя 2 манджи(супа и печено). Незнам какво повече мога да направя. Не искам да започвам с добавките...
Недоумявам как жените кърмят с години, аз след първия месец започнах да сдавам багажа....
Любопитке, казвай как го правите този фокус?

Мацки, хайде да се разпределим по паркове. Кой ще бута колички в Южния парк или паркчето на Хиподрума(зад ритуалната зала на Красно село). На мен и двете места са ми удобни за разходки. bowuu
Борисовата градина ми харесва, но трябва с колата да ходим до там, а там ми е малко мътно паркирането. В момента се сещам  само за пред стадион Червено знаме...

За бебешкото плуване, звучи ми интересно, като разучите ще се възползвам от инфото наготово Mr. Green и в зависимост от условията може и ние да се включим Simple Smile

Буболече мече, честито мила!

# 97
Джоне- честито бебче- на една дата са с Габи Simple Smile
Ирко- добре дошли с адашката Hug
Буболечемече, честито- лека бременност ти желая Heart Eyes

# 98
определено трябва да се разпределим по паркове Wink
аз и в южния се подвизавам,че свекърва ми живеят на края на Витошка до парка и си правя преходи от нас до тях Party.а ако ме мързи пеша,с колата пак става Heart Eyes

# 99
Ели, вкарваш лекичко мъничко от стъбълцето в ануса. По същия начин се процедира и със термометър или сапун/ малко парченце/.
Опитай с масаж на коремчето, или ти самата хапни круши или нещо такова, ако кърмиш.

Peace

Ами и Яна понякога пръцка, значи има колики. Дано й минат набързо.   newsm10

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 16:12 от KrisDiMarYana

# 100
мамита, кой какъв прах за пране използва ? с този тео бебе...акитата си седят и мама доизпира на ръце... Rolling Eyes
мислите ли да ходите на солариум докато кърмите и чели ли сте нещо?
за кафето моята докторка каза, че може, но аз не съм пила все още.

# 101
Таника, ще те разочаровам, но пръцкането е от коликите, така че колики имате  Cry

Peace

Ами и Яна понякога пръцка, значи има колики. Дано й минат набързо.  newsm10

stelaruseva ами ние позлваме ТЕО Бебе. На солариум не съм ходила и мисля да не ходя, казват, че не било полезно, по-добре естествена слънчеа светлина. За кафето и аз не пия, ама някой път не се сдрържам и пийвам само малко 1-2 глътки. Най-добре е да не пия кафе, да не се разстройва бебка.  Peace

# 102
  • Варна.....
Ехаа, вие и за среща се организирате.  Hug
Стела, аз пера с персил сенситив, нищо не остава по дрешките.
Не мисля да ходя сега на солариум, като ми зарастнат шевовете обаче започвам с антицелулитен масаж.
А кафе - май се отразява възбуждащо на бебо- преди няколко дена пийнах наколко глътки следобед и после цяла вечер бодърствахме, така че предпочитам да не пия и да спя.
Доня, а откъде знаеш точно колко изсуква на всяко хранене??
Буболече- леко да се доизносите с бебка.  :pray

# 103
Танитка, при Марти е същото когато ака. Много се мъчи, издава звуци. свива крачета, като не успее започва да плаче, някой път му правя масаж на коремчето, но явно ще трябва дасе регулира системата.

Аз пера на ръка, със сапун. За 3 парцалки няма смисъл да пускам пералня. Иначе и аз съм купила Тео бебе, но нямам наблюдения.

Копривке при нас е обратното пък - да има как ще виси постоянно на гърдите ми даже и като преяде. Така ми смъдят ареолите вече. А имам и проблем с дясната и ми е толкова ужасно. Сестра ми така се цедеше 6 месеца, което е ужасно ангажиращо и отнема всичкото свободно врема. Освен да го държиш по-дълго на гърдата, той сигурно се изморява и му омръзва. Аз давам някой път през 15 минути, пак ангажира, ама поне избягвам цеденето.

# 104

Djoneto, ти нормално ли роди при Ташков? Любопитствам защото аз също раждах при него, секцио и съм много доволна от всичко и най-вече от отношението му. Интересно ми е твоето мнение и впечатление Simple Smile

Много, много съм доволна от него Simple Smile Нормално родих да, като преди да родя се видях 2-3 пъти с него и нещата които обсъдих с него ги спази. И аз съм много доволна от отношението му - беше много загрижен, след раждането мина два пъти да ме види, единият ден дори беше почивен, но въпреки това мина да види дали всичко е наред. За справка - момичето с което бях в една стая беше родила секцио при Григорова, тя не мина нито веднъж да я види - а момичето не беше добре - имаше някакво усложнение, температура, дадоха и антибиотици...

Зозима - относно раждането - сигурно си спомняш, че исках да родя във вода. За съжаление не стане - д-р Семерджиева беше все в болнични и накрая тя ме насочи към д-р Ташков, а пък той ми каза че не изражда във вода. Родих за около 8 часа - в 23ч започнаха болките и в 7.15 се роди бебчето.  Седях у нас докато контракциите станаха на около 5 минути и тръгнахме с таткото към болницата. Там бяхме към 2 часа, с 4см разкритие. До болницата контракциите си бяха поносими, но в момента в който влязох във т.нар. ВИП стая станаха доста по-болезнени. Към 3-4 часа контракциите станаха през минута ужаааасно болензнени. Виках като луда  Embarassed Добре, че бях в отделна зала, че щях да побъркам другите жени. Разкритието въвреше бавно - около сантиметър на 1.5-2ч. Аз не исках окситоцин и това май малко дразнеше персонала - казаха ми че през това време родили не знам си колко жени. Но доктора беше супер - не настоя да ми слага система, щом това е моето желание. Към 5 часа вече умирах от болка и поисках упойка, но се оказа че тоновете на бебето падат по време на контракции и в тази ситуация не слагат упойка (защото тоновете може да паднат още повече). Заради това се налагаше да лежа на легло, за да записват тоновете на бебчето, Ей, това беше най-гадното. Докато седях права някак си издържах, но легнала... Както и да изчаках си 10те сантиметра и почнаха напъните. Доктора искаше да ми направи епизиотомия, но аз не исках и о, чудо - нямам нито един шев  Grinning Добре, че си настоявах, иначе сега щях да си имам една напълно ненужна епизиотмия. Напъвах доста пъти - поне 10 - понеже бебчето седеше доста високо и не искаше да слиза. В 7.15 се показа главичката и акушерката издърпа бебчето, усетих топлото му телце по краката, беше невероятно!  Heart Eyes Не изчакахме да спре да пулсира пъпната връв защото и взеха стволови клетки. Таткото беше през цялото време до мен и това много ми помогна, голяма подкрепа ми беше!

Това е накратко, беше доста болезнено, но спомена ми е само хубав! Един ден пак така ще родя, но до тогава се надявам да има родилни домове с по-домашна обстановка  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт