ЯНУАРКИТЕ щастливи, гушкат своите бебчета пухкави, красиви

• 19 014
  • 307
  •   1
Отговори
# 75
Ааа, исках да ви питам, има ли ентусиасти за бебешко плуване???? До 3 тия месец действа рефлекса да плуват във вода и да махат с ръчичики и до тогава е хубаво да се почне с упражнения.
Има тема в Нашите деца - първо се почва в къщи, идва инструктор, който всичко обяснява и показва, а по - късно се ходи на бебешки басейн. Аз още събирам инфо, с Марти, нещо изпуснах момента или не се навих и аз не знам, сега мисля по - сериозно да подходя, ако на някой ме се занимава и има време, да разучим и да ходим заедно..  bouquet

Нането, точно вчера четох статия за бебешкото плуване и много се навих! На Калоян много му харесва във водата и си мисля, че щом е така ще е грехота да не поплува малко бебочето Wink Хайде! Сега (или по-късно де..) ще прочета и тази тема, за която казваш. А за ходенето обаче сега се замислих, че съм вече немобилна  Sad и не знам как ще става номерът, но нека първо да разучим верно  Grinning

# 76
Smiling_sisi, то има период на подготовка, да свикне бебето и с водата и с температурата (на басейна е 32 градуса и бавно трябва да се свикне бебето вкъщи с по-ниската температура), първо има доста упражнения - пак вкъщи и после се ходи на басейна, който в момента е и затворен, но би трябвало да отвори след 2 -3  мсеца, точно навреме, не знам, и аз попрочетох, но не много задълбочено, но като видях една мацка с 9 месечно бебе, как плуваше и под водата си потапяше главата, направо хлъцнах.. Crazy Трябва да имаш и вана, или ако нямаш - от Матро леген с 80л. вместимост, за да се правят упражненията - доколкото разбрах 2 -3 пъти седмично за по 10 - 15 мин... все ще го намеря това време... Wink Ааа инструкторката идва на 5 посещения, за да покаже всичко...

# 77
Мацки, бройте ни и нас след няколко месеца  Grinning Скоро ще пращам таткото за леген, така ми изглеждат нещата...  Whistling Не знам как ще се оправим с логистиката, но щом има желание, всичко останало ще се измисли  Hug

# 78
  • Варна
Момичета искам да питам има ли други бебчета като моето които са се родили с червени белези или родилни белези, незнам как точно се казват.Ние като се родихме имахме повече но след няколко дни  повечето изчезнаха, останаха  само тези на челцето и на очичките.Лекарката казва че до няколко месеца или до годинката ще изчезнат но аз се притеснявам че ще останат / все пак са на лицето и не е много приятно/.Някой знае ли нещо и има ли други като нас.
Споко бе , изчезват си . Това са вид родилни петна , представляват по-повърхностни съдчета , които като порастне детето към годинката , и не се виждат . Тези от пред на челото се наричат ангелски целувки , а отзад на вратлето - щъркелови ухапвания .  Heart Eyes Сега Дани има едно голямо такова на кръстчето отзад , което по принцип е по-рядко.

# 79
 Такова петно има и Краси, на челото и на очето. Знам че се казват огнени петна, ама ангелска целувка звучи значително по-добре. Само да го хвана тоя ангел дето ми целува детето без позволение, ще му се скъсят крилцата.  Sunglasses Щели да изчезнат до края на първата година.

# 80
и моята принцеса има в основата на клепача червено петънце...но доста изсветля вече...аз мислех че се е удрала, но явно не е...и нея я почнаха коликите и от вчера вечерта се свива...но само промрънква от време на време и свива крачета и дере с нокти...бях я гушнала и като почна да ме дере и щипе...а да ви кажа като я видя как се свива и на мен ми се свива сърцето...
и да се похваля...днес ще ми донесат слинга...и коко се прибира днес и съм много щастлива...

И НАЙ-ГОЛЯМАТА НОВИНА!!! (от събота знам а още не съм се похвалила, ама и аз съм една)
Свекърите имат ток в апартамента и коко като си дойде почват дасе изнасят... newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68

а за изпита...не отидох, реших че ще правя проект, което в случая е по-сложно, но пък много ме мързеше...но утре вече имам друг и на него не мога да не отида...иначе уча стабилно...добре, че Катерина е кротка и ме оставя да чета...
да ви питам някой да има идеи за оформлението на първата страница...приемам всякакви идеи, за да е по-различно от преди...и да е по-детска...някак си...ако пък някой друг иска да я направи, нямам нищо против...

# 81
Мами,кажете,моля ви,пиете ли кафе и доколко това се отразява на бебчетата?Аз през бременността не пих,но сега пия по едно черно кафе в голяма чаша.Спрях го  да видя как ще се отрази на Васи и щях да се гътна от главоболие-хапове и хомеопатия не помагат,но кайвето-да.четох,че черното кафе е по-добре от кафе със захар-така ли е?чудя се също-дали коликите при доносените бебета над 3500кг при раждането ще минат по-рано от края на 3месец?ще ми се  Mr. GreenИмате ли такива наблюдения?

# 82
бебчето на лено...
бебчето на elena_d
Даниела на мама Patilina - 51см.

поствам ги тук, защото не мога да редактирам първият пост...не знам каква е причината...това са неща за добавяне...

# 83
Здравейте мами

Джонето – честито ти бебенце. Ирко, добре завърнала се.

Ние сме във вихъра на коликите – цяла нощ не сме спали и сега пак почнаха. Както беше писала и една друга мама – боли го и като премине спазъма заспива от изтощение и след 5 секунди нов спазъм. За жалост не мога да му помогна с нищо, както и на съседите, които не могат да спят заради нас Mr. Green. Сега съм му пуснала малко музика и се поуспокои – моря го с джаз. Баща му му пуска AC/DC и Bad Company – ама има ефект само ако той пее. С него се смеем, че направо трябва да събира старата си група и да идват в къщи на репетиции, с цел противоколична профилактика Laughing
А, забравих да се похваля вече следи пръст с очички, ама трябва да го движа много бавно
Лорини, честита ти хубава новина
Натали, за конците – само вътрешните шефове ми бяха със саморазпадащи се – като падаха аз виждах парченца по превръзката или по тоалетната хартия. Но не знам колко общо са ми били вътрешните шевове и дали имам още. Както и да е на прегледа на 40 дни ще се разбере. Външния шеф беше с свалящи се конци – махнаха ми ги на 5 тия ден и вече почти не си личи белега
За ваксините които се поставят на 1 месец бях питала – и понеже разбрах, че и други се интересуват да кажа какво разбрах – на 1 месец на бебчето се поставя реимунизация за Хепатит В
доня КОПРИВА, и моите гърди днес нещо са като мекици, нощес бяха препълнени, а сега..... Може би е от недоспиването или от това, че последните дни не се цедя нощем – за стимулация след храненето. И аз се омотвам от глад или от колики реве... ooooh!
Koral, аз пия по 3 глътки кафе с мнооооооого прясно мляко без захар, и по време на бремеността правех същото, не съм забелязала да се отразява зле за сега на бебо.

Много интересно това за плуването на бебетата – сега чета разни статии – ама мисля, че нашия тати ще е против, ама ще видим да се образовам първо по въпроса и после ще го облъчвам Thinking

Хубав ден от нас  bouquet

# 84
здравейте,
пишете ме и мен за плуването Heart Eyes.и моята Дари като една водолейка много обича да се къпе,а като малка я оставяхме да си цапа по коремче като леко я придържахме отдолу.да не говорим ,че лятото Дани гъбяса да стои с нея по морета и басейни,а тя го буташе,че и пречел hahaha.тогава бях попрочела за плуването и май имаше басейн в Банкя newsm78.сега Евгени не е много фен на водата,но може да се коригира Laughing.аз съм мобилна,така че може да измислим нещо Hug
а има ли някоя от нас,която да обикаля в Борисовата градина или парка на Редута..... newsm78 newsm78 newsm78
за памперсите-моя Врабчо вече е дълуч и 2-ката му е до под пъпа,имам още няколко и минавам на 3-ката Heart Eyes
утре трябва да го водя на ваксина,не ми жълтее вече,та сигурно ще ми я поставят Thinking
с кърменето не съм първенец Embarassed-кога кърмя,кога давам АМ...но важното,че дадох коластрата,а от тук нататък остава навика и доброто желание Peace
от колики не мога да се оплача-следобяд давам Инфакол и досега съм нямала ревове Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 85
Охххх, най-сетни, видя му се края  Simple Smile изчетох всичко  Wink миналата седмица си обещах, че вече ще изчитам всичко, което се пише във форума и ще се включвам редовно  Simple Smile
Аз като една от първите родили /09.12.2008/ и с по-голям вече опит  Wink от някои от вас да споделя  Simple Smile
Относно гърдите, както Доня Коприва е казала, че са като мекици  Simple Smile и моите са така, с напредване на кърменето било нормално да не ги усещаме пълни и напрегнати, както преди, но това не означавало че няма кърма. И моите са така, проблема е, че аз наистина смятам, че на малкия лакомник вече не му стига кърмата ми. Понякога плаче по време на кърмене или след това. Купих АМ и опитвам да му давам след кърмене, но съвсем се обърках - дали не иска биберон или просто плаче от колики така и не винаги успявам да разбера.
Относно илячите против колики - аз лично не виждам разлика от еспумизана и инфакола.
За нослето - ние още от родилното го имахме този проблем, там ми казаха, че при новородените било нормално, понеже им е тясно нослето. Да пръскам физиологичен разтвор. Аз издърпвах секрети и с помпичка за носле. Вече май го надраснахме това  Wink
Мислех и друго да пиша, но май стана много дълго. Айде после ако успия да се включа ще продължа. Бай  Hug

# 86
  • София
Здравейте в новата темичка.....Благодарности на Лорини и другите момичета които се занимават с оформлението на темата   newsm51 newsm51

Да се отчета набързо.....Памперси ползвам на Хъджис-2-ка, след като тотално се разочаровах от Памперс.Хъджис имат отзад ластиче и са доста удобни.

И ние махнахме едното среднощно ядене и сега ядем последно в 21-22 ч.   ....и чак сутрин в 5 или 6 ч.....Аз бях против това, но педиатърката ме убеди, че така е по-добре......Радвам се че я послушах, просто последните 2 дни си се наспах, в сравнение на последният месец - рядко ми се събираше повече от 3-4 часа сън.

# 87
Здравейте и от мен.

Вчера самоволно смених капките против колики, без да говоря с педи. Купихме Саб симплекс. Не знам от внушение ли от какво, ама на Марти не му се чу гласа. Спа си детето. Яде си когато трябва. И ние малко си отдъхнахме. Иначе преди това 3 опаковки Еспумизан без грам ефект. Като наближеше 9 вечерта и настръхвахме защото той почва да плаче неутешимо и до безкрай. Единственото е давам гърдата и това е.

Аз кафе не съм пила през цялата бременност - имах ужасно гадене и отврат от всякви миризми. Обаче сега пия по едно кафе през деня. Просто аз много го обичам и не мисля, че пречи чак толкова на детето. Все пак е варено в къщи и не съвсем силно.

# 88
Здравейте, мами!
Поздравявам ви за прекрасните бебчета и страхотната тема! ДА са ви живи и здрави малките слънца и много да ви радват!
Аз преди малко се прибирам от първата ни ФМ и бързам да се похваля и на вас... Бебчето е прекрасно, всичко се развива нормално, всички органи и всичко каквото гледа докторката е в норма.. Нослето ни е страхотно  Mr. Green И ще си имам момиченце!
Вас вече ви интересуват други неща, но не съм спряла да ви следя и чета и ми се искаше да се похваля на вас! Целувам ви и желая на всички бебчетата ви да растат здрави, весели и спокойни!  Hug

# 89
Здравейте! Честит нов подфорум!
Четох , четох и пак не разбрах дали някой има проблем с изхождането. Калоян като започне да се гърчи и да пищи чак ми се свива сърцето. имам чувството , че няма колики , но на всяко пръцкане и акане какви мъки са  Sad  Чак се замислям дали няма някакви ранички или не знам какво и да го боли като се изхожда. Иначе няма запек. Та затова нещо не се захващам сериозно с ЕБХ , че не мога да го държа като се замята и гърчи . Иначе с изпишкването се справяме доста добре. Почти всеки път като го "поканя" се справя.
Успешен ден, момичета!
Буболече, това е страхотно!Много се радвам за теб  Hug

Общи условия

Активация на акаунт