ЯНУАРКИТЕ щастливи, гушкат своите бебчета пухкави, красиви

• 19 018
  • 307
  •   1
Отговори
# 60
Ами роди се 2740, обаче като и давам от мен да цока и много ме дъвче имай ще пробвам с изкуствени зърна,дано да помогне.

# 61
Да ни е честита първата тема в новия отчетен форум! Само хубави новини да четем в нея!  Hug

И нас ни мъчат коликите - много й къркорят червата, свива си крачетата и се гърчи цялата. От болки не може да заспива - очите й се затварят и изведнъж изпищява от болка. Дано скоро преминат, че е голяма мъка.  Sad Докторът ни предписа Колийф и Еспумизан. Давам й чая от копър на Хип, но много му се мръщи на него.
Иначе се храни добре - след хранене си спи по 3 часа /стига да не я мъчат коликите/.  Tired

# 62
Здравейте мили мами!
Нямам време да прочета написането до сега, но искам да честитя на всички бебчета - да са ви живи и здрави и много да сте щастливи всички заедно   bouquet
Да се похваля и аз с мойта сладка бебка - роди се на 9.01. в 7.15 с тегло 3200гр, 50см при д-р К. Ташков. Хапва си добре и на 19тия ден беше с телго 3850  Grinning Лорини трябваше да ми е вестителка, но да си призная бях забравила да и запиша телефона  Embarassed
А ето и една от първите снимки на Рая:

Поздрави на всички   bouquet

# 63
абе какви са тези спанета по толкова време?????????? Shocked Shocked Shocked
моята слдуранка досега не е спала повече от 4 часа и то защото преди това беше будувала от три-четири часа...

Защо,нещо нередно ли има.Като иска да спи нека си спи детето.Не слу4айно някой умен е казал 4е бебетата не са еднакви.

Последна редакция: нд, 01 фев 2009, 20:34 от emy17

# 64
bili bili, това, което Зозима ти е казала - пробвай го, трябва да помогне.  Но при всички случаи слагай бебето на гърдата първо и после давай шишето - само така може да се научи да суче - от личен опит ти го казвам. Моето се роди 2650 и не искаше да суче въобще... И моите гърди ужасно ме боляха, при което прекарах 2 дни в болницата над тях с помпата.. ама нон-стоп.. Е, тя помпата помогна, но като бебето друго няма просто  Peace. Слагай го на гърдите всеки път, опитвайте се да засуче колкото време издържите (ние стигахме до 15-20 минутки с мъките, жал ми ставаше за повече време...).. И то ще засуче - мъката при нас трая около 2-3 дни. Сега да видиш как суче  Grinning  Успех и бъди упорита, ако искаш да суче де.. Wink

Хайде, ние отиваме да се чипкаме..  Hug

# 65
Привет!
Нещо става днес, няма ми я кърмата. Анна изяжда по 50-60гр. на ядене защото изпразва гърдата...Освен това се скъса от коликив последните 2 часа, а аз съвсемсе омотах по едно време защото с това малко ядене не мога да разбера от глад ли реве, от колики ли...
Следобяд подмамени от слънчицето ходихме до зоопарка и се смръзнахме...голям студ беше. Само на аничка и беше добр. Опакована яко и спяща на чистия въздух...
Ставам да дам на Калоян да яде, после пак ще пиша ако ми остане време... Hug

# 66
ле-ле колко сте изписали!
днес бяхме на консултация.
Взеха на малкия кръв от петичката, само дето той явно няма да стане кръводарител и хич не пускаше и трябваше да му щипят петичката 3 пъти Cry общо взето добре мин
Премериха го-свалил е 80гр, което прави 4.320 кг
За кърмено бебе, пък и нали свалят първата седмица, е добре, че неговите килца не са шега работа Hug

# 67
Арвен   ние с брат ми сме Стела и Георги  Heart Eyes

# 68
  • софия
Запис и от мен
Ние от четвъртък сме си в къщи.Бебка се казва АНТОНИЯ.Тя е много добричка,но с каката нещата са по-сложни.

# 69
Djoneto, irko, ха добре дошли, да са ви живи и здрави слънчицата!!!  bouquet

Djoneto, ти нормално ли роди при Ташков? Любопитствам защото аз също раждах при него, секцио и съм много доволна от всичко и най-вече от отношението му. Интересно ми е твоето мнение и впечатление Simple Smile

Аз понеже съм една голяма бяла птица, забравяща при това  Embarassed да честитя месечинките на:

Дария на Naneto
Антоан на MilenaD
Александра на emy17
Йоана и Сияна на n_a
Евгени на Киша
Спас на Данче
Моника на cveti petkova
Сияна на Artexa
Каталина на katalina_79
Самуил на Бръм
Йоана на daninceto
Мануела на anishka
Виктория на ivenceto25
Васил на koral

Абе мацки, губи ми се Евжени...някой да знае нещо за нея???

# 70
sisi_8227,МУЛИКОН,тези капки,както и всички други съдържат СИМЕТИКОН и аз давам на малкия-за съжаление няма ефект. Какво ли  не изчетох по  темата колики,какво ли не пробвах,сумати пари похарчих- ефект няма.
Някой път се случва да е по-спокоен малкия и  аз си казвам 'Край,улучих лекарството!" Да ама не. Решила съм да не пробвам вече илачи,просто няма смисъл.Много са гадни тези колики,като плаче малкия ,плача и аз ,нощем им  е бума.Лошото при нас  е ,че се появяват по време на кърмене и горкото хем реве от болка,хем от глад и после и  аз рева и на всичкото отгоре и имам нещо като подута жлеза на дясната гърда,дано да не се окаже мастит.
Иники, и ние много ползваме шезлонга,малкия дори не спи в кошарата си ,а  в шезлонга, обаче се притеснявам заради вибрациите,бях чела някога,някъде че вибрациите не са полезни за човека.
pavlina_k ,поздравления за лекото раждане и добре дошла  у дома!

Искам да питам момичетата със шев и кройка отдолу,паднаха ли ви конците и виждат ли  се като паднат или се разграждат някакси и не се вижда като падат,мисля,че Лорини беше споменала нещо за конците.
Аз като си направих преглед отдолу видях,че тези конци ,в началото са още там и по-нататък нищо не се вижда(ама.че хубаво го обясних)
Ох, много дълго стана и май още нещо исках да пиша ама ще ви стана досадна.

# 71
Здравейте мамчета, и аз да се запиша.
sisi_8227 аз давам капки МУЛИКОН в комбинация с чай от анасон, в началото си мислех че няма ефект и мислех да ги сменям , но се оказа че действат с натрупване.Давам по няколко пъти на ден / през хранене/ и след това чайче от анасон.Вчера горкото така силно плака до 2 часа през ноща и явно се измори, че като заспа се събуди в 8 часа сутринта. На няколко пъти исках да я събудя за да я нахраня но мъжо не ми позволи, каза че ако детето е гладно само ще се събуди и аз не посмях.Все пак има повече опит от мен нали две деца е изгледал та реших да го послушам.
Момичета искам да питам има ли други бебчета като моето които са се родили с червени белези или родилни белези, незнам как точно се казват.Ние като се родихме имахме повече но след няколко дни  повечето изчезнаха, останаха  само тези на челцето и на очичките.Лекарката казва че до няколко месеца или до годинката ще изчезнат но аз се притеснявам че ще останат / все пак са на лицето и не е много приятно/.Някой знае ли нещо и има ли други като нас.
Ето за какво ви говоря.

# 72
Добро утро и от нас  Hug
natali81 аз външните ги напипвах леко а от 6-тия ден почнаха да падат и ги виждах по превръзката Rolling Eyes
Ние имаме пъпчици по лицето, които се увеличават знам че и други бяха писали че имат за това не ми се бърза да ходя при лекарката още. Вие с какво ги мажете?

# 73
Джонето, честита да ти е малката сладурка! Чакаме разказ как е минало всичко.
bili_bili, бебчо е достатъчно голям значи. И моят лакомник беше така в началото-висеше по цял час на гърдите ми и оттам получих рагади, но при мен нещата се случват така, че което не се оправя със сукане, се оправя с много сукане. Сиси те е посъветвала да го слагаш по-често на гърда, това е и моят съвет. Нещата при мен се нормализираха за два дни. Вярно, че много болеше преди това, но сега и за двама ни е страхотно удоволствие  Heart Eyes Силиконовите зърна или както там се наричат, при нас не помогнаха - иска си цица човекът  Grinning
Наталия, виж упътването на шезлонгчето, там би трябвало да пише колко време може да прекарва в него бебчо. Знам, че за кошчетата за кола максимумът беше някъде към два часа, ако не се лъжа. А все пак положението на телцето е сходно.
Поствам ти и една добра статия за запушените каналчета и мастита http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29197.0 , дано ти е от полза.
suny4 и моят принц има петънца, но мен не ме притесняват, майка ми твърди, че и аз съм се родила с такива и малко по-късно са изчезнали.

# 74
Здравейте и от нас.
Ние сме добре. Утре съм на консултация и ще имам инфо колкое наддала за едн месец, но като цяло си хапва, така че не се притеснявам. Аз лично съм много щастлива и от факта, че след като я нахраня в 12.00 вечерта, спи до към 7 сутринта, направо не мога да повярвам, че може да се случи. Марти се будеше по 100 пъти да яде през нощта до към не знам си кой месец - бях като сомнамбул с него Simple Smile)
Вчера и ние бяхме в парка, но на мен ми беше толкова студено, направо замръзнах. Марти и баща му караха колела, а ние по женски бяхме 4 x 4 с количката.  Mr. Green
За коликите - не се оплаквам много. Предполагам, че е невъзможно въобще да го няма, Дария се свива, но съвсем малко, на нас Инфакола ни свърши и ще ми донесат след една седмица, и сега сме на накакъв австрийски вариант. Ааа исках и да пиша, че въпреки че активната съставка е една и съща на всички - семитикон - формулата на свързване е различна, така че са си различни капките...
За памперсите - на мен не ми пускат, но много я стягат на гривничките  Laughing на крачетата, направо е зачервена и отбелязан памперса там... Ако мина на следващия номер, сигурно пък ще пускат, а лошото е, че и ние сме заредени за почти 1 месец напред... (ах,тия промоции в Метро .. Mr. Green) Ще я видя колко кг. е и ще преценим.
За запушване на каналчетата - топък душ, и често кърмене. Аз сега нямам проблем, да чукна на дърво, но с Марти се бях запушила и то след спане по корем, просто бях натиснала гърдата и явно се е запушило каналчето, сега гледам да спя по - гръб, поне докато има опасност от проблеми.
За замразяване - имам само 300 мл. замразени засега.. Sad
Вече съм решила и Марти следващата седмица тръгва на градина, а тази е на Витоша на ски училище - днес му е първи ден и ми е доста притеснено.
Ааа, исках да ви питам, има ли ентусиасти за бебешко плуване???? До 3 тия месец действа рефлекса да плуват във вода и да махат с ръчичики и до тогава е хубаво да се почне с упражнения.
Има тема в Нашите деца - първо се почва в къщи, идва инструктор, който всичко обяснява и показва, а по - късно се ходи на бебешки басейн. Аз още събирам инфо, с Марти, нещо изпуснах момента или не се навих и аз не знам, сега мисля по - сериозно да подходя, ако на някой ме се занимава и има време, да разучим и да ходим заедно..  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт